Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
MroziaMM wrote:Hej dziewczyny..
Ja juz nie wiem o co chodzi.. dzisiaj zrobilam test kolejny rano ale z innej firmy i jak dla mnie nie pokazał nic albo jak jest to tak że prawie nie widoczne.. okresu nie dostałam a przed dwa dni mialam jakby taka krew ale ona była taka ciemna jakby stara i to tylko było widać przy siku. Nic raczej mnie nie boli jakos tak abym się musiała martwić.. a wyników bety jak nie ma tak nie ma.
Temperatura utrzymuje się dalej i nie spada
Krecha juz chyba powinna byc widoczna bardziej co ?
Mrozia kurczę co jesttakie testy były tu czasem przy biochemach, no ale tak jak dziewczyny piszą trzeba czekać na betę i ona pokaże. Mam nadzieję że to tylko jakieś takie dziwne testy 🤞🏻
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
cysterka95 wrote:Miałam taki sam wynik i nie było przeciwwskazań do drożności
Cudniebo już miałam pomysł żeby donieść wynik z października żeby się nie czepiali 🤣
cysterka95 lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2 -
Marzycielka94 wrote:U mnie po miesiącu już był ładny spadek, leki naprawdę sprawnie działają. A bierzesz już coś na tarczycę? Jesli tak, to czy zachowujesz odstęp od jedzenia i picia rano?
Dostałam właśnie Eutyrox 50, za miesiąc mam zrobić znowu badania krwiMarzycielka94, olaa lubią tę wiadomość
-
U mnie w mieście na NFZ często rutynowo robi się test na H. pylori w trakcie gastroskopii.
U mnie taka akcja, że zwolnił się na dziś na 16:00 termin na ekstrakcje 8-mki. Właśnie czekam na ocenę pantomogramu przez chirurga - jeśli się zgodzi zrobić zabieg to będę mieć z głowy 🫠 to dobry moment w cyklu 😉.Marzycielka94, cysterka95, Powder, Dżozu, ater, olaa, S_va_88 lubią tę wiadomość
31 👩❤️👨 38
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - N, prolaktyna - lekko podwyższona (do powtórki po lepiej przespanej nocy)
AMH - 3,14
💊 Pregna Start, Sanprobi Stress, olej z wiesiołka (faza folikularna), naturalne antyoksydanty w diecie
4 cs o pierwszego potomka
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Możecie mi wpisać @. Już plamię więc nic z tego nie będziePowodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
Akcja: Bobas 🍼👶
Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
Starania od: 12.2024r. bez wspomagania
3.06 Nowy cykl 🍀
18.06 owu ❤️❓
💊 Suplementy:
Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (500 μg), Niepokalanek Mnisi -
Dżozu wrote:Nawet nie wiem, pewnie miejscowym bo to nfz. Mąż miał jakiś czas temu i pociesza mnie, że dam radę 🤪
Ja miałam bez znieczulenia. To nie boli, tylko będziesz dużo bekać
Moje badanie wykonywała bardzo niemiła pani doktor i się przez to zestresowałam.
Po dwóch tygodniach już tam nie pracowała… na szczęście.Dżozu lubi tę wiadomość
-
cysterka95 wrote:Mrozia kurczę co jest
takie testy były tu czasem przy biochemach, no ale tak jak dziewczyny piszą trzeba czekać na betę i ona pokaże. Mam nadzieję że to tylko jakieś takie dziwne testy 🤞🏻
-
MroziaMM wrote:Prawidłowo dzisiaj powinnam dostać okresu nie wiem moze dlatego wychodzą słabe ?? Bo jak biochem to beta nie wyjdzie ? Czy jak to jest ?
Mrozia, nie wiem dlaczego, ale mi się Twoje zdjęcia testów nie wyświetlają.
Mam nadzieję, że wkrótce pojawi się wynik bety!Marzycielka94, ater lubią tę wiadomość
-
S_va_88 wrote:Ja się łapę na tym, że niby się staram, niby chcę ciąży a najchętniej nic bym nie kontrolowała, bo się boję wyników!!!!
Beautifullady, cudowne wyniki, gratulacje! 🥳
Wiecie co, miałam dzisiaj objawienie. Bo zawsze się tak na maksa stresuję prowadzeniem samochodu, mam milion scenariuszy tragicznych itp itd, a dzisiaj musiałam pojechać sama z pieskami do rodziców, bo montujemy nową klimę w mieszkaniu (stara się rozszczelniła po latach 🫣) i doszłam do wniosku, że jeździ masa uberów z prawkiem z czipsów i nic się nie dzieje zazwyczaj, więc dlaczego ja mam się stresować, skoro jak już siadam za kółkiem, to jeżdżę bardzo dobrze 😂😂Marzycielka94, Dżozu, Gnom, ater, olaa, Bergamotka94, Morgo, beautifullady, Sagi, S_va_88 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024 (8cs)
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, kolagen, euthyrox
✨jajowody superdrożne
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Gnom wrote:Mogłabyś w sumie bardziej się temu testosteronowi przyjrzeć. Plus niekoniecznie wypadanie musi być hormonalne, możesz sprawdzić skórę głowy pod kątem grzybicy, albo ewentualnie po prostu umyć raz na jakiś czas nizoralem. Szczególnie jeśli nie suszysz włosów suszarką, tylko dajesz im naturalnie wyschnąć, ja się tak kiedyś nabawiłam trądziku grzybiczego na czole, a myślałam że to dobre dla włosów. Wyleczyłam to nizoralem w dwa tygodnie po bujaniu się z tym ponad pół roku.
I mogę polecić wcierkę Banfi hajszesz. Miałam już zakola i bardzo ładnie mi dzięki niej odrosły. Śmierdzi okrutnie, ale działa.
Dałaś mi do myślenia z tym testosteronem, może tu jest problem? Chociaż byłam z tym u Endo i i giną, obaj uważają, że to jest lekki nadmiar i nic z tym robić nie chcąPowder, Gnom, olaa lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 % -
Flotek ściskam ❤️ i trzymam kciuki za kolejny cykl, niech się pojawi w końcu truskaweczka
flotek lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
✔ USG
MroziaMM wrote:Prawidłowo dzisiaj powinnam dostać okresu nie wiem moze dlatego wychodzą słabe ?? Bo jak biochem to beta nie wyjdzie ? Czy jak to jest ?
Beta wyjdzie przy biochemie, ale okres przychodzi nim będzie cokolwiek widoczne na usg. Ja tak miałam w kwietniu, testy pozytywne dwa dni pod rząd. Miałam iść na betę, ale po kilku dniach przyszedł okres 😪.
Mam nadzieję, że u Ciebie to tylko kwestia wadliwych testów!2022👧🏼
18.12 ⏸
27.12 beta 1600
07.01 crl 0.5cm om 5+6
15.01 mamy ❤️
23.01 💔
Luty 2025, próbujemy od nowa🥺
-letrozol
Kwiecień - cb. 😪 -
Mrozia może zrób jeszcze raz dzisiaj betę?✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
✔ USG
Przy biochemie może wyjść niska beta i potem przyrost powie prawdę - czy spadnie czy nie. Ale jak piszesz że dziś dzień spodziewanej @ to może faktycznie jeszcze wcześnie po prostu 😊👫 30 & 30
- Pentohexal + wór supli
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
Olisska, flotek - wysyłam dziewczyny turbo tulasa 🫂🫂 wyglądało to u was obiecująco, więc smutek całkowicie zrozumiały 😔 ale wierzę że wyjdzie słoneczko jeszcze dla nas wszystkich 🍓
Dżozu, Olisska, flotek lubią tę wiadomość
👫 30 & 30
- Pentohexal + wór supli
Marzycielka94 wrote:Pomysł ogólnie super, ale ja jestem wlosomaniaczka, zawsze suszę włosy, myję codziennie lub co drugi dzień, wyciągam je na szczotkę, nie prostuję etc, mam trochę bzika na ich punkcie, więc skóra głowy powinna być na tip top właśnie. Włosów mam dużo, ale równie dużo mi wypada, więc błędne koło.
Dałaś mi do myślenia z tym testosteronem, może tu jest problem? Chociaż byłam z tym u Endo i i giną, obaj uważają, że to jest lekki nadmiar i nic z tym robić nie chcąMarzycielka94 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024 (8cs)
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, kolagen, euthyrox
✨jajowody superdrożne
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Jeśli to biochem to beta wyjdzie, tylko pewnie bardzo mała, biorąc pod uwagę, że testy były dość blade. Mimo to naprawdę warto badać betę! Ja się bardzo cieszę, że zbadałam przy każdym biochemie, bo teraz wszystkie są 'oficjalnie' brane pod uwagę przy diagnostyce. Gdybym tego nie robiła to potem by było, że mooooże było więcej cb, a może mi się wydawało, bo test blady 🙂
Choć oczywiście nadal trzymam kciuki, żeby to były tylko wadliwe testy 🤞🤞🤞🤞34 👫 32
04.2023 💙
02.2025 cb
03.2025 cb
04.2025 cb
💊: Polocard, Clexane, Folian, Pregna Start, Omega 3-6-9, wit. E i C, zioła Ojca Sroki
Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
MUCH ✅️
Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️ -
Ja już po badaniu drożności. Naszczescie wszystko dobrze, ale czuję się tragicznie. Jak lekarz Wam proponuje l4 bo badaniu to bierzcie w ciemno, ja głupia nie wzięłam bo pracuje zdalnie przecież, a wracając do domu zastanawiałam się tylko czy dojdę do domu.
Myślałam że mam wysoki próg bólu, ale miałam zrost jeden i lekarz się przez niego przebił, myślałam że naprawdę będzie mało boleć, ale myślałam że nie wytrzymam na fotelu i powiedziałam że kolejnego wstrzyknięcia kontrastu nie zniosę. Mimo bolesnych miesiączek nigdy nie miałam takiego napierania. Dobrze że była Pani położna która trzymała mnie za rękę.
Powodzenia dziewczyny które macie to badanie w najbliższym czasie, życzę aby każda z was miała jajowody drożne.Dżozu, Marzycielka94, olaa, Morgo, Sagi, Powder, karczoch321, Olisska, Meggi_**, lilka2025 lubią tę wiadomość
-
Malineczka wrote:Ja już po badaniu drożności. Naszczescie wszystko dobrze, ale czuję się tragicznie. Jak lekarz Wam proponuje l4 bo badaniu to bierzcie w ciemno, ja głupia nie wzięłam bo pracuje zdalnie przecież, a wracając do domu zastanawiałam się tylko czy dojdę do domu.
Myślałam że mam wysoki próg bólu, ale miałam zrost jeden i lekarz się przez niego przebił, myślałam że naprawdę będzie mało boleć, ale myślałam że nie wytrzymam na fotelu i powiedziałam że kolejnego wstrzyknięcia kontrastu nie zniosę. Mimo bolesnych miesiączek nigdy nie miałam takiego napierania. Dobrze że była Pani położna która trzymała mnie za rękę.
Powodzenia dziewczyny które macie to badanie w najbliższym czasie, życzę aby każda z was miała jajowody drożne.
Czeka mnie w przyszłym tygodniu. Dobrze, że mówisz o tym. Powiem mężowi, żeby był w gotowości i jakby coś to mnie odebrał. W moim przypadku też nastawiam się na zrosty