Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
Odpowiedz

Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Belia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Oo właśnie. O to też miałam pytać. Ja nie dostałam antybiotyku żadnego, a czytałam, że często dają.
    Ale może to zależy od metody.
    Masz Unidox? Jak to brałam na ureaplasme to przez dwa dni też jadłam tabletki zamiast z nich robić zawiesinę 🤣
    Tak, unidox 😅

Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

👩🏼‍💼AMH, LH, FSH ✅ owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
    👨🏽‍💼 HBA, DFI ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).

12.25 IUI ❌
    01/02.25 👨🏽‍💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
  • Belia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Może Cię pocieszę - gdy to ja byłam po drugiej stronie - i miałam najpierw niemowlaka, a potem jeszcze gorzej - toddlera (najgorszy okres) to zazdrościłam koleżankom i znajomym którzy nas odwiedzali bez dzieci :P Mieli taki luz, czas wolny - i w ogóle - taki spokój w sobie mieli :D

Ze śmiesznych historii - kiedyś w parku pełnym ludzi (bo był pierwszy ciepły weekend wiosenny) wpadliśmy na starych znajomych z czasów liceum. I to było dla mnie jak zderzenie ze ścianą xD Pozwólcie, że Was przez to przeprowadzę :D Ja - nieuczesana, ubrana byle jak, bez makijażu biegłam za moim niesfornym wtedy chyba 3-latkiem, który na rowerku prawie wjeżdżał w ludzi (trochę górek tam było i nie umiał za bardzo hamować, a ogólnie jest dość żywym dzieckiem). W międzyczasie pokłóciłam się z mężem o jakieś pierdoły. Więc napięta atmosfera. I nagle wpadamy na NICH. Zrobili glow up życia. On z metalowca zamienił się kuźwa w modela. Figurka zrobiona na siłce, cali na beżowo. Ze spodni wystawały mu majtki calvin klein. Ona outfit 10/10, włoski lekko pokręcone. Widać, że ma czas. Do tego mieli 3-miesięcznego goldenka. I zaczęła się gatka-szmatka. Opowiadali, że ich piesek chodzi do psiego przedszkola i dlaczego to takie ważne, aby się dobrze socjalizował i rozwijał - a w międzyczasie mój 3-latek już głośno knuł jak zjechać z kolejnej górki i nas poganiał, że chce już iść. Czułam się jak lump ostatni... jak przegryw życia :P Oni tacy ładni, świeżo zakochani, wysportowani, dopasowani stylistycznie że szok. Kupili przed chwilą segment. I ja - z precelkami i soczkiem Antka w ręce. Totalnie nieporobiona, zmęczona, spocona przez bieg i przepraszająca przypadkowych przechodniów xD

Więc może Belia - we wczorajszym towarzystwie to one zazdrościły Tobie :D Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D
    Oczywiście jestem wdzięczna mega za wszystko co mam - ale pamiętam, że w tamtym czasie dużo rzeczy mnie przytłaczało - bałam się też, że Antoś ma ADHD. Często kłóciłam się mężem, bo on ma naturę nieco choleryczną. A oni mieli w sobie taki luz, spokój i chill xD
    Na pewno już niedługo będzie Ci dane też biegać za swoim maluchem i wracać z sentymentem do obecnych czasów <3
    Haha zawsze się uśmieje z Twoich opisów 😂
    No właśnie wiem. Na mnie też przyjdzie czas. Jestem na właściwej drodze 😀

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

👩🏼‍💼AMH, LH, FSH ✅ owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
    👨🏽‍💼 HBA, DFI ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).

12.25 IUI ❌
    01/02.25 👨🏽‍💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Tak, unidox 😅

Powiem Ci, że ja ogólnie dobrze zniosłam tym kurację. Jedyny skutek uboczny (o którym było wspomniane w ulotce) to możliwa nadwrażliwość na słońce. I faktycznie spaliłam sobie wybitnie nos, pomimo tego, że w tym czasie nie było jakoś mega ciepło. I dopiero kilka dni temu zaczęła mi ta czerwień z czubka dopiero znikać 🤪

Belia lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia + autoimmunologia - ok 🆗

🕰️ badanie kariotypów - czekamy na wynik

📆 18.01 - start stymulacji do ivf 🤩
  • Kins Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2025, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    O rety, a cień był tak wyraźny! To ile beta wyszła?

U mnie startuje 🐒 proszę o wpisanie. Niech szybko się kończy i… Zaczynamy kolejne podejście 🤗

I ja dołączam do klubu 🐒 oby ten cykl był tym szczęśliwym ❤️

I tak sobie myślę, że chyba nam się przez forum cykle zsynchronizowały, tyle wpisów dzisiaj naliczyłam 😂

Idawoll, Dżozu, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩🏻30 🧔🏻‍♂️34 🐶

7cs
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Może Cię pocieszę - gdy to ja byłam po drugiej stronie - i miałam najpierw niemowlaka, a potem jeszcze gorzej - toddlera (najgorszy okres) to zazdrościłam koleżankom i znajomym którzy nas odwiedzali bez dzieci :P Mieli taki luz, czas wolny - i w ogóle - taki spokój w sobie mieli :D

Ze śmiesznych historii - kiedyś w parku pełnym ludzi (bo był pierwszy ciepły weekend wiosenny) wpadliśmy na starych znajomych z czasów liceum. I to było dla mnie jak zderzenie ze ścianą xD Pozwólcie, że Was przez to przeprowadzę :D Ja - nieuczesana, ubrana byle jak, bez makijażu biegłam za moim niesfornym wtedy chyba 3-latkiem, który na rowerku prawie wjeżdżał w ludzi (trochę górek tam było i nie umiał za bardzo hamować, a ogólnie jest dość żywym dzieckiem). W międzyczasie pokłóciłam się z mężem o jakieś pierdoły. Więc napięta atmosfera. I nagle wpadamy na NICH. Zrobili glow up życia. On z metalowca zamienił się kuźwa w modela. Figurka zrobiona na siłce, cali na beżowo. Ze spodni wystawały mu majtki calvin klein. Ona outfit 10/10, włoski lekko pokręcone. Widać, że ma czas. Do tego mieli 3-miesięcznego goldenka. I zaczęła się gatka-szmatka. Opowiadali, że ich piesek chodzi do psiego przedszkola i dlaczego to takie ważne, aby się dobrze socjalizował i rozwijał - a w międzyczasie mój 3-latek już głośno knuł jak zjechać z kolejnej górki i nas poganiał, że chce już iść. Czułam się jak lump ostatni... jak przegryw życia :P Oni tacy ładni, świeżo zakochani, wysportowani, dopasowani stylistycznie że szok. Kupili przed chwilą segment. I ja - z precelkami i soczkiem Antka w ręce. Totalnie nieporobiona, zmęczona, spocona przez bieg i przepraszająca przypadkowych przechodniów xD

Więc może Belia - we wczorajszym towarzystwie to one zazdrościły Tobie :D Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D
    Oczywiście jestem wdzięczna mega za wszystko co mam - ale pamiętam, że w tamtym czasie dużo rzeczy mnie przytłaczało - bałam się też, że Antoś ma ADHD. Często kłóciłam się mężem, bo on ma naturę nieco choleryczną. A oni mieli w sobie taki luz, spokój i chill xD
    Na pewno już niedługo będzie Ci dane też biegać za swoim maluchem i wracać z sentymentem do obecnych czasów <3

Nie wiem jak to z dzieckiem, ale ogólnie chciałam nadmienić, że 3 miesięczny goldenek to też nie lada wyzwanie, to jest mały dinozaur 🤣 Wiem, bo mam takowego. Jak go wzięliśmy to byłam po operacji i siedziałam na L4. Mieszkanie na 9 piętrze w bloku, 2 pokoje z czego drzwi mieliśmy tylko do jednego z nich, a reszta mieszkania otwarta. Myślałam, że oszaleje. Myślałam, że biorę słodkiego szczeniaczka, który będzie się przytulał. A to był mały potwór, który nas gryzł, łaził krok w krok, sikał gdzie popadnie. W tym czasie zapach płynu do podłóg kojarzył nam się tylko z sikami. Maty po prostu rozrywał albo sobie nie trafiał. Szło zwariować 🤣 W pewnym momencie jak spał w salonie to się chowaliśmy przed nim w kuchni żeby już nas zostawił w spokoju 🤣 A kwintesencja było kiedy poszliśmy do Lidla na godzinę i wracamy a ten narobił nam na środku łóżka w sypialni po czym w to wszedł, rozniósl po całym mieszkaniu a na samym końcu to zjadł 😅 Także strzeżcie się 3miesiecznych goldenkow!

Powder, cukrzyk1991, Kins, Gnom, malrzrz, Meggi_**, Mimi7, cysterka95 lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌

31.12.25 START STYMULACJI IVF
    Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt, Ganirelix, Gonapeptyl + Ovitrelle
    12.01 PUNKCJA - 3 🥚- 3MII - 2 zapłodnione 🙏
  • Powder Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, zrobiłam kolejnego owulaka i jest już 1.11 👀 obstawiam pik dzisiaj lub jutro. W planach na wieczór lektura, czy badanie drożności przyśpiesza owulację.
    Co do antybiotyku, to ja dostałam jakiś do jednorazowego wzięcia dwóch tabletek.

Lianaa, ater, Belia, Marta.R., eM 🌺, Idawoll, Marzycielka94, kropka_aga, assialbnn, cysterka95 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    🔍monitorowane: 10cs
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Wow, zrobiłam kolejnego owulaka i jest już 1.11 👀 obstawiam pik dzisiaj lub jutro. W planach na wieczór lektura, czy badanie drożności przyśpiesza owulację.
    Co do antybiotyku, to ja dostałam jakiś do jednorazowego wzięcia dwóch tabletek.

Trzymam kciuki ✊😎

Powder lubi tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    •Utrogestan - plamienie w 7HBD
    •Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
    19.08.25 •BETA 720,69
    21.08.25 •BETA 1488
    10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm z ❤️ 🪲
    24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
    13.10.25• I prenki: ryzyka: preeklampsja 1:24; reszta:niskie 😍
    14.11.25• Wizyta 16+4 -wszystko ok!
    🔜 03.12.25• kontrola 🩵 Daniel
    🔜 08.12.25• II prenatalne
    preg.png
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii - to z dzieckiem jest podobnie :D Ulotki były piękne i kuszące :D A potem tyrolka 24h. Ale to jest dokładnie tak jak mówią : człowiek jest zajechany, ale pod koniec dnia szczęśliwy <3

Ja zawsze myślałam, że z macierzyństwem to będzie tak jak pokazuje ig : dziecko grzecznie czeka aż mu narysujesz jakieś labirynty do rozwiązywania, słucha Cię i respektuje to co mówisz. Tuli się i grzecznie zakłada przygotowane przez Ciebie ubranko .... Trochę takie ig kontra reality :D Mój kiedyś płakał BITE 45 MIN bo wypuściłam go z auta lewymi drzwiami, a chciał prawymi :D Heca xD

p.s. szczeniaczka mieliśmy 2 lata temu - jakbym Wam fotkę pokazała to byście padły :D Słodka na maksa była, ale szczeniak to też masaaaaaa roboty. I fakt - siusiu i kupka wszędzie ...

Powder, Claudii, Sagi lubią tę wiadomość

✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
    ✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • Powder Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Nie wiem jak to z dzieckiem, ale ogólnie chciałam nadmienić, że 3 miesięczny goldenek to też nie lada wyzwanie, to jest mały dinozaur 🤣 Wiem, bo mam takowego. Jak go wzięliśmy to byłam po operacji i siedziałam na L4. Mieszkanie na 9 piętrze w bloku, 2 pokoje z czego drzwi mieliśmy tylko do jednego z nich, a reszta mieszkania otwarta. Myślałam, że oszaleje. Myślałam, że biorę słodkiego szczeniaczka, który będzie się przytulał. A to był mały potwór, który nas gryzł, łaził krok w krok, sikał gdzie popadnie. W tym czasie zapach płynu do podłóg kojarzył nam się tylko z sikami. Maty po prostu rozrywał albo sobie nie trafiał. Szło zwariować 🤣 W pewnym momencie jak spał w salonie to się chowaliśmy przed nim w kuchni żeby już nas zostawił w spokoju 🤣 A kwintesencja było kiedy poszliśmy do Lidla na godzinę i wracamy a ten narobił nam na środku łóżka w sypialni po czym w to wszedł, rozniósl po całym mieszkaniu a na samym końcu to zjadł 😅 Także strzeżcie się 3miesiecznych goldenkow!
    Hahaha jezu, aż mi ścierpła skóra, bo przypomniały mi się najgorsze momenty tego, jak mój dżentelmen był w tym wieku 😱😱 a i tak trafił się relatywnie spokojny. Mam gdzieś nadal fotkę jak siedzi w przedpokoju obok maty, a wokół niego 4 kupy. Nazwałam to „dumny artysta i jego dzieło” 😂

Claudii, cukrzyk1991, Meggi_**, Mimi7 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:

O kurde, lecisz z tą owulka :D go go Powder 🤭🔥

Powder, ater lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

• Claudii Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Hahaha jezu, aż mi ścierpła skóra, bo przypomniały mi się najgorsze momenty tego, jak mój dżentelmen był w tym wieku 😱😱 a i tak trafił się relatywnie spokojny. Mam gdzieś nadal fotkę jak siedzi w przedpokoju obok maty, a wokół niego 4 kupy. Nazwałam to „dumny artysta i jego dzieło” 😂

To on ostatecznie też nic nie zniszczył ani nic po prostu był i nadal jest przylepą xd Aktualnie ma chorą łapkę i moja galeria od 3 tygodni to progres i regres gojenia rany oraz pilnowanie czy nie liże łapy 24h xD Nawet już spaliśmy z nim w "jego" pokoju żeby go miec na oku xd

Powder lubi tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌

31.12.25 START STYMULACJI IVF
    Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt, Ganirelix, Gonapeptyl + Ovitrelle
    12.01 PUNKCJA - 3 🥚- 3MII - 2 zapłodnione 🙏
  • Powder Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    To on ostatecznie też nic nie zniszczył ani nic po prostu był i nadal jest przylepą xd Aktualnie ma chorą łapkę i moja galeria od 3 tygodni to progres i regres gojenia rany oraz pilnowanie czy nie liże łapy 24h xD Nawet już spaliśmy z nim w "jego" pokoju żeby go miec na oku xd
    To tak jak mój. Starsza suka jest bardziej samodzielna, a ten tupta za mną wszędzie jak Sam za Frodo 😂😂 ale kochany jest🩷

Karczoch, no nie ukrywam że mnie to zaskoczyło konkretnie. A jak u Ciebie?

Gnom lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

• Lianaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:

O mamo, no to nie lada wyzwanie 🤣
    Ja może powiem z drugiej strony - mam dwa koty. Jesteśmy z mężem oboje ofiarą „mamy jednego kotka, jest taki spokojny, wycofany - pewnie potrzebuje kompana” i przygarnęliśmy w drodze adopcji drugiego….. nie wiedzieliśmy jeszcze na co się piszemy. Panie z adopcji szybko wcisnęły nam tego pół rocznego malucha i na odchodne krzyknęły „zwrotów nie przyjmujemy” i tak zaczęła się historia, gdzie przygarnęliśmy szatana w kociej skórze 🫨 totalne przeciwieństwo. Pierwsze 3 miesiące byliśmy wykończeni, adaptacja z pierwszą kotka wyszła źle, syczały na siebie i darły się 🫨 nowa kotka była wszędzie, zrzucała wszystko co było w zasięgu łapy, nieraz mówiliśmy „po co nam to było”.
    A teraz? To najukochańszy kot świata 🥰 zaczęły się dogadywać ze starszą kotką, szogun się uspokoił i oddaje nam mnóstwo miłości 🥰 ale początki to była TRAGEDIA i same zniszczenia 🫨

karczoch321 lubi tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    •Utrogestan - plamienie w 7HBD
    •Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
    19.08.25 •BETA 720,69
    21.08.25 •BETA 1488
    10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm z ❤️ 🪲
    24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
    13.10.25• I prenki: ryzyka: preeklampsja 1:24; reszta:niskie 😍
    14.11.25• Wizyta 16+4 -wszystko ok!
    🔜 03.12.25• kontrola 🩵 Daniel
    🔜 08.12.25• II prenatalne
    preg.png
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    To tak jak mój. Starsza suka jest bardziej samodzielna, a ten tupta za mną wszędzie jak Sam za Frodo 😂😂 ale kochany jest🩷

Karczoch, no nie ukrywam że mnie to zaskoczyło konkretnie. A jak u Ciebie?

U mnie na testach rozkręca się powoli, raczej nie obstawiam przyspieszania po drożności. Wczoraj było 0.14, dziś 0,25. Teraz wieczorny test pokazał w apce 0,12, ale chyba za dużo dziś wypiłam wody, więc bez sensu go zrobiłam i kolejny sprawdzę rano. Ale myślę, że owulka będzie planowo, czyli w okolicy środy-czwartku.
    Widzę też, że zaczyna się większa ilość śluzu. Ale łykam hurtowe ilości wiesiołka od miesiąca bez przerwy i piję łychę oleju z czarnuszki prawie codziennie, więc nic dziwnego.
    Już mi też chat rozpisał harmonogram bakłażanowania wg którego zaleca teraz codziennie 🤣

Powder, ater lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

• Idawoll Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Ja zawsze myślałam, że z macierzyństwem to będzie tak jak pokazuje ig : dziecko grzecznie czeka aż mu narysujesz jakieś labirynty do rozwiązywania, słucha Cię i respektuje to co mówisz. Tuli się i grzecznie zakłada przygotowane przez Ciebie ubranko .... Trochę takie ig kontra reality :D Mój kiedyś płakał BITE 45 MIN bo wypuściłam go z auta lewymi drzwiami, a chciał prawymi :D Heca xD
    Jak bardzo bym chciała, żeby to tak wyglądało. 😂 mnie nigdy takie instagramowe wizje macierzyństwa nie „dotknęły”. Chyba fakt, że dużo widziałam u przyjaciółki, która została mamą znacznie wcześniej, niż ja, oswoił mnie z tym, jak ta codzienność wygląda. Niemniej trafił mi się egzemplarz z zajebiscie mocnym akumulatorem i dużym magnesem do mamy, także mimo wszystko pewne zderzenie z rzeczywistością nastąpiło.

Jakiś czas temu byliśmy na 40-tce u koleżanki, gdzie byli znajomi z nieco starszymi dziećmi. Widząc, jak codziennie biegamy za tym naszym wyścigowcem, a na imprezie nie wiedzieliśmy, co się robi bez dziecka, podeszli i na takim chillu do nas, że kiedyś to minie. I … trochę im pozazdrościłam 🤗

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

2023
    07. (39+3) Ninka! 💖✨

age.png

2024
    12. cb 💔 poronienie samoistne

2025
    28.07. 11 dpo bHcg 14,24 prog 32,7 ng/ml
    30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
    01.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
    04.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
    11.08. (5+2) Jest 🫧 w macicy! GS 0,97 cm
    21.08. (6+5) 0,52 cm 🍤z💖
    05.09. (8+6) 2,02 cm 🧸
    03.10. (12+6) 7,2 cm synka? 🩵
    07.10. (13+3) I prenatalne ✨ 8,3 cm 🧸
    30.10. (16+5) 198 g chłopaczka 💙
    28.11. (20+6) 434 g synusia 🩵
    01.12. (21+2) Połówkowe - 453 g zdrowego Michasia 🐻
    7-11.12. szpital
    15.12. (23+2) kontrola, wszystko ok, 713 g
    29.12. (25+2) 888 g 🩵
    2026
    02.02. (30+2) 🩺
    04.02. (30+4) USG III trym 🩺
    _preg.png_
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk, w mojej głowie się przyjaźnimy 🫶

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], AMH 4,8. Choroba Gravesa-Basedowa, powrót mięśniaka 68mm - operacja w lutym🤞
    💊Thyrozol 3x10, Propranolol WZF, Glucophage 2x750, Euthyrox 50, suple

🎅35 l.
    💙(kwiecień-październik) 274,25mln➡️175,2, 54,85 mln/ml➡️35mln, A+B 33,52%➡️32,3, morfo 0% ➡️6%❗️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertilman, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Pyz_a Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2025, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was słyszała o globulkach Feminum pregna ??

Z ich strony:
    Feminum® pregna to globulki dopochwowe na bazie mio-inozytolu, który wzmacnia plemniki bezpośrednio w środowisku pochwy. Stosowanie Feminum® Pregna u dorosłych kobiet zwiększa szanse na zajście w ciążę, tym samym znacząco wspiera parę w działaniach prokreacyjnych.

Zastanawiam się czy to ma sens 🤔🤔🤔
    Mamy niska morfologię, może to coś da

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2025, 21:50

👱‍♀️ 30 (nied. tarczycy)👱‍♂️ 35
    Starania od 03.2024

💉💉💉
    10/2025 punkcja 18 🥚, 6 do zapłodnienia, 6 zamrożonych, 6 obumarło
    09/2025 start in vitro

🙋‍♀️
    05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
    03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
    02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
    01/25 HSG ✔
    10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
    08/24 krew,hormony i cykle w normie✔

💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka

👱‍♂️
    03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
    13%)✔
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Ja mam dziś takie fale xD Coś robię - idę leżeć. Potem coś robię. Potem lazy part. Na szczęście młody dziś pojechał do mojego brata bawić się z kuzynem i mam trochę luzu :D :D :D

A jaki typ ma cukrzycy ? Też tą typu 1 (na pompie ?)

Typ 1, do tego depresja.

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    ⏳29.01.2025 - wizyta gin.

preg.png
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyz_a wrote:
    Czy któraś z was słyszała o globulkach Feminum pregna ??

Z ich strony:
    Feminum® pregna to globulki dopochwowe na bazie mio-inozytolu, który wzmacnia plemniki bezpośrednio w środowisku pochwy. Stosowanie Feminum® Pregna u dorosłych kobiet zwiększa szanse na zajście w ciążę, tym samym znacząco wspiera parę w działaniach prokreacyjnych.

Zastanawiam się czy to ma sens 🤔🤔🤔
    Mamy niska morfologię, może to coś da

Były tu dziewczyny, które testowały ale w sumie zapomniałam o tym... Laski jesteście tu, czy już na fioletowej stronie? 😊

Pyz_a, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], AMH 4,8. Choroba Gravesa-Basedowa, powrót mięśniaka 68mm - operacja w lutym🤞
    💊Thyrozol 3x10, Propranolol WZF, Glucophage 2x750, Euthyrox 50, suple

🎅35 l.
    💙(kwiecień-październik) 274,25mln➡️175,2, 54,85 mln/ml➡️35mln, A+B 33,52%➡️32,3, morfo 0% ➡️6%❗️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertilman, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2025, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz był kochanym szczeniakiem, jedyne co to skakał po nogach i wbijal sie igielkami ząbkami w spodenki, do dziś mam dziury wszedzie.

Ja nie mam złudzeń co do macierzyństwa, wokół mnie jest i było od dawna pełno dzieci, może dlatego decyzja o staranaich przyszła grubo po 30stce 🤪

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    ⏳29.01.2025 - wizyta gin.

preg.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ