Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, głowy do góry. 10 dpo, czy 3 dni przed spodziewaną @ to u większości kobiet jeszcze za wcześnie na testowanko... Nie stresujcie się, bo nerwówka nie jest sprzymierzeńcem płodności
Ułożyłam dla Was wierszyk
Kwiecień plecień- słonko, chmurka
Będzie synek albo córkaRubi, Ewa99, Ita, gosia_9020, Tamka, kasiuleks, M4DZI4, Qrczak, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
pamiętam, że przy poprzedniej ciąży test był pozytywny na 3 dni przed @ a teraz są dwa i dupa..ale każda ciąża jest inna więc jakiś płomyczek nadziei zostałStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
isabelle wrote:Olencja, ja też mam microlife. To, że temperatura rośnie po piknięciu zauważyłam, bo kilka razy termometr mi nie piknął, więc przetrzymałam go dłużej, sprawdziłam jeszcze raz, żeby zweryfikować wynik i w chwili piknięcia temperatura była niższa od wcześniejszego, dłuższego pomiaru bez piknięcia. Postanowiłam więc mierzyć zawsze 5 minut i wykres miałam w tym miesiącu lepszy, tzn. bez wahań z dnia na dzień.
-
Brawurka, przytulam mocno...nie daj się smutkowi i złym emocjom!
Welonisia, a Ty na teścik się nie skusisz? ta Twoja tempa w górze już 16 dni , mogło się coś wykluć tam..
ja mam przeczucie, że się w tym cyklu znowu kurka wodna nie udało, ale obiecałam nie marudzić, więc nie marudzę!chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam Was duużo napisałyście i nie dam rady teraz nadrobic bo jestem w pracy. Ale czy możecie zerknąć na moj wykres? Czy ten spadek zwiastuje owulacje? to mój pierwszy cykl i jestem podekscytowana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 09:39
Daisy lubi tę wiadomość
-
Aaaa no i kiedy ovuF zaznacza owulacje?? Ja nie mam żadnej kreski, czy pojawi sie ona retrospektywnie??
I jeszcze jedno.. czasami czytam, że ktoś sobie z ręki zaznaczył owulacje. Jak to zrobić (pytanie na przyszłość). Nigdzie nie widziałam takiej opcji. Jak sie wygłupie to przepraszam ale jak nie spytam to nie bede wiedziec :pWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 09:42
-
Witam się i ja
Wiola - może, ale nie musi, szkoda, że wczorajsza tempka nie była 'w czas'.
Powodzenia! Poczekaj jeszcze kilka dni i się przekonasz czy to była owu
Co do wyznaczania owu:
https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/wyznaczanie-dni-plodnych-i-owulacji/kiedy-ovufriend-zaznaczy-owulacje-na-moim-wykresie,64.html
Poczytaj sobie bazę wiedzy, tam jest naprawdę dużo cennych informacji na każdy etap cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 09:44
-
Tamka wrote:może zwiastować, na to wygląda, zobaczymy czy jutro odbije tempka
ovuF potwierdzi Ci owulację kreseczką dopiero gdy będzie jej pewien czyli po odbiciu temperatury , a tak naprawdę to po 3 kolejnych wyższych -
Daisy wrote:Witam się i ja
Wiola - może, ale nie musi, szkoda, że wczorajsza tempka nie była 'w czas'.
Powodzenia! Poczekaj jeszcze kilka dni i się przekonasz czy to była owu
No też żałuje, że nie była w czas ale tak sie złożyło - wyszłam z domu pierwszy az od niepamiętnych czasów :p postanowiłam zaszaleć, bo myśląc tak o tej ciąży i dniach płodnych to prędzej zwariuje :p -
Wiola25 wrote:No też żałuje, że nie była w czas ale tak sie złożyło - wyszłam z domu pierwszy az od niepamiętnych czasów :p postanowiłam zaszaleć, bo myśląc tak o tej ciąży i dniach płodnych to prędzej zwariuje :p
Kochana staraj się nie szaleć w okolicach owu..bo Ci się poprzestawia. A alkohol to już w ogóle Ci może megaśnie przesunąć owulkę. -
Daisy wrote:Kochana staraj się nie szaleć w okolicach owu..bo Ci się poprzestawia. A alkohol to już w ogóle Ci może megaśnie przesunąć owulkę.
Nie widziałam, że to ma aż taki wpływ No ale nie piłam na umór, tak kulturalnie więc może będzie dobrze a jak nie to w przyszłych cyklach będę pamiętać :p ahh to sobie akurat moment wybrałam.. -
Wiola25 wrote:Nie widziałam, że to ma aż taki wpływ No ale nie piłam na umór, tak kulturalnie więc może będzie dobrze a jak nie to w przyszłych cyklach będę pamiętać :p ahh to sobie akurat moment wybrałam..
Bo to działa mniej więcej tak: organizm się szykuje do owulki, ale ojej, co się dzieje, pani pije alkohol, to ja sobie wstrzymam owu bo to nie jest najlepszy moment, poczekam, aż będzie gotowa. Oj tam nie czekaj do następnego cyklu! Zajdź już teraz! Kontynuuj staranka co 2 dni - owu zazwyczaj następuje od 12 do 72 h po plusiku. Ale plusik nie oznacza, że owulka będzie - to jedynie znak, że poziom LH jest najwyższy (tzw pik LH) i jajeczko jest gotowe do pęknięcia. Ale czy pęknie nie wiadomo, to potwierdzi Ci jedynie monitoring.
-
nick nieaktualny
-
coś jest w tym przesuwaniu - ja zauważyłam, że na mnie wpływa intensywny wysiłek fizyczny, najdłuższe cykle, takie z przesuniętą owulką miałam np. po górskiej wspinaczce albo wycisku na basenie, dopiero później to skojarzyłam
alkohol i tańce nie robią na moim organizmie znaczenia, za dawnych studenckich czasów byłam barmanką -
To to ja wiem jak interpretować testy owu w sobote pokazał się hmm mało pozytywny?? :p to sobie pomyślałam, że mogę sie jeszcze napić i zarwać noc w niedziele test owu pozytywny, staranka 2x wieczorem (a była 3-dniowa pauza i chyba dobrze, bo sie wszystko zregenerowało :p) no i żadnego alkoholu i oczekiwania na II
Noo i żebyście mnie źle nie zrozumiały.. Nie pijam alkoholu od początku starań prawie wogóle. przez pierwsze 3 miesiące nic, zupełnie nic. potem pozwole sobie na jedno piwo w trakcie albo tuż po okresie- nic szczególnego. teraz zdarzyło sie raz takie troche większe szaleństwo i troszke żałuje własnie ze względu na owulacje -
Kochana, ale ja nie miałam nic zlego na mysli - byc moze mnie zle odebralas
Ja sama tez daje w czambo i to grubo, ale jak już rozkreci mi się @. Tak to czasem po @ sobie machne pol piwa czy jedno, ale staram sie nie za bardzo, bo z moimi cyklami nigdy nie wiadomo czy bedzie trwal 30 dni czy moze 46 Na szczescie w przyszlym cyklu zrobie sobie to nieszczesne HSG i wtedy bedzie wiadomo czy jest sens brac CLO czy od razu na IUI no i jeszcze PCT przede mną.