Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
MMM123 wrote:Chciałam wam serdecznie podziękować za słowa wsparcia i spory kawał wiedzy, którym się podzieliliście. Postanowiłam że znikam conajmniej na miesiąc. Potrzebuję się zacząć czymś innym niż staraczkowe rzeczy bo czuje, że już trochę psychika siada.
Co do moich testów to zainteresowane dziewczyny leczące przewlekle zapalenie endometrium:
Jestem na 90% pewna, że nie były popsute i coś się zadziało. Nie miałam możliwości zrobienia bety a dziś, w drugi dzień krwawienia, jest już na pewno za późno. Ale taki okres jak teraz miałam dokładnie po pierwszej ciazy biochemicznej. Dla zobrazowania jeden duży skrzep i bardzo dużo mniejszych I takie charakterystyczne skurcze jakby bardziej w okolicy odbytu/macicy.
Chat gpt mówi, że albo to dobry znak, bo się coś zadziało, ale endometrium jeszcze nie jest w 100% gotowe po zapaleniu, albo zły bo znaczy że leczenie nie zadziałało 😆 czyli w sumie nie mówi nic.
Waham się czy iść z tym do lekarza bo nie mam oficjalnego papierka i w sumie obawiam się że powie mi dokładnie to co doktor GPT.
W każdym razie trzymajcie się zdrowo i po powrocie mam nadzieję zobaczyć masę ⏸️21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
#rodzę w 2026 r. -
Ssilvia gdzie Cie tam wywiało do Brazylii 🤪 jestek wszystkiego ciekawa, nawet tego jak wyglada punkt pobrań krwi 🤣 no i zazdro cen. U nas 154 zl zaplacisz może za żelazo, ferrytyne i może wit. D.
Gdzie ta Asia... tez zerkam.Bergamotka94, Ssilvia lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9 prolaktyna 20.20 testosteron 1.22 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Dżozu wrote:Ssilvia gdzie Cie tam wywiało do Brazylii 🤪 jestek wszystkiego ciekawa, nawet tego jak wyglada punkt pobrań krwi 🤣 no i zazdro cen. U nas 154 zl zaplacisz może za żelazo, ferrytyne i może wit. D.
Gdzie ta Asia... tez zerkam.
wcześniej mieszkałam 6 lat w paragwaju, od pół roku w Brazylii - tutaj medycyna jest na wysokim poziomie, a ogólnie życie tanie to i ceny w laboratoriach tanie. Nowoczesne szpitale po 16 pieter, zaawansowane kliniki i metody leczenia. Oboje z mężem pracujemy przez internet dla polskiej firmy, dlatego dobrze nam się żyje w innych krajach, gdzie życie jest tańsze a i pogoda lepszaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 20:52
karczoch321, Dżozu, Bergamotka94, cysterka95, Lianaa, Belia, Jedno_zyczenie, Marzycielka94, Sylwia_G-K lubią tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Ssilvia wrote:wcześniej mieszkałam 6 lat w paragwaju, od pół roku w Brazylii - tutaj medycyna jest na wysokim poziomie, a ogólnie życie tanie to i ceny w laboratoriach tanie. Nowoczesne szpitale po 16 pieter, zaawansowane kliniki i metody leczenia. Oboje z mężem pracujemy przez internet dla polskiej firmy, dlatego dobrze nam się żyje w innych krajach, gdzie życie jest tańsze a i pogoda lepsza
Ale super żyćko! ☺️🩷 30l.
AMH 0.64
Niski estradiol na początku cyklów
Potwierdzone owulacje, endometrium OK, prog OK.
Cykle 29 dni.
21' nowotwór złośliwy tarczycy, całkowita resekcja + radioterapia I-131
Euthyrox 100 i 125
🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'
Ilość 96 mln
Ilość w ejakulacie 200 mln
Żywotność 80%
Ruch a 34%
Ruch b 26.1%
Ruch a + b 60 %
Morfologia 1% ❌
6 cykl starań. -
Ssilvia wrote:wcześniej mieszkałam 6 lat w paragwaju, od pół roku w Brazylii - tutaj medycyna jest na wysokim poziomie, a ogólnie życie tanie to i ceny w laboratoriach tanie. Nowoczesne szpitale po 16 pieter, zaawansowane kliniki i metody leczenia. Oboje z mężem pracujemy przez internet dla polskiej firmy, dlatego dobrze nam się żyje w innych krajach, gdzie życie jest tańsze a i pogoda lepsza
Wow, ekstrazazdroszcze takich możliwości.
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9 prolaktyna 20.20 testosteron 1.22 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Dżozu wrote:Wow, ekstra
zazdroszcze takich możliwości.
wszystko ma wady i zalety, wiec nie wszystko jest tak różowo - przede wszystkim brak stabilność, co teraz mi nie przeszkadza, ale jak będę miała dziecko to prawdopodobnie tak✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
Wow, Ssilvia! Podziwiam za taką odwagę żeby mieszkać na końcu świata! Ja bym miała obawy przed wyprowadzką nawet do Czech czy Niemiec 😅 a tu inny świat!
Ssilvia, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA, duphaston
4cs 📌🍀
27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35, TSH 4,3 😢
29.05 - bHCG 302, progesteron 39
2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60, TSH 3,4. Pęcherzyk ciążowy 9mm.
18.06 - wizyta
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Ale super to brzmi 😍
My wróciliśmy do domu kilka godzin temu, myślę że za 2 dni będzie mnie już gdzieś nosić 😅
W sumie to już tęsknię za tymi Włochami, mimo zmęczenia po tych 3 tygodniach to uwielbiam tam być i trochę tak przykro teraz 🥺
Ja też czekam na wieści od Asi, mam nadzieję że wszystko jest dobrzeMarzycielka94 lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Belia 14 dc, ale LH powolutku rośnie, widać zmianę 😁
Asia ja też czekam na znak życia ♥️assialbnn lubi tę wiadomość
Powodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
Akcja: Bobas 🍼👶
Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
Starania od: 12.2024r. bez wspomagania
3.06 Nowy cykl 🍀
18.06 owu ❤️❓
💊 Suplementy:
Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (500 μg), Niepokalanek Mnisi -
Bergamotka94 wrote:Wow, Ssilvia! Podziwiam za taką odwagę żeby mieszkać na końcu świata! Ja bym miała obawy przed wyprowadzką nawet do Czech czy Niemiec 😅 a tu inny świat!
my juz wyjechaliśmy do Wielkiej Brytanii odrazu po ślubie, tam mieszkaliśmy jakiś czas i pracowaliśmy wiec przyzwyczaiłam się do życia za granica. nie mieszkam w polsce 13 lat✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
cukrzyk1991 wrote:Mam ogólnie takie ponure wrażenie, ze ten czerwiec jest dla nas trochę niewdzięczny - albo to po maju są takie wysokie oczekiwania ?
Sporo małp i bieli. Eh
Ja mam takie wrażenie, że właśnie w ten sposób wygląda moje ostatnie kilkanaście miesięcy. I w ten sposób pozostawię tu swój 600. post. 🫤🤷🏼♀️🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Ja wam powiem, że mam jakieś takie obawy na samą myśl o możliwości mieszkania w innym mieście (!!) a co dopiero kraju z innym jedzeniem, językiem, większa ilością km do rodziny. Więc mega podziwiam ludzi, którzy mieszkają daleko od domu rodzinnego i dobrze się z tym wszystkim czują. Ja nawet studiowałam w moim mieście, bo nie czułam się dobrze z wizją wyjazdu gdzieś indziej 🙈
Powder lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 % -
AnMiPe wrote:Ja mam takie wrażenie, że właśnie w ten sposób wygląda moje ostatnie kilkanaście miesięcy. I w ten sposób pozostawię tu swój 600. post. 🫤🤷🏼♀️✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
✔ USG
Jestem jestem 🙂 to miłe że czekacie na wiadomości ode mnie ❤️ trochę się zeszło u lekarza, później prowadziłam samochód itd itd. Ale warto czekać jeśli jest na co ❤️❤️
Mamy 0.53cm wielkiego człowieka z bijącym serduszkiem 😍😍❤️❤️❤️
Z usg wiek ciąży 6+2 czyli idealnie z owulacji 🙂 jestem spokojniejsza, szczęśliwa i wdzięczna losowi ❤️❤️cysterka95, White1, karczoch321, Belia, Marzycielka94, Świeżynka97, Dżozu, Mardotka, Kokosik, PA, Sagi, Papillon, onalola, cukrzyk1991, Gnom, Claudii, Lucy321, Bergamotka94, Kitkat, Wianek, Julixxx, MroziaMM, Morgo, Powder, kasialinkaa, eM 🌺, ferrytynka25, Sylwia_G-K lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
27.05- progesteron 31 ng/ml
29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
progesteron 21 ng/ml
03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
progesteron 18,9 ng/ml
07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷 -
assialbnn wrote:Jestem jestem 🙂 to miłe że czekacie na wiadomości ode mnie ❤️ trochę się zeszło u lekarza, później prowadziłam samochód itd itd. Ale warto czekać jeśli jest na co ❤️❤️
Z usg wiek ciąży 6+2 czyli idealnie z owulacji 🙂 jestem spokojniejsza, szczęśliwa i wdzięczna losowi ❤️❤️
uff 😍 na takie wieści tu czekałyśmy 🥹 wspaniale, to teraz dużo spokoju, zdrówka i odpoczynku! ❤️karczoch321, assialbnn lubią tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
▪️Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹czerwiec, lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳ -
assialbnn wrote:Jestem jestem 🙂 to miłe że czekacie na wiadomości ode mnie ❤️ trochę się zeszło u lekarza, później prowadziłam samochód itd itd. Ale warto czekać jeśli jest na co ❤️❤️
Z usg wiek ciąży 6+2 czyli idealnie z owulacji 🙂 jestem spokojniejsza, szczęśliwa i wdzięczna losowi ❤️❤️
Cudnie to słyszeć! Już się trochę zaczęłam martwić jak tak długo nie dawałaś znać 🫣 mega się cieszę, że wszystko w porządku!! 😍Marzycielka94, assialbnn, cysterka95, Gnom lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2 -
Asiu!!! Cudowne wieści, cieszymy się razem z Tobą i jeszcze raz z całego serca gratulujemy kropka 🥹🥹🥹🥹❤️❤️❤️❤️❤️❤️
karczoch321, assialbnn, cysterka95 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
✔ USG
Marzycielka94 wrote:Ja wam powiem, że mam jakieś takie obawy na samą myśl o możliwości mieszkania w innym mieście (!!) a co dopiero kraju z innym jedzeniem, językiem, większa ilością km do rodziny. Więc mega podziwiam ludzi, którzy mieszkają daleko od domu rodzinnego i dobrze się z tym wszystkim czują. Ja nawet studiowałam w moim mieście, bo nie czułam się dobrze z wizją wyjazdu gdzieś indziej 🙈
Ja mam za to odwrotnie! Z dnia na dzień rzuciłam wszystko i przeprowadziłam się 10 lat z Warszawy do Wrocka 🫣 bardzo też żałuję, że nie było we mnie jeszcze więcej szaleństwa jak miałam te 20pare lat żeby wyjechać gdzieś na dłużej zagranicę żeby zobaczyć jak się żyje gdzie indziej. Albo, że rodzice nie mieli możliwości i trochę chęci wysłać mnie na różne wymiany w ramach gimnazjum/liceum 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 21:39
Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2