Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
hope♥ wrote:A ja melduję, że dostałam 🐒... Chyba potrzebuje odpocząć na chwilę od forum. Jak zwykle 🐒 szybciej przychodzi niż wyjme test, a ostatni test wysikalam w styczniu... Jestem mocno podłamana, myślałam, że w tym cyklu po histero kliknie i się uda. Brak mi już sił... Odezwę się jak będę na siłach.
Marzycielka94, hope♥ lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024 (8cs)
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, kolagen, euthyrox
✨jajowody superdrożne
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
hope♥ wrote:A ja melduję, że dostałam 🐒... Chyba potrzebuje odpocząć na chwilę od forum. Jak zwykle 🐒 szybciej przychodzi niż wyjme test, a ostatni test wysikalam w styczniu... Jestem mocno podłamana, myślałam, że w tym cyklu po histero kliknie i się uda. Brak mi już sił... Odezwę się jak będę na siłach.
Odpoczywaj, głowa najważniejsza 🫂 i wróć z nowymi siłami 😊hope♥ lubi tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Piękny tytuł wątku 😍 Niestety w tym cyklu seksy były tylko raz 2 dni przed owulacją, a i owulacja była późno, więc raczej nic z tego to nawet nie ma sensu się zapisywać. Jakoś jestem spokojna w tym cyklu, zdałam sobie sprawę, że jak ma się nam jeszcze trafić dziecko to się kiedyś trafi, ale nie będziemy sobie włazić na głowę. Nic na siłę. Ale będę do Was zaglądać i Wam kibicować jeśli można 🌞🦋🌻
Bergamotka94, karczoch321, Morgo, Sagi, Powder, Marzycielka94, S_va_88, MoniaB, czekolada_z_pistacjami, grazka0022, olaa lubią tę wiadomość
-
U mnie Brajan na pełnej 🙊. Nawet jak to chat gpt mi pisze „zanurzyłam patyka w złotym płynie” 😂ale no za wcześnie. Ej dziewczyny od dwóch kresek, jak to u Was było przed? Sucho czy mokro? 🙊 bo co nakarmię sobie Brajana czymś, to zaraz coś innego go blokuje. Byłam w ciąży dwa razy, i jak wszystko zawsze bardzo dobrze pamiętam, tak nie ogarniam czy miałam jakieś objawy przed dwoma kreskami 🙊.
S_va_88 lubi tę wiadomość
2022👧🏼
18.12 ⏸
27.12 beta 1600
07.01 crl 0.5cm om 5+6
15.01 mamy ❤️
23.01 💔
Luty 2025, próbujemy od nowa🥺
-letrozol
Kwiecień - cb. 😪 -
W tej ostatniej poronionej ciąży, coś mi się kojarzy że miałam powódź na wkładce i nawet byłam zdziwiona ilością, ale to było już po pozytywnym teście. Nie pamiętam jak było przed 🤔
2022👧🏼
18.12 ⏸
27.12 beta 1600
07.01 crl 0.5cm om 5+6
15.01 mamy ❤️
23.01 💔
Luty 2025, próbujemy od nowa🥺
-letrozol
Kwiecień - cb. 😪 -
kolorlila wrote:U mnie Brajan na pełnej 🙊. Nawet jak to chat gpt mi pisze „zanurzyłam patyka w złotym płynie” 😂ale no za wcześnie. Ej dziewczyny od dwóch kresek, jak to u Was było przed? Sucho czy mokro? 🙊 bo co nakarmię sobie Brajana czymś, to zaraz coś innego go blokuje. Byłam w ciąży dwa razy, i jak wszystko zawsze bardzo dobrze pamiętam, tak nie ogarniam czy miałam jakieś objawy przed dwoma kreskami 🙊.
Wychodzi na to, że po owulacji mokro (gęsto i biało) 🫣 później jakby spokój. W okolicach 14 dpo śluz jakby miał żółtawe zabarwienie 🤔 a dzisiaj to jakby wodniste.
Mnie od owulacji bolały piersi, do tego stopnia, że Starego mego mogłabym zabić jak nawet lekko dotknął 🤣 i w terminie miesiączki lekkie pobolewanie podbrzusza. Myślałam, że 🙈 a tu cisza 🤔Morgo lubi tę wiadomość
👩🏻 33. 👨🏻 37.
Pierwsza ciąża w 2024 💔😢
Ponowne starania od marca 2025 🍀
👩🏻 Prenacaps (multi plan + DHA), L-arginina, Sanprobi IBS
👨🏻 PrenaCare start (wcale nie przypominam codziennie, żeby brał suplementy 🤦🏻♀️)
01.06.2025 ⏸️
#rodzęw2026 🎈 -
kolorlila wrote:U mnie Brajan na pełnej 🙊. Nawet jak to chat gpt mi pisze „zanurzyłam patyka w złotym płynie” 😂ale no za wcześnie. Ej dziewczyny od dwóch kresek, jak to u Was było przed? Sucho czy mokro? 🙊 bo co nakarmię sobie Brajana czymś, to zaraz coś innego go blokuje. Byłam w ciąży dwa razy, i jak wszystko zawsze bardzo dobrze pamiętam, tak nie ogarniam czy miałam jakieś objawy przed dwoma kreskami 🙊.
-
Meggi_** wrote:Bez zdjęcia testu sie nie liczy! 🤭😆 ale pomalutku gratuluję 🤞🌷
Niestety nie mogę dodać zdjęcia. Albo nie umiem (a robiłam zgodnie z instrukcją 😅) albo świat ze mną dzisiaj nie współpracuje 😂S_va_88 lubi tę wiadomość
👩🏻 33. 👨🏻 37.
Pierwsza ciąża w 2024 💔😢
Ponowne starania od marca 2025 🍀
👩🏻 Prenacaps (multi plan + DHA), L-arginina, Sanprobi IBS
👨🏻 PrenaCare start (wcale nie przypominam codziennie, żeby brał suplementy 🤦🏻♀️)
01.06.2025 ⏸️
#rodzęw2026 🎈 -
Powder wrote:Rany, wiecie co, zestresowałam się tą ósemką 😂😂 bo nie mam jej kiedy zrobić w tym cyklu kompletnie, przez drożność, a doktor gpt mówi, że po owulacji to już lepiej nie 🫣🤪
Mi właśnie przełożyli usuwanie na 26.06.25 - to już będzie po testowaniu 😆. Jakbym przypadkiem zaszła w ciążę (no może nie takim znowuż przypadkiem hahah) to bedę ją leczyć zachowawczo, jak znowu pudło - usuwam wreszcie 💪. Jutro idę leczyć innego zęba także miesiąc truskawkowo-dentystyczny się szykuje 😁.
W ciąży też można usuwać, ale wiem, że preferowany jest II trymestr i jak można poczekać to się czeka do rozwiązania.
31 👩❤️👨 38
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - N, prolaktyna - lekko podwyższona (do powtórki po lepiej przespanej nocy)
AMH - 3,14
💊 Pregna Start, Sanprobi Stress, olej z wiesiołka (faza folikularna), naturalne antyoksydanty w diecie
4 cs o pierwszego potomka
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Ja nie zauważyłam żadnej zmiany śluzu było tak samo jak przed okresem 😅
Jak ja teraz tak myślę jakie objawy miałam to na pewno zgaga myślałam ,że od mięty 😅 oczywiście przeziębienie no i ostatnio tak myślałam to z 2 dni miałam takie dosłownie kilku sekundowe uczucie jak by ktoś mnie szczypał od środka, nie żadne skurcze jak przed okresem tylko właśnie takie kilku sekundowe szczypnięcie 😅🙈 nie umiem tego opisać ale na pewno to było coś dla mnie nowego ale zwaliłam na brajana ,że nowy objaw mi dodał do listy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 16:34
👩🏻34🧔🏻♂️36🐶x2
19.05 13dpo ⏸️🥹
20.05 beta 305,70 prog 19,10
22.05 beta 788,60 prog 20,20
26.05 beta 4119,60 prog 18,70
03.06 1 wizyta mamy serduszko ❤️ CRL 4mm
17.06 wizyta ⏳ -
Wracam z invimedu.
W temacie adenomiozy : pani dr zrobiła usg pod kątem tej mendy i wychodzi na to, że mogę ją mieć. Mówiła, że nie mam takiego typowo-typowego obrazu, ale coś się "kluje" w pewnych miejscach. Opowiadała mi, że adenomioza czesto na usg jest widoczna jako taki "znak zapytania" - mówiła, że u mnie jest taki trochę "niepełny". Wniosek ? Mówi, że MOGĘ mieć. No i że endometrioza często idzie w parze z adenomiozą. Zapytałam jej czy ona mogła pojawić się jakoś po pierwszej ciąży (przecież w pierwszą zaszłam w miarę szybko) - powiedziała, że tak.
Najlepsze jest kur*a to, że ja nie mam objawów za bardzo - u mnie te miesiączki kiedyś - za nastolatki - były w miarę bolesne, ale gdy miałam 22-25 lat to się uspokoiły. A po ciąży to już w ogóle. Nie wiem cholibka. Ja naprawdę nie czuję, żeby coś było nie tak z moją macicą. Okresy też miewam raczej normalne - krwawienie 2-3 dni plus brązowe plamienie kolejne 3 dni - 4 dni.
Ma któraś z Was adenomiozę ? Ponoć utrudnia implantację (jakbym miała mało problemów).
W temacie histero : chyba będziemy robić w kolejnym cyklu. Co prawda pani dr nie jest jakoś bardzo ochoczo na to nastawiona - nie wiem czy ona totalnie już we mnie nie wierzy i uważa, że nie warto ? Widzę po niej, że jest trochę sceptyczna do tego.
W temacie monitoringu cyklu : dziś 12 dc, pęcherzyk jest - i to na prawym jajniku ! Dodam, że to ten który był operowany i miał torbiel i spał ostatnich kilka miesięcy (nie miałam z niego owulacji, wszystko robił lewy). Zaraz zacznie pękać. Jestem bez ovitrelle bo pani dr stwierdziła, że ja nie mam problemu z pękaniem. Pasek LH dosłownie 20 min temu osiągnął pik.
Czuję się dziwnie. Jestem jakaś taka zrezygnowana. Ja nie wiem skąd to moje pierwsze dziecko się wzięło.🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy
MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
❌️ 1-6 cs
❌️ 7, 8, 9,10 cs z lamettą 💉
🤞 11 cykl starań !
✅️ FSH/LH ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina -
Jedynie to na dwa dni przed, dość mocno mnie jajniki kuły, no i w dzień testu obudziłam się o 7 rano z temperaturą 37°C.
A tak to żadnego bólu w piersiach, no nic kompletnie.
Wszelkiego rodzaju objawy dopadły mnie gdzieś od połowy 6 tygodnia.
Życzę Wam dziewczyny owocnych starań w tym pięknym, truskawkowym miesiącu 🥰🍓
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠malrzrz, Powder, Deyansu, Sagi, Marzycielka94, onalola, ater, Sylwia_G-K, cysterka95, Ilaria, Pacynka, MoniaB, czekolada_z_pistacjami, AnMiPe, olaa lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 (I prenatalne) - z usg 12+2 CRL 5,82cm
niskie ryzyka 🥹 na 90% dziewczynka 🩷
• 02.06 - 18cm długości i 200 gramów 🐻
○ cytologia i USG piersi ✅️
🗓 16.06 - ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Kurczę, ale wiecie co jeszcze laski - ja nie wiem na ile na poważnie traktować tą adenomiozę .... Mam już dosyć wszystkich lekarzy ! (oprócz Ciebie Morgo !
) Ta sama pani dr z invimedu w listopadzie widziała u mnie torbiel endometrialną (mimo iż mówiłam, że miałam czynnościową i chcę żeby sprawdziła czy zniknęła). I potem w grudniu i styczniu dalej twierdziła, że to jednak endometrialna. Pomyślałam : jakim cudem ? Skoro miałam laparoskopię kilka miesiecy wcześniej. Nigdy mi się torbiele na jajnikach nie tworzyły, a teraz nagle dwie endometrialne pod rząd ? Po operacji od razu ?
W maju już torbieli nie było .... (czyli jednak czynnościowa).
Tak samo inni ginekolodzy - zawsze ciężko im było mnie obrazować. Nie mogli dowidzieć na którym jajniku mam torbiel. Nie mogli znaleźć Antka jako kropka w 5-6-tygodniu. Po laparoskopii niby wyszło, że mam typowe dla endometriozy "powyginane" narządy. Sama nie wiem w co wierzyć. I komu.Morgo, Miśka 91, S_va_88 lubią tę wiadomość
🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy
MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
❌️ 1-6 cs
❌️ 7, 8, 9,10 cs z lamettą 💉
🤞 11 cykl starań !
✅️ FSH/LH ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina -
Morgo wrote:Mi właśnie przełożyli usuwanie na 26.06.25 - to już będzie po testowaniu 😆. Jakbym przypadkiem zaszła w ciążę (no może nie takim znowuż przypadkiem hahah) to bedę ją leczyć zachowawczo, jak znowu pudło - usuwam wreszcie 💪. Jutro idę leczyć innego zęba także miesiąc truskawkowo-dentystyczny się szykuje 😁.
W ciąży też można usuwać, ale wiem, że preferowany jest II trymestr i jak można poczekać to się czeka do rozwiązania.
Btw. Może też w końcu usunę moją zatrzymaną ósemkę. Odwlekam już to rok. Ale musi być trochę niższa temperatura bo na upale to masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 17:05
👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
HSG dwa jajowody drożne ✅
🔜 czerwiec badanie nasienia
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero -
Belia wrote:O matko. Chyba bym się nie podjęła leczenia zachowawczego po ósemce. A może tylk oka miałam taki pech że mi się zrobił suchy zębodół i niemiał nie dawał rady… zapytaj chirurga o coś bezpiecznego.
Btw. Może też w końcu usunę moją zatrzymaną ósemkę. Odwlekam już to rok. Ale musi być trochę niższa temperatura bo na upale to masakra.
A z innej beczki. Update po rozmowie: jutro mam ostatni etap z obiema potencjalnymi managerkami! O 12:15 i do końca tygodnia chcą już dać odpowiedź. Rekruterka mówi, że managerki były podjarane moim profilem i bardzo chcą się spotkać. Także obstawiam, że to będzie spotkanie na sprawdzenie, czy jest vibe, czy go nie ma. 🤞🏻Marzycielka94, Sagi, ater, karczoch321, Bergamotka94, Gnom, cysterka95, malrzrz, Meggi_**, Pustynia, Ilaria, MoniaB, czekolada_z_pistacjami, AnMiPe, grazka0022, olaa, Mimi7 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024 (8cs)
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, kolagen, euthyrox
✨jajowody superdrożne
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
A ja mam do was pytanie odnośnie stosunku do alkoholu podczas starań o ciążę. Ja przeszłam już chyba każdy możliwy scenariusz. Od na czas starań zero alkoholu, przez alkohol tylko do owulacji, po żyjmy normalnie co ma być to będzie. W każdym wariancie coś mi nie pasowało
teraz szykują mi się wakacje między 9 a 16 dniem po owulacji i mam dylemat z jednej strony, pewnie i tak w ciazy nie jestem, więc czemu sobie odmawiać kieliszka wina do obiadu czy drinka wieczorem, a z drugiej strony jak jednak coś z tego będzie to mnie chyba wyrzuty sumienia zjedzą. Poprzednia ciaza biochemiczna wypadła akurat po okresie świąteczno-sylwestrowym i cały czas mnie nachodziły myśli, że może jakbym nie piła alkoholu to wszystko byłoby dobrze (wiem, że pewnie to nie miało wpływu, biorąc pod uwagę zapalenie endometrium). Jestem ciekawa jak wy do tego podchodzicie
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
Powder wrote:O tym samym pomyślałam. Mi nimesil nie dawał ukojenia przy suchym zębodole 🫣 strasznie się namęczyłam. Głównie dlatego tak odwlekam tę ostatnią.
A z innej beczki. Update po rozmowie: jutro mam ostatni etap z obiema potencjalnymi managerkami! O 12:15 i do końca tygodnia chcą już dać odpowiedź. Rekruterka mówi, że managerki były podjarane moim profilem i bardzo chcą się spotkać. Także obstawiam, że to będzie spotkanie na sprawdzenie, czy jest vibe, czy go nie ma. 🤞🏻Powder lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 % -
Cukrzyk, przykro mi. Tak czytam opis wizyty i to wygląda, jakbyś wyszła z niczym. Zero inicjatywy i zainteresowania ze strony pani doktor. Może trzeba do kogoś innego uderzyć? Nie chcę Cię dołować, ale tak odbieram ten opis. Ale ja nie mam doświadczenia w tematach z którymi się do niej zwróciłaś. Może inne dziewczyny coś podpowiedzą?
Marzycielka94, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
-
MMM123 wrote:A ja mam do was pytanie odnośnie stosunku do alkoholu podczas starań o ciążę. Ja przeszłam już chyba każdy możliwy scenariusz. Od na czas starań zero alkoholu, przez alkohol tylko do owulacji, po żyjmy normalnie co ma być to będzie. W każdym wariancie coś mi nie pasowało
teraz szykują mi się wakacje między 9 a 16 dniem po owulacji i mam dylemat z jednej strony, pewnie i tak w ciazy nie jestem, więc czemu sobie odmawiać kieliszka wina do obiadu czy drinka wieczorem, a z drugiej strony jak jednak coś z tego będzie to mnie chyba wyrzuty sumienia zjedzą. Poprzednia ciaza biochemiczna wypadła akurat po okresie świąteczno-sylwestrowym i cały czas mnie nachodziły myśli, że może jakbym nie piła alkoholu to wszystko byłoby dobrze (wiem, że pewnie to nie miało wpływu, biorąc pod uwagę zapalenie endometrium). Jestem ciekawa jak wy do tego podchodzicie
Ja uważam, że alkohol ma beznadziejny wpływ na organizm, na płodność i oczywiście na płód, więc dla mnie on jest jedną z pierwszych rzeczy do odstrzału jeśli ktoś się stara. Szkoda niweczyć niemale wysiłki i dbanie o siebie wlewając w siebie truciznę.S_va_88, MoniaB, AnMiPe, Wianek, Mimi7 lubią tę wiadomość
-
MMM123 wrote:A ja mam do was pytanie odnośnie stosunku do alkoholu podczas starań o ciążę. Ja przeszłam już chyba każdy możliwy scenariusz. Od na czas starań zero alkoholu, przez alkohol tylko do owulacji, po żyjmy normalnie co ma być to będzie. W każdym wariancie coś mi nie pasowało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 17:29
Powder, Sylwia_G-K, Morgo, Miśka 91, Olisska, S_va_88, Ilaria lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %