X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
Odpowiedz

Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2025, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Omg, jakbym czytała o sobie. Mam dokładnie taką samą sytuację. Też mi lecą teraz garściami włosy, są bardziej suche i zaczęły się mocniej kręcić i dosłownie nic, co im daję, nie daje im ukojenia (łącznie z liquid gold z htc). Testosteron identycznie. Rok temu lekko ponad normę, kazali olać 🤷🏻‍♀️

Dziewczyny na wypadające włosy kupcie szampon dermena. Miałam takie problemy z wypadaniem, a on mi zahamował Plus spowodował ze mam nbabyhair. A włosy wypadały mi garściami, byłam przerażona bo moje włosy są naprawdę cienkie i nie mam ich za dużo.

Marzycielka94, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Wiek 28&30
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
    — 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————-
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Mrozia może zrób jeszcze raz dzisiaj betę?
    Po 24 h zrobic czy po 48h ?

• Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder, będę dalej drążyć temat włosów, bo niby pierdola, Ale jednak diabeł tkwi w szczegółach. Jak coś będę wiedziała to będę robiła update.

Malineczka przykro mi, że tak ciężko poszło, ale najważniejsze jest to, że masz teraz pełną drożność. Super , że masz to już za sobą, to najważniejsze 🥹❤️

Malineczka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane

✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty, polip out
    ✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %

‼️ przewlekle zapalenie endometrium
    ➡️ konsultacja immunologiczna, SIBO, USG endometriozy

Wysłany: 3 czerwca 2025, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    Po 24 h zrobic czy po 48h ?
    Ogólnie przyrosty się robi co 48 h, ale w sytuacji kiedyś nie masz nawet pierwszego wyniku to bym robiła jak najszybciej

• Malineczka Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2025, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowa_Harmonia wrote:
    Czeka mnie w przyszłym tygodniu. Dobrze, że mówisz o tym. Powiem mężowi, żeby był w gotowości i jakby coś to mnie odebrał. W moim przypadku też nastawiam się na zrosty

Każda z Nas znosi inaczej, ale jeśli masz taką możliwość to warto żeby był w gotowości.
    Teraz już się czuje znacznie lepiej ale nie jestem w stanie siąść do pracy i myśleć. Jeszcze trochę sobie poleżę i dopiero za jakiś czas usiądę ogarnąć obowiązki.
    Chociaż naprawdę pociesza mnie to że jajowody są drożne. Mam dzisiaj 14 dzień cyklu i co? Bez stymulacji nie ma żadnego pęcherzyka dominującego więc ten cykl mam luźny totalnie. Przy kolejnym cyklu wracamy do stymulacji i monitoringu. Tylko ciekawe kiedy będę miała miesiaczke przy moim pcos, ile dni będę czekać.

W ogóle w klinice do której chodzę dzisiaj był jakiś wysyp ciężarnych. Może to też wynika z tego że miałam wizytę rano, a większość Pań miała badania krwi pewnie jeszcze.
    Dzisiaj jeszcze miałam jakiś dziwny sen, taki przyjemny że mamy bobasa i nosimy go na rękach tak beztrosko. Ale to pewnie sen związany z tym że myślałam o badaniu i dlatego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2025, 10:54

Wiek 28&30

• MroziaMM Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Ogólnie przyrosty się robi co 48 h, ale w sytuacji kiedyś nie masz nawet pierwszego wyniku to bym robiła jak najszybciej
    Chętnie zmieniłabym laboratorium moze w innym przychodzą szybciej wyniki ? Ale teraz nie wiem czy tak w trakcie to dobry pomysł. Czy juz zostać przy tym luxmedzie..

Wysłany: 3 czerwca 2025, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    Każda z Nas znosi inaczej, ale jeśli masz taką możliwość to warto żeby był w gotowości.
    Teraz już się czuje znacznie lepiej ale nie jestem w stanie siąść do pracy i myśleć. Jeszcze trochę sobie poleżę i dopiero za jakiś czas usiądę ogarnąć obowiązki.
    Chociaż naprawdę pociesza mnie to że jajowody są drożne. Mam dzisiaj 14 dzień cyklu i co? Bez stymulacji nie ma żadnego pęcherzyka dominującego więc ten cykl mam luźny totalnie. Przy kolejnym cyklu wracamy do stymulacji i monitoringu. Tylko ciekawe kiedy będę miała miesiaczke przy moim pcos, ile dni będę czekać.
    Malineczka, nie masz opisanej stopki i dlatego pytam, ale ile się już staracie? Czy prócz pcos macie z partnerem jakieś inne schorzenia?

• MMM123 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po drożności owulacja spóźniła się ponad tydzień, więc nigdy nic nie wiadomo :)

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2025, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:
    Możecie mi wpisać @. Już plamię więc nic z tego nie będzie
    przytulam Kochana

• ater Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek 🫂🫂🤍✨Przykro mi bardzo, wiem jak miałaś duże oczekiwania wobec tego cyklu 🥲 wyglądał mega obiecująco

Marzycielko wyższy testosteron może wzmagać wypadanie włosów. Ale tak jak mówiła Gnom, warto włączyć wcierkę z takim dłuższym masażem głowy. Możesz spróbować też z tym urządzeniem Darsonval ☺️

Powder ja tak samo, uwielbiam mieć wyniki 🤪

Malineczka dobrze, że to już za Tobą! ✨Zadzwoń do lekarza rodzinnego po l4, ja tak kiedyś zrobiłam właśnie po zabiegu.

Marzycielka94, nick nieaktualny, flotek lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    ❕MTHFR hetero, PAI hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2025, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka to się wycierpiałaś Kobietko

• Cytrynowa_Harmonia Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2025, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Powder, będę dalej drążyć temat włosów, bo niby pierdola, Ale jednak diabeł tkwi w szczegółach. Jak coś będę wiedziała to będę robiła update.

Malineczka przykro mi, że tak ciężko poszło, ale najważniejsze jest to, że masz teraz pełną drożność. Super , że masz to już za sobą, to najważniejsze 🥹❤️

Mi włosy poleciały jak zachorowałam na cukrzycę. Wypadła ich połową, a mam naprawdę dużo włosów. Jak u ciebie ma się glukoza i insulina?

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

• Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do włosów - mi znowu zaczęły lecieć garściami ale u siebie już wiem że to kwestia TSH, które poleciało na łeb na szyję z 1,7 na 4,3… jestem tym przerażona, mam nadzieję że zacznie spadać.
    W każdym razie u mnie taka zmiana TSH to od razu tragiczny wpływ na włosy

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️
    3.02.2026 r. - Aleksander na świecie <3

age.png
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    A to ja z kolei uwielbiam badania i wyniki. To analizowanie i poszukiwanie sprawia mi ogromną frajdę. Ale ja jestem typem analityka. Jak mnie temat zaciekawi, to wchodzę w to na 200% z ciekawością dziecka. 🤭

Ja też tak mam. Nawet jak musiałam zrobić sobie kolonoskopię to zostałam domorosłym ekspertem od przygotowania do badania, leków używanych do znieczulenia itd. 😂 Jak złapię na coś fazę to czytam o tym godzinami. Zawsze też miałam problem by powiedzieć, jakie są moje zainteresowania, hobby - wychodziło że żadne 🫣🫣 a ja po prostu mam krótkie, ale bardzo intensywne zajawki na różne rzeczy. I dobrze mi z tym.

Malineczka - a jaką metodą badalas drożność? Współczuję bolesnego badania 🫂. Pocieszenie takie, że jest szansa że pomoże.

Marzycielka94, nick nieaktualny, Dżozu lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

15cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

17.03 - początek stymulacji do IVF🤞
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 komórki dojrzałe do zapłodnienia - 3 zarodki - 3 doba: 2 zarodki. Czekamy co dalej :).

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka, na spokojnie, leki bardzo często szybko pomagają. Wiele dziewczyn po kilku tygodniach ma już piękne wyniki. U mnie po lekach w ciągu 3 tygodni TSH się unormowało. Najważniejsze, że reagujesz, to najlepsze, co możesz zrobić. Wszystko będzie dobrze❤️

Mrozia, tylko beta prawdę powie... ech mega słabo, że tyle to trwa 😪

Florek, tulę za @🫂

Malineczka, ależ się umeczylas 😪 trzymaj się ciepło, odpoczywaj i daj sobie czas na regenerację! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2025, 11:17

flotek lubi tę wiadomość

👩'95 👨'94
    👦08.2020 👼07.2022👦02.2024

⏳01.2025 starania o 👶
    ⏸️18.08.2025 (10dpo)
    🤰19.08.25 - beta - 14.3, prog 20
    🤰21.08.25 - beta - 55,4
    🤰23.08.25 - beta - 148
    🤰27.08.25 - beta - 848, prog 12
    🤰04.09.25 - 6+0 - 0,288 cm z serduszkiem ❤️
    🤰18.09.25 - 8+0 - 1,59 cm 🫛
    🤰15.10.25 - 11+6 - 5,5 cm 👶
    🤰21.10.25 - prenatalne, 7 cm zdrowy dzidziuś 👶
    🤰12.11.25 - wstydzioch 🫣
    🤰10.12.25 - córeczka 🥹🌸
    🤰16.12.25 - połówkowe - 418g dziewczynki 🦋
    🤰11.02.26 - 28+6 - 1500g 🦋
    🤰24.02.26 - USG III trymestru ❤️

preg.png
  • beautifullady Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Odnośnie histeroskopii ja jeszcze nie mialam, ale jeśli antybiotyki nie poskutkują ciąża to będzie dla mnie następny krok, więc jeszcze aż tak się nie zagłębiałam w temat, ale jeżeli tak jak któraś z was wspomniała podczas diagnostyczniej nic się nie usuwa nawet jak się coś znajdzie to jaki jest sens ja robić? To znaczy wtedy i tak trzeba iść na zabiegową i "grzebać" e macicy drugi raz?
    Do diagnostycznej używa się cienkiego histeroskopu i podczas niej lekarz jedynie ocenia wnętrze macicy oraz może pobrać tkankę do badania histopatologicznego.
    Podczas histeroskopii zabiegowej używa się histeroskopu o większej średnicy, który pozwala na wprowadzenie narzędzi chirurgicznych i usunięcie polipów, mięśniaków i innego dziadostwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2025, 11:18

Aktualnie 45cs
  • Malineczka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Malineczka, nie masz opisanej stopki i dlatego pytam, ale ile się już staracie? Czy prócz pcos macie z partnerem jakieś inne schorzenia?

Muszę ogarnąć tą stopkę w końcu, zmobilizuję się obiecuję, przeczytam instrukcje i ogarnę stopkę :D
    Odstawiłam anty we wrześniu 2024. Wcześniej było tak na luzie bo miałam nieregularne cykle. Szukałam długo sensownego lekarza i byłam na różnych konsultacjach ale żaden nie budził mojego zaufania. Tak naprawdę pierwszą stymulację miałam w styczniu. Potem od marca zaczęłam stymulację u mojego obecnego doktora. Mam stwierdzone PCOS i podwyższony poziom prolaktyny, robiłam różne badania. Aktualnie po 2 stymulacjach u obecnego lekarza nie pyklo nic, więc lekarz powiedział że lepiej zrobić drożność żeby wiedzieć czy stymulacje mają sens. Ten cykl jest już na luzie, ale od kolejnego ruszamy z kolejną symulacją.
    Przed stymulacją wyszła mi ureaplasma, jestem już po antybiotyku. Lekarz dzisiaj stwierdził że ten zrost co miałam to prawdopodobnie przez ureaplasme.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2025, 11:19

Marzycielka94, nick nieaktualny, S_va_88, S_va_88 lubią tę wiadomość

Wiek 28&30

• MMM123 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beautifullady wrote:
    Do diagnostycznej używa się cienkiego histeroskopu i podczas niej lekarz jedynie ocenia wnętrze macicy oraz może pobrać tkankę do badania histopatologicznego.
    Podczas histeroskopii zabiegowej używa się histeroskopu o większej średnicy, który pozwala na wprowadzenie narzędzi chirurgicznych i usunięcie polipów, mięśniaków i innego dziadostwa.

Kurcze muszę koniecznie dopytac o to lekarza przy następnej okazji bo mi wpisał w zaleceniach minihisteroskopie, czyli gdyby faktycznie były jakieś ogniska edenomiozy to i tak nic z nimi nie zrobi

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON

Wysłany: 3 czerwca 2025, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowa_Harmonia wrote:
    Mi włosy poleciały jak zachorowałam na cukrzycę. Wypadła ich połową, a mam naprawdę dużo włosów. Jak u ciebie ma się glukoza i insulina?
    Wszystko w normie, badałam gospodarkę insulinową i konsultowałam się z dietetykiem klinicznym, nie ma się do czego przyczepić 🙈

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beautifullady wrote:
    Zabiegowa różni się tym, że jakby wykryli jakieś polipy lub inne zmiany to od razu je wytną.

Tak, tak - ale pani dr twierdzi ze robimy diagnostyczną tylko... liczę na to, że będzie ok bo na usg nic nie mówiła ze widzi. No i miałam laparo na Polnej w Poznaniu w lipcu 2024. Wtedy mnie czyścili ze zrostów, endo itd. Eh. Boje się. Termin mam na 25.06.

Morgo, MMM123 lubią tę wiadomość

✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
    ✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ