Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Belia wrote:Może chodziło o to, że było widocznych kilka/kilaknascie pęcherzyków. W 3dc nie ma jeszcze przecież widocznego dominującego więc pozostałe są bardziej widoczne. Też kiedyś na początku cyklu babka mi robiła USG i się jej pytam czy nie za dużo tych pęcherzyków tam jest 😂 to się tylko na mnie popatrzyła i powiedziała, że policystyczne jajniki inaczej wyglądają i mam sama obrazu nie analizować 😅💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 6cs
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox
🧔🏻♂️ on
61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
HOMA-IR 3,14
💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen
🔜 29.07 wizyta w klinice -
Hej dziewczyny 🍀
Wracam po 2 miesięcznej przerwie, byłam na urlopie, trochę potrzebowałam odpoczynku od badań i forum, oczywiście miałam nadzieję, że wyluzuję i zajdę, ale cóż here i am haha, trochę brakowało mi pogaduszek i czytania co u was
Cieszę się, że trochę znajomych nicków przeszło na fioletową stronę
Ja jestem tydzień przed miesiączka, ale jestem na etapie, że nie chce mi się testować, wolę sobie być tu tak o, z doskoku i jeśli coś ma być, to wychodzę z założenia, że małpa nie przyjdzie
W lipcu idę na monitoring do kliniki, lekarka też chciała zrobić test z szyjki czy przypadkiem nie morduje zawodników😅, więc to w sumie przede mną z diagnostyki.
Trzymam za was wszystkie kciuki w nadchodzących testowaniachPowder, Belia, Pacynka, S_va_88, Kins, Marzycielka94, cysterka95, ater lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna - 38 (maj) - 25(lipiec)‼️
Witamina b12- 502 pg/ml✅
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec)
Glukoza 79✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
cukrzyk1991 wrote:TAK !!!! Ogłaszam wszech i wobec, że zwycięski tytuł brzmi : "zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🍆 😂"
Także będzie znowu na grubo
Jutro koło godziny 15/16 zakładam nowy wątekStay tuned
Matko, to ja jestem chyba jakimś staroświeckim dinozaurem 🦕, bo nie rozumiem fenomenu tych tytułów 😂. Mam jednak nadzieję, że przyniesie Wam szczęście 😉🍀Remedios, eM 🌺, siesiepy, S_va_88, Wianek, Claudii, Runnerka lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
Dzisiaj w ogóle byliśmy na grillu u znajomych i miałam takie przemyślenie smutne, że coraz mniej pasujemy do towarzystwa. 🥲 Większość już z dziećmi 4+, jedni z 1,5 miesięcznym bobasem (ci co starali się cały jeden cykl) i kolejni, którzy mają termin w sierpniu. I w większości tematy dzieciowe, które nam są kompletnie obce. Jakoś mi się dzisiaj tak smutno zrobiło, kiedy dopuściłam do siebie myśl, że nam być może nigdy się nie uda (w naszym oknie staraniowym) i nigdy nie wejdziemy w te tematy.
S_va_88, Mimi7 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
👩🏻🦱 ona
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🧔🏻♂️ on
61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
HOMA-IR 3,14
siesiepy wrote:Robilaś krzywe? Chyba tak, skoro w stopce widzę hipoglikemię. Możesz mieć akurat ten typ pcos z cukrami + nieregularnymi cyklami. Możesz skonsultować USG z kimś innym jeszcze od niepłodności (tak dla pewności), no jak mówiłam, u mnie na USG zależy kto patrzył, ale ginekologowie z klinik orzekli PCOS.
Tak. Tak jak właśnie zwróciłas uwagę na moją stopkę - hipoglikemia. Biorę metformine póki co. Teraz jestem pod okiem lekarza zajmującego się niepłodnością metodą naprotechnologii więc zobaczymy co tam będzie miał w planach, ale póki co jest dobrze. Szukamy przyczyny długiej fazy folikularnej bo lutealna jak w zegarku 14-15 dni. Wspominał o stymulacji, ale najpierw kilka badań + histeroskopia z kolposkopia bo wyszedł niestety wirus o wysokim ryzyku przedrakowym.👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸AMH 7,17 (04.25r.) - brak podstaw do podejrzeń PCOS
🔸Powrót owulacji 11.2024r.
🔸Cykle długie 36-44dni
🔸Późne owulacje 20-25dc
✨7cs
02.25 cb? 💔
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
05.25-06.25 Owulacja w 30dc.
07.25 histeroskopia + kolposkopia
08.25 start stymulacji?
Suplementy: Inozytol, Pregna Start, DHA prenacaps, NAC, witamina D3 -
Pelasia30 wrote:Tak. Tak jak właśnie zwróciłas uwagę na moją stopkę - hipoglikemia. Biorę metformine póki co. Teraz jestem pod okiem lekarza zajmującego się niepłodnością metodą naprotechnologii więc zobaczymy co tam będzie miał w planach, ale póki co jest dobrze. Szukamy przyczyny długiej fazy folikularnej bo lutealna jak w zegarku 14-15 dni. Wspominał o stymulacji, ale najpierw kilka badań + histeroskopia z kolposkopia bo wyszedł niestety wirus o wysokim ryzyku przedrakowym.
da to dodatkowy obraz metaboliczny, na razie widać że jest zaburzony metabolizm cukrów który sam w sobie sugeruje pcos (częsta jest hipoglikemia przy pcos, nie trzeba mieć IO). Ale no tak, to może być utajony pcos nawet jeśli na USG tego nie widać i nie masz objawów.
I oczywiście, najpierw diagnostyka bo z HPV nie ma żartów.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d -
Powder wrote:Dzisiaj w ogóle byliśmy na grillu u znajomych i miałam takie przemyślenie smutne, że coraz mniej pasujemy do towarzystwa. 🥲 Większość już z dziećmi 4+, jedni z 1,5 miesięcznym bobasem (ci co starali się cały jeden cykl) i kolejni, którzy mają termin w sierpniu. I w większości tematy dzieciowe, które nam są kompletnie obce. Jakoś mi się dzisiaj tak smutno zrobiło, kiedy dopuściłam do siebie myśl, że nam być może nigdy się nie uda (w naszym oknie staraniowym) i nigdy nie wejdziemy w te tematy.
Powder, S_va_88, Marzycielka94, Mimi7, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
siesiepy wrote:Sprawdź sobie jeszcze pod kątem pcos witaminę d, homocysteinę i lipidogram
da to dodatkowy obraz metaboliczny, na razie widać że jest zaburzony metabolizm cukrów który sam w sobie sugeruje pcos (częsta jest hipoglikemia przy pcos, nie trzeba mieć IO). Ale no tak, to może być utajony pcos nawet jeśli na USG tego nie widać i nie masz objawów.
I oczywiście, najpierw diagnostyka bo z HPV nie ma żartów.
Witamina D3 na poziomie 39 (wiem, jeszcze trochę do podbicia), lipidogram jest w porządku poza delikatnie podwyższona bilirubina, a homocysteiny nie badałam w sumie 🤔 co do zaburzonego metabolizmu to coś w tym może być. Na pewno omówię to jeszcze z moim lekarzem przy kolejnej wizycie.
Póki co to własnie czekam na badanie diagnostyczne i zobaczymy co będzie dalej.
Dzięki za wszelkie rady! 🩷👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸AMH 7,17 (04.25r.) - brak podstaw do podejrzeń PCOS
🔸Powrót owulacji 11.2024r.
🔸Cykle długie 36-44dni
🔸Późne owulacje 20-25dc
✨7cs
02.25 cb? 💔
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
05.25-06.25 Owulacja w 30dc.
07.25 histeroskopia + kolposkopia
08.25 start stymulacji?
Suplementy: Inozytol, Pregna Start, DHA prenacaps, NAC, witamina D3 -
Powder To trudne słuchać na lewo i prawo o dzieciach, albo że ktoś jest w ciąży... Ale jesteśmy tu dla ciebie ♡ Zobaczysz, jeszcze spotkamy cię na fioletowej stronie forum 🍀 Myślę o tobie Powder!
Cukrzyk Nie mogę się doczekać nowego wątku! Czekam aż zagoszczę z dumą na pierwszej stronie - 12 lipca! To będzie trudny czas oczekiwania. Miałam bardzo późną owulkę, trochę pokrzyżowało mi to plany i już myślałam, że się nie doczekam 😅 Wpiszę się na 14 dpo ale pierwszy test poleci 10 dpo 8 lipca. Brajan nie wytrzyma!!!
Sagi Kiedy testujesz? Może akurat się wstrzelimy w ten sam dzień. Może znajdę jakąś "testującą bliźniaczkę". Razem raźniej 😁
Swoją drogą, zaznaczyłam w aplikacji że niby na monitoringu była owulka (choć monitoringu nie robiłam) bo aplikacja już szalała. Wcale się nie dziwię - ja też w tym cyklu czuję się jak jedna wielka niewiadoma. Ktoś też tak zaznaczał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 22:10
Powder, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
Powodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
Akcja: Bobas 🍼👶
Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
Starania od: 12.2024r. bez wspomagania
3.06 Nowy cykl 🥒
28.06 Wyczekane owu 🦠
9.07 Pierwsze testowanie 10 dpo 🍀
💊 Suplementy:
Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi -
Marzycielka94 wrote:Świeżynka97 - co u Ciebie?
Chciałam też zapytać o dziewczyny z bielami i znakami zapytania z tego miesiąca, czy może są jakieś nowe wieści co u Was? Może biel u którejś z Was przekształciła się w piękne dwie kreseczki albo truskaweczkę?
Jutro kończymy ten trudny, pełen wielkich nadziei miesiąc i miałam nadzieję na dobre wieści na ostatniej prostej ❤️❤️❤️
U mnie oficjalne testowanie jutro, ale oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam test juz wczoraj i to nie z porannego moczu a popołudniowego 🙈 oczywiście biel i już sobie popłakałam, ale testu nie wyrzuciłam. Dzisiaj zerknęłam i jakby coś tam się przebija, ale na razie nie chce się nastawiać na nicS_va_88 lubi tę wiadomość
👩1997
➡️niedoczynność tarczycy
➡️Pcos
➡️hipoglikemia reaktywna
➡️Starania naturalne od 05.2023
➡️Starania z pomocą medyczną od 05.2025
✅05. 2025 CLO
⏸26.05.2025
😭29.05 CB💔
✅06.2025 CLO+fostimon+ ovitrelle⚪
✅07.2025 CLO+menopur🤞
🧔1997
✅Morfologia 15% -
35Ja wrote:Sama niewiem czemu, chciałam bardzo ciąży ale te poronienie mnie dobiło, chyba sobie narazie odpuszczę sprawdzanie co i jak i poprostu na luzie narazie będziemy się starać bez monitoringu
35Ja, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
Powder 🫂 przytulam, bo wiem, że serce czasem tak bardzo tęskni za czymś, czego jeszcze nie ma, że aż boli. I wiem też, że to zmęczenie czekaniem potrafi być cięższe niż niejedna góra. Ale zobaczysz ,ze jeszcze będzie pięknie. Że przyjdzie to, o czym myślisz przed snem ✨
Powder, S_va_88, Marzycielka94, Mimi7 lubią tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
cukrzyk1991 wrote:TAK !!!! Ogłaszam wszech i wobec, że zwycięski tytuł brzmi : "zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🍆 😂"
Także będzie znowu na grubo
Jutro koło godziny 15/16 zakładam nowy wątekStay tuned
Ojej, serio ten tytuł wygrał? 😅 Trochę mnie to zdziwiło, chyba liczyłam na coś delikatniejszego albo bardziej z serducha. Albo jestem już jednak po prostu stara 😅flotek, hope♥, Claudii, Runnerka, Remedios, Mimi7 lubią tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
Powodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
Akcja: Bobas 🍼👶
Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
Starania od: 12.2024r. bez wspomagania
3.06 Nowy cykl 🥒
28.06 Wyczekane owu 🦠
9.07 Pierwsze testowanie 10 dpo 🍀
💊 Suplementy:
Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi -
flotek wrote:Ja też myślałam, że wygra coś mniej "hardcorowego". Ale chyba każda z nas utożsamia się z tym tytułem 😅
aszin, eM 🌺, flotek, S_va_88, Gnom, Kitkat, Marzycielka94, Remedios, Dżozu, Mimi7, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
👩🏻🦱 ona
🧔🏻♂️ on
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
HOMA-IR 3,14
Ojejka co za tytuł hahah czyli trzeba wrócić do avatara z 🍆🤣
Oby lipiec był bardziej obfity w ⏸️🍆
Przypadł mi weekend pracujący od piątku do dzisiaj ale nie będę marudzić bo sama układałam grafik🤣
W środę mam wizytę u ginekologa. Powiem jej, że odstawiłam tabletki, pokażę badania i mam nadzieję, że przepisze coś na obniżenie tarczycy i to będzie ten brakujący element. W środę będę miała 12dpo i myślę, że rano zatestuje tak żeby wiedzieć przed wizytą u giną. Ale zaczynam się już czuć okresowo. Jakieś wzdęcia się pojawiły, bóle podbrzusza i pryszcz na brodzie🤷🏼♀️ ogólnie wyjdzie tak, że w lipcu będę testować dwa razy😅 raz na początku miesiąca i raz na koniec czyli szansę podwojone.S_va_88 lubi tę wiadomość
👩26l 🧑29l 🐈🐈
Starania od 05.2025
3,5 roku na AH -
siesiepy wrote:U mnie na początku dwie lekarki też mówiły że na USG nie widzą pcos i wszystko gra, jeden w ogóle nie komentował, a lekarze z kliniki łapią się za głowę oglądając moje jajniki. 😎
Marzycielka94, Dżozu lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | MUCHa ✅️ drożność ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
😴07.25 brak lametty = brak owulacji
🔜08.25 7 cykl stymulowany 🤞 -
White1 wrote:Pierwszy raz dostałam diagnozę PCOS w 2020 mając 21 lat. Ginekolog zdiagnozował po obrazie jajników i po tym, że miałam nieregularne miesiączki przed AH. Później aż do 2024 co pół roku chodziłam do ginekologów (różnych, na NFZ) i każdego pytałam czy na usg widzi policystyczne jajniki i każdy powiedział, że nie. Nie wiedziałam, że można wykonać inne badania, które wskazują na PCOS. W 2024 jak odstawiłam tabletki cykle trwały 60 dni... zmieniłam ginekologa na Medicover i znowu info, że PCOS nie mam. Dostałam skierowanie na badania (wszystkie wyniki jak byk PCOS), ale lekarz dalej nie wspomniał o diagnozie. Jak poszłam w grudniu do kliniki, to na pierwszej wizycie lekarz mi pokazał jajniki, mnóstwo małych pęcherzyków, nawet mam fotki 😁 byłam wtedy zła na cały świat, tyle lat mnie utwierdzali, że nie mam PCOS... w każdym razie - moim zdaniem sprzęt do usg w klinikach jest o niebo lepszy i na nim porządnie wszystko widać, bez porównania do innych
White1, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
👩🏻🦱 ona
🧔🏻♂️ on
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
HOMA-IR 3,14
Powder wrote:Dzisiaj w ogóle byliśmy na grillu u znajomych i miałam takie przemyślenie smutne, że coraz mniej pasujemy do towarzystwa. 🥲 Większość już z dziećmi 4+, jedni z 1,5 miesięcznym bobasem (ci co starali się cały jeden cykl) i kolejni, którzy mają termin w sierpniu. I w większości tematy dzieciowe, które nam są kompletnie obce. Jakoś mi się dzisiaj tak smutno zrobiło, kiedy dopuściłam do siebie myśl, że nam być może nigdy się nie uda (w naszym oknie staraniowym) i nigdy nie wejdziemy w te tematy.
Chcę wierzyć, że gdzieś tam są dzieciaczki pisane nam.
Tylko musi przyjść ten odpowiedni czas.Powder lubi tę wiadomość
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...