Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubi, moim zdaniem, owu moglas miec pozniej i Ci się ff przedłużyła. Rozumiem, ze masz regularne @, ale regularnie występująca @ to taka, która się spóźnia nawet do 5 dni. Sama sobie wyznaczałaś owu? Nasze ciało to nie robot, to, że zawsze miałaś co 26dc @, nie znaczy, że tak będzie do końca życia. Poczekaj z tydzień i wtedy do gina
Ciążing to raczej bym obstawiała powyżej 5..chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
Rubi wrote:powiem Wam, że czuje taką ulgę, że dziś tam poszłam....będzie mi przykro jeśli beta będzie ujemna, ale cała ta spinka odejdzie, i będę już wiedziała chociaż co jest...dzięki dziewczyny za odpowiedzi...dobrze jest tu Was mieć: )
Kochana, jesli beta okaze się negatywna, to poprostu przejdziesz do kolezanek na maj, one też tu były z nami przecież i będziesz tam miała równie fajną grupę wsparcia, i na pewno Ty też niejednej tam pomożesz swoimi ciepłymi, wspierającymi słowami Póki co na spokojnie, co ma być to będzie. <mówi ta, która wgapia się w swój wykres milion razy dziennie z nadzieją, że tam pojawi mi się zarodek(??)>Rubi, Qrczak, kaarolaa, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny
Co wy się tak tymi badaniami straszycie? No chyba, że liczycie na terapię szokową, tak jak w moim przypadku U mnie chyba strach przed nowym cyklem z CLO i pregnylem tak zadziałał
Powiem Wam, że tyle co się tutaj naczytałam i co mnie niektóre dziewczyny nastraszyły, że jak to CLO bez wcześniejszego monitoringu itd. że chyba ze strachu to jajeczko szybciej pękło i plemniczki zadziałały
A tak serio, to chyba warto zrobić wszystko, co w naszej mocy, żeby zajść w upragnioną ciążę. Ja sama latałam, szukałam, drążyłam temat, żeby jak najbardziej zwiększyć swoje szanse na szybkie poczęcie. No i udało się
Nie chce mi się po raz kolejny pisać, jak wyglądał ten cały mój cykl i co przeżywałam. Dla zainteresowanych odsyłam do wątku: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/o-wszystkim-i-o-niczym-d,2411,33.html
tam szczegółowo wszystko opisałam. Tylko uprzedzam, że trochę tego jest do poczytania
A póki co dzielę się z wami wiruskami i mam nadzieję, że już niedługo każda z Was będzie tak samo szczęśliwa jak ja terazDaisy, Tamka, Ewa99, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
ja wiem, że nie ma co narzekać, bo to pierwszy cykl starań...ale wiadomo że chciałoby się już : ) test owulacyjny robiłam, ale on był jakiś dziwny a ja go robiłam pierwszy raz i nie wiem tak do końca czy on był pozytywny...bardziej liczyłam owulkę na czuja, tak jak poprzednio zaszłam w ciąże...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi w przyszłosci rób testy aż z powrotem pokaze Ci się negatywny. Test owulacyjny pozytywny klikasz wtedy, gdy kreska testowa jest rownie czerwona jak kreska kontrolna, lub gdy kreska testowa jest mocniejsza kolorem od kreski kontrolnej. Kreska testowa jasniejsza od kontrolnej, nawet minimalnie, to test negatywny. Bo widzę, że masz tylko jeden test oznaczony i potem już nie ma serduszek.
Ja w pierwszym cyklu starań też byłam zła, jak piorun, że się nie udało i było to do tego po odstawieniu tabsów
Jeszcze wszystko przed Tobą, ale oczywiscie wszystkie zyczymy Ci jak najszybszego zafasolkowania -
01.04. livia30 (-), macadamia , Ita , sara_nar
02.04. BATTINKA (-), Ewelcia ,dynamiczna , karolcia22 , Pismak
03.04. Alfetka
04.04. anna83_83 ,
05.04. Iwka (-), Tosia 1981 (-)
06.04. Maleczka
07.04. Vaniliaa(-)
08.04. zielarka(-), malufka(-), Elfik(-), Kosmitka , Picia ,
09.04. Welonisia(-), Katha81 (-), zAgatka (-) , Lila84 (-), Nenaaa (-) ,gosia_9020 (-)
10.04. Lillith(-), Tygrysek86,(-), Nessa
11.04. Pinia108(-), Ewa99 (-), Gajka , Magdalenna , Anusiak88 , mamaxmama
12.04. Zemraa
13.04. polkosia (-), paaulla84 (-), KMK(-), kittykate , slodka100 (-) , Anutka (-), zabcia_A , oczekująca
14.04. isabelle (-), ~Ania~ (-), Basic Bartez , julianna moniska4444 , ulaa
15.04. AnBe(@), Rubi, Qrczak , szurabura , waszka88 (@), Babe B , Michaga82 , Patiii
16.04. Brawurka84(-), M4DZI4 (@), Doris-83, Kasiaiic
17.04. Lenka123321, kaarolaa , Karoloo , Sylwanka26
18.04. Miśkaa
19.04. Anutka (-), alternatywa, Kkarolinaaaa
20.04. Ania1986, munirka (-), kkisia, simcat86, Monifah (-), Mega
21.04. kasiuleks, Ida, kasiatoja
22.04. Tynka1990, Daisy, chmurreczkaa, olencja
23.04. Kierzynka, XxMoniaXx, Klif
24.04. aniulkab86
25.04. karola_aa
26.04. madzianka, kejti91, Andziorr
27.04. Wiola25
28.04.
29.04. tomiika, Dariaa
30.04. justysss, Tamka, Rybeńka, justta, misia79Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 11:02
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Daisy wrote:Rubi w przyszłosci rób testy aż z powrotem pokaze Ci się negatywny. Test owulacyjny pozytywny klikasz wtedy, gdy kreska testowa jest rownie czerwona jak kreska kontrolna, lub gdy kreska testowa jest mocniejsza kolorem od kreski kontrolnej. Kreska testowa jasniejsza od kontrolnej, nawet minimalnie, to test negatywny. Bo widzę, że masz tylko jeden test oznaczony i potem już nie ma serduszek.
Ja w pierwszym cyklu starań też byłam zła, jak piorun, że się nie udało i było to do tego po odstawieniu tabsów
Jeszcze wszystko przed Tobą, ale oczywiscie wszystkie zyczymy Ci jak najszybszego zafasolkowaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 11:09
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja do tej pory robiłam betę tylko raz, więc nie wiem jak to wygląda gdzie indziej ale w tym labie, w którym robiłam zaraz obok wyniku miałam napisane >1 ciąża , nie wiem z czego to wynika, może laboratoria mają różne standardy badań? nie wiem...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie w labie też pisało, że ciąża jest powyżej 5Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
U mnie przy wyniku jest taki opis:
Kobiety nie będące w ciąży <=1
Ciąża
3 tydz = 5,8-71,2
itd...
Ja to rozumiem tak, że wynik powyżej 5 potwierdza jednak dopiero ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 11:27
Rybeńka, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
jak wrócę do domu to spróbuję odgrzebać tamten wynik, na pewno nie miałam tak jak Kurczaczek wskazania ilości hormonu dla danego tygodnia ciąży, tylko sam wynik i zaraz obok >1 ciąża
i tak się w sumie zastanawiam jak rozumieć , że ciąża jest dopiero powyżej 5? skoro bhcg produkowane jest dopiero przez zagnieżdżony zarodek to dlaczego dopiero 5?
wyprowadźcie mnie z błędu, dopiero zgłębiam temat więc się zastanawiam..