Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
-
WIADOMOŚĆ
-
Tamka wrote:Sprawdzilam. Po piknieciu faktycznie jeszcze rosla, doszla do 36,62 od 36,54
Dlaczego ja mam wieczorem nizsze temperatury niz rano? To sie kloci ze wszystkim, co czytalam...
no i teraz pomysl,jak wylada faktyczna temperatura ktora powinnas zapisac?
wlasnie ja sie juz dawno nad tym zastanawialam,dlatego robie teraz doswiadczenie z tym 5 min. pomiarem i poki co widze, ze jest lepszy wykres pod wzgledem wahan,sa mniejsze w II fazie
a co do nizszych temp. wieczorem to nie mam pojecia:D moze rano jestes bardziej rozgrzana pod pierzynka? -
Nie, w ogóle to mój pierwszy cykl na OF i z początku jeszcze go nie rozgryzałam
Poza tym mam tylko termometr rtęciowy, a pisałam wcześniej o problemie ze wstawaniem - raz 5, raz 8, boję się że pobudka o 5 na mierzenie może się skończyć problemami z zaśnięciem dalszym, tak miewam. No ale będę musiała kupić termometr elektroniczny i zacząć mierzyć, jeśli w tym cyklu nie wyjdzie.
-
olencja wrote:no i teraz pomysl,jak wylada faktyczna temperatura ktora powinnas zapisac?
wlasnie ja sie juz dawno nad tym zastanawialam,dlatego robie teraz doswiadczenie z tym 5 min. pomiarem i poki co widze, ze jest lepszy wykres pod wzgledem wahan,sa mniejsze w II fazie
a co do nizszych temp. wieczorem to nie mam pojecia:D moze rano jestes bardziej rozgrzana pod pierzynka?
No to zrobie eksperyment w kolejnym cyklu, bede mierzyc 5 minut, teraz juz nie bede zmieniac bo to zaburzy caly pomiar
Odnosnie temperatur to ja mam niedoczynnosc tarczycy i niskie cisnienie wiec generalnie tempareture mam niska, ale zeby rozgrzanie pod pierzynka mialo takie efekty? to nie wiem w koncu, ktora temperatura jest moją prawdziwą - ta rozgrzana poranna czy wieczorna? -
szarabura ja to mam w ogóle cyrki z tym mierzeniem tempki taką mam pracę, że właściwie nie ma szans o tej samej porze mierzyć. Tak po krótce - poniedziałki mam wolne, wtorek zaczynam o 3:30 w nocy!!!, środa wolna, czwartek na 2:30, piątek i sobota na 5 a niedziela albo wolna albo na 6. Kładę się różnie, ale nie wcześniej niż o 22, więc jak wstaję o 2 to nie ma nawet czasem 3 godz snu. Stąd moje pomiary w I fazie były mało miarodajne, a w II fazie właściwie z nich zrezygnowałam. Szkoda nerwów, bo może mi się nic nie zgadzać w tych pomiarach, a ja niepotrzebnie będę sobie rwać włosy z głowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 21:53
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
olencja wrote:no to zobaczymy jak to bedzie wgladalo u CIebie,ja widze roznice u siebie:)
jesli codziennie spisz mniej wiecej tyle samo i mierzysz o tej samej godzinie to mysle ze poranna jest wylacznie ta prawdziwa:) -
nick nieaktualny01.04. livia30 (-), macadamia , Ita , sara_nar
02.04. BATTINKA (-), Ewelcia ,dynamiczna , karolcia22
03.04. Alfetka
04.04. anna83_83 ,
05.04. Iwka (-), Tosia 1981 (-)
06.04. Maleczka
07.04. Vaniliaa(-)
08.04. zielarka(-), malufka(-), Elfik(-), Kosmitka , Picia ,
09.04. Welonisia(-), Katha81 (-), zAgatka (-) , Lila84 (-), Nenaaa (-) ,gosia_9020 (-)
10.04. Lillith(-), Tygrysek86,
11.04. Pinia108(-), Ewa99, Gajka , Magdalenna , Anusiak88 , mamaxmama
12.04. Zemraa
13.04. polkosia (-), paaulla84, KMK, kittykate , slodka100 (-) @, Anutka (-), zabcia_A , oczekująca
14.04. isabelle (-), ~Ania~
15.04. AnBe, Rubi, Qrczak, szurabura, waszka88
16.04. Brawurka84, M4DZI4, Doris-83
17.04. Lenka123321, kaarolaa
18.04. Miśkaa
19.04. Anutka, alternatywa, Kkarolinaaaa
20.04. Ania1986(-), munirka, kkisia, simcat86, Monifah, Mega
21.04. kasiuleks, Ida, kasiatoja
22.04. Tynka1990, Daisy, chmurreczkaa, olencja
23.04. Kierzynka, XxMoniaXx, Klif
24.04. aniulkab86
25.04. karola_aa
26.04. madzianka, kejti91, Andziorr
27.04. Wiola25
28.04.
29.04. tomiika
30.04. justysss, Tamka, Rybeńka, justta, misia79 -
nick nieaktualny
-
U mnie raczej bezowulacyjny 16dc brak dominującego, pęcherzyk tylko 12mm na ten dzień to owu była. W dodatku nasienie męża nie za ciekawe także już odpadam w tym mcu
-
olencja wrote:Polkosia,przeczytałam już pol internetu o tym i roznie pisza,nawet byl chetny ktory badal w warunkach labolatoryjnych tez termometr i faktycznie,po piknieciu tempka nada rosla:/ takze bede mierzyc te 5 min,bo wg metod npr zalecaja min 3 min,niezaleznie jakim termom. pewnie chodzi o to,zeby zawsze mierzyc tyle samo czasu
Olencja, ja też mam microlife. To, że temperatura rośnie po piknięciu zauważyłam, bo kilka razy termometr mi nie piknął, więc przetrzymałam go dłużej, sprawdziłam jeszcze raz, żeby zweryfikować wynik i w chwili piknięcia temperatura była niższa od wcześniejszego, dłuższego pomiaru bez piknięcia. Postanowiłam więc mierzyć zawsze 5 minut i wykres miałam w tym miesiącu lepszy, tzn. bez wahań z dnia na dzień. -
Hej Dziewczyny
Milcia,gratulacje z powodu serduszka!
dziś zrobiłam kolejny test,10dpo i nawet cienia,nie mam już złudzeń
Mam smutny dzień...wczoraj urodził się synek mojej kuzynki,razem zaszłyśmy w 2 ciążę...i ja miałam termin na niedzielę wielkanocną...Najpierw się ucieszyłam z ich szczęścia,naprawdę,nie ma już we mnie zazdrości i żalu...Ale jak rano zobaczyłam tylko jedną kreskę na teście to poczułam smutek i złość na cały świat
Przepraszam,że tak tu o tym piszę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny..a ja zrobiłam dzisiaj test...nie wytrzymałam...no i niestety negatywny
małpa ma przyjść 17, ale zawsze już dzień wcześniej mam lekkie brudzenie, więc to tylko formalność, bo jakby wykrył to by już wykrył...to tylko 2 dni!!!! ehhhStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Hej dziewczyny
Nie było mnie tu dwa dni i miałam spooooro do nadrobienia
Gratuluję nowym zafasolkowanym Przykro mi, że nie wszystkim się udało
U mnie nadal nic nie wiadomo. To już mój 6 dzień plamień, ale @ się jeszcze nie rozkręciła. Może dziś... Wczoraj spadła mi mocno tempka i byłam przekonana, że do wieczora dostanę @, ale ciągle cisza. A dziś tempka znów w górze i zaczynam wariować!
Odbieram w południe wyniki i postaram się wcisnąć do mojego gina, niech coś radzi na tą chorą sytuację!
Brawurka a Ty się kochana nie łam i nie poddawaj, bo ja widzę, że u Ciebie to dopiero 10dpo, więc jasne, że test może być negatywny. Za to tempkę masz nadal ładnie wysoko, więc póki @ brak - jest nadzieja