Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
flotek wrote:Dziewczyny jetsem załamana... 12 DC a tak bladych testów LH jeszcze u mnie nie widziałam 🥲 Estriadol też ewidentnie obniżony 🥹 Ehhh czy to cykl bez szans
hej, skąd wiesz ze estradiol obniżony?
ja w ostanim cyklu zrobiłam sobie porządny komplet badan - LH,FSH, estradiol, progesteron w 3dc.
Następnie monitoring przed owulacja - w zależności od tego jak długie masz cykle. około. 12-13 dc - i w tym samym dniu badanie lh,fsh, estradiol i progesteron.
a następnie monitoring po owulacji i znowu w tym samym dniu komplet badan FS,LH, estradiol i progesteron
duzo mi to powiedziało o tym jak działają hormony w moi organizmie.
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Ssilvia wrote:hej, skąd wiesz ze estradiol obniżony?
ja w ostanim cyklu zrobiłam sobie porządny komplet badan - LH,FSH, estradiol, progesteron w 3dc.
Następnie monitoring przed owulacja - w zależności od tego jak długie masz cykle. około. 12-13 dc - i w tym samym dniu badanie lh,fsh, estradiol i progesteron.
a następnie monitoring po owulacji i znowu w tym samym dniu komplet badan FS,LH, estradiol i progesteron
Robiłam estriadol, 10 DC i wyszedł zaniżony jak na tą fazę cyklu, pierwszy raz się z tym spotykam 🫣
LH w ogóle nie rośnie, cały czas na tym samym poziomie... Chyba bezowulacyjny 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 17:55
Powodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
Akcja: Bobas 🍼👶
Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
Starania od: 12.2024r. bez wspomagania
3.06 Nowy cykl 🥒
28.06 Wyczekane owu 🦠
9.07 Pierwsze testowanie 10 dpo 🍀
💊 Suplementy:
Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi -
flotek wrote:Robiłam estriadol, 10 DC i wyszedł zaniżony jak na tą fazę cyklu, pierwszy raz się z tym spotykam 🫣
LH w ogóle nie rośnie, cały czas na tym samym poziomie... Chyba bezowulacyjny 😞
ciekawe czy na USG było by brak pęcherzyka, ale domyślam się ze tak
flotek lubi tę wiadomość
🌿 Hashimoto
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
✅ Badania & wyniki
AMH – 2.9 🌟
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
flotek wrote:Robiłam estriadol, 10 DC i wyszedł zaniżony jak na tą fazę cyklu, pierwszy raz się z tym spotykam 🫣
raz na jakiś czas każdemu się może zdarzyć i jej zupełnie normalne, ale możesz się obserwować i jak trzeba lekarz ci przepisze stymulacje owulacji
Powder, flotek lubią tę wiadomość
🌿 Hashimoto
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
✅ Badania & wyniki
AMH – 2.9 🌟
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Dokładnie, gdzieś czytałam, że raz w roku zdarza się cykl bezowulacyjny, to raz.Ssilvia wrote:raz na jakiś czas każdemu się może zdarzyć i jej zupełnie normalne, ale możesz się obserwować i jak trzeba lekarz ci przepisze stymulacje owulacji
A dwa, że może coś się przesunęło i dopiero zacznie się rozkręcać? Jak zazwyczaj wypada u Ciebie owulacja? Określiłaś mniej więcej długość cykli i samej fazy lutealnej? Jeśli możesz sobie na to pozwolić, potestuj jeszcze LH i zobacz, czy coś się zmienia. Organizm to nie maszyna, zawsze może się coś omsknąć przez wiele czynników, których nie kontrolujemy. 🫂
Morgo, Ssilvia, flotek lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
🔍monitorowane: 10cs
🍀 drugi cykl stymulowany (lametta 1x1) -
U mnie 17dc, a że akurat byłam na USG tv to wychodzi na to, że to 3 lub 4 dpo. Nie czuję nic ciekawego w ciele, nie brajanuję jeszcze, ale trochę nadziei w sercu się tli. Snuję plany B, C i D na kolejne miesiące jeśli nie zajdę w ciążę, jak dopada mnie presja oczekiwania to staram się oddychać i puszczać te myśli wolno.
Za mną wyczerpujący tydzień, a jak nie zadbam o odpowiednią ilość odpoczynku to kumuluje mi się napięcie w głowie i ciele - wtedy gorzej śpię, bo układ współczulny przeważa, więc ten deficyt regeneracji się pogłębia... takie błędne koło. Dzisiaj byłam na konfie kardiologicznej, teraz już wieczór na chill tylko dla mnie... i niedługo wolny długi weekend.
Ssilvia, Powder, cukrzyk1991, Dżozu, Zosia667, cysterka95, malrzrz, ater lubią tę wiadomość
31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
łagodne guzki tarczycy (aTPO, aTG, aTSHR ujemne; TSH 1,2)
🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - norma
AMH - 3,14
ferrytyna 33 (do poprawy)
Wit. B12 - wysoka, kwas foliowy - 15
💊 Pregna Start, omega 3,
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
9 cs o pierwszego potomka
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Ja właśnie czytam na temat mikrobioty w macicy, że nie musi to być jakaś chlamydia czy inna choroba która prowadzi do zapaleni endomendrium, ale czasami brak prawidłowych bakteri - o czym wspominała jedna z koleżanek tutaj. A zapalenie przewlekłe endomendrium = ciąże biochemiczne lub brak implantacji.
Został mi jutro ostatni dzień antybiotyków i ciągle przejmuje probiotyki dojelitowe i dopochwowe. Ciekawe jaki będzie kolejny cykl - w tym się nie staraliśmyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 18:59
Morgo, Marzycielka94, Ritkaa, Deyansu lubią tę wiadomość
🌿 Hashimoto
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
✅ Badania & wyniki
AMH – 2.9 🌟
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Na marginesie to podziwiam Was dziewczyny za płodnościową wiedzę. Z ciekawością czytam posty, w których tłumaczycie różne rzeczy związane z cyklem, implantacją itd. To jest grubo ponad to, co student medycyny musi umieć by zaliczyć blok z ginekologii i położnictwa 😉. Ale też faktem jest że na studiach skupiają się na samej ciąży i powikłaniach oraz nowotworach...
Marzycielka94, Powder, Dżozu, Ritkaa, cukrzyk1991, cysterka95, S_va_88 lubią tę wiadomość
31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
AMH - 3,14
💊 Pregna Start, omega 3,
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
Zasłużony chill! Korzystaj 🩷 oby Brajan jak najdłużej nie mieszał Ci w głowie! 🤞🏻Morgo wrote:U mnie 17dc, a że akurat byłam na USG tv to wychodzi na to, że to 3 lub 4 dpo. Nie czuję nic ciekawego w ciele, nie brajanuję jeszcze, ale trochę nadziei w sercu się tli. Snuję plany B, C i D na kolejne miesiące jeśli nie zajdę w ciążę, jak dopada mnie presja oczekiwania to staram się oddychać i puszczać te myśli wolno.
Za mną wyczerpujący tydzień, a jak nie zadbam o odpowiednią ilość odpoczynku to kumuluje mi się napięcie w głowie i ciele - wtedy gorzej śpię, bo układ współczulny przeważa, więc ten deficyt regeneracji się pogłębia... takie błędne koło. Dzisiaj byłam na konfie kardiologicznej, teraz już wieczór na chill tylko dla mnie... i niedługo wolny długi weekend.
Morgo lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
🔍monitorowane: 10cs
🍀 drugi cykl stymulowany (lametta 1x1) -
Ssilvia wrote:Ja właśnie czytam na temat mikrobioty w macicy, że nie musi to być jakaś chlamydia czy inna choroba która prowadzi do zapaleni endomendrium, ale czasami brak prawidłowych bakteri - o czym wspominała jedna z koleżanek tutaj. A zapalenie przewlekłe endomendrium = ciąże biochemiczne lub brak implantacji.
Został mi jutro ostatni dzień antybiotyków i ciągle przejmuje probiotyki dojelitowe i dopochwowe. Ciekawe jaki będzie kolejny cykl - w tym się nie staraliśmy
A powiedz mi - nie staraliście się przez metronidazol i takie były zalecenia lekarza czy woleliście po prostu odpuścić sami z siebie i przeleczyć ?✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Dziewczyny, potrzebuję eksperckiej rady, bo byłam dziś spuścić krew na zalecenie gina z kliniki i wyszła mi homocysteina na poziomie prawie 11 (norma 3,7 - 13,9).
Wiem już, że norma funkcjonalna wynosi do 8, więc nie wiem, czy się to zbija lekami, czy sama dieta?
Dodam, że aktualnie mam takie wyniki:
Kwas foliowy 21,5 (norma 3,89 - 26,8 )
B12 419 (norma 197 - 771)
Od początku przyjmuje metylofolian i metylokobalaminę (B12), więc aktywne formy jednego i drugiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 19:44
✨ Starania od 09/24
🏩 4 cykl stymulowany
✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty
✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %
⏳ cd56 i cd138 -
Powder wrote:Zasłużony chill! Korzystaj 🩷 oby Brajan jak najdłużej nie mieszał Ci w głowie! 🤞🏻
Haha, dzięki ♥️
Może mnie nie zaaresztują za to - podrzucam ciekawy slajd o wpływie rodzaju posiłku na wyrzut glukozy i insuliny (wiem że część z Was się zmaga z problemami "cukrowymi").
https://ibb.co/PG16b0fg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 19:18
Powder lubi tę wiadomość
31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
AMH - 3,14
💊 Pregna Start, omega 3,
👦 jelito drażliwe, SIBO
cukrzyk1991 wrote:Wg prawa możesz mrozić zarodek 20 lat (chyba) i faktycznie - kosztuje to chyba 600 na rok ? Ale po 20 latach zarodek przechodzi na własność banku zarodków i może być bez naszej zgody rozmrożony i użyty u innej pary (wg istniejącego póki co prawa w Polsce, w innych krajach jest dopuszczalne niszczenie zarodków). U nas nie wolno niszczyć zarodków. Może to mamę uspokoi trochę. Można za to transferować zarodek do innego kraju w wiadomym celu (dość kosztowne).
Ja myślę że mama im mniej wie tym lepiej dla niej.
Poza tym ja uważam z takiej osoby lepiej nie wtajemniczać, a już na pewno nie wchodzić w takie szczegóły bo później człowiek się zastanawiam czy dobrze robi, gdy zasieje to ziarenko niepewności.
Poza tym to tak jakby ją wpuścić do sypialni.... No nie
Remedios lubi tę wiadomość
-
cukrzyk1991 wrote:A powiedz mi - nie staraliście się przez metronidazol i takie były zalecenia lekarza czy woleliście po prostu odpuścić sami z siebie i przeleczyć ?
Przez doksycyline, która nie może być stosowana w ciąży bo uszkodza układ nerwowy. Wolałam nie ryzykować, bo jednak antybiotyk utrzymuje się jeszcze jakiś czas w krwi. I mój mąż ma też być leczony ale jeszcze nie zaczął, jakoś mu się nie spieszy a ja już kończę 😂
ater lubi tę wiadomość
🌿 Hashimoto
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
✅ Badania & wyniki
AMH – 2.9 🌟
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Morgo wrote:Na marginesie to podziwiam Was dziewczyny za płodnościową wiedzę. Z ciekawością czytam posty, w których tłumaczycie różne rzeczy związane z cyklem, implantacją itd. To jest grubo ponad to, co student medycyny musi umieć by zaliczyć blok z ginekologii i położnictwa 😉. Ale też faktem jest że na studiach skupiają się na samej ciąży i powikłaniach oraz nowotworach...
Mam podobnie, nie włączam się do dyskusji ale czytam z zapartum tchem.
Morgo lubi tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć
⏳21.10 - wizyta usg
⏳14.10 - połówkowe

-
Ssilvia wrote:hej, skąd wiesz ze estradiol obniżony?
Niestety ta są informacje tylko o danym cyklu, a każdy może być inny. -
Morgo wrote:U mnie 17dc, a że akurat byłam na USG tv to wychodzi na to, że to 3 lub 4 dpo. Nie czuję nic ciekawego w ciele, nie brajanuję jeszcze, ale trochę nadziei w sercu się tli. Snuję plany B, C i D na kolejne miesiące jeśli nie zajdę w ciążę, jak dopada mnie presja oczekiwania to staram się oddychać i puszczać te myśli wolno.
Mam podobnie z tym napięciem... często się przyłapuje na tym, że jestem nakręcona na działanie jak katarynka, a potem opad sił i ból głowy... wjechały u mnie ostatnio znowu adaptogeny, chyba muszę pójść jeszcze w jakąś medytację.
Morgo lubi tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć
⏳21.10 - wizyta usg
⏳14.10 - połówkowe

-
U mnie był skok lh, robiłam testy a owulacji brak 🤯
-
Morgo wrote:Na marginesie to podziwiam Was dziewczyny za płodnościową wiedzę. Z ciekawością czytam posty, w których tłumaczycie różne rzeczy związane z cyklem, implantacją itd. To jest grubo ponad to, co student medycyny musi umieć by zaliczyć blok z ginekologii i położnictwa 😉. Ale też faktem jest że na studiach skupiają się na samej ciąży i powikłaniach oraz nowotworach...
Cóż więc się dziwić że nas później do kliniki wysyłają -
Powder wrote:Dokładnie, gdzieś czytałam, że raz w roku zdarza się cykl bezowulacyjny, to raz.
A dwa, że może coś się przesunęło i dopiero zacznie się rozkręcać? Jak zazwyczaj wypada u Ciebie owulacja? Określiłaś mniej więcej długość cykli i samej fazy lutealnej? Jeśli możesz sobie na to pozwolić, potestuj jeszcze LH i zobacz, czy coś się zmienia. Organizm to nie maszyna, zawsze może się coś omsknąć przez wiele czynników, których nie kontrolujemy. 🫂
Po odstawieniu tych syfiatych tabletek w ostatnim cyklu wypadła 19 DC, dość późno.. przed tabletkami miałam jak w zegarku 14-15 dc
Teraz nie wiem czego się spodziewać, jestem tak zmieszana dziewczyny... Będę testować LH i może akurat cos... Ale od 3 dni ratio 0.13 i to domowym laboratorium 😞 SłabiznaPowodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
Akcja: Bobas 🍼👶
Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
Starania od: 12.2024r. bez wspomagania
3.06 Nowy cykl 🥒
28.06 Wyczekane owu 🦠
9.07 Pierwsze testowanie 10 dpo 🍀
💊 Suplementy:
Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi