Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny trzymam kciuki! 🤞 piękny ten czerwiec nam się robi 😊
Powder spadłaś mi tu jak grom z jasnego nieba 🤭 powiedz mi jak wygląda montaż klimy? Bo chodzi o taka w mieszkaniu? Bo ja musze zamontować ale rozkminiam jak to wygląda, czy tam jakas duza ingerencja w ścianie jest i w sumie ile to teraz kosztuje? Bo ja turbo laik i nie wiem na co się szykować 🙈
Ps. Endometrium dziś piękne jak to pani doktor określiła, pęcherzyki chyba do 16mm porosły, nie wiem bo mi usg zajumala 😆 powiedziała, żeby jutro wieczorem zrobic Ovitrelle i w piątek o 14 sprawdzimy jak sytuacja. Więc pracowite dni mnie czekają 🍆🍆MroziaMM, ater, Gnom, kropka_aga, Marzycielka94, cysterka95, olaa lubią tę wiadomość
32 👩 37 🧑
2021 Księżniczka 👸 3cs
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
👩:
✔️TSH - 1,088
✔️FSH - 5,54
✔️LH - 4,71
✔️Prolaktyna - 9,67
✔️Estradiol - 40,9
✔️Testosteron - 1.32
✔️Żelazo - 112
✔️Ferrytyna - 31,3 🙄
✔️Wit D - 81,7 🙃
12cs 🤞
#rodzew2026 🍀🍀🍀 -
Meggi_** wrote:Dziewczyny trzymam kciuki! 🤞 piękny ten czerwiec nam się robi 😊
Powder spadłaś mi tu jak grom z jasnego nieba 🤭 powiedz mi jak wygląda montaż klimy? Bo chodzi o taka w mieszkaniu? Bo ja musze zamontować ale rozkminiam jak to wygląda, czy tam jakas duza ingerencja w ścianie jest i w sumie ile to teraz kosztuje? Bo ja turbo laik i nie wiem na co się szykować 🙈
Ps. Endometrium dziś piękne jak to pani doktor określiła, pęcherzyki chyba do 16mm porosły, nie wiem bo mi usg zajumala 😆 powiedziała, żeby jutro wieczorem zrobic Ovitrelle i w piątek o 14 sprawdzimy jak sytuacja. Więc pracowite dni mnie czekają 🍆🍆
Trzymam kciuki za owocne bakłażanowanie!Meggi_** lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
U mnie spadek temperatury, więc już tylko czekać na małpiszona. Jednak seksy 2 dni przed owulacją nic nie dały i trzeba co najmniej 2 dni pod rząd albo wstrzelić się idealnie w ten dzień... Tylko jak tu chłopa zmobilizować gdy ten nie potrzebuje częściej niż co 3-4 dni 😵💫
Ale przynajmniej nie testuję już, mierzę temperaturę i jakoś tak jest mniejsze rozczarowanie niż biel testu i na testy nie wydaję 😆
Trzymam za Was wszystkie kciuki i zaglądam tu żeby złapać wiruski ciążowe 😁 -
Meggi_** wrote:Dziewczyny trzymam kciuki! 🤞 piękny ten czerwiec nam się robi 😊
Ps. Endometrium dziś piękne jak to pani doktor określiła, pęcherzyki chyba do 16mm porosły, nie wiem bo mi usg zajumala 😆 powiedziała, żeby jutro wieczorem zrobic Ovitrelle i w piątek o 14 sprawdzimy jak sytuacja. Więc pracowite dni mnie czekają 🍆🍆
Może masz opis usg w dokumentacji medycznej na pacjent.gov.pl
Ja u swojego nigdy nie dostałam opisu do ręki, i odkryłam po długim czasie na portalu właśnieMarzycielka94 lubi tę wiadomość
-
Dałam się oszukam brajanowi i dostałam bielą w twarz. Już mnie tak kusił, bo miałam takie objawy i specjalnie nie pisałam, żeby się nakręcać. Z takich, których nigdy nie miałam to w czwartek miałam takie prądy w brzuchu, potem od piątku rano mdłości i to takie, że moglam spać tylko na brzuchu, bo mnie mdliło. Dziś rano obudziłam się bez tych mdłości i z takim brzuchem ćmiącym na okres i stwierdziłam, że zrobię test tak w razie co i ⚪️
Powiem Wam, że dawno tak nie mnie nie jebło, przeryczałam cały poranek a teraz przykleiłam uśmiech i byle przetrwać do 17:00 🤡 oczywiście już miałam zaplanowane poranne pójście na betę i to jak powiem mężowi, kiedy powiem w pracy i byłam bliska pisania planu porodu. No jakoś dawno mnie tak nie uderzyło…. Będę zbierać siły i wrócę nową energią, ale narazie muszę się poużalać nad sobą😢S_va_88, MoniaB lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Truskawkowykompot wrote:U mnie spadek temperatury, więc już tylko czekać na małpiszona. Jednak seksy 2 dni przed owulacją nic nie dały i trzeba co najmniej 2 dni pod rząd albo wstrzelić się idealnie w ten dzień... Tylko jak tu chłopa zmobilizować gdy ten nie potrzebuje częściej niż co 3-4 dni 😵💫
Ale przynajmniej nie testuję już, mierzę temperaturę i jakoś tak jest mniejsze rozczarowanie niż biel testu i na testy nie wydaję 😆
Trzymam za Was wszystkie kciuki i zaglądam tu żeby złapać wiruski ciążowe 😁Marzycielka94 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🧔🏻♂️ on
Powder jak miło się czyta takie pozytywne relacje z rozmowy o pracę 🥰
Karczoch tak samo, trzymam kciuki za Was Dziewczyny!
Morgo jestes naszym prawdziwym skarbem na tym forum, dzięki ze dzielisz się wiedzą!!!
Gratuluje Mrozia i Kolorilla dwóch kresek!!!
Ja mam bóle miesiączkowe, a tempka na zegarku nadal podwyższona, i ten prog sprzed 2 dni chyba za wysoki jeszcze na okres...
Wgl ladnie widać w tym cyklu u mnie dwufazowość na wykresie, jestem z siebie zadowolona 😅 i z zegarka. Małe rzeczy a cieszą.
Milego dnia wszystkim!Morgo, Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9 prolaktyna 20.20 testosteron 1.22 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Paula. wrote:Hej dziewczyny 😉 trzymam kciuki za wszystkie dziś ze mną testujące🍀🍓. U mnie dziś 14 dpo zastrzyku i na teście biel vizira, bez żadnego cienia wątpliwości. Także ten cykl mogę zacząć pomału zamykać 😉21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
#rodzę w 2026 r. -
Cześć dziewczyny. Trzymam kciuki za testujące dziś.🤞🤞
@MroziaMM kreska super. To nie może być zły fart że wszystkie testy pokazują kreski. Ale skoro idziesz na betę trzymam kciuki za szybki wynik bo to poprzednie laboratorium to jakaś kpina z tym wynikiem....
@kolorlila widzę 😍 🍓 super 😍8.01.2012 💙
26.07.2023 💙
Ja niskie AMH
Mąż niskie parametry nasienia
Starania o 3 .... -
Piękna kreseczka. Kciuki za betę i za szybsze otrzymanie wyników21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
#rodzę w 2026 r. -
ater wrote:Dałam się oszukam brajanowi i dostałam bielą w twarz. Już mnie tak kusił, bo miałam takie objawy i specjalnie nie pisałam, żeby się nakręcać. Z takich, których nigdy nie miałam to w czwartek miałam takie prądy w brzuchu, potem od piątku rano mdłości i to takie, że moglam spać tylko na brzuchu, bo mnie mdliło. Dziś rano obudziłam się bez tych mdłości i z takim brzuchem ćmiącym na okres i stwierdziłam, że zrobię test tak w razie co i ⚪️
Powiem Wam, że dawno tak nie mnie nie jebło, przeryczałam cały poranek a teraz przykleiłam uśmiech i byle przetrwać do 17:00 🤡 oczywiście już miałam zaplanowane poranne pójście na betę i to jak powiem mężowi, kiedy powiem w pracy i byłam bliska pisania planu porodu. No jakoś dawno mnie tak nie uderzyło…. Będę zbierać siły i wrócę nową energią, ale narazie muszę się poużalać nad sobą😢
😭🫂🫂🫂🫂 przykro mi bardzoater lubi tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9 prolaktyna 20.20 testosteron 1.22 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
ater bardzo współczuję, tw rozczarowania są bardzo trudne 😪
Gratuluje kresek i życzę rosnących bhcg ❤️ater lubi tę wiadomość
🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
27 września jesteś już z nami 😄waga 3210 💞 poród SN.
Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
-
ater wrote:Dałam się oszukam brajanowi i dostałam bielą w twarz. Już mnie tak kusił, bo miałam takie objawy i specjalnie nie pisałam, żeby się nakręcać. Z takich, których nigdy nie miałam to w czwartek miałam takie prądy w brzuchu, potem od piątku rano mdłości i to takie, że moglam spać tylko na brzuchu, bo mnie mdliło. Dziś rano obudziłam się bez tych mdłości i z takim brzuchem ćmiącym na okres i stwierdziłam, że zrobię test tak w razie co i ⚪️
Powiem Wam, że dawno tak nie mnie nie jebło, przeryczałam cały poranek a teraz przykleiłam uśmiech i byle przetrwać do 17:00 🤡 oczywiście już miałam zaplanowane poranne pójście na betę i to jak powiem mężowi, kiedy powiem w pracy i byłam bliska pisania planu porodu. No jakoś dawno mnie tak nie uderzyło…. Będę zbierać siły i wrócę nową energią, ale narazie muszę się poużalać nad sobą😢Marzycielka94, ater lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🧔🏻♂️ on
Sagi wrote:Może masz opis usg w dokumentacji medycznej na pacjent.gov.pl
Ja u swojego nigdy nie dostałam opisu do ręki, i odkryłam po długim czasie na portalu właśnie
Pewnie i by tak było, ale ja pracuje w szpitalu, wiec tak "podskoczylam" do pani doktor, aby tylko sprawdzila co i jak 🙂 wiec jak mi świstek zabrała to i nie zobaczę 😆
Ater przytulam mocno, daj sobie czas i wracaj z nowymi siłami 🫂🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 09:42
Sagi, ater lubią tę wiadomość
32 👩 37 🧑
2021 Księżniczka 👸 3cs
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
👩:
✔️TSH - 1,088
✔️FSH - 5,54
✔️LH - 4,71
✔️Prolaktyna - 9,67
✔️Estradiol - 40,9
✔️Testosteron - 1.32
✔️Żelazo - 112
✔️Ferrytyna - 31,3 🙄
✔️Wit D - 81,7 🙃
12cs 🤞
#rodzew2026 🍀🍀🍀 -
Powiem Wam, że dawno tak nie mnie nie jebło, przeryczałam cały poranek a teraz przykleiłam uśmiech i byle przetrwać do 17:00 🤡 oczywiście już miałam zaplanowane poranne pójście na betę i to jak powiem mężowi, kiedy powiem w pracy i byłam bliska pisania planu porodu. No jakoś dawno mnie tak nie uderzyło…. Będę zbierać siły i wrócę nową energią, ale narazie muszę się poużalać nad sobą😢
Znam to 🫂🫂🫂
Płacz jest dobry, bo daje upust emocjom, które się nakręciły. Nie żałuj go sobie. Jak się popłynie to potem łatwiej wstać i zebrać siły. Do tego PMS mnie np. uwrażliwia. Koleżanki nie-staraczki nie rozumieją tego rozchwiania cyklowego w trakcie starań. Też bym kiedyś nie pomyślała że tak może być.S_va_88, ater lubią tę wiadomość
31 👩❤️👨 38
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - N, prolaktyna - lekko podwyższona (do powtórki po lepiej przespanej nocy)
AMH - 3,14
💊 Pregna Start, Sanprobi Stress, olej z wiesiołka (faza folikularna), naturalne antyoksydanty w diecie
4 cs o pierwszego potomka
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Gratuluję ⏸️ na teście 🍓❤️ trzymam kciuki za Wasze bety i przytulam za 🤍 biele na teście 🫂 u mnie dziś 21dc i 11dpo. Postanowienie mam nie testować, chociaż dzisiaj rano Brajan kusił ale okazało się że nie mam już testów 😂🫣 haha także nie kupuje i nie robię... Do małpy jeszcze 6-7 dni. Chyba wytrzymam... Chociaż jak się nie pojawia mi plamienia tak w 24-25 DC to chyba zatestuje 🙈 nie mam czasu być za bardzo aktywna i wpadam zobaczyć co u Was co jakiś czas. Co do makijażu permanentnego tak chyba zrobię, że nie ma co sobie odkładać planów i marzeń na później🙂 Ponad rok staramy się bez spinki i przez ten czas dużo sobie odmawiałam. Ale dopóki nie ma ⏸️ to chyba nie ma co wariować bo życie ucieka mi przez palce....
S_va_88 lubi tę wiadomość
-
kolorlila wrote:32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
05/25 - III stymulacja letrozolem ❌
MUCHa ⏳
Kariotypy⏳
Histeroskopia⏳
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62% -
Dżozu wrote:Powder jak miło się czyta takie pozytywne relacje z rozmowy o pracę 🥰
Karczoch tak samo, trzymam kciuki za Was Dziewczyny!
Morgo jestes naszym prawdziwym skarbem na tym forum, dzięki ze dzielisz się wiedzą!!!
Gratuluje Mrozia i Kolorilla dwóch kresek!!!
Ja mam bóle miesiączkowe, a tempka na zegarku nadal podwyższona, i ten prog sprzed 2 dni chyba za wysoki jeszcze na okres...
Wgl ladnie widać w tym cyklu u mnie dwufazowość na wykresie, jestem z siebie zadowolona 😅 i z zegarka. Małe rzeczy a cieszą.
Milego dnia wszystkim!
Btw, trzymam kciuki za to, żeby taki ładny prog i temperatura nie były przypadkiem 🤭🤞🏻💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🧔🏻♂️ on
Meggi, my montowaliśmy klime w jednym pomieszczeniu w tamtym roku - u nas było o tyle łatwo że dało się ją zamontować na ścianie, na której z drugiej strony jest balkon więc mało bałaganu, tam też stoi jednostka zewnętrzna, po niecałych 2 godzinach już mieliśmy wszystko podłączone i posprzątane. Kosztowało nas to ok 6 tysięcy ale wybraliśmy sobie klimatyzator o większej mocy, żeby chłodził salon z aneksem i duży przedpokój. Ja polecam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 09:45
Powder, Marzycielka94, S_va_88, Loraa, Morgo, Meggi_**, olaa lubią tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA, duphaston
4cs 📌🍀
27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35, TSH 4,3 😢
29.05 - bHCG 302, progesteron 39
2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60
18.06 - wizyta
Rośnij dzidziusiu 🥹