Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
lilka2025 wrote:Dziewczyny gratuluję ⏸️, trzymam kciuki żeby było ich w tym miesiącu jak najwięcej 🥰
Ja w piątek idę na sHSG, mam nadzieję że to będzie miało wpływ na moje czerwcowe dwie kreski 🥹
Jeszcze mam pytanie, miała może któraś z was owulację w 8/9 dniu cyklu? Sprawdziłyście to same czy na monitoringu?
Ja w szczęśliwym cyklu miałam na teście owulacyjnym pik w 7dc i krótko po tym były starania, bo mąż potem wyjechał. Jak wrócił po kilku dniach, to ja już czułam się jak fabryka progesteronu. Czyli fatalnie!lilka2025 lubi tę wiadomość
-
Witam Was w czerwcu😁 widzę, że ten miesiąc zaczął się równie pięknie jak maj 😁🍓 serdecznie Wam gratuluję 🍓🍓🍓ja w tym miesiącu proszę o wpisanie na wolnego strzelca... Nie wiem czy coś się udało zmajstrowac bo pik miałam w 9dc a ❤️❤️ było w 6 i 7dc później nie było możliwości bo męża złapała kolka nerkowa i tak wyszło... Chociaż jeżeli do piątku nie poczuje się tak jak na 🐒 to chyba zatestuje 😂 dziś jak na razie 9dpo i nic nie czuję 😅 znaczy czuje piersi, a tak poza tym to nic... Nie wiąże jakiś wielkich nadziei w tym cyklu... No ale...🙈🤣
Marzycielka94, olaa lubią tę wiadomość
-
hope♥ wrote:mmonika_ a jak Twoje wczorajsze testowanie?
Mamy ⏸️ 🥹
Ale na razie zachowawczo, spokojnie, bez nerwów i zachodzenia w głowę, dopóki nie zobaczę na USG, to staram się nie wpadać w dziki szał 😂Powder, Marzycielka94, Sagi, Sagi, olaa, Malineczka, Morgo, hope♥, MroziaMM, Marta.R., Olisska, Sylwia_G-K, Carrie12, Rudka, Idawoll, eM 🌺, MoniaB, czekolada_z_pistacjami, Mimi7 lubią tę wiadomość
👩🏻 33. 👨🏻 37.
Pierwsza ciąża w 2024 💔😢
Ponowne starania od marca 2025 🍀
👩🏻 Prenacaps (multi plan + DHA), L-arginina, Sanprobi IBS
👨🏻 PrenaCare start (wcale nie przypominam codziennie, żeby brał suplementy 🤦🏻♀️)
01.06.2025 ⏸️
#rodzęw2026 🎈 -
Cześć Dziewczyny 🙋🏼♀️
Wracam do Was po 3 latach przerwy. W tym czasie dużo się wydarzyło. Po 2,5 roku starań, masie badań i leczeniu w klinice npr udało się naturalnie zajść w ciążę. Tak w skrócie, większość badań wychodziła ok, poza podwyższoną prolaktyną (Bromek). Jedyne co zmieniliśmy w szczęśliwym cyklu (może to którejś z Was pomoże 🤞🏻) to współżycie było w dzień. Najczęściej kochaliśmy się wieczorem, mieliśmy wtedy najwięcej czasu, a w udanym cyklu od razu po pozytywnym owulaku i zaskoczyło. Teraz synek ma prawie rok, mamy zielone światło i zaczynamy walczyć o rodzeństwo. Podczytuję Was od majowego wątku, a teraz już oficjalnie dołączam 😊 Pewnie nie będę bardzo aktywna, z niemowlakiem na pokładzie to nie takie proste, ale będę Was czytać i mocno kibicować! Proszę o wpisanie na 21.06 🥰Powder, Marzycielka94, olaa, Morgo, ater, Mardotka, Meggi_**, Olisska, Deyansu, MoniaB, S_va_88, Mimi7 lubią tę wiadomość
38 👱🏻♀️ & 38 👨🏻 & 10 m 👦🏼 & 🐕
- Hashimoto
- hiperprolaktynemia
- reszta wyników w normie -
ater wrote:Mnie teraz w ten cyklu w ogóle nie bolą piersi, czyżby brak tego objawu był objawem? 🤡
Powder, ater lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 % -
Śnieżko kochana, dawno Cię nie było na forum, ani na końcówce wątku majowego, ani tutaj. Jesli to czytasz to się odezwij ❤️
Powder, olaa, cysterka95, Olisska, S_va_88 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
✔ USG
cysterka95 wrote:O widzę temat ósemek wjechał 😀 ja właśnie miesiąc temu wykorzystałam przerwę w staraniach pozbyłam się ostatniej i polecam, jaka ulga że to już za mną 😜
Ku motywacji - one też są często przyczyną jakiegoś nawet drobnego stanu zapalnego a to wszystko ma wpływ na nasze staraczkowe zdrowieMorgo lubi tę wiadomość
Starania o trzecie👶 od 05.2023 z przerwami
Hashimoto
PAI, MTHFR hetero
Euthyrox 25, wit D, folian, probiotyki, magnez, olej z ostropestu -
mmonika_ wrote:Mamy ⏸️ 🥹
Ale na razie zachowawczo, spokojnie, bez nerwów i zachodzenia w głowę, dopóki nie zobaczę na USG, to staram się nie wpadać w dziki szał 😂mmonika_ lubi tę wiadomość
Starania o trzecie👶 od 05.2023 z przerwami
Hashimoto
PAI, MTHFR hetero
Euthyrox 25, wit D, folian, probiotyki, magnez, olej z ostropestu -
Dziewczyny gratuluję 2 kreseczek
piękny początek miesiąca i niech cały czerwiec obfituje w pozytywy
Za kolejne testujące mocno trzymam kciuki!olaa, Marzycielka94, Miśka 91 lubią tę wiadomość
-
Wow dziewczyny, co tu się dzieje, mamy 2 czerwca i już takie super wiadomości
Gratulacje dla Wszystkich co maja dwie kreseczki
Ja jutro idę na badanie drożności, mam nadzieję że będzie okej.
Powder, Marzycielka94, Miśka 91, Sagi, MoniaB lubią tę wiadomość
-
cysterka95 wrote:O widzę temat ósemek wjechał 😀 ja właśnie miesiąc temu wykorzystałam przerwę w staraniach pozbyłam się ostatniej i polecam, jaka ulga że to już za mną 😜
Ku motywacji - one też są często przyczyną jakiegoś nawet drobnego stanu zapalnego a to wszystko ma wpływ na nasze staraczkowe zdrowie
To ważny argument! Ja już się zapisałam nawet na ten czwartek miesiąc temu ;P. Po czym zapomniałam dać znać w pracy że potrzebuje rannej zmiany - pacjenci już do mnie zapisani więc heh, będę zaraz przekładać, może się uda na za tydzień, bo to prywata i krótkie kolejki.cysterka95, S_va_88 lubią tę wiadomość
31 👩❤️👨 38
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - N, prolaktyna - lekko podwyższona (do powtórki po lepiej przespanej nocy)
AMH - 3,14
💊 Pregna Start, Sanprobi Stress, olej z wiesiołka (faza folikularna), naturalne antyoksydanty w diecie
4 cs o pierwszego potomka
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
olaa wrote:ja też właśnie mam taką ósemkę, która nie chce się przebić i czasem boli mnie ucho i tak myślę, że ta ósemka moze byc tego przyczyną
Tak, właśnie też mnie bolało ucho i zatoka od górnej ósemki. Później się okazało że korzeń wchodził właśnie delikatnie w tą zatokę, ale całe szczęście obeszło się bez dziury 🫣 te ósemki to podstępne są, różne objawy mogą dawać albo żadnych i nagle niespodziewany atak 🥴olaa lubi tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Cytrynowa_Harmonia wrote:Jest z nami na pokładzie jakaś torciara?✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
✔ USG
flotek wrote:Ja już nie wiem czy to choroba czy alergia. Katar niesamowity ale przezroczysty, kaszel, kichanie i powiększone węzły chłonne 🫣 Zmęczona jestem jak nie wiem....
Ja dalej czekam na wyniki.. -
Marzycielka94 wrote:Ktoś był w poprzednim miesiącu na pewno, czyżby nie Karczoch, albo Kokosik?
Przeczytałam TAROCIARA i myślę co mnie ominęło hahaPowder, olaa, cysterka95, Marzycielka94, Olisska, malrzrz lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Ja jestem raczkującą torciarą, świetna zabawa! Ale daleko mi do takich ślicznych tortów, jak tu dziewczyny wstawiały🥹🥹
Rany, wiecie co, zestresowałam się tą ósemką 😂😂 bo nie mam jej kiedy zrobić w tym cyklu kompletnie, przez drożność, a doktor gpt mówi, że po owulacji to już lepiej nie 🫣🤪Marzycielka94, Morgo lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024 (8cs)
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, kolagen, euthyrox
✨jajowody superdrożne
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨