X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
Odpowiedz

Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • kolorlila Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🥹. Jeszcze wiadomo mocno sceptyczna jestem po styczniowym poronieniu. Dzisiaj rano zrobiłam znów 10tke i 2 25tki 😂i o dziwo na 25tce widać najlepiej. Betę będę chciała zrobić, ale nie mieszkam w Polsce. W ciąży z córką nie mogłam zrobić prywatnie. Ale coś się zmieniło, spróbuję w piątek. Bo jutro i dzisiaj pracuje od 5:00.

Tule za biele 🥲ale pamiętajcie, szansa na dwie kreski jest dopóki nie ma okresu. Trzymam kciuki za wszystkie testujące!

Ps. Nie pamiętam kto pisał o paznokciach, ale dziękuję 🙊też mi się podobają 😅

assialbnn, assialbnn, MoniaB, Sagi, Melka96, olaa, Morgo, Powder, Mimi7, Marzycielka94, Pogubiona, cysterka95 lubią tę wiadomość

2022👧🏼

18.12 ⏸
    27.12 beta 1600
    07.01 crl 0.5cm om 5+6
    15.01 mamy ❤️
    23.01 💔

Luty 2025, próbujemy od nowa🥺
    -letrozol

Kwiecień - cb. 😪
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Hej dziewczyny 😉 trzymam kciuki za wszystkie dziś ze mną testujące🍀🍓. U mnie dziś 14 dpo zastrzyku i na teście biel vizira, bez żadnego cienia wątpliwości. Także ten cykl mogę zacząć pomału zamykać 😉
    🫂

Paula. lubi tę wiadomość

12.2024 cb 💔 poronienie samoistnie
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę nadrobiłam podczas kiedy dzieci jeszcze spały. 😁
    Na wstępie bardzo mi przykro z powodu waszych bieli. 🫂 Ale zawsze z tyłu głowy jest, że póki nie ma 🐵 piłka w grze 🤞

Assialbnn, gratulacje mamo, wszytsko jest w porządku, Kropuś ma się u ciebie wspaniale 😊 niech rośnie zdrowo ❤️ nudnej ciąży!

Kolorilla widać 🤞😍 trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji ❤️ Właśnie nie raz już slyszalam, że na testach o czułości 25, lepiej widać kreskę niż na 10tkach.

Mrozia, czytam i czytam i nie widzę nic o twojej becie, nie masz nadal wyników? No to jakiś żart😲 może powtorz w innym labie? A testowalas jeszcze?

assialbnn, Morgo lubią tę wiadomość

👦2020
    👼2022
    👦luty 2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻

Wysłany: 4 czerwca, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Właśnie zrobilam 10 strumieniowy i też jest druga kreska... moze nie jakas ciemna ale jest.
    Wyników bety jeszcze nie mam 😭
    Ale dzisiaj robie znowu ale w innym lab, tam napisane 1-2 dni robocze..
    Tule za biele dziewczyny 🫂

O to moja dzisiejsza 10
    20250604-072635.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 07:28

Idawoll, MoniaB, assialbnn, Kociara20996, Sagi, Belia, AnMiPe, kolorlila, Yoanne, olaa, ater, beautifullady, Morgo, Olkafar, Malineczka, Bergamotka94, Świeżynka97, karczoch321, Ilaria, Motylek93, Powder, Mimi7, mmonika_, Meggi_**, Pyz_a, cukrzyk1991, Wianek, Dżozu, malrzrz, Gnom, Irynka, Marzycielka94, Jedno_zyczenie, Pacynka, Julixxx, Pogubiona, cysterka95, eM 🌺 lubią tę wiadomość

• MroziaMM Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Laski - gratuluję ⏸️🍓 !!! Tulę za biele 🫂 i za 🩸

Powder, Karczoch - do boju 💪💪💪

U nas dziś po czwartym bakłazanowaniu w tym cs 🍆 To nasz najlepszy cykl pod względem regularności 😅 Także wykorzystaliśmy to nasze 0,5 % szans na maxa 😅 Zastanawiam się czy nie przepisać się na wolnego strzelca bo nie mam żadnych nadzieji na ten cykl. Czekam na kolejny cykl na histeroskopię, która pewnie dodatkowo mnie załamie.

Zastanawiam się też co u Ragazzy ? Podczytujesz nas kochana ? 🥺

My w tym cyklu do pozytywnego testu owulacyjnego dawaliśmy czadu codziennie i w dniu piku dwa razy ( rano i wczorem) 😆 a pozniej juz nie i martwiłam się, że nic z tego no teoretycznie dalej 100% pewnosci nie mam.. no ale testy wszystkie kreski dwie pokazuja.

cukrzyk1991, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

• MroziaMM Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch i Powder trzymam kuciki za dzisiaj ;)

Powder lubi tę wiadomość

• Idawoll Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    Właśnie zrobilam 10 strumieniowy i też jest druga kreska... moze nie jakas ciemna ale jest.

O to moja dzisiejsza 10
    20250604-072635.jpg
    Właśnie się zastanawiałam, czy jeszcze sikałaś. Ładna, widoczna kreseczka. Milo popatrzeć ☺️
    Powodzenia z wynikiem bety 🤞🏻

MroziaMM, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

12.2024 cb 💔 poronienie samoistnie
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:

O to moja dzisiejsza 10
    20250604-072635.jpg
    Pięknie widać druga kreskę 😍 trzymam kciuki za wynik bety 🤞❤️

MroziaMM, Bergamotka94 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    27.05- progesteron 31 ng/ml
    29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
    31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
    progesteron 21 ng/ml
    03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
    05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
    progesteron 18,9 ng/ml
    07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷

16.06- I wizyta 💕🤞🤞⏳️
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej trzymam kciuki za testujące 🤞🍀

Mrozia cudowna kreseczka

U mnie temperatura nadal w górze co napawa mnie wielką nadziej 🥰 dodatkowo dziś rano szyjka wysoko i rozpulchniona

MroziaMM, olaa, ater lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
    05.25 Lametta+ovitrelle ❌

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50 suplementy

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊suplementy
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☕️🥐
    My już po śniadaniu.
    Kolejnych trzęsień ziemi nie odnotowano 😆
    Dziś 16dc, jeszcze 10 dni do testowania, o ile wytrzymam. W poprzednim cyklu szalałam z testowaniem wcześniej. Może tym razem rozsądek zwycięży?

MroziaMM, Idawoll, AnMiPe, Powder, S_va_88, malrzrz, Marzycielka94, cysterka95 lubią tę wiadomość

09.02.2023 - ⏸️

age.png
  • MroziaMM Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Dzień dobry ☕️🥐
    My już po śniadaniu.
    Kolejnych trzęsień ziemi nie odnotowano 😆
    Dziś 16dc, jeszcze 10 dni do testowania, o ile wytrzymam. W poprzednim cyklu szalałam z testowaniem wcześniej. Może tym razem rozsądek zwycięży?
    Wiadomo różnie to bywa podczas tych oczekiwań ale trzymam kciuki za wytrwałość;)

Sagi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) pięknego dnia :)

Kolorlila widać kreseczkę, zaciskam kciuki <3

Mrozia jaka piękna kreska, czekamy na betę :)

Paula strasznie mi przykro.

Powder, karczoch kciuki na pokładzie :)
    Sagi wczoraj w wiadomościach mówili o trzęsieniu ziemi w Grecji i od razu o Tobie pomyślałam. Dobrze, ze już dziś spokojnie.

Sagi, Powder, MroziaMM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Hej trzymam kciuki za testujące 🤞🍀

Mrozia cudowna kreseczka

U mnie temperatura nadal w górze co napawa mnie wielką nadziej 🥰 dodatkowo dziś rano szyjka wysoko i rozpulchniona
    brzmi obiecująco :)

Kociara20996 lubi tę wiadomość

• Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    brzmi obiecująco :)

O Ola widzę że ty również starasz się o 3 bobasa :) Jeśli mogę zapytać czy o poprzednie ciąże też walczyłaś tak długo ?

Powiem szczerze że u mnie przy pierwszych dwóch problemu nie było a teraz wyskoczyło tyle problemów że musieliśmy skorzystać z pomocy kliniki leczenia niepłodności

olaa lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
    05.25 Lametta+ovitrelle ❌

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50 suplementy

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊suplementy
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrozia, widać piekna kreskę! Teraz czekamy na betę ❤️

Powder, nie przestaje trzymać kciuków ❤️

Ja upuściłam krwi z rana… i oczywiście stres 😩

Morgo, Powder, MroziaMM, S_va_88, Marzycielka94, assialbnn, olaa lubią tę wiadomość

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA, duphaston

4cs 📌🍀

27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35, TSH 4,3 😢
    29.05 - bHCG 302, progesteron 39
    2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
    4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60
    18.06 - wizyta
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Morgo Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35Ja wrote:
    Dziś byłam u lekarza rodzinnego o badania krwi i dał mi zlecenie, ogólnie mówię mu ze jak dowiedziałam się o ciąży w kwietniu to ginekolog kazał odstawić mi leki na nadciśnienie i mimo wysokiego ciśnienia byłam miesiąc bez leków, no te moje były zabronione w ciąży, i poprosiłam o leki bezpieczne w razie ciąży a on ze nie ma potrzeby. Dopiero jak znajdę w ciążę, niechce znów sytuacji że zostanę bez leków a ciśnienie mi skakało 160 na 85

OMG... nie można zostawić kobiety w ciąży z podwyższonym ciśnieniem bez leków. To ryzyko powikłań ze stratą ciąży włącznie. Teoretycznie można już w okresie starań przestawiać kobiety na metyldopę (bezpieczny lek w ciąży), ale problem z tym lekiem jest taki, że 1. słabo działa w porównaniu z innymi, 2. żeby działał trzeba go brać kilka razy dziennie, 3. nie wiadomo kiedy w ciążę zajdziesz. U mnie w mieście w Poradni Leczenia Nadciśnienia dla ciężarnych sprowadzany jest labetalol na import docelowy - dlatego ja od razu każdą tam kieruje, to jest najlepszy dostępny lek dla ciężarnych. Wracając jeszcze do okresu starań - ja daję kobietom leki, które nie działają teratogennie - B-bloker lub amlodypinę. Jak są dwie kreski - dopiero przestawiamy na te typowo "ciążowe" leki hipotensyjne. Każdej ciężarnej należy zrobić holter ciśnieniowy. I te ciśnienia skrupulatnie mierzyć, bo będą się przez kolejne tygodnie ciąży fizjologicznie zmieniać.
    Na Twoim miejscu jak się pojawią dwie kreski, wzięłabym skierowanie do poradni nadciśnienia, a jak nie ma takiej w Twojej okolicy to do kardiologa. Nie możesz zostać bez leków w żadnym wypadku.

Sagi, Dżozu, S_va_88, MoniaB lubią tę wiadomość

31 👩‍❤️‍👨 38

💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
    🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - N, prolaktyna - lekko podwyższona (do powtórki po lepiej przespanej nocy)
    AMH - 3,14
    💊 Pregna Start, Sanprobi Stress, olej z wiesiołka (faza folikularna), naturalne antyoksydanty w diecie

4 cs o pierwszego potomka

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara o pierwsze dziecko można powiedzieć, że się w ogóle nie starałam, byłam po ślubie otwarta na to co Bóg da i od razu zaskoczyło. Po urodzeniu dziecka praktycznie się nie zabezpieczałam, a gdy już się zdecydowałam na konkretne starania o drugie - nie było łatwo. Walczyliśmy kawał czasu i w pewnym momencie pogodziłam się z tym, że będę mamą jednego dziecka. I nagle zaskoczenie II kreski w najmniej oczekiwanym momencie. Obie ciąże bez większych problemów. Choć po drugiej cc musiałam mieć podawaną heparynę. Zawsze marzyłam o trójce, więc decyzja o staraniach. I tak lecą już dwa lata. W międzyczasie ciąża biochemiczna - dało mi to. nadzieję, że może jeszcze się udać. zrobiłam też badania i wyszły mi mutacje te co w stopce - co może tłumaczyć problemy po drugiej ciąży i konieczność podawania heparyny. Miałam powiedzieć stop już w tamtym roku, ale jeszcze trochę powalczę - wprawdzie naturalnie, bo na głębszą diagnostykę w tym wieku nie mam już sił.

Morgo, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotko trzymamy kciuki, będzie dobrze <3

Bergamotka94 lubi tę wiadomość

• Powder Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję pięknie za trzymane kciuki! 🥹🩷 Dam znać, jak tylko będę coś wiedziała.

Mrozia, bardzo ładna kreseczka! Trzymam kciuki za betę; ewidentnie coś jest na rzeczy! 🤞🏻

Bergamotko moja kochana, będzie dobrze, kropek rośnie, pozwól mu na to neutralizując stres 🫂🩷🩷🩷

Tulę za biele, trzymam kciuki za silną wolę oczekujących na testowanie i wszystkim życzę bardzo udanego dnia 🍀☀️

P.S. nie mogłam trafić na lepszy termin z instalacją nowej klimatyzacji, bo dzisiaj termometry pokażą 27 stopni. Nazwać to fartem to za mało 🔥😂

MroziaMM, Morgo, Bergamotka94, S_va_88, Marzycielka94, karczoch321, cysterka95, olaa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🔮Staranie na luzie od 03.2024
    🔥Staranie na pełnej od 02.2025

⏳5cs in progress 🍀🍓

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
    🔜 30.06 ponowne badanie nasienia

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • kolorlila Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotko, kciuki zaciśnięte! 🥰
    Mrozia super krecha, coraz ciemniejsza!
    Powder kciuki też mocno trzymam! I czekamy na wieści ☺️.

Tutaj moja poranna 25tka. Jestem w szoku, bo kreska wyraźniejsza niż 10tka. Ale tak jak jedna z Was pisała, podobne te wybarwiają się lepiej. No i to wciąż 10dpo.

IMG-5332.jpg

AnMiPe, Meggi_**, Powder, mmonika_, Morgo, Kociara20996, Sagi, MroziaMM, Dżozu, Miśka 91, Mimi7, Bergamotka94, Motylek93, Gnom, Ilaria, Irynka, boys' mum, kropka_aga, S_va_88, Marzycielka94, karczoch321, Idawoll, milka_91, assialbnn, Pogubiona, cysterka95, MoniaB, olaa lubią tę wiadomość

2022👧🏼

18.12 ⏸
    27.12 beta 1600
    07.01 crl 0.5cm om 5+6
    15.01 mamy ❤️
    23.01 💔

Luty 2025, próbujemy od nowa🥺
    -letrozol

Kwiecień - cb. 😪
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ