X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
Odpowiedz

Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Sylwia dołączam się do gratulacji! Przepięknie wyglądałaś 🥰
    Ja właśnie zjechałam do domu po weekendzie. Odczuwam jeszcze trochę skutki HSG w postaci brązowego śluzu ale uwaga zrobił się rozciągliwy i owulak już coś tam pokazuje więc myślę, że w tym cyklu owulka przyjdzie szybciutko 😀 dziś jeszcze odpuszczamy ale jutro działamy na pełnej.
    Zaczęłam robić też pierwsze plany wakacyjne i już umówiłam się z przyjaciółkami na włoski wypad jak co roku. Z mężem planujemy jakiś wylot w sierpniu sam na sam. Mam nadzieję że już z 🫛
    W ogóle muszę wam powiedzieć że wczoraj przeżyłam ciężki wieczór z 3 parami: jedna w ciąży, druga z niemowlakiem i trzecia z toddlerem ale o dziwo nie odczułam tego jakoś bardzo źle. Chyba coś się u mnie zmieniło w podejściu. 💪🏼

Może Cię pocieszę - gdy to ja byłam po drugiej stronie - i miałam najpierw niemowlaka, a potem jeszcze gorzej - toddlera (najgorszy okres) to zazdrościłam koleżankom i znajomym którzy nas odwiedzali bez dzieci :P Mieli taki luz, czas wolny - i w ogóle - taki spokój w sobie mieli :D

Ze śmiesznych historii - kiedyś w parku pełnym ludzi (bo był pierwszy ciepły weekend wiosenny) wpadliśmy na starych znajomych z czasów liceum. I to było dla mnie jak zderzenie ze ścianą xD Pozwólcie, że Was przez to przeprowadzę :D Ja - nieuczesana, ubrana byle jak, bez makijażu biegłam za moim niesfornym wtedy chyba 3-latkiem, który na rowerku prawie wjeżdżał w ludzi (trochę górek tam było i nie umiał za bardzo hamować, a ogólnie jest dość żywym dzieckiem). W międzyczasie pokłóciłam się z mężem o jakieś pierdoły. Więc napięta atmosfera. I nagle wpadamy na NICH. Zrobili glow up życia. On z metalowca zamienił się kuźwa w modela. Figurka zrobiona na siłce, cali na beżowo. Ze spodni wystawały mu majtki calvin klein. Ona outfit 10/10, włoski lekko pokręcone. Widać, że ma czas. Do tego mieli 3-miesięcznego goldenka. I zaczęła się gatka-szmatka. Opowiadali, że ich piesek chodzi do psiego przedszkola i dlaczego to takie ważne, aby się dobrze socjalizował i rozwijał - a w międzyczasie mój 3-latek już głośno knuł jak zjechać z kolejnej górki i nas poganiał, że chce już iść. Czułam się jak lump ostatni... jak przegryw życia :P Oni tacy ładni, świeżo zakochani, wysportowani, dopasowani stylistycznie że szok. Kupili przed chwilą segment. I ja - z precelkami i soczkiem Antka w ręce. Totalnie nieporobiona, zmęczona, spocona przez bieg i przepraszająca przypadkowych przechodniów xD

Więc może Belia - we wczorajszym towarzystwie to one zazdrościły Tobie :D Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D
    Oczywiście jestem wdzięczna mega za wszystko co mam - ale pamiętam, że w tamtym czasie dużo rzeczy mnie przytłaczało - bałam się też, że Antoś ma ADHD. Często kłóciłam się mężem, bo on ma naturę nieco choleryczną. A oni mieli w sobie taki luz, spokój i chill xD
    Na pewno już niedługo będzie Ci dane też biegać za swoim maluchem i wracać z sentymentem do obecnych czasów <3

Belia, Sagi, AnMiPe, Mardotka lubią tę wiadomość

🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy
    MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    ❌️ 1-6 cs
    ❌️ 7, 8, 9,10 cs z lamettą 💉
    🤞 11 cykl starań !

✅️ FSH/LH ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina
  • Belia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Oo właśnie. O to też miałam pytać. Ja nie dostałam antybiotyku żadnego, a czytałam, że często dają.
    Ale może to zależy od metody.
    Masz Unidox? Jak to brałam na ureaplasme to przez dwa dni też jadłam tabletki zamiast z nich robić zawiesinę 🤣
    Tak, unidox 😅

👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3

2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    HSG dwa jajowody drożne ✅
    🔜 czerwiec badanie nasienia
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
  • Belia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Może Cię pocieszę - gdy to ja byłam po drugiej stronie - i miałam najpierw niemowlaka, a potem jeszcze gorzej - toddlera (najgorszy okres) to zazdrościłam koleżankom i znajomym którzy nas odwiedzali bez dzieci :P Mieli taki luz, czas wolny - i w ogóle - taki spokój w sobie mieli :D

Ze śmiesznych historii - kiedyś w parku pełnym ludzi (bo był pierwszy ciepły weekend wiosenny) wpadliśmy na starych znajomych z czasów liceum. I to było dla mnie jak zderzenie ze ścianą xD Pozwólcie, że Was przez to przeprowadzę :D Ja - nieuczesana, ubrana byle jak, bez makijażu biegłam za moim niesfornym wtedy chyba 3-latkiem, który na rowerku prawie wjeżdżał w ludzi (trochę górek tam było i nie umiał za bardzo hamować, a ogólnie jest dość żywym dzieckiem). W międzyczasie pokłóciłam się z mężem o jakieś pierdoły. Więc napięta atmosfera. I nagle wpadamy na NICH. Zrobili glow up życia. On z metalowca zamienił się kuźwa w modela. Figurka zrobiona na siłce, cali na beżowo. Ze spodni wystawały mu majtki calvin klein. Ona outfit 10/10, włoski lekko pokręcone. Widać, że ma czas. Do tego mieli 3-miesięcznego goldenka. I zaczęła się gatka-szmatka. Opowiadali, że ich piesek chodzi do psiego przedszkola i dlaczego to takie ważne, aby się dobrze socjalizował i rozwijał - a w międzyczasie mój 3-latek już głośno knuł jak zjechać z kolejnej górki i nas poganiał, że chce już iść. Czułam się jak lump ostatni... jak przegryw życia :P Oni tacy ładni, świeżo zakochani, wysportowani, dopasowani stylistycznie że szok. Kupili przed chwilą segment. I ja - z precelkami i soczkiem Antka w ręce. Totalnie nieporobiona, zmęczona, spocona przez bieg i przepraszająca przypadkowych przechodniów xD

Więc może Belia - we wczorajszym towarzystwie to one zazdrościły Tobie :D Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D
    Oczywiście jestem wdzięczna mega za wszystko co mam - ale pamiętam, że w tamtym czasie dużo rzeczy mnie przytłaczało - bałam się też, że Antoś ma ADHD. Często kłóciłam się mężem, bo on ma naturę nieco choleryczną. A oni mieli w sobie taki luz, spokój i chill xD
    Na pewno już niedługo będzie Ci dane też biegać za swoim maluchem i wracać z sentymentem do obecnych czasów <3
    Haha zawsze się uśmieje z Twoich opisów 😂
    No właśnie wiem. Na mnie też przyjdzie czas. Jestem na właściwej drodze 😀

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3

2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    HSG dwa jajowody drożne ✅
    🔜 czerwiec badanie nasienia
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Tak, unidox 😅

Powiem Ci, że ja ogólnie dobrze zniosłam tym kurację. Jedyny skutek uboczny (o którym było wspomniane w ulotce) to możliwa nadwrażliwość na słońce. I faktycznie spaliłam sobie wybitnie nos, pomimo tego, że w tym czasie nie było jakoś mega ciepło. I dopiero kilka dni temu zaczęła mi ta czerwień z czubka dopiero znikać 🤪

Belia lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 11 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
  • Kins Debiutantka

Wysłany: 8 czerwca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    O rety, a cień był tak wyraźny! To ile beta wyszła?

U mnie startuje 🐒 proszę o wpisanie. Niech szybko się kończy i… Zaczynamy kolejne podejście 🤗

I ja dołączam do klubu 🐒 oby ten cykl był tym szczęśliwym ❤️

I tak sobie myślę, że chyba nam się przez forum cykle zsynchronizowały, tyle wpisów dzisiaj naliczyłam 😂

Idawoll, Dżozu lubią tę wiadomość

👩🏻30 🧔🏻‍♂️34 🐶

7cs
  • Claudii Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:

Nie wiem jak to z dzieckiem, ale ogólnie chciałam nadmienić, że 3 miesięczny goldenek to też nie lada wyzwanie, to jest mały dinozaur 🤣 Wiem, bo mam takowego. Jak go wzięliśmy to byłam po operacji i siedziałam na L4. Mieszkanie na 9 piętrze w bloku, 2 pokoje z czego drzwi mieliśmy tylko do jednego z nich, a reszta mieszkania otwarta. Myślałam, że oszaleje. Myślałam, że biorę słodkiego szczeniaczka, który będzie się przytulał. A to był mały potwór, który nas gryzł, łaził krok w krok, sikał gdzie popadnie. W tym czasie zapach płynu do podłóg kojarzył nam się tylko z sikami. Maty po prostu rozrywał albo sobie nie trafiał. Szło zwariować 🤣 W pewnym momencie jak spał w salonie to się chowaliśmy przed nim w kuchni żeby już nas zostawił w spokoju 🤣 A kwintesencja było kiedy poszliśmy do Lidla na godzinę i wracamy a ten narobił nam na środku łóżka w sypialni po czym w to wszedł, rozniósl po całym mieszkaniu a na samym końcu to zjadł 😅 Także strzeżcie się 3miesiecznych goldenkow!

Powder, cukrzyk1991, Kins, Gnom, malrzrz, Meggi_**, Mimi7 lubią tę wiadomość

🩷 30l.
    AMH 0.64
    Niski estradiol na początku cyklów
    Potwierdzone owulacje, endometrium OK, prog OK.
    Cykle 29 dni.

🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'
    Ilość 96 mln
    Ilość w ejakulacie 200 mln
    Żywotność 80%
    Ruch a 34%
    Ruch b 26.1%
    Ruch a + b 60 %
    Morfologia 1% ❌

Wizyta u androloga 13.06

6 cykl starań.
  • Powder Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, zrobiłam kolejnego owulaka i jest już 1.11 👀 obstawiam pik dzisiaj lub jutro. W planach na wieczór lektura, czy badanie drożności przyśpiesza owulację.
    Co do antybiotyku, to ja dostałam jakiś do jednorazowego wzięcia dwóch tabletek.

Lianaa, ater, Belia, Marta.R., eM 🌺, Idawoll, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 🐶

🔮Staranie na luzie od 03.2024 (8cs)
    🔥Staranie na pełnej od 02.2025

⏳5cs in progress 🍀🍓

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, kolagen, euthyrox
    ✨jajowody superdrożne

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
    🔜 30.06 ponowne badanie nasienia

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • Lianaa Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Wow, zrobiłam kolejnego owulaka i jest już 1.11 👀 obstawiam pik dzisiaj lub jutro. W planach na wieczór lektura, czy badanie drożności przyśpiesza owulację.
    Co do antybiotyku, to ja dostałam jakiś do jednorazowego wzięcia dwóch tabletek.

Trzymam kciuki ✊😎

Powder lubi tę wiadomość

📝Agata
    ⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
    ⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
    •Zaczynamy na luzie…🍓🍋‍🟩🍋
    •Wstępne badania cytologiczne oraz •USG: OK
    •USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia/ •Hormony tarczycy ok.
    •Długie cykle 31-33
    •Czasami cykl lubi poświrować
    •Refluks, Nadciśnienie, Wahania Glikemii

Czekamy…✊
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii - to z dzieckiem jest podobnie :D Ulotki były piękne i kuszące :D A potem tyrolka 24h. Ale to jest dokładnie tak jak mówią : człowiek jest zajechany, ale pod koniec dnia szczęśliwy <3

Ja zawsze myślałam, że z macierzyństwem to będzie tak jak pokazuje ig : dziecko grzecznie czeka aż mu narysujesz jakieś labirynty do rozwiązywania, słucha Cię i respektuje to co mówisz. Tuli się i grzecznie zakłada przygotowane przez Ciebie ubranko .... Trochę takie ig kontra reality :D Mój kiedyś płakał BITE 45 MIN bo wypuściłam go z auta lewymi drzwiami, a chciał prawymi :D Heca xD

p.s. szczeniaczka mieliśmy 2 lata temu - jakbym Wam fotkę pokazała to byście padły :D Słodka na maksa była, ale szczeniak to też masaaaaaa roboty. I fakt - siusiu i kupka wszędzie ...

Powder, Claudii, Sagi lubią tę wiadomość

🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy
    MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    ❌️ 1-6 cs
    ❌️ 7, 8, 9,10 cs z lamettą 💉
    🤞 11 cykl starań !

✅️ FSH/LH ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina
  • Powder Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Nie wiem jak to z dzieckiem, ale ogólnie chciałam nadmienić, że 3 miesięczny goldenek to też nie lada wyzwanie, to jest mały dinozaur 🤣 Wiem, bo mam takowego. Jak go wzięliśmy to byłam po operacji i siedziałam na L4. Mieszkanie na 9 piętrze w bloku, 2 pokoje z czego drzwi mieliśmy tylko do jednego z nich, a reszta mieszkania otwarta. Myślałam, że oszaleje. Myślałam, że biorę słodkiego szczeniaczka, który będzie się przytulał. A to był mały potwór, który nas gryzł, łaził krok w krok, sikał gdzie popadnie. W tym czasie zapach płynu do podłóg kojarzył nam się tylko z sikami. Maty po prostu rozrywał albo sobie nie trafiał. Szło zwariować 🤣 W pewnym momencie jak spał w salonie to się chowaliśmy przed nim w kuchni żeby już nas zostawił w spokoju 🤣 A kwintesencja było kiedy poszliśmy do Lidla na godzinę i wracamy a ten narobił nam na środku łóżka w sypialni po czym w to wszedł, rozniósl po całym mieszkaniu a na samym końcu to zjadł 😅 Także strzeżcie się 3miesiecznych goldenkow!
    Hahaha jezu, aż mi ścierpła skóra, bo przypomniały mi się najgorsze momenty tego, jak mój dżentelmen był w tym wieku 😱😱 a i tak trafił się relatywnie spokojny. Mam gdzieś nadal fotkę jak siedzi w przedpokoju obok maty, a wokół niego 4 kupy. Nazwałam to „dumny artysta i jego dzieło” 😂

Claudii, cukrzyk1991, Meggi_**, Mimi7 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 🐶

⏳5cs in progress 🍀🍓

👩🏻‍🦱 ona
    ✨jajowody superdrożne

🧔🏻‍♂️ on

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:

O kurde, lecisz z tą owulka :D go go Powder 🤭🔥

Powder, ater lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 11 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
  • Claudii Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Hahaha jezu, aż mi ścierpła skóra, bo przypomniały mi się najgorsze momenty tego, jak mój dżentelmen był w tym wieku 😱😱 a i tak trafił się relatywnie spokojny. Mam gdzieś nadal fotkę jak siedzi w przedpokoju obok maty, a wokół niego 4 kupy. Nazwałam to „dumny artysta i jego dzieło” 😂

To on ostatecznie też nic nie zniszczył ani nic po prostu był i nadal jest przylepą xd Aktualnie ma chorą łapkę i moja galeria od 3 tygodni to progres i regres gojenia rany oraz pilnowanie czy nie liże łapy 24h xD Nawet już spaliśmy z nim w "jego" pokoju żeby go miec na oku xd

Powder lubi tę wiadomość

🩷 30l.
    AMH 0.64
    Niski estradiol na początku cyklów
    Potwierdzone owulacje, endometrium OK, prog OK.
    Cykle 29 dni.

🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'
    Ilość 96 mln
    Ilość w ejakulacie 200 mln
    Żywotność 80%
    Ruch a 34%
    Ruch b 26.1%
    Ruch a + b 60 %
    Morfologia 1% ❌

Wizyta u androloga 13.06

6 cykl starań.
  • Powder Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    To on ostatecznie też nic nie zniszczył ani nic po prostu był i nadal jest przylepą xd Aktualnie ma chorą łapkę i moja galeria od 3 tygodni to progres i regres gojenia rany oraz pilnowanie czy nie liże łapy 24h xD Nawet już spaliśmy z nim w "jego" pokoju żeby go miec na oku xd
    To tak jak mój. Starsza suka jest bardziej samodzielna, a ten tupta za mną wszędzie jak Sam za Frodo 😂😂 ale kochany jest🩷

Karczoch, no nie ukrywam że mnie to zaskoczyło konkretnie. A jak u Ciebie?

Gnom lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 🐶

⏳5cs in progress 🍀🍓

👩🏻‍🦱 ona
    ✨jajowody superdrożne

🧔🏻‍♂️ on

• Lianaa Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:

O mamo, no to nie lada wyzwanie 🤣
    Ja może powiem z drugiej strony - mam dwa koty. Jesteśmy z mężem oboje ofiarą „mamy jednego kotka, jest taki spokojny, wycofany - pewnie potrzebuje kompana” i przygarnęliśmy w drodze adopcji drugiego….. nie wiedzieliśmy jeszcze na co się piszemy. Panie z adopcji szybko wcisnęły nam tego pół rocznego malucha i na odchodne krzyknęły „zwrotów nie przyjmujemy” i tak zaczęła się historia, gdzie przygarnęliśmy szatana w kociej skórze 🫨 totalne przeciwieństwo. Pierwsze 3 miesiące byliśmy wykończeni, adaptacja z pierwszą kotka wyszła źle, syczały na siebie i darły się 🫨 nowa kotka była wszędzie, zrzucała wszystko co było w zasięgu łapy, nieraz mówiliśmy „po co nam to było”.
    A teraz? To najukochańszy kot świata 🥰 zaczęły się dogadywać ze starszą kotką, szogun się uspokoił i oddaje nam mnóstwo miłości 🥰 ale początki to była TRAGEDIA i same zniszczenia 🫨

karczoch321 lubi tę wiadomość

📝Agata
    ⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
    ⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
    •Zaczynamy na luzie…🍓🍋‍🟩🍋
    •Wstępne badania cytologiczne oraz •USG: OK
    •USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia/ •Hormony tarczycy ok.
    •Długie cykle 31-33
    •Czasami cykl lubi poświrować
    •Refluks, Nadciśnienie, Wahania Glikemii

Czekamy…✊
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    To tak jak mój. Starsza suka jest bardziej samodzielna, a ten tupta za mną wszędzie jak Sam za Frodo 😂😂 ale kochany jest🩷

Karczoch, no nie ukrywam że mnie to zaskoczyło konkretnie. A jak u Ciebie?

U mnie na testach rozkręca się powoli, raczej nie obstawiam przyspieszania po drożności. Wczoraj było 0.14, dziś 0,25. Teraz wieczorny test pokazał w apce 0,12, ale chyba za dużo dziś wypiłam wody, więc bez sensu go zrobiłam i kolejny sprawdzę rano. Ale myślę, że owulka będzie planowo, czyli w okolicy środy-czwartku.
    Widzę też, że zaczyna się większa ilość śluzu. Ale łykam hurtowe ilości wiesiołka od miesiąca bez przerwy i piję łychę oleju z czarnuszki prawie codziennie, więc nic dziwnego.
    Już mi też chat rozpisał harmonogram bakłażanowania wg którego zaleca teraz codziennie 🤣

Powder, ater lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 11 cs
    💔 02.25 - 6tc
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Ja zawsze myślałam, że z macierzyństwem to będzie tak jak pokazuje ig : dziecko grzecznie czeka aż mu narysujesz jakieś labirynty do rozwiązywania, słucha Cię i respektuje to co mówisz. Tuli się i grzecznie zakłada przygotowane przez Ciebie ubranko .... Trochę takie ig kontra reality :D Mój kiedyś płakał BITE 45 MIN bo wypuściłam go z auta lewymi drzwiami, a chciał prawymi :D Heca xD
    Jak bardzo bym chciała, żeby to tak wyglądało. 😂 mnie nigdy takie instagramowe wizje macierzyństwa nie „dotknęły”. Chyba fakt, że dużo widziałam u przyjaciółki, która została mamą znacznie wcześniej, niż ja, oswoił mnie z tym, jak ta codzienność wygląda. Niemniej trafił mi się egzemplarz z zajebiscie mocnym akumulatorem i dużym magnesem do mamy, także mimo wszystko pewne zderzenie z rzeczywistością nastąpiło.

Jakiś czas temu byliśmy na 40-tce u koleżanki, gdzie byli znajomi z nieco starszymi dziećmi. Widząc, jak codziennie biegamy za tym naszym wyścigowcem, a na imprezie nie wiedzieliśmy, co się robi bez dziecka, podeszli i na takim chillu do nas, że kiedyś to minie. I … trochę im pozazdrościłam 🤗

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

12.2024 cb 💔 poronienie samoistnie
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk, w mojej głowie się przyjaźnimy 🫶

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Pyz_a Znajoma

Wysłany: 8 czerwca, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was słyszała o globulkach Feminum pregna ??

Z ich strony:
    Feminum® pregna to globulki dopochwowe na bazie mio-inozytolu, który wzmacnia plemniki bezpośrednio w środowisku pochwy. Stosowanie Feminum® Pregna u dorosłych kobiet zwiększa szanse na zajście w ciążę, tym samym znacząco wspiera parę w działaniach prokreacyjnych.

Zastanawiam się czy to ma sens 🤔🤔🤔
    Mamy niska morfologię, może to coś da

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca, 21:50

👱‍♀️ 30 (nied. tarczycy)👱‍♂️ 35
    Starania od 03.2024
    👱‍♀️
    05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
    03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
    02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
    01/25 HSG ✔
    10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
    08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔

💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
    👱‍♂️
    03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
    13%)✔
    💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Ja mam dziś takie fale xD Coś robię - idę leżeć. Potem coś robię. Potem lazy part. Na szczęście młody dziś pojechał do mojego brata bawić się z kuzynem i mam trochę luzu :D :D :D

A jaki typ ma cukrzycy ? Też tą typu 1 (na pompie ?)

Typ 1, do tego depresja.

👩34 / starania na luza od 2/24; nieregularne cykle, bezowulacyjne; pasożyty - brak; infekcje - brak (mięczak zakaźny potraktowany laserem); hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, liver caps NOW (wątroba wołowa sproszkowana), pyłek pszczeli, chlorofil Aura Herbals, laktoferyna immuneral, acerola /
    żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
    ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
    TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
    3 dc / estradiol  33,70   fsh 3,94/lh 2,8  prolaktyna 20.20   testosteron 1.25 nmol/L
    6-7 dpo / progesteron   9,3 / --->  0,17 / ---> 11,41
    estradiol    88 ---> 65 🔻
    shbg 35,93 🔻
    DHEA-SO4 262.50
    testosteron wolny 4,06 🔺
    🕢Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ‍🥸 41 / seminogram ten fertil on, wit D
    🐕4 / niedobór masła
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyz_a wrote:
    Czy któraś z was słyszała o globulkach Feminum pregna ??

Z ich strony:
    Feminum® pregna to globulki dopochwowe na bazie mio-inozytolu, który wzmacnia plemniki bezpośrednio w środowisku pochwy. Stosowanie Feminum® Pregna u dorosłych kobiet zwiększa szanse na zajście w ciążę, tym samym znacząco wspiera parę w działaniach prokreacyjnych.

Zastanawiam się czy to ma sens 🤔🤔🤔
    Mamy niska morfologię, może to coś da

Były tu dziewczyny, które testowały ale w sumie zapomniałam o tym... Laski jesteście tu, czy już na fioletowej stronie? 😊

Pyz_a, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
‹‹ 74 75 76 77 78
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ