X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
Odpowiedz

Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sikam dla sportu. 11 dpo dalej biel wizira 🤣 Ja już wolę się śmiać niż płakać. Coś czuję że będzie słabizna w tym cyklu, piersi się zmniejszyły ale chociaż tempka utrzymuje się na 37,2 od paru dni 😵‍💫

Btw powracam z nowym profilowym 😈🍓

MroziaMM, MoniaB, hope♥, kikix0o, Marzycielka94, S_va_88, cukrzyk1991, Idawoll, Dżozu, Morgo, cysterka95, Gnom, Powder, ater, Meggi_**, Olisska, NinaB, olaa, Motylek93 lubią tę wiadomość

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

Akcja: Bobas 🍼👶
    Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
    Starania od: 12.2024r. bez wspomagania

3.06 Nowy cykl 🍀
    18.06 owu ❤️❓

💊 Suplementy:
    Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (500 μg), Niepokalanek Mnisi
  • MroziaMM Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    To nie da się pogodzić😅🤔❓
    Honor mi jeszcze nie pozwala 😆😆 jutro zobacze test to dopiero pogadamy. 😆

S_va_88 lubi tę wiadomość

• Pa-u-linka Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny …. Każda z nas ma swoją historię … może któraś będzie w stanie mi doradzić ??

Razem z koleżanką / przyjaciółką z pracy staramy się o dziecko . Często o tym rozmawiamy , kibicujemy sobie itd . Problem w tym że mnie prawdopodobnie się udało a ona jutro idzie na betę . Jest po 8 cyklu invitro . Dużo przeszła , kilka lat walki … gdy jej się nie uda … jak mam z nią rozmawiać … ona wie że ja jutro też idę na betę (O pozytywnych testach jej nie mówiłam ) będzie dopytywać o wynik … no nie ukryje przed nią … ciężki temat .

flotek, MoniaB, Miśka 91, S_va_88, Dżozu, cysterka95, Olisska, olaa lubią tę wiadomość

2015 👶
    2018 👶

05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)

01.06.2025- ⏸️(9dpo)
    02.06.2025- Beta 22,20 mlU (10dpo)
    04.06.2025- Beta 99,80 mlU (12dpo)
    06.06.2025- Beta 232 mlU (14dpo)
  • MroziaMM Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:
    Ja już sikam dla sportu. 11 dpo dalej biel wizira 🤣 Ja już wolę się śmiać niż płakać. Coś czuję że będzie słabizna w tym cyklu, piersi się zmniejszyły ale chociaż tempka utrzymuje się na 37,2 od paru dni 😵‍💫

Temperatura niezle sie trzyma. Ja mam ostanio tez wyższa ale u mnie dalej to gardlo nawala.. czyżby jednak choroba zwiastunem ciąży??

flotek lubi tę wiadomość

• Marta.R. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pierwszych kresek Mrozia powtarzsj test i dziel się tutaj 😄
    Pa-u-linka również gratuluje, jestem w waszej sprawie dobrej myśli, testy mnie nigdy nie oszukały. Też jestem pracownikiem biedronki, aktualnie na macierzyńskim, niezależnie od charakteru kierowniczki, żadna nue chce w pracy ciężarnej 😉 przyjaciółce z pracy powiedz w prost, najgorsze by było ukrywanie się i dowiadywanie od osób trzecich, powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 20:54

MroziaMM, flotek, Marzycielka94, S_va_88, Miśka 91, Pyz_a, Pa-u-linka, Powder, Deyansu, olaa lubią tę wiadomość

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
    27 września jesteś już z nami 😄waga 3210 💞 poród SN.
    Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
    event.png
    event.png
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    Temperatura niezle sie trzyma. Ja mam ostanio tez wyższa ale u mnie dalej to gardlo nawala.. czyżby jednak choroba zwiastunem ciąży??

Mnie gardło też trochę boli 🙄 I woda z nosa, obstawiam że alergiczne. Dziewczyny, co teraz pyli że mnie tak dopadło? 😅

Kurcze stresuje się tym 4 czerwca... Bo jak nic nie wyjdzie to słabiznaaaaa!!!

Marta.R., MroziaMM lubią tę wiadomość

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

3.06 Nowy cykl 🍀
    18.06 owu ❤️❓

💊 Suplementy:
    Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (500 μg), Niepokalanek Mnisi
  • MroziaMM Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa-u-linka wrote:
    Dziewczyny …. Każda z nas ma swoją historię … może któraś będzie w stanie mi doradzić ??

Razem z koleżanką / przyjaciółką z pracy staramy się o dziecko . Często o tym rozmawiamy , kibicujemy sobie itd . Problem w tym że mnie prawdopodobnie się udało a ona jutro idzie na betę . Jest po 8 cyklu invitro . Dużo przeszła , kilka lat walki … gdy jej się nie uda … jak mam z nią rozmawiać … ona wie że ja jutro też idę na betę (O pozytywnych testach jej nie mówiłam ) będzie dopytywać o wynik … no nie ukryje przed nią … ciężki temat .
    Kurde wiem, że przykro ale z drugiej strony chyba bym powiedziała.. wiadomo, że u niej moze wzbudzić to różne uczucia ale jeśli jest z tych osób normalnych, że tak to nazwę to pomimo przykrości której czasami nie da się opanować zrozumie swoje emocje i powinna się cieszyć Twoim szczęściem.

Pa-u-linka lubi tę wiadomość

• MroziaMM Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:
    Mnie gardło też trochę boli 🙄 I woda z nosa, obstawiam że alergiczne. Dziewczyny, co teraz pyli że mnie tak dopadło? 😅

Ja również katar okropny przerabiałam.. dzisiaj już nie.. tylko gardło. Temp mierzona w ciągu dnia ponad 37 stopni.

flotek lubi tę wiadomość

• Marta.R. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:

Oj to stres zawsze 😪 a już tuż tuż, będę trzymać kciuki, a również chętnie dowiem się co pyli bo już mam kaplicę, ciężko wychodzić na zewnątrz 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 20:58

flotek lubi tę wiadomość

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
    27 września jesteś już z nami 😄waga 3210 💞 poród SN.
    Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
    event.png
    event.png
  • Czajnik Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa-u-linka wrote:

Powiedzieć od razu - mnie najbardziej boli jak ktoś traktuje mnie inaczej, jak trędowatą, bo mi się nie udaje a innym tak. Na jej miejscu też docenilabym jak ktoś by mi zaproponował że jeżeli nie chce o tym gadać to możemy omijac temat. I jak jej powiesz że jest dla Ciebie ważna i będzie wiedziała jako jedna z pierwszych :)
    Tak zrobiła moja jedna koleżanka i to jedyna z którą jeszcze się zadaje z tych co w ciążę po zachodziły :D

Marta.R., karczoch321, Marzycielka94, S_va_88, Miśka 91, Dżozu, Pa-u-linka, Powder, Mimi7, Deyansu, flotek, cysterka95, Olisska, grazka0022, olaa lubią tę wiadomość

Starania od 11.2022

Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni

05.2025 - pierwszy raz II, biochem :(
    04.2025 Pelna diagnostyka wszystko ok - dalej niska ferrytyna
    11.2024 Morfologia: ferrytyna 16
    09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
    ->Tarivid, Metronidazol 10 dni
    08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
    08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
    09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5

On: 31 lat
    04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie ile ja się nasłuchałam że 10-11 dpo to jest wcześnie i żeby obserwować tempke 🫣 Jest wcześnie jest, ale każda z nas wie jak to jest być nakręconą 🤣

Czy któraś staraczka z doświadczenia wie którego dpo spada tempka w nieudanym cyklu? Bo u mnie z tą temperaturą bywa różnie 😵‍💫

A co do pylenia to trawy, babka, pokrzywa :D a przynajmniej u mnie w mieście

S_va_88 lubi tę wiadomość

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

3.06 Nowy cykl 🍀
    18.06 owu ❤️❓

💊 Suplementy:
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa-u-linka wrote:

Ja bym powiedziała ale zaznaczyła, że wiesz jaka jest sytuacja i jeśli jej jest ciężko o tym rozmawiać, to nie musicie poruszać tego tematu :) Jeśli okaże się że jesteś w ciąży to i tak długo tego pewnie nie ukryjesz, a może być jej dziwnie/przykro jak się dowie, że sobie kibicowałyście a nic jej nie powiedziałaś :) To nic złego, że Tobie się udało a jej nie i jej o tym powiesz, w końcu obie macie ten sam cel i jeśli dalej będziesz ją wspierać, to powinno być wszystko ok między wami 🥰 Z pewnością gdzieś w środku ją to ukuje, ale to normalne i same dobrze o tym wiemy

S_va_88, MoniaB, karczoch321, hope♥, Pa-u-linka, Deyansu, AnMiPe, ater, Olisska, grazka0022, olaa lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenia lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory – w trakcie suplementacji
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • Mardotka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa-u-linka wrote:

Myślę że nie powinnaś tego ukrywać , też mam przyjaciółkę która walczy już kilka lat , ostatnio spóźniał mi się okres i zastanawiałam się co miałabym zrobić gdyby okazało się że się udało... I ona jakoś na drugi dzień sama z siebie napisała do mnie że ma nadzieję że będzie druga osoba zaraz po mężu, która się dowie jeśli byłabym w ciąży... z tego co mówisz jesteście bardzo blisko, wspieracie się i myślę że mimo tego że może ją to zaboleć będzie się cieszyć Twoim szczęściem 🙂

S_va_88, Pa-u-linka, Mimi7, Deyansu, olaa lubią tę wiadomość

👩34 👨39
    10 cs o pierwszego maluszka
    Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
    TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:

Flotek my tego samego dnia jesteśmy wpisane na testowanie i nawet mi nic nie mów, tak mnie kusi żeby nasikać wcześniej… 😂

Tylko że ja nawet nie mam pojęcia kiedy i czy w ogóle była owulacja przez to że to pierwszy cykl po straconej ciąży, jestem dziś w 22dc i myślę że to za wcześnie żeby coś wyszło, a z drugiej strony sobie myślę że kurde, no chyba jakby pykło to byłoby widać chociaż kuzyna cienia 😅

flotek lubi tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenia lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory – w trakcie suplementacji
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co tu sie dzisiaj dzieje! Spędziłam rodzinna niedzielę z siostrzeńcami, zahaczyłam wybory i randkę z mężem, i na koniec dnia musiałam wszystko nadrobić, nie sądziłam, że kilkugodzinna nieobecność tak się skonczy 😂
    Wydaje mi się, że wszystko odnotowałam, Ciebie cukrzyku też ❤️🤞🏻
    Mrozia, Paulinka - lecicie jutro na betę ? Trzymam mocno kciuki za wyniki i dobre samopoczucie, z wielką radością wpiszę Wam oficjalnie truskaweczki 🍓🍓
    floraviun, Mardotka - czy wpisać Was na któryś dzień testowania?
    Sreberko - pozwoliłam sobie zaznaczyć Twoje wiruski ciążowe ❤️🦠
    Karczoszku - ten test, który dodałaś, to jest owulak czy ciążowy? Pogubiłam się 🙈
    Kasiooola i Yoanne - miło Was widzieć ponownie w truskawkowym wątku, mam nadzieję, że dobrze się tutaj poczujecie, ja Wam gwarantuję, że my również mamy zgraną ekipę ❤️
    flotek - ja zauważyłam u siebie spadek temperatury 1/2 dni przed 🐒

S_va_88, MoniaB, kikix0o, Yoanne, flotek, olaa lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (10 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa-u-linka wrote:

Bardzo Cię rozumiem… Mam przyjaciółkę po kilku stratach, w tym jedna w zaawansowanej ciąży. Wiem, że to strasznie trudna sytuacja emocjonalnie, zwłaszcza gdy z jednej strony czujesz radość i nadzieję, a z drugiej boisz się, że Twoja przyjaciółka może przeżywać kolejne rozczarowanie. Myślę, że najważniejsze to podejść do niej z sercem i delikatnością. Zaznacz, że jest dla ciebie ważna i, że bardzo jej kibicujesz. Daj jej przestrzeń, żeby zareagowała po swojemu. Prawdziwa przyjaźń przejdzie przez to, nawet jeśli na początku będzie jej ciężko.
    A Ty masz prawo czuć radość ✨✨✨

malrzrz, Pa-u-linka, Deyansu, S_va_88, olaa lubią tę wiadomość

👦2020
    👼2022
    👦luty 2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻

Wysłany: 1 czerwca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa-u-linka wrote:

Paulina, po pierwsze zrób betę i poznaj wynik i dopiero się martw jak jej powiedzieć.

Ale powiem Ci że to nowy interesujący temat i spojrzenie na strefę starania. A mianowicie, wiele już padło słów jak to co i kiedy my usłyszały od znajomych, przyjaciół i rodziny, i jak to może zaboleć. Oraz o tym jak to się cieszymy z ciąż kuzynek, przyjaciółek i koleżanek a w sercu zazdrość. A tu, nie pomyślałam o nas starających się w kontekście, że ktoś z bliskiego otoczenia też się stara. I tak jak piszesz, koleżanka dużo przeszła. I obie jutro na betę.

Jezu szczerze, nie wiem jakbym jej miała powiedzieć o ewentualnej pozytywnej becie.
    I napisałam się a nic nie doradziłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 21:49

MoniaB, Pa-u-linka lubią tę wiadomość

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...

#rodzę w 2026 r.
  • malrzrz Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk - trudna historia, ale jako piekny happy end i ta niespodzianka dla mamy 🥹😍 moja chyba by zwariowała ze szczęścia ;)!

Dziewczyny, w razie w - chat gpt też analizuje fotki testów i sam proponuje robienie przeróbek kontrastów itd :D nie wiem, czy on się na tym forum nie uczył. Napisał mi, że widzi cień (użył określenia: cień cienia!! 😂), więc zapytałam go, czy napisał, że widzi cień, bo ja tak zasugerowałam. Powiedział, że nie, ale rozumie moją podejrzliwość 😂😅 jednak forumowa analiza kresek wydaje mi się bardziej legitna!

Marzycielka94, MoniaB, cukrzyk1991, Idawoll, Morgo, Powder, S_va_88, ater, cysterka95, Olisska, olaa, Jedno_zyczenie, Motylek93 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 + 🧑🏻‍🦱 +🐕‍🦺

👩🏻‍🦰 33
    Pregna start, wit. d3 (Juvit), mio-inozytol, magnez (MagneB6)
    🧑🏻‍🦱41
    Profertil

Starania od 12.2023, pod opieką kliniki od 01.2025
    👩🏻‍🦰🧑🏻‍🦱 - wyniki badań ok

04.2025 - pierwszy cykl z ovitrelle ⚪️
    05.2025 - lametta + ovitrelle ⚪️
    06.2025 - chillout, mamy kwalifikację do ivf i ruszamy z tematem po włoskim urlopie 🍀
  • Miśka 91 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa-u-linka wrote:

Ja bym po prostu powiedziała jak wygląda sytuacja... Dlaczego że sama nie chciała bym ,, żyć "nieświadomości i jeszcze broń Boże dowiedzieć się z innego źródła. Zwłaszcza że piszesz że to przyjaciółka. Myślę że to gorsze i większy cios jeżeli wyjdzie ze coś zatailas... Ale to moje zdanie i przemyślenia...

Pa-u-linka, Deyansu, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

8.01.2012 💙
    26.07.2023 💙

Ja niskie AMH
    Mąż niskie parametry nasienia

Starania o 3 ....
  • malrzrz Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa-u-linka wrote:

Każdy pewnie musi sam przeanalizować sobie w głowie scenariusze, ale ja też jestem team szczerość. W moim przypadku powiedzenie, że najgorsza prawda jest lepsza niż najpiękniejsze kłamstwo zdecydowanie się sprawdza. Trzeba pamiętać, że takie trudne sytuacje też spajają przyjaźnie ❤️

Pa-u-linka, Deyansu, Miśka 91, S_va_88, olaa lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 + 🧑🏻‍🦱 +🐕‍🦺

👩🏻‍🦰 33
    Pregna start, wit. d3 (Juvit), mio-inozytol, magnez (MagneB6)
    🧑🏻‍🦱41
    Profertil

Starania od 12.2023, pod opieką kliniki od 01.2025
    👩🏻‍🦰🧑🏻‍🦱 - wyniki badań ok

04.2025 - pierwszy cykl z ovitrelle ⚪️
    05.2025 - lametta + ovitrelle ⚪️
    06.2025 - chillout, mamy kwalifikację do ivf i ruszamy z tematem po włoskim urlopie 🍀
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ