Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, głowy do góry. 10 dpo, czy 3 dni przed spodziewaną @ to u większości kobiet jeszcze za wcześnie na testowanko... Nie stresujcie się, bo nerwówka nie jest sprzymierzeńcem płodności ;)
    Ułożyłam dla Was wierszyk ;)

Kwiecień plecień- słonko, chmurka
    Będzie synek albo córka :D

Rubi, Ewa99, Ita, gosia_9020, Tamka, kasiuleks, M4DZI4, Qrczak, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

211042976e.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam, że przy poprzedniej ciąży test był pozytywny na 3 dni przed @ a teraz są dwa i dupa..ale każda ciąża jest inna więc jakiś płomyczek nadziei został

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, wróciłam wczoraj z weekendu zagladam dzis i patrze a tu TYLEEE SERDUSZEK!!!!
    Super!!!! Gratulije wszystkim mamusiom :D

U mnie jeszcze @ nie przyszła wiec czekam z niecierpliwoscia, pewnie spóźni sie z tydzien i przyjdzie w środę :)

p19uskjohisr6juh.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Olencja, ja też mam microlife. To, że temperatura rośnie po piknięciu zauważyłam, bo kilka razy termometr mi nie piknął, więc przetrzymałam go dłużej, sprawdziłam jeszcze raz, żeby zweryfikować wynik i w chwili piknięcia temperatura była niższa od wcześniejszego, dłuższego pomiaru bez piknięcia. Postanowiłam więc mierzyć zawsze 5 minut i wykres miałam w tym miesiącu lepszy, tzn. bez wahań z dnia na dzień.
    wlasnie ja tez mam lepszy wykres,wiec chyba lepiej ppotrzymac te 5 minut i miec pewnosc:)

u5cvp2.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka, przytulam mocno...nie daj się smutkowi i złym emocjom!

Welonisia, a Ty na teścik się nie skusisz? ta Twoja tempa w górze już 16 dni , mogło się coś wykluć tam.. ;)

ja mam przeczucie, że się w tym cyklu znowu kurka wodna nie udało, ale obiecałam nie marudzić, więc nie marudzę! ;)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane :)

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was :) duużo napisałyście i nie dam rady teraz nadrobic bo jestem w pracy. Ale czy możecie zerknąć na moj wykres? Czy ten spadek zwiastuje owulacje? to mój pierwszy cykl i jestem podekscytowana :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 09:39

Daisy lubi tę wiadomość

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i kiedy ovuF zaznacza owulacje?? Ja nie mam żadnej kreski, czy pojawi sie ona retrospektywnie??

I jeszcze jedno.. czasami czytam, że ktoś sobie z ręki zaznaczył owulacje. Jak to zrobić (pytanie na przyszłość). Nigdzie nie widziałam takiej opcji. Jak sie wygłupie to przepraszam :D ale jak nie spytam to nie bede wiedziec :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 09:42

• Tamka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może zwiastować, na to wygląda, zobaczymy czy jutro odbije tempka

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Wiola - może, ale nie musi, szkoda, że wczorajsza tempka nie była 'w czas'.
    Powodzenia! Poczekaj jeszcze kilka dni i się przekonasz czy to była owu :)

Co do wyznaczania owu:

https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/wyznaczanie-dni-plodnych-i-owulacji/kiedy-ovufriend-zaznaczy-owulacje-na-moim-wykresie,64.html

Poczytaj sobie bazę wiedzy, tam jest naprawdę dużo cennych informacji na każdy etap cyklu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 09:44

• Tamka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    może zwiastować, na to wygląda, zobaczymy czy jutro odbije tempka

ovuF potwierdzi Ci owulację kreseczką dopiero gdy będzie jej pewien czyli po odbiciu temperatury , a tak naprawdę to po 3 kolejnych wyższych

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Witam się i ja :)

Wiola - może, ale nie musi, szkoda, że wczorajsza tempka nie była 'w czas'.
    Powodzenia! Poczekaj jeszcze kilka dni i się przekonasz czy to była owu :)

No też żałuje, że nie była w czas :( ale tak sie złożyło - wyszłam z domu pierwszy az od niepamiętnych czasów :p postanowiłam zaszaleć, bo myśląc tak o tej ciąży i dniach płodnych to prędzej zwariuje :p

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    ovuF potwierdzi Ci owulację kreseczką dopiero gdy będzie jej pewien czyli po odbiciu temperatury , a tak naprawdę to po 3 kolejnych wyższych

Dziękuje :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola25 wrote:
    No też żałuje, że nie była w czas :( ale tak sie złożyło - wyszłam z domu pierwszy az od niepamiętnych czasów :p postanowiłam zaszaleć, bo myśląc tak o tej ciąży i dniach płodnych to prędzej zwariuje :p

Kochana staraj się nie szaleć w okolicach owu..bo Ci się poprzestawia. A alkohol to już w ogóle Ci może megaśnie przesunąć owulkę.

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Kochana staraj się nie szaleć w okolicach owu..bo Ci się poprzestawia. A alkohol to już w ogóle Ci może megaśnie przesunąć owulkę.

Nie widziałam, że to ma aż taki wpływ :(:( No ale nie piłam na umór, tak kulturalnie ;) więc może będzie dobrze :) a jak nie to w przyszłych cyklach będę pamiętać :p ahh to sobie akurat moment wybrałam..

• Daisy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola25 wrote:
    Nie widziałam, że to ma aż taki wpływ :(:( No ale nie piłam na umór, tak kulturalnie ;) więc może będzie dobrze :) a jak nie to w przyszłych cyklach będę pamiętać :p ahh to sobie akurat moment wybrałam..

Bo to działa mniej więcej tak: organizm się szykuje do owulki, ale ojej, co się dzieje, pani pije alkohol, to ja sobie wstrzymam owu bo to nie jest najlepszy moment, poczekam, aż będzie gotowa. :) Oj tam nie czekaj do następnego cyklu! Zajdź już teraz! Kontynuuj staranka co 2 dni - owu zazwyczaj następuje od 12 do 72 h po plusiku. Ale plusik nie oznacza, że owulka będzie - to jedynie znak, że poziom LH jest najwyższy (tzw pik LH) i jajeczko jest gotowe do pęknięcia. Ale czy pęknie nie wiadomo, to potwierdzi Ci jedynie monitoring.
    <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz bez prz4esady z ta ostroznoscia, bo zwariujesz, baw sie jak tylko masz ochote, ja nie patrzyłam kiedy jest owulka i szłam sie bawic, dopiero w 2 fazie bardziej na siebie uwazałm...spadek wyglada jak na owulke :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś jest w tym przesuwaniu - ja zauważyłam, że na mnie wpływa intensywny wysiłek fizyczny, najdłuższe cykle, takie z przesuniętą owulką miałam np. po górskiej wspinaczce albo wycisku na basenie, dopiero później to skojarzyłam

alkohol i tańce nie robią na moim organizmie znaczenia, za dawnych studenckich czasów byłam barmanką ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To to ja wiem jak interpretować testy owu ;) w sobote pokazał się hmm mało pozytywny?? :p to sobie pomyślałam, że mogę sie jeszcze napić i zarwać noc ;) w niedziele test owu pozytywny, staranka 2x wieczorem (a była 3-dniowa pauza i chyba dobrze, bo sie wszystko zregenerowało :p) no i żadnego alkoholu i oczekiwania na II :D
    Noo i żebyście mnie źle nie zrozumiały.. Nie pijam alkoholu od początku starań prawie wogóle. przez pierwsze 3 miesiące nic, zupełnie nic. potem pozwole sobie na jedno piwo w trakcie albo tuż po okresie- nic szczególnego. teraz zdarzyło sie raz takie troche większe szaleństwo i troszke żałuje własnie ze względu na owulacje :(

• Daisy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ale ja nie miałam nic zlego na mysli - byc moze mnie zle odebralas :) <3
    Ja sama tez daje w czambo i to grubo, ale jak już rozkreci mi się @. Tak to czasem po @ sobie machne pol piwa czy jedno, ale staram sie nie za bardzo, bo z moimi cyklami nigdy nie wiadomo czy bedzie trwal 30 dni czy moze 46 :) Na szczescie w przyszlym cyklu zrobie sobie to nieszczesne HSG i wtedy bedzie wiadomo czy jest sens brac CLO czy od razu na IUI no i jeszcze PCT przede mną.

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ