Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny beta właśnie rośnie bo dziś 1825 😍❤️
aleeee wynik progesteronu mnie przeraża 🙄
Spadł do 18,9 😐 lekarka mówiła że dopóki przyrost bety jest w normie to nie ma czym się martwić bo progesteron jest na wystarczającym poziomie aby utrzymać ciążę, ale mimo wszystko trochę mnie martwi ten wynik 🥺Powder, Sagi, Melka96, Miśka 91, MroziaMM, AnMiPe, karczoch321, Mimi7, cysterka95, Idawoll, Deyansu, beautifullady, malrzrz, kasialinkaa, Marzycielka94, Kins, Ritkaa, olaa, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
-
Miśka 91 wrote:Pokaz , moze my cos wypatrzymy 😉 wczorajsza kreska byla wmiare wyrazna.... A kiedy ma byc @?
Edit: doczytalam kiedy @.
Raczej wizir
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
assialbnn wrote:Dziewczyny beta właśnie rośnie bo dziś 1825 😍❤️
Spadł do 18,9 😐 lekarka mówiła że dopóki przyrost bety jest w normie to nie ma czym się martwić bo progesteron jest na wystarczającym poziomie aby utrzymać ciążę, ale mimo wszystko trochę mnie martwi ten wynik 🥺
Beutifullady wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Życzę Ci spełnienia marzeń z naciskiem na to o małym serduszku pod Twoim sercem 🤞🏻🍓🩷assialbnn, ater, beautifullady, Marzycielka94, Morgo lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 7cs
👩🏻🦱 ona
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, koenzym q10, d-inozytol, euthyrox
🧔🏻♂️ on
61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magnez, d-inozytol, kolagen
🔜 29.07 wizyta w klinice -
Powder wrote:Super beta kochana! Progesteronem bym się tak mocno nie przejmowała. Trzymasz rękę na pulsie, wynik jest dalej powyżej normy, plus może skakać też i teraz pokazywać tę niższą wartość, która i tak jest nadal wysoka! Głowa do góry 🫂🩷
Beutifullady wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Życzę Ci spełnienia marzeń z naciskiem na to o małym serduszku pod Twoim sercem 🤞🏻🍓🩷
Jestem spokojna... naprawdę jestem 😅 o dziwo 😅
Ale nie ukrywam że w moich myślach ciągle gdzieś ten spadający progesteron jest obecny 🙄 jutro mam teleporade z lekarka . Musiałam umówić ze względu na sytuację w pracy ( bostonka i rumien zakazny) także przy okazji dopytam o progesteron .
mmonika_, Powder lubią tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Dziewczyny beta właśnie rośnie bo dziś 1825 😍❤️
Spadł do 18,9 😐 lekarka mówiła że dopóki przyrost bety jest w normie to nie ma czym się martwić bo progesteron jest na wystarczającym poziomie aby utrzymać ciążę, ale mimo wszystko trochę mnie martwi ten wynik 🥺
Słuchaj się grzecznie lekarki 😇😇 też mi się wydaje, że jest w porządku plus skoro kontrolujesz sytuację to nie stresuj się na zapas! Ciesz się rosnącym kropkiema kiedy masz pierwszą wizytę, bo nie pamiętam?
Przy tej becie chyba już będzie coś widać na usg, prawda? 😍AnMiPe, Powder, assialbnn lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 12 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność
🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞 -
Bella_33 wrote:kikix0o wrote:Raczej wizir
Mi tam coś przebija 😊
Hmm no to zobaczymy 🤔 Okres niedługo, więc może doczekam 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 15:00
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
assialbnn wrote:❤️❤️❤️
Jestem spokojna... naprawdę jestem 😅 o dziwo 😅
Ale nie ukrywam że w moich myślach ciągle gdzieś ten spadający progesteron jest obecny 🙄 jutro mam teleporade z lekarka . Musiałam umówić ze względu na sytuację w pracy ( bostonka i rumien zakazny) także przy okazji dopytam o progesteron .
Asia, mi też progesteron spadł z 39 na niecałe 26 a później trochę odbił do góry, może u Ciebie też odbije!
W najgorszym wypadku dostaniesz tabletki i też będzie spokoAle nie ma co teraz zakładać
gratuluję wzrostu bety!assialbnn, olaa lubią tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,
4cs 📌🍀
27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35
29.05 - bHCG 302, progesteron 39
2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60. Pęcherzyk ciążowy 9mm.
17.06 - bije serduszko ❤️
25.06 - 1,6 cm Bączka ❤️ i krwiak 4x9mm
10.07 - 3,81 cm Bączka 🥹
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Spokojnie z tym progesteronem ale warto konsultować. Bardzo się cieszę czytając że bety rosną, nastawiamy się wszystkie na truskawki 🤣 u mnie na testach zaczyna coś się dziać myślę jutro pik bedzie, dziś też serduszkujemy 💪 tyle we mnie nadzieji
MroziaMM, Kins, assialbnn lubią tę wiadomość
🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
27 września jesteś już z nami 😄waga 3210 💞 poród SN.
Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
-
Dzień dobry dziewczyny! Gratuluje pięknych przyrostów bet! Za chwilę będzie truskawkowo na pierwszej stronie ❤️🍓
Słuchajcie, wpadam z szybkim pytankiem. Jutro mam to HSG. Czego się mogę spodziewać po? Plamienia, krwawienia? Są po tym mocne bóle? Zaczynam się stresować 😀Powder, MroziaMM, Miśka 91, Marzycielka94, assialbnn, olaa lubią tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
beautifullady wrote:Cześć dziewczyny!
Z okazji moich urodzin chciałabym życzyć sobie i Wam, aby każda z nas w najbliższym czasie zobaczyła dwie kreski, a pod sercem pojawił się ten wyczekiwany cud 🥰🥰beautifullady lubi tę wiadomość
Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
MMM123 wrote:A tak z ciekawości, kiedy zaczynacie testowanie, bo ja z reguły czekałam do 14 dnia po owulacji, czyli tylko raz się doczekałam wykonania testu i zakonczyło się biochemem. Teraz mam takie rozterki ze może tych biochemow bylo więcej a ja ich nie wyłapałam, a dla ogólnego obrazu sytuacji chciałabym wiedzieć
-
kikix0o lubi tę wiadomość
🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
27 września jesteś już z nami 😄waga 3210 💞 poród SN.
Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
-
Belia wrote:Dzień dobry dziewczyny! Gratuluje pięknych przyrostów bet! Za chwilę będzie truskawkowo na pierwszej stronie ❤️🍓
Słuchajcie, wpadam z szybkim pytankiem. Jutro mam to HSG. Czego się mogę spodziewać po? Plamienia, krwawienia? Są po tym mocne bóle? Zaczynam się stresować 😀
Podpinam się pod pytanie 😆
Dodatkowo mam na karcie zapisane żeby wziąć ubranie na zmianę. To ma być jakiś luźny dres czy w ogóle po co ono jest potrzebne?
Myślicie że na drugi dzień jaka mocniejsza aktywność wchodzę w grę? Wg chata średnioale miałam zaplanowany dłuższy wypad na rower w góry na weekend i nie wiem czy odwoływać
Belia, ja czytałam, że mogą być plamienia więc warto zaopatrzyć się we wkładkę lub podpaske tuż poWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 16:18
Powder lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 12 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🔥06.25 - drożność
🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞 -
Belia wrote:Dzień dobry dziewczyny! Gratuluje pięknych przyrostów bet! Za chwilę będzie truskawkowo na pierwszej stronie ❤️🍓
Słuchajcie, wpadam z szybkim pytankiem. Jutro mam to HSG. Czego się mogę spodziewać po? Plamienia, krwawienia? Są po tym mocne bóle? Zaczynam się stresować 😀
[TRIGGER WARNING] Samo badanie w ogóle nie bolało, ani zakładanie cewnika, ani balonik, a podczas wstrzykiwania kontrastu już po raz enty czułam jedynie rozpieranie i delikatny ból jak przy okresie (ale to był ułamek sekundy). Po powrocie do domu miałam plamienie wraz z drobniutkimi tkankami (coś jak rozdrobniona chusteczka w kolorze kawy z mlekiem), ale tylko jednorazowo w większej ilości. Po ok. 2h złapał mnie ból brzucha - rozlany po całości, zarówno podbrzusze, jak i okolice żołądka (tutaj na zmianę czułam ból), był moment, że ciężko mi się było wyprostować (bo czułam ciągnięcie), nie reagował na tabletki. Porównałabym ten ból do wypicia dużej ilości mleka przy jednoczesnej nietolerancji laktozy xd w nocy spałam tylko na brzuchu, bo ucisk powodował, że mniej bolało. Na drugi dzień z rana ból był mniejszy, a na wieczor już totalnie minął. Podejrzewam, że powodem bólu była spora ilość kontrastu - lekarz wielokrotnie próbował się przebić przez lewy jajowód, ale wypływało tylko prawym, więc pewnie wszystko mi się tam rozlało i powoli wchłaniało. Bo po samym zabiegu praktycznie nic ze mnie nie wyleciało.Powder, karczoch321, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
13 cs starań o pierwsze 👶🏻
07.2025 - Ovitrelle
kolejny cykl - Aromek+Ovitrelle? ⏳
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy, Ferrytyna ✅
MUCHa czysto ✅ (wyleczona ureaplasma)
Skaczące TSH ❌ (Letrox 25)
Lewy jajowód niedrożny ❌
2017 - mini laparotomia, guzy łagodne na obu jajnikach
Badanie nasienia, posiew, USG ✅ -
emciak wrote:Hej, wpadam z gratulacjami dla dziewczyn z truskaweczkami i dwiema kreskami, bardzo fajnie się zaczyna ten miesiąc
Kibicuję Wam wszystkim i przytulam mocno do serca te, które potrzebują wsparcia.
Będę do Was zaglądać i pewnie za jakiś czas zjawię się jako staraczka na wątku miesięcznym. Mam nadzieję, że się tam nie zobaczymy
Nawet nie wiem co Ci napisać. Strasznie mi przykro, że kolejna z nas musi to przeżywać.....Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
U mnie plamienie i krwawienie 4 dni, ból troszke mocniejszy niż przy okresie przez jeden dzień, ale nic strasznego (ale ja miałam też jednocześnie biopsje więc w sumie nie wiem co było od czego)karczoch321 lubi tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
Pacynka wrote:[TRIGGER WARNING] Samo badanie w ogóle nie bolało, ani zakładanie cewnika, ani balonik, a podczas wstrzykiwania kontrastu już po raz enty czułam jedynie rozpieranie i delikatny ból jak przy okresie (ale to był ułamek sekundy). Po powrocie do domu miałam plamienie wraz z drobniutkimi tkankami (coś jak rozdrobniona chusteczka w kolorze kawy z mlekiem), ale tylko jednorazowo w większej ilości. Po ok. 2h złapał mnie ból brzucha - rozlany po całości, zarówno podbrzusze, jak i okolice żołądka (tutaj na zmianę czułam ból), był moment, że ciężko mi się było wyprostować (bo czułam ciągnięcie), nie reagował na tabletki. Porównałabym ten ból do wypicia dużej ilości mleka przy jednoczesnej nietolerancji laktozy xd w nocy spałam tylko na brzuchu, bo ucisk powodował, że mniej bolało. Na drugi dzień z rana ból był mniejszy, a na wieczor już totalnie minął. Podejrzewam, że powodem bólu była spora ilość kontrastu - lekarz wielokrotnie próbował się przebić przez lewy jajowód, ale wypływało tylko prawym, więc pewnie wszystko mi się tam rozlało i powoli wchłaniało. Bo po samym zabiegu praktycznie nic ze mnie nie wyleciało.
P.S. porównanie z wypiciem mleka idealnie w punkt dla mnie i już wszystko wiem, bo niestety znam ten ból nomen omen hehe 😂😂Pacynka, karczoch321, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 7cs
👩🏻🦱 ona
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, koenzym q10, d-inozytol, euthyrox
🧔🏻♂️ on
61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magnez, d-inozytol, kolagen
🔜 29.07 wizyta w klinice -
O dziękuję za odpowiedź dziewczyny. Właśnie zastanawiamy się czy wyjechać na weekend ale chyba sobie odpuścimy i pojedziemy za tydzień. Natomiast w sobotę wieczorem mamy zaproszenie na grilla no i tak się waham ale jeżeli ma być to ból jednodniowy to może przejdzie. No i nie ukrywam, że byłoby mi miło jakby to plamienie trwało krótko bo jutro już 9dc więc pora zacząć działać oczywiście jeżeli będzie zielone światło od lekarza.
@Karczoch mi Babki kazały wziąć normalnie koszulę, klapki i podpaski także tak jakbym miała być przyjęta na oddział na jakiś zabieg xd a pojadę sobie na luzie całkiem. Jutro ma być gorąco więc krótki dres + właśnie koszula na zmianę do badania. Mam przyjęcie o 7:30. Ciekawe tylko ile będę czekać. Mam nadzieję, że doktorkowi nie trafi się jakiś poród czy cesarka.14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Ciekawi mnie co lekarz powie w kwestii starań w tym cyklu. Mam nadzieję, że będzie zielone światło. Owulacja wypadała by jakieś 5-6 dni po zabiegu 🙌
Belia, Powder, Marzycielka94, ater, assialbnn lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 12 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
🔥06.25 - drożność
🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞