Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
beautifullady wrote:Zabiegowa różni się tym, że jakby wykryli jakieś polipy lub inne zmiany to od razu je wytną.
Tak, tak - ale pani dr twierdzi ze robimy diagnostyczną tylko... liczę na to, że będzie ok bo na usg nic nie mówiła ze widzi. No i miałam laparo na Polnej w Poznaniu w lipcu 2024. Wtedy mnie czyścili ze zrostów, endo itd. Eh. Boje się. Termin mam na 25.06.Morgo, MMM123 lubią tę wiadomość
🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy
MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
❌️ 1-6 cs
❌️ 7, 8, 9,10 cs z lamettą 💉
🤞 11 cykl starań !
✅️ FSH/LH ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina -
Malineczka wrote:Muszę ogarnąć tą stopkę w końcu, zmobilizuję się obiecuję, przeczytam instrukcje i ogarnę stopkę
Odstawiłam anty we wrześniu 2024. Wcześniej było tak na luzie bo miałam nieregularne cykle. Szukałam długo sensownego lekarza i byłam na różnych konsultacjach ale żaden nie budził mojego zaufania. Tak naprawdę pierwszą stymulację miałam w styczniu. Potem od marca zaczęłam stymulację u mojego obecnego doktora. Mam stwierdzone PCOS i podwyższony poziom prolaktyny, robiłam różne badania. Aktualnie po 2 stymulacjach u obecnego lekarza nie pyklo nic, więc lekarz powiedział że lepiej zrobić drożność żeby wiedzieć czy stymulacje mają sens. Ten cykl jest już na luzie, ale od kolejnego ruszamy z kolejną symulacją.
Przed stymulacją wyszła mi ureaplasma, jestem już po antybiotyku. Lekarz dzisiaj stwierdził że ten zrost co miałam to prawdopodobnie przez ureaplasme.
A jak u partnera, wyniki okej? Czy jak brałaś antybiotyk na urea to on również?
Ja robiłam wymazy z cytologią 26.05 i dalej nie mam wyników ani tego, ani tego. Panie co prawda mówiły, że czas oczekiwania to 16 dni, ale tutaj na forum dziewczyny mówiły, że miały wyniki wymazów już kilka dni po.. zastanawiam sie, czy i ile mi wykryli bakterii skoro tak długo czekam 😂✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 % -
Cytrynowa_Harmonia wrote:Mi włosy poleciały jak zachorowałam na cukrzycę. Wypadła ich połową, a mam naprawdę dużo włosów. Jak u ciebie ma się glukoza i insulina?
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024 (8cs)
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, kolagen, euthyrox
✨jajowody superdrożne
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
beautifullady wrote:Do diagnostycznej używa się cienkiego histeroskopu i podczas niej lekarz jedynie ocenia wnętrze macicy oraz może pobrać tkankę do badania histopatologicznego.
Podczas histeroskopii zabiegowej używa się histeroskopu o większej średnicy, który pozwala na wprowadzenie narzędzi chirurgicznych i usunięcie polipów, mięśniaków i innego dziadostwa.
A czy podczas zabiegowej też można pobrać te wycinki 138 i 56 ?🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy
MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
❌️ 1-6 cs
❌️ 7, 8, 9,10 cs z lamettą 💉
🤞 11 cykl starań !
✅️ FSH/LH ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina -
cukrzyk1991 wrote:Tak, tak - ale pani dr twierdzi ze robimy diagnostyczną tylko... liczę na to, że będzie ok bo na usg nic nie mówiła ze widzi. No i miałam laparo na Polnej w Poznaniu w lipcu 2024. Wtedy mnie czyścili ze zrostów, endo itd. Eh. Boje się. Termin mam na 25.06.
Trzymam kciuki, żeby u Ciebie nic nie znaleźli👱♀️ 28 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
18.01.2025 - ⏸️ 30cs
19.01.2025 - 💔😥
14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium
Aktualnie 36cs
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium
-
cukrzyk1991 wrote:A czy podczas zabiegowej też można pobrać te wycinki 138 i 56 ?👱♀️ 28 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
18.01.2025 - ⏸️ 30cs
19.01.2025 - 💔😥
14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium
Aktualnie 36cs
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium
-
Marzycielka94 wrote:Wooow jestem pod wrażeniem, jak szybko działacie, my zaczęliśmy w podobnym czasie, a dopiero zrobiłam wymazy, stymulacja i drożność przede mną, czuję, że nic nie wiem krótko mówiąc. Mam nadzieję, że i u nas sprawy nabiorą tempa.
Ja robiłam wymazy z cytologią 26.05 i dalej nie mam wyników ani tego, ani tego. Panie co prawda mówiły, że czas oczekiwania to 16 dni, ale tutaj na forum dziewczyny mówiły, że miały wyniki wymazów już kilka dni po.. zastanawiam sie, czy i ile mi wykryli bakterii skoro tak długo czekam 😂
Odnośnie ostatniego zdania - ja im krócej czekałam, tym wyniki były gorsze (czyt. wychodziła urea), a jak czekałam dłużej, to było czysto. Może u Ciebie też tak będzie 😁 Tłumaczyłam sobie to tak, że jak są bakterie, to od razu wyjdą, a jak schodzi im dłużej, to jest czysto i sprawdzają czy aby na pewno nic tam nie maMarzycielka94, Powder, Malineczka, ater, olaa, malrzrz lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
11 cs starań o pierwsze 👶🏻
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
Ferrytyna ❌ (11->24->30)
Letrox 25 (skaczące TSH)
Lewy jajowód niedrożny ❌
Badanie nasienia ✅ -
Morgo wrote:Ja też tak mam. Nawet jak musiałam zrobić sobie kolonoskopię to zostałam domorosłym ekspertem od przygotowania do badania, leków używanych do znieczulenia itd. 😂 Jak złapię na coś fazę to czytam o tym godzinami. Zawsze też miałam problem by powiedzieć, jakie są moje zainteresowania, hobby - wychodziło że żadne 🫣🫣 a ja po prostu mam krótkie, ale bardzo intensywne zajawki na różne rzeczy. I dobrze mi z tym.
Malineczka - a jaką metodą badalas drożność? Współczuję bolesnego badania 🫂. Pocieszenie takie, że jest szansa że pomoże.
Malineczka, o rany, współczuję na maksa, ale masz to już za sobą, wiadomo, że wszystko drożne i możesz zapomnieć o sprawie 🫂 ja idę w czwartek. Lekarz mi napisał, żebym się nie stresowała, bo nie będzie bolało. I jeśli chcę to mogę walnąć 400mg ibuprofenu godzinę wcześniej. Ale stresik trochę narasta, wiadomo.Gnom, Morgo lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
✨jajowody superdrożne
🧔🏻♂️ on
Pacynka wrote:Odnośnie ostatniego zdania - ja im krócej czekałam, tym wyniki były gorsze (czyt. wychodziła urea), a jak czekałam dłużej, to było czysto. Może u Ciebie też tak będzie 😁 Tłumaczyłam sobie to tak, że jak są bakterie, to od razu wyjdą, a jak schodzi im dłużej, to jest czysto i sprawdzają czy aby na pewno nic tam nie ma
Pacynka lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
✔ USG
Powder wrote:Haha, jak idealnie to opisałaś, mam tak samo z intensywnymi zajawkami 😂 czego to ja już nie robiłam. Najnowsze to malowanie po numerkach, wyplatanie makram i pieczenie tortów. 🤪 no i obecnie ekspert do spraw płodności 🤭
Malineczka, o rany, współczuję na maksa, ale masz to już za sobą, wiadomo, że wszystko drożne i możesz zapomnieć o sprawie 🫂 ja idę w czwartek. Lekarz mi napisał, żebym się nie stresowała, bo nie będzie bolało. I jeśli chcę to mogę walnąć 400mg ibuprofenu godzinę wcześniej. Ale stresik trochę narasta, wiadomo.
Ja ostatnio byłam u mojego gina i mi zasugerował laparoskopię, ale Olisska i ta dietetyk kliniczna mi bardzo odradzają takie ingerencje. Raczej pójdę w stronę klasycznego HSG✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
✔ USG
Marzycielka94 wrote:Wooow jestem pod wrażeniem, jak szybko działacie, my zaczęliśmy w podobnym czasie, a dopiero zrobiłam wymazy, stymulacja i drożność przede mną, czuję, że nic nie wiem krótko mówiąc. Mam nadzieję, że i u nas sprawy nabiorą tempa.
Ja robiłam wymazy z cytologią 26.05 i dalej nie mam wyników ani tego, ani tego. Panie co prawda mówiły, że czas oczekiwania to 16 dni, ale tutaj na forum dziewczyny mówiły, że miały wyniki wymazów już kilka dni po.. zastanawiam sie, czy i ile mi wykryli bakterii skoro tak długo czekam 😂Marzycielka94 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
✨jajowody superdrożne
🧔🏻♂️ on
Marzycielka94 wrote:Powderku, a na jaką drożność się umówiłaś?
Ja ostatnio byłam u mojego gina i mi zasugerował laparoskopię, ale Olisska i ta dietetyk kliniczna mi bardzo odradzają takie ingerencje. Raczej pójdę w stronę klasycznego HSGMarzycielka94, Dżozu, Morgo lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
✨jajowody superdrożne
🧔🏻♂️ on
Ja robiłam wymazy z cytologią 26.05 i dalej nie mam wyników ani tego, ani tego. Panie co prawda mówiły, że czas oczekiwania to 16 dni, ale tutaj na forum dziewczyny mówiły, że miały wyniki wymazów już kilka dni po.. zastanawiam sie, czy i ile mi wykryli bakterii skoro tak długo czekam 😂
Badanie nasienia mąż robił jeszcze w marcu, po mojej pierwszej wizycie u doktora. Bo jedno z pierwszych zaleceń to było żeby sprawdzić czy tylko po mojej stronie jest problem czy też jest słabej jakości nasienie. Nasienie jest okej, morfologia 4%, tylko lepkość wyszła za duża ale na to mąż dostał leki od mojego gina. Oczywiście mogłoby być więcej tych plemników lepszej jakości, ale doktor powiedział że jest całkiem okej. Badania wymazów (bakterie tlenowe, beztlenowe, grzyby) miałam w ciągu bodajże 4 dni, a pakiet mcu- mlx w ciągu 10 dni. Wyniki poszły do kliniki i w związku z tym że trafiły do lekarza to od razu dostałam receptę na antybiotyk dla mnie i męża i dlatego przed dzisiejszą drożnością jeszcze braliśmy w zeszłym tygodniu antybiotyk. Pani z kliniki zadzwoniła że lekarz ocenił wynik i przeczytała mi jakie są zalecenia jak mamy stosować antybiotyk. Dlatego to poszło tak sprawnie.
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
-
Powder wrote:Sono hsg. I po nim, jak będzie wszystko ok mamy zacząć się stymulować, żeby podkręcić jakość owulacji 💪🏻
także po 2h od badania mogę stwierdzić że już jest w porządku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 11:55
karczoch321, Marzycielka94, Powder, Sagi, Dżozu, Morgo lubią tę wiadomość
-
Powder wrote:Sono hsg. I po nim, jak będzie wszystko ok mamy zacząć się stymulować, żeby podkręcić jakość owulacji 💪🏻
Powder, malrzrz, Dżozu lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
✔ USG
@ater , nie nie robiłam jeszcze MUCHa, może się uda w końcu a tym miesiącu. Ty zamawiałaś ten pakiet wysyłkowy z diagnostyki no nie? Nie miałas problemu żeby sama pobrać ten wymaz? Tego się obawiam właśnie że sama nie dam rady a u mnie tutaj w okolicy nie pobierają bo pytałam już ostatnio
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 11:47
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
Prolaktyna 19,23
AMH 4,72
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 19 o rodzeństwo 🥲
1. Aromek + ovitrelle ❌
2. Aromek
Team #rodzew2026 -
Bergamotka94 wrote:Co do włosów - mi znowu zaczęły lecieć garściami ale u siebie już wiem że to kwestia TSH, które poleciało na łeb na szyję z 1,7 na 4,3… jestem tym przerażona, mam nadzieję że zacznie spadać.
W każdym razie u mnie taka zmiana TSH to od razu tragiczny wpływ na włosyMarzycielka94, Bergamotka94, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
Starania o trzecie👶 od 05.2023 z przerwami
Hashimoto
PAI, MTHFR hetero
Euthyrox 25, wit D, folian, probiotyki, magnez, olej z ostropestu -
Dziewczyny proszę o pomoc
29.05 (23 dc) beta 39.9
31.05 (25 dc) beta 112.90 (+183%)
02.06 (27dc) beta 234,90 (+108%)
Czy to oznacza że ciąża przestaje się rozwinąć? Że ten procentowy przyrost tak spadł? Miał ktoś taką sytuację? Niby w normie…
Jutro powtórzę betę -
Olisska wrote:@ater , nie nie robiłam jeszcze MUCHa, może się uda w końcu a tym miesiącu. Ty zamawiałaś ten pakiet wysyłkowy z diagnostyki no nie? Nie miałas problemu żeby sama pobrać ten wymaz? Tego się obawiam właśnie że sama nie dam rady a u mnie tutaj w okolicy nie pobierają bo pytałam już ostatnio
Nie, ja robiłam na miejscu w diagnostyce. Ale któraś z dziewczyn robiła wysyłkowy w tym samym czasie.
Bałabym się czy na pewno pobiorę z szyjki sobie to sama 🤔 bo to lepiej badać z szyjki niż z pochwy.Marzycielka94 lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
OsiaZosia wrote:Dziewczyny proszę o pomoc
29.05 (23 dc) beta 39.9
31.05 (25 dc) beta 112.90 (+183%)
02.06 (27dc) beta 234,90 (+108%)
Czy to oznacza że ciąża przestaje się rozwinąć? Że ten procentowy przyrost tak spadł? Miał ktoś taką sytuację? Niby w normie…
Jutro powtórzę betę
Przyrost jest jak najbardziej w normie, nie stresuj się na zapas, na razie wszystko wygląda bardzo ładnie, a wahania przyrostów (w granicach normy) są naturalne 😊olaa, Bergamotka94, Gnom, Morgo, MoniaB lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
11 cs starań o pierwsze 👶🏻
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
Ferrytyna ❌ (11->24->30)
Letrox 25 (skaczące TSH)
Lewy jajowód niedrożny ❌
Badanie nasienia ✅