Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
MroziaMM wrote:Hejka..
U mnie znowu test wygląda podobnie. Gołym okiem widać, na zdjęciu słabiej a nie mam czasu juz bawić się kolorami.. myślę, że dziś szybciej zaczelo być ja widać i bardziej niż wczoraj ale dalej słaba.. mam nadzieję że to nie jest jakaś fabryczna bo ja tych testów nie robilam, dopiero od wczoraj drugi raz.
Okresu nie dostałam, jakieś plamienie mam delikatne.
Dzisiaj robie betę
MroziaMM, assialbnn lubią tę wiadomość
-
Mrozia widać kreseczki trzymam kciuki za betę 🤞🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 07:03
MroziaMM lubi tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
05.25 Lametta+ovitrelle ❌
•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG
💊Letrox 50 suplementy
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊suplementy -
mmonika_ a jak Twoje wczorajsze testowanie?Starania od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfo, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 pierwsza wizyta w Klinice
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
· 05/25 insulina, fT3 ✔, fT4, ATPO, ATG, wit. D ✘
· 06/25 AMH 1.88, kortyzol ✔
· 08/25 powtórka badań i wizyta u endo
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
· 06/25 ponowne badanie nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Marzycielka94 wrote:Kasiooola i Yoanne - miło Was widzieć ponownie w truskawkowym wątku, mam nadzieję, że dobrze się tutaj poczujecie, ja Wam gwarantuję, że my również mamy zgraną ekipę ❤️
Tak, widać, że fajną społeczność tu tworzycie 🙂 dziękuję za miłe przyjęcie 🙂
MroziaMM, kreskę widać gołym okiem, rób betę i oby pięknie przyrastała!MroziaMM, Marzycielka94, olaa lubią tę wiadomość
34 👫 32
04.2023 💙
02.2025 cb
03.2025 cb
04.2025 cb
💊: Polocard, Clexane, Folian, Pregna Start, Omega 3-6-9, wit. E i C, zioła Ojca Sroki
Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
MUCH ✅️
Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️ -
Hej
Piękny tytuł i oby czerwiec obfitował w truskaweczki
Podsyłam Wam wiruski - łapcie i się zarażajcie 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠Miśka 91, ater, hope♥, MroziaMM, Sagi, beautifullady, Pacynka, Powder, Marzycielka94, Meggi_**, Deyansu, malrzrz, cukrzyk1991, Paula6432, olaa, eM 🌺, Sylwia_G-K, Ananabanana lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Dzięki Marzycielko za pamiętanie o wpisaniu mnie na strzelca!
Dać Wam jeden dzień i do nadrobienia kilkanaście stron, niesamowite jesteście. A szczególnie dziękuję Cukrzuku za podzielenie się historią o mamię - osłodziła mi (hehe) ten ciężki poniedziałek. 😍
U mnie plamienie ustało, jest za to kremowy śluz, którego jest całkiem sporo. Z minusów, po moim spadku z wagi 9kg w marcu, ponad 4 już wróciły, więc ewidentnie metabolizm upadł na kolana przy leczeniu, co zapowiadali lekarze. Cóż, jak jestem gruba, to mogę być i grubsza. 🙃
Tak czy siak, idę dzisiaj po pracy po truskawki 🍓🍓🍓🍓🍓Marzycielka94, cukrzyk1991, Dżozu, eM 🌺 lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
justina823 wrote:Cześć dziewczyny ♥️
Mimo, ze czekam na 20go na histeroskopie i nie spodziewam się cudów to proszę mnie wpisać na testowanie na 11go czerwca ☺️
Mi przeszła koło nosa histeroskopia bo miesiąc przed nią zobaczyłam dwie kreski czego i Tobie życzęMroziaMM, Marzycielka94, MoniaB, Dżozu, Carrie12 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Mrozia, ja też widzę delikatną kreskę. U mnie taka delikatna wyszła 12 dpo na teście o czułości 25.
Trzymam kciuki! ❤️Marzycielka94, MroziaMM lubią tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA, duphaston
4cs 📌🍀
27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35, TSH 4,3 😢
29.05 - bHCG 302, progesteron 39
2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60
18.06 - wizyta
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Hej poproszę o dopisanie mnie na testy 10.06. Liczę że to ten moment i się uda 😘
Marzycielka94, Mimi7 lubią tę wiadomość
euthyrox 37,5 mg
Metformax 500 3x1
Ovarin
wit D3
Wit B Complex
Dziewczyny, potrzebuję Waszej wskazówki, czy truskaweczki mam wpisywać na podstawie zdjęć testów czy czekać do Waszych wyników bety? Nie wiem jak wolicie, jak chcecie, nie chcę nikogo urazić niewpisaniem truskawki, albo też dawać nadziei na wypadek fałszywego testu. Dajcie znać co myślicie ❤️🍓
Powder, S_va_88, MoniaB, assialbnn, Dżozu, Morgo lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 % -
AnMiPe wrote:Cześć Dziewczyny!
Dzięki Marzycielko za pamiętanie o wpisaniu mnie na strzelca!
Dać Wam jeden dzień i do nadrobienia kilkanaście stron, niesamowite jesteście. A szczególnie dziękuję Cukrzuku za podzielenie się historią o mamię - osłodziła mi (hehe) ten ciężki poniedziałek. 😍
U mnie plamienie ustało, jest za to kremowy śluz, którego jest całkiem sporo. Z minusów, po moim spadku z wagi 9kg w marcu, ponad 4 już wróciły, więc ewidentnie metabolizm upadł na kolana przy leczeniu, co zapowiadali lekarze. Cóż, jak jestem gruba, to mogę być i grubsza. 🙃
Tak czy siak, idę dzisiaj po pracy po truskawki 🍓🍓🍓🍓🍓✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 % -
Marzycielka94 wrote:Dziewczyny, potrzebuję Waszej wskazówki, czy truskaweczki mam wpisywać na podstawie zdjęć testów czy czekać do Waszych wyników bety? Nie wiem jak wolicie, jak chcecie, nie chcę nikogo urazić niewpisaniem truskawki, albo też dawać nadziei na wypadek fałszywego testu. Dajcie znać co myślicie ❤️🍓
Powder, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Marzycielka94 wrote:Dziewczyny, potrzebuję Waszej wskazówki, czy truskaweczki mam wpisywać na podstawie zdjęć testów czy czekać do Waszych wyników bety? Nie wiem jak wolicie, jak chcecie, nie chcę nikogo urazić niewpisaniem truskawki, albo też dawać nadziei na wypadek fałszywego testu. Dajcie znać co myślicie ❤️🍓
Myślę, że trzeba dodać jeszcze opcję z dwiema kreskami. Wklejam z jednego z poprzednich wątków:
Legenda:
🤰- gratulacje, jesteś w ciąży!
⏸️- dwie kreski na teście
🐒– nowy cykl przed Tobą!
💔- ciąża biochemiczna/poronienie/ciąża pozamaciczna
❔ - brak informacji
⚪ - biel na teście
🤞- trzymamy kciuki i czekamyMroziaMM, Powder, Marzycielka94, Miśka 91, eM 🌺, Morgo, cysterka95, kikix0o lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja już po @. Nie wiem co mi się ostatnio porobiło ale jak zawsze miałam długie okresy, około tygodniowe, kilka dni plamien, ból brzucha i inne atrakcje. Tak od kilku cykli mam mega mocny drugi dzień okresu a później już luz. Aa bólu zero. I tak dziś mamy 5dc i już tylko lekkie plamienie. Więc od rana próbuje się dodzwonić do szpitala żeby przyspieszyć HSG i mieć to już za sobą 😀 wczoraj jadąc na wybory widziałam boćki na polu u sąsiada więc biorę to za dobry znak.
Niestety wyleciało mi z głowy że miałam robić badania z 2-5dc i już dziś tego nie ogarnę 😅 ale to chociaż podjadę sobie zrobić witD i ferrytyne w tygodniu.
Widze wasze kreseczki, Mrozia , Paulina! Gratulacje i czekam na piękne bety 😊 miłego dnia dziewczyny!MroziaMM, karczoch321, Marzycielka94, S_va_88, ater, Morgo lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
HSG dwa jajowody drożne ✅
🔜 czerwiec badanie nasienia
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero -
Hej, witam się w poniedziałek.
Wczoraj sobie mocno poczlilowałam, spotkaliśmy się z rodziną z daleka pośrodku drogi, żeby nikt nie musiał jechać po 5hPogoda sprzyjała mimo tego, że spotkały nas dwie burze, ale akurat fartem jak byliśmy na obiedzie. Byliśmy w ogrodzie botanicznym.
Ale ja oczywiście dalej czekam na okres no i jestem nerwowa na maxa przez tokarczoch321, Marzycielka94, Morgo lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Marzycielka94 wrote:AnMiPe fajnie, że jesteś już z nami! Myślałam wczoraj o Tobie, bo pamiętałam, że jesteś w komisji wyborczej. Z ciekawości zapytam, czy przysługuje Ci dzisiaj wolne albo jakaś inna rekompensata? Zawsze się zastanawiałam jak to jest 😁
Wypowiem się za AnMiPe, z tego co kojarze to jak jesteś do 24:00 to jeden dzien, a jak dłuzej to dwa dni.Marzycielka94 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Wydaje mi się, że na podstawie bety będzie najlepiejMarzycielka94 lubi tę wiadomość
Starania od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfo, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 pierwsza wizyta w Klinice
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
· 05/25 insulina, fT3 ✔, fT4, ATPO, ATG, wit. D ✘
· 06/25 AMH 1.88, kortyzol ✔
· 08/25 powtórka badań i wizyta u endo
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
· 06/25 ponowne badanie nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E