X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, głowy do góry. 10 dpo, czy 3 dni przed spodziewaną @ to u większości kobiet jeszcze za wcześnie na testowanko... Nie stresujcie się, bo nerwówka nie jest sprzymierzeńcem płodności ;)
    Ułożyłam dla Was wierszyk ;)

Kwiecień plecień- słonko, chmurka
    Będzie synek albo córka :D

Rubi, Ewa99, Ita, gosia_9020, Tamka, kasiuleks, M4DZI4, Qrczak, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

211042976e.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam, że przy poprzedniej ciąży test był pozytywny na 3 dni przed @ a teraz są dwa i dupa..ale każda ciąża jest inna więc jakiś płomyczek nadziei został

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, wróciłam wczoraj z weekendu zagladam dzis i patrze a tu TYLEEE SERDUSZEK!!!!
    Super!!!! Gratulije wszystkim mamusiom :D

U mnie jeszcze @ nie przyszła wiec czekam z niecierpliwoscia, pewnie spóźni sie z tydzien i przyjdzie w środę :)

p19uskjohisr6juh.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Olencja, ja też mam microlife. To, że temperatura rośnie po piknięciu zauważyłam, bo kilka razy termometr mi nie piknął, więc przetrzymałam go dłużej, sprawdziłam jeszcze raz, żeby zweryfikować wynik i w chwili piknięcia temperatura była niższa od wcześniejszego, dłuższego pomiaru bez piknięcia. Postanowiłam więc mierzyć zawsze 5 minut i wykres miałam w tym miesiącu lepszy, tzn. bez wahań z dnia na dzień.
    wlasnie ja tez mam lepszy wykres,wiec chyba lepiej ppotrzymac te 5 minut i miec pewnosc:)

u5cvp2.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka, przytulam mocno...nie daj się smutkowi i złym emocjom!

Welonisia, a Ty na teścik się nie skusisz? ta Twoja tempa w górze już 16 dni , mogło się coś wykluć tam.. ;)

ja mam przeczucie, że się w tym cyklu znowu kurka wodna nie udało, ale obiecałam nie marudzić, więc nie marudzę! ;)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane :)

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was :) duużo napisałyście i nie dam rady teraz nadrobic bo jestem w pracy. Ale czy możecie zerknąć na moj wykres? Czy ten spadek zwiastuje owulacje? to mój pierwszy cykl i jestem podekscytowana :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 09:39

Daisy lubi tę wiadomość

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i kiedy ovuF zaznacza owulacje?? Ja nie mam żadnej kreski, czy pojawi sie ona retrospektywnie??

I jeszcze jedno.. czasami czytam, że ktoś sobie z ręki zaznaczył owulacje. Jak to zrobić (pytanie na przyszłość). Nigdzie nie widziałam takiej opcji. Jak sie wygłupie to przepraszam :D ale jak nie spytam to nie bede wiedziec :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 09:42

• Tamka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może zwiastować, na to wygląda, zobaczymy czy jutro odbije tempka

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Wiola - może, ale nie musi, szkoda, że wczorajsza tempka nie była 'w czas'.
    Powodzenia! Poczekaj jeszcze kilka dni i się przekonasz czy to była owu :)

Co do wyznaczania owu:

https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/wyznaczanie-dni-plodnych-i-owulacji/kiedy-ovufriend-zaznaczy-owulacje-na-moim-wykresie,64.html

Poczytaj sobie bazę wiedzy, tam jest naprawdę dużo cennych informacji na każdy etap cyklu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 09:44

• Tamka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    może zwiastować, na to wygląda, zobaczymy czy jutro odbije tempka

ovuF potwierdzi Ci owulację kreseczką dopiero gdy będzie jej pewien czyli po odbiciu temperatury , a tak naprawdę to po 3 kolejnych wyższych

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Witam się i ja :)

Wiola - może, ale nie musi, szkoda, że wczorajsza tempka nie była 'w czas'.
    Powodzenia! Poczekaj jeszcze kilka dni i się przekonasz czy to była owu :)

No też żałuje, że nie była w czas :( ale tak sie złożyło - wyszłam z domu pierwszy az od niepamiętnych czasów :p postanowiłam zaszaleć, bo myśląc tak o tej ciąży i dniach płodnych to prędzej zwariuje :p

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    ovuF potwierdzi Ci owulację kreseczką dopiero gdy będzie jej pewien czyli po odbiciu temperatury , a tak naprawdę to po 3 kolejnych wyższych

Dziękuje :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola25 wrote:
    No też żałuje, że nie była w czas :( ale tak sie złożyło - wyszłam z domu pierwszy az od niepamiętnych czasów :p postanowiłam zaszaleć, bo myśląc tak o tej ciąży i dniach płodnych to prędzej zwariuje :p

Kochana staraj się nie szaleć w okolicach owu..bo Ci się poprzestawia. A alkohol to już w ogóle Ci może megaśnie przesunąć owulkę.

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Kochana staraj się nie szaleć w okolicach owu..bo Ci się poprzestawia. A alkohol to już w ogóle Ci może megaśnie przesunąć owulkę.

Nie widziałam, że to ma aż taki wpływ :(:( No ale nie piłam na umór, tak kulturalnie ;) więc może będzie dobrze :) a jak nie to w przyszłych cyklach będę pamiętać :p ahh to sobie akurat moment wybrałam..

• Daisy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola25 wrote:
    Nie widziałam, że to ma aż taki wpływ :(:( No ale nie piłam na umór, tak kulturalnie ;) więc może będzie dobrze :) a jak nie to w przyszłych cyklach będę pamiętać :p ahh to sobie akurat moment wybrałam..

Bo to działa mniej więcej tak: organizm się szykuje do owulki, ale ojej, co się dzieje, pani pije alkohol, to ja sobie wstrzymam owu bo to nie jest najlepszy moment, poczekam, aż będzie gotowa. :) Oj tam nie czekaj do następnego cyklu! Zajdź już teraz! Kontynuuj staranka co 2 dni - owu zazwyczaj następuje od 12 do 72 h po plusiku. Ale plusik nie oznacza, że owulka będzie - to jedynie znak, że poziom LH jest najwyższy (tzw pik LH) i jajeczko jest gotowe do pęknięcia. Ale czy pęknie nie wiadomo, to potwierdzi Ci jedynie monitoring.
    <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz bez prz4esady z ta ostroznoscia, bo zwariujesz, baw sie jak tylko masz ochote, ja nie patrzyłam kiedy jest owulka i szłam sie bawic, dopiero w 2 fazie bardziej na siebie uwazałm...spadek wyglada jak na owulke :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś jest w tym przesuwaniu - ja zauważyłam, że na mnie wpływa intensywny wysiłek fizyczny, najdłuższe cykle, takie z przesuniętą owulką miałam np. po górskiej wspinaczce albo wycisku na basenie, dopiero później to skojarzyłam

alkohol i tańce nie robią na moim organizmie znaczenia, za dawnych studenckich czasów byłam barmanką ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To to ja wiem jak interpretować testy owu ;) w sobote pokazał się hmm mało pozytywny?? :p to sobie pomyślałam, że mogę sie jeszcze napić i zarwać noc ;) w niedziele test owu pozytywny, staranka 2x wieczorem (a była 3-dniowa pauza i chyba dobrze, bo sie wszystko zregenerowało :p) no i żadnego alkoholu i oczekiwania na II :D
    Noo i żebyście mnie źle nie zrozumiały.. Nie pijam alkoholu od początku starań prawie wogóle. przez pierwsze 3 miesiące nic, zupełnie nic. potem pozwole sobie na jedno piwo w trakcie albo tuż po okresie- nic szczególnego. teraz zdarzyło sie raz takie troche większe szaleństwo i troszke żałuje własnie ze względu na owulacje :(

• Daisy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ale ja nie miałam nic zlego na mysli - byc moze mnie zle odebralas :) <3
    Ja sama tez daje w czambo i to grubo, ale jak już rozkreci mi się @. Tak to czasem po @ sobie machne pol piwa czy jedno, ale staram sie nie za bardzo, bo z moimi cyklami nigdy nie wiadomo czy bedzie trwal 30 dni czy moze 46 :) Na szczescie w przyszlym cyklu zrobie sobie to nieszczesne HSG i wtedy bedzie wiadomo czy jest sens brac CLO czy od razu na IUI no i jeszcze PCT przede mną.

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ