X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
Odpowiedz

Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nadrobilam 🙉 ja dzisiaj pracująca niedziela. 📸

Ghostler, trzymam mocno kciuki za czyste wyniki! ✊✨ Idobrze czytać, że mimo wszystko potrafisz cieszyć się każdą 🍓jesteśmy z Tobą! 💪❤️

Karczoch, jaki wakacyjny vibe, aż czuć ten luz i słońce przez ekran. Piękne widoki 🥰 ciesz się na maksa i ładuj baterie! 💛🚐✨
    Trzymam mocno kciuki, żeby to jednak nie była tylko gra świateł, a coś pięknego się tam jednak zadzialo ✨⏸️

Megii, tulę za małpe 😪🫂 ale pamiętaj, nowy cykl, nowe szanse 🤞

Morgo, przytulam za biel 🫂 trzymam kciuki, żeby @ jednak nie przyszła 🤞

Grażka, naprawdę dużo przeszłaś i rozumiem Twoje emocje 😪 trzymam kciuki z całych sił za dobre wieści od embriologa! 💛
    Jesteś dzielna, naprawdę.

Kikixoo, myślę, że to bardzo możliwe, bo biochemy to jednak też ciąża, choć krótka, a więc i spora burza hormonalna. Organizm reaguje różnie, także skórą, szczególnie że zmiany hormonalne lubią właśnie okolice żuchwy😐 no i ciało trochę wariuje, bo dostaje sprzeczne sygnały, ale zwykle dość szybko wraca do równowagi 😊

Cukrzyk, intensywnie u Was i emocjonalnie, i zdrowotnie. Ściskam mocno za ten spadek AMH, bo wiem, jak to może przytłoczyć 💔 ale super, że są też dobre wieści, dobre wyniki, mąż zaangażowany i wspierający (to śniadanie brzmi jak akt miłości 😄). Fajnie, że myśli już o kolejnym kroku 🥰 może to znak, że mimo trudności jesteście w tym razem naprawdę mocno. Trzymam za Was kciuki ✨

Kitkat, róż to piczor jak się patrzy!! 😍 Go go go!!

A u mnie temperatura jakoś nisko jak na fazę lutealna. Co prawda sen przerywany, no i niby są wyższe niż przed owulacja. Ale niskie i tak jak na mnie. No i ostatnio miałam lepsze te temperatury, mimo takiego samego snu. W ogóle dziwny ten cykl u mnie 🙃
    Edit. Aczkolwiek jak wchodzę przez forum to nie wygląda źle jednak ten wykres 😂 na apce zdecydowanie gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 16:20

MoniaB, cukrzyk1991, S_va_88, kikix0o, Kitkat, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩'95 👨'94
    👦08.2020 👼07.2022👦02.2024

⏳01.2025 starania o 👶❤️
    💔07.2025 biochem.
    ⏸️18.08.2025
    🤰19.08.25 (11dpo) beta - 14,3🥹->13dpo - 55,4 ❤️ 15dpo - 148 🤞

Wysłany: 22 czerwca, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy nie mam okresu od ponad 40 dni? Tak. Czy się przejmuje? Nie. Wyłączyłam głowę max. Pozdrowienia z Asker 🫶

20250622-145544.jpg

S_va_88, Powder, MoniaB, Idawoll, Gnom, Morgo, Zosia667, assialbnn, Ritkaa, Marzycielka94, Bergamotka94, Meggi_**, ater, cysterka95 lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • hope♥ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Cały czas Was podczytuję i mam wrażenie, że strasznie dużo bieli i małp się ostatnio pojawiło.. :( Przytulam Was wszystkie bardzo mocno 🫂🫂🫂

Tym, które są na urlopach życzę dużo wypoczynku, dobrej pogody i przepysznego jedzonka!

Ja zaś wczoraj w pracy miałam ciężki emocjonalnie dzień, bo koleżance z pracy spóźnia się okres 16 dni, bolą ją piersi, wymiotuje i prawdopodobnie zaszła. Oczywiście cieszę się jej szczęściem, ale w głębi bardzo mnie to zabolało i powstrzymywałam się od płaczu. Wczoraj na poprawę humoru poszłam w nocy po pracy na najlepsze chińskie jedzonko w mieście, zupełnie inny wymiar chińskiego. :)
    A dzisiaj chill, bo zaczynam od jutra ciężki maraton w pracy.

Powder, Morgo, Zosia667, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania od 07/24 | 15cs 🫶🏻
    Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto
    · histeroskopia zrostów 04/25
    · wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
    · nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘

👨🏻 29
    · badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
    ‎ » morfologia 2% ⇢ 0%
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
    ‎ » ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
    » posiew ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • Powder Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Czy nie mam okresu od ponad 40 dni? Tak. Czy się przejmuje? Nie. Wyłączyłam głowę max. Pozdrowienia z Asker 🫶

20250622-145544.jpg
    Miłego zwiedzania!!! Podziwiam ogromne za wyluzowanie i afirmuję go jeszcze więcej dla Ciebie (i wszystkich staraczek) 🩷🩷

AnMiPe, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 7cs

👩🏻‍🦱 ona
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, koenzym q10, d-inozytol, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magnez, d-inozytol, kolagen

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • Powder Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Cały czas Was podczytuję i mam wrażenie, że strasznie dużo bieli i małp się ostatnio pojawiło.. :( Przytulam Was wszystkie bardzo mocno 🫂🫂🫂

Tym, które są na urlopach życzę dużo wypoczynku, dobrej pogody i przepysznego jedzonka!

Ja zaś wczoraj w pracy miałam ciężki emocjonalnie dzień, bo koleżance z pracy spóźnia się okres 16 dni, bolą ją piersi, wymiotuje i prawdopodobnie zaszła. Oczywiście cieszę się jej szczęściem, ale w głębi bardzo mnie to zabolało i powstrzymywałam się od płaczu. Wczoraj na poprawę humoru poszłam w nocy po pracy na najlepsze chińskie jedzonko w mieście, zupełnie inny wymiar chińskiego. :)
    Przytulam mocno 🫂 te ciąże w otoczeniu, czy to bliższym, czy dalszym, potrafią nieźle namieszać w emocjach.

hope♥, S_va_88 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 7cs

👩🏻‍🦱 ona
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, koenzym q10, d-inozytol, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magnez, d-inozytol, kolagen

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Cześć dziewczyny!

16 dni jej się spóźnia i przez tyle czasu nie pomyślała żeby zrobić test? 😳 Chyba, że ja czegoś nie zrozumiałam 😅

Ja dziś masakra, spałam teraz 1.5h bo czuję się jak sflaczały balon przez moje niskie ciśnienie 🥲 A weszłam dziś w przypuszczalnie płodne dni, testy owu pewnie przyjdą do mnie dopiero we wtorek 😅

Mehh mam nadzieję że wy dzisiaj macie przyjemniejszą niedzielę i dobrze się czujecie ❤️

S_va_88 lubi tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

zdiagnozowane:
    ⚠️ PAI-1 homo - trombofilia

kolejne badania:
    🔜 kariotypy, białka, ana

· · · · · · · ·

🙎🏼‍♂️ - nasienie okej ✔️

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność - uregulowane 💚
    ▫️ferrytyna, B12, kwas foliowy, D3 - uzupełnione 💚
    ▫️insulina - uregulowana 💚
    ▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️‍🩹

_____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Miłego zwiedzania!!! Podziwiam ogromne za wyluzowanie i afirmuję go jeszcze więcej dla Ciebie (i wszystkich staraczek) 🩷🩷

Jak to mówią - mam wywalone jajca. Co mi pozostało 😅

Powder, Idawoll, Morgo lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Cześć dziewczyny!

Przytulam Cię, bo wiem jakie to uczucie :(

Swoją drogą to chciałabym być w tym momencie życia, że okres mi się spóźnia ponad 2 tygodnie a ja ani testu nie zrobiłam 🫣😅 Dla nas - analizujących każde ukłucie - to totalna abstrakcja...

AnMiPe, hope♥, Morgo, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

07/25 ktoś chciał być 💔

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Laseczki - udało mi się przeczytać chyba z 20 stron forum ...ufff xD Nie miałam czasu przez ten długi weekend - wyjazdy rodzinne, wyjazdy na zakupy budowlane itd. itd. Tulę za biele i okresy <3

Update (negatywy) u nas : robiłam wczoraj badania w 3dc i AMH spadło do 0,4 ng/ml. Mocno mnie to dołuje - czuję jak czas przecieka przez palce. No i ten wiek - wiem, że dla kogoś 34 lata to nie dużo, ale dla mnie tak bo mam sporo chorób i boję się, że mogę umrzeć przedwcześnie i wtedy zostawić moje np. 15-letnie dziecko. Wprowadziłam teraz pewnie grobową atmosferę xD
    No i potwierdziła się IO u męża (insulina na czczo : 11,5 - po 1h : 114 - po 2h : 22,5)

Update (pozytywy) u nas : Reszta wyników badań ok - i średnie cukry ok i wit.d3 (40). Podniosłam też poziom DHEA-s (nawet aż za bardzo). Moje FSH to wynik bliski 3 więc chyba też w miarę ok (zazwyczaj przy niskim AMH jest wysokie FSH co wskazuje na przedwczesne wygasanie jajników). Więc to moje AMH to chyba wynik kombinacji chorób + laparoskopii na jajniku.

Z dobrych informacji - mąż wczoraj zapytał się mnie czy chcę podejść do komercyjnego, płatnego ivf .... zbił mnie tym z tropu. I to pytanie padło od razu po badaniu krwi, jeszcze przed wynikiem. Wziął się też za siebie - pilnuje diety, nie je słodkiego w ogóle. Dziś np. dostałam od niego na śniadanie bułki żytnie z łososiem, sałatką i siemieniem lnianym na jogurcie naturalnym xD Robił sobie - to i mi zrobił.

Cukrzyku ale mega że Twój mąż myśli o ivf.
    Pamiętam jak pisałaś że w ogóle nie był chętny w te tematy.
    Co do wieku ja mam 33 lata i brak dzieci. Czuję się jakas taka spóźniona z tym wszytkim. Moje siostry mają już szkolne dzieci. Jeszcze jak lekarka mi pojechała z tą niską rezerwą to czułam się jakbym miała jakieś 45+.
    Łączę się więc w bólu, ja w tym tygodniu powtarzam badania.
    O dziwo póki co brak plamień więc się cieszę że chociaż to mi brajanek darował.
    Tymczasem czekam na @ i kolejny cykl że stymulacją

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 19:39

S_va_88 lubi tę wiadomość

Starania od 10/2024
    Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
    Cyt+hpv: luty_ok
    USG tarczycy: ok
    TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
    FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
    E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
    AMH: 1.340 (mediana 2.81)
    D3: luty_>150 | maj_141
    PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
    EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
    PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
    USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
    Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
    02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
    03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
  • Belia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos kłucia i innych brajanowych akcji u mnie w tym cyklu totalna cisza. Może to efekt HSG. W każdym razie cieszę się, że póki co nie ma ze mną przyjaciela brajanusza.

Powder, Morgo lubią tę wiadomość

15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
  • Kirby Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączam do Was po kilku miesięcznej przerwie. Widzę, że cześć z Was już w ciąży i sporo nowych avatarów :)
    Ostatnimi miesiącami skupiłam się na wyluzowaniu co mi nie do końca wyszło i na wizytach u lekarza. Miałam biopsje endometrium, przez 24 dni w czerwcu brałam antybiotyk i teraz w lipcu wkraczam z powrotem do starań. Mam nadzieję, że latko w końcu będzie moje. Od lipca też od owulacji będę pierwszy raz brać progesteron.
    Daje sobie dwa cykle na progesteron i idę na badanie drożności. Ogólnie ostatnio ciągle prześladują mnie kobiety w ciąży i ludzie dookoła zachodzą w ciąże tylko nie ja więc raz łapie doła, ale na początku cyklu wraca nadzieja.
    Czy któraś z Was biorąc progesteron miała jakieś skutki uboczne?

Zosia667, S_va_88, Sagi lubią tę wiadomość

Starania od 07.2024
    ✅ Mąż -> wszystkie wyniki w normie

styczeń 2025: TSH, progesteron, estradiol etc ✅
    marzec 2025:👨‍⚕️Hashimoto
    kwiecień 2025: ANA9 ❌ -> PPJ (ANA23) ❌
    maj 2025: biopsja endometrium ❌
    czerwiec 2025: antybiotyk - Unidox Solutab 20 dni
    lipiec: ferrytyna ❌

🗓️wrzesień 2025: badanie drożności

💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio
    Kurkumina, żelazo
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja dziewczyny! Od kilku dni was podczytuję:)
    Wracam do obiegu, bo wróciły cykle. Nawet bym powiedziała, że owulacyjne.
    Mam prośbę, czy możecie mi przypomnieć jaki śluz jest w jakim czasie cyklu? Tym razem będę się starała nie zbrajanować i chcę głównie analizować się po obserwacji ciała, bez tempki, testów.
    Godzinkę temu pojawiło się plamienie także oficjalnie 1 dzień kolejnego cyklu;) W lipcu będę wolnym strzelcem.
    Pozdrowienia i siły na najbliższy tydzień!

Bajka92, Marzycielka94, Sagi, Zosia667 lubią tę wiadomość

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2 – 07.25 - 2. cykl po powrocie @ po porodzie
    ❌ B9: 2,21 ng/ml
    ✅ B12 586, witD 59,3, enzymy, białka, glukoza
    ⚠️ ferr 37 nisko, lipidogram niski, HCY 8,51 do zbicia

08.2025 – testy ovu, długie cykle, PCO?
    ❌nadczynność tarczycy: TSH 0,01 ulU/ml; hiperkalcemia; OB 16 mm/h; testo 0,58 ng/ml
    Przeciwciała i TRAB ok ✅
    B9 2,21 ➡️ 3,8

🛑 STOP 08.25 - podostre/poporodowe zapalenie tarczycy
    💊kora wierzby białej 2x400mg, ALC 2g, witC 1g
    Wstrzymujemy się na pół roku, aby zadbać o organizm.

02.2026…⏳

#2026jestmój
  • onalola Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Cześć dziewczyny, dołączam do Was po kilku miesięcznej przerwie. Widzę, że cześć z Was już w ciąży i sporo nowych avatarów :)
    Ostatnimi miesiącami skupiłam się na wyluzowaniu co mi nie do końca wyszło i na wizytach u lekarza. Miałam biopsje endometrium, przez 24 dni w czerwcu brałam antybiotyk i teraz w lipcu wkraczam z powrotem do starań. Mam nadzieję, że latko w końcu będzie moje. Od lipca też od owulacji będę pierwszy raz brać progesteron.
    Daje sobie dwa cykle na progesteron i idę na badanie drożności. Ogólnie ostatnio ciągle prześladują mnie kobiety w ciąży i ludzie dookoła zachodzą w ciąże tylko nie ja więc raz łapie doła, ale na początku cyklu wraca nadzieja.

Witaj ponownie ! 🙂
    Brałam i dupka 2x dziennie i luteinę 100 1x dziennie. Po żadnym w sumie nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych

2 cs 11/24 cb 💔

2025 ??

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    Luteina 1x1

👨
    Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
    30.06 androlog -> mówi że wyniki super
    Worek supli
  • Kirby Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Witaj ponownie ! 🙂
    Brałam i dupka 2x dziennie i luteinę 100 1x dziennie. Po żadnym w sumie nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych

To super, bo przeczytałam w ulotce o wahaniach nastrojów i tyciu i trochę się przestraszyłam.

Starania od 07.2024

💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio
    Kurkumina, żelazo
  • Bajka92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatr4 podbijam pytanie, nigdy nie sprawdzałam, a co mi tam szkodzi! Bardzo chętnie się dowiem

kleopatr4 lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦱33&27👱🏻‍♂️

starania od 12.23
    z pomocą medyczną od 02.25

👩🏻‍🦱 PCOS, insulinooporność, niedoczynność, długie bezowulacyjne cykle (65>)
    💊 miovela pro, glucophage 850, formetic 750, letrox 100, acard 150
    wymazy MUCH - ureaplasma- antybiotyk⏳

👱🏻‍♂️ cukrzyca typu I
    🪱 wyniki nasienia ✅ (do rozszerzenia)
    💊 fertistim man

Styczeń- ⏸️ biochem

03.25 letrozolum ❌
    05.25 letrozolum ❌
    06.25 letrozolum + clo ❌
    07.25 letrozolum + clo ❌ dostymulowanie- letrozol ❌
    08.-09.25 drożność

🎶 you can’t play on broken strings… 💔
  • PA Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Witaj ponownie ! 🙂
    Witaj, brałam cyklogest 400 1x przez jeden cykl jak na razie i skutków ubocznych brak

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • Kirby Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Witaj, brałam cyklogest 400 1x przez jeden cykl jak na razie i skutków ubocznych brak

Ten sam mam zapisany. A jak rezultaty? Też w przypadku ciąży masz nie przerywać do któregoś tam tygodnia?

Starania od 07.2024

Kurkumina, żelazo
  • Świeżynka97 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    To super, bo przeczytałam w ulotce o wahaniach nastrojów i tyciu i trochę się przestraszyłam.

Ja biorę drugi cykl i niestety, ale apetyt wilka, więc i kg może przybyć

👩1997
    ➡️Pcos + IO
    ➡️hipoglikemia reaktywna

👉Starania naturalne od 05.2023
    👉W klinice od 05.2025
    ✅05. 2025 CB 💔
    ✅06.2025 ✖️
    ✅07.2025 CLO+menopur⏸
    ➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
    ➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
    ➡️04.08.2025 Beta 248 mlU/ml,Progesteron 39,90 ng/ml
    ➡️22.08.2025 jest 7.6mm małego cudu z bijącym 💓

preg.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    To pewnie bardzo indywidualna sprawa, ale w moim przypadku nie było nadprogramowych objawów. No chyba, że liczyć wyczulony węch, ale równie dobrze mogła to być startująca beta, bo w cyklu z dupkiem zaszłam w ciążę.

2023
    07. (39+3) Ninka! 💖✨

age.png

2024
    12. cb 💔 poronienie samoistnie

2025
    28.07. bHcg 14,24
    prog 32,7 ng/ml
    30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
    1.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
    4.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
    11.08. Jest 🫧 w macicy! GS 0,97 cm
    21.08. 🍤💖
    05.09. 🩺
    _preg.png_
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chciałabym do Was dołączyć, I do najbliższych miesięcy, choć mam nadzieję, że może tym razem się uda szybciej, niż później.

Na forum jestem od dawna, udało się zajść w jedną ciążę, którą straciłam. Jednak po dłuższej przerwie chcemy wrócić do regularnych starań, jesteśmy zapisani również do kliniki.
    Obecnie czekam na zakończenie cyklu, bo normalnie trwają 26-27 dni, obecny już ma 33. Zazwyczaj w takich sytuacjach potrafię go wywołać samym myśleniem o nim 😅. Więc czekam.

Ps nie mierzyłam temperatury, ani nie robiłam testów owulacyjnych, więc ten cykl to wielka niewiadoma. Mam jedynie pomiary z nadgarstka z Apple Watch XD.

Morgo, Kitkat, Zosia667, kleopatr4, eM 🌺, Marzycielka94, Powder, S_va_88, Sagi, Bergamotka94, ater, cysterka95 lubią tę wiadomość

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.
    Walczymy o poprawę wyników.
    -> następna wizyta 14.08.2025

02.03.2023 - 💔
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ