Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Wianek wrote:Hejka! 🥰 Trzymam kciuki!
Sylwestrowe fajerwerki nawet w jednej czwartej nie wyzwalają we mnie takich emocji jak testowanie 😆
Dziękuję! ❤️
Och,jak ja to rozumiem 🤣
Kiedyś dawno, jak jeszcze nie chciałam mieć dzieci i robiłam test , to omal nie padłam z nerwów 🤣 ale źle spojrzałam, był negatywny. Mąż miał tylko ubaw ze mnie 🫠cała ja, roztrzepana.
W dniu testowania pewnie z ekscytacji będę chodzić po ścianach 🤭 jestem narwańcem, więc we wszystko wchodzę bardzo zaangażowana.Powder, Wianek lubią tę wiadomość
📝Agata
⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
•Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
•Wstępne badania cytologiczne oraz •USG: OK
•USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia/ •Hormony tarczycy ok.
•Długie cykle 31-33
•Czasami cykl lubi poświrować
•Refluks, Nadciśnienie, Wahania Glikemii
Czekamy…✊ -
cukrzyk1991 wrote:Witam nowe osoby 😊
Ja mam dziś (i wczoraj w sumie też) taki zjazd fizyczny, że hej. Faza lutealna i rosnący progesteron na całego.
1. Spać mi się chcę - a rzadko tak miewam
2. W ogóle nic mi sie nie chce, leże se. A powinnam tyle rzeczy ogarnąć
3. Zaczyna mi sie chcieć jeść, a miałam mieć dietę od przedwczoraj xD A ja co ? Właśnie zrobiłam masełko czosnkowe ze swiezym szczypiorkiem i tymiankiem. Do tego pomidorki koktajlowe drobno skrojone z serkiem feta, bazylią i skyrem. I tylko czekam na 19 żeby dorobić do tego grzanki na wieczór i wszamać ...trzymajcie mnie.
4. Od dwóch dni cholernie skaczą mi cukry 🥺 Nie wiem czy to wina sensora, ale trochę świruje. Raz mocno w górę, raz mocno w dół. Do tego nie mogę tego za cholerę zbić insuliną.
Cukrzyk w mojej opinii skoro zrobiłaś masło czosnkowe z tymi bajerami wszystkimi to pkt. 2 sie nie liczy 😆 nie ma z Tobą źle.
Kurcze cukrzyca jest przeokropnawspółczuję tej choroby. Kuzyn męża już dwa razy w śpiączce był...
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
👩34 / starania na luza od 2/24; nieregularne cykle, bezowulacyjne; pasożyty - brak; infekcje - brak (mięczak zakaźny potraktowany laserem); hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, liver caps NOW (wątroba wołowa sproszkowana), pyłek pszczeli, chlorofil Aura Herbals, laktoferyna immuneral, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70 fsh 3,94/lh 2,8 prolaktyna 20.20 testosteron 1.25 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🕢Clostilbegyt i monitoring cyklu
🥸 41 / seminogram ten fertil on, wit D
🐕4 / niedobór masła -
Ja mam dziś (i wczoraj w sumie też) taki zjazd fizyczny, że hej. Faza lutealna i rosnący progesteron na całego.
3. Zaczyna mi sie chcieć jeść, a miałam mieć dietę od przedwczoraj xD A ja co ? Właśnie zrobiłam masełko czosnkowe ze swiezym szczypiorkiem i tymiankiem. Do tego pomidorki koktajlowe drobno skrojone z serkiem feta, bazylią i skyrem. I tylko czekam na 19 żeby dorobić do tego grzanki na wieczór i wszamać ...trzymajcie mnie.
4. Od dwóch dni cholernie skaczą mi cukry 🥺 Nie wiem czy to wina sensora, ale trochę świruje. Raz mocno w górę, raz mocno w dół. Do tego nie mogę tego za cholerę zbić insuliną.cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
7cs
Naturalne owulacje ✅
Lewy jajnik w zroście z macica ❌
Suplementacja:
Miovelia pro -
Sylwia, wszystkiego dobrego w małżeństwie ❤️
Ja dzisiaj dołączam do grona 1 dnia ciąży 🩸🤭ater, Lianaa, Carrie12, Kins, Sylwia_G-K, Morgo lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
11 cs starań o pierwsze 👶🏻
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
Ferrytyna ❌ (11->24->30)
Letrox 25 (skaczące TSH)
Lewy jajowód niedrożny ❌
Badanie nasienia ✅ -
Cukrzyk1991 - ja też mam zjazd fizyczny. Jestem zwykle dość aktywna a w tym tygodniu odpuściłam 2 treningi. Ciągle chce mi się spać, leżeć z paczką dobrych chrupkow 🫠
Mam tez jakis wzdęty brzuch, czuję się jakaś ociężała. Masakra..
O jaaa, uwielbiam masełko czosnkowe a jeszcze na takim wypasie to już w ogóle 😍
Współczuje skoków cukru 😔 też je mam, ale nie mam cukrzycy insulinozależnej. Trzymam kciuki za ustabilizowaniecukrzyk1991 lubi tę wiadomość
📝Agata
•Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
•USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia/ •Hormony tarczycy ok.
•Długie cykle 31-33
Czekamy…✊ -
Pacynka wrote:Ja dzisiaj dołączam do grona 1 dnia ciąży 🩸🤭
No i takie podejście się ceni! 💖 maluszek po prostu chce się urodzić wiosną🤪
Marzycielka94, Pacynka lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Lianaa wrote:Cukrzyk1991 - ja też mam zjazd fizyczny. Jestem zwykle dość aktywna a w tym tygodniu odpuściłam 2 treningi. Ciągle chce mi się spać, leżeć z paczką dobrych chrupkow 🫠
Mam tez jakis wzdęty brzuch, czuję się jakaś ociężała. Masakra..
Życzę Ci żeby to była ciąża i żeby się udało szybciutko💖 ale starania naprawdę mocno wpływają na hormony i ta lutealna faza cyklu jest naprawdę inna niż przed staraniami 🙂↕️Marzycielka94 lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
ater wrote:Życzę Ci żeby to była ciąża i żeby się udało szybciutko💖 ale starania naprawdę mocno wpływają na hormony i ta lutealna faza cyklu jest naprawdę inna niż przed staraniami 🙂↕️
Dziękuję🥹❤️
Choć to byłaby jak wygrana w totka… myślę, że Brajan wjechał na pełnej 🤣 ale fakt, ten cykl jest inny niż te, w których się nie starałam. Może też dlatego, że wsłuchuję się bardziej w organizm
📝Agata
•Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
•Długie cykle 31-33
Czekamy…✊ -
Meggi_** wrote:A niech to, niechcacy wcisnęłam "lubie to". A test robiłaś?
"Brajan" wczoraj na dobre uciekł z mojego mózgu i pojawił się smutek. Że to kolejny cykl i się nie udało. Że tyle mnie omija, że jestem co raz starsza... Te z nas, które długo się starają doskonale znają "te" myśli. Dziś jest ciut lepiej – staram się zająć życiem.
+ kolejny cykl to będzie nasza pierwsza inseminacja. Czekam więc na @ żeby móc już sobie to rozplanować.Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
4. Od dwóch dni cholernie skaczą mi cukry 🥺 Nie wiem czy to wina sensora, ale trochę świruje. Raz mocno w górę, raz mocno w dół. Do tego nie mogę tego za cholerę zbić insuliną.
Ale mi smaka zrobiłaś, zjadłabym 😋 mi faza lutealna też odpala tryb pt wilczy głódcukrzyk1991 lubi tę wiadomość
29 lat
Hashimoto, dłuższe cykle
3 cs o pierwszą 🤰 -
Sylwia dołączam się do gratulacji! Przepięknie wyglądałaś 🥰
Ja właśnie zjechałam do domu po weekendzie. Odczuwam jeszcze trochę skutki HSG w postaci brązowego śluzu ale uwaga zrobił się rozciągliwy i owulak już coś tam pokazuje więc myślę, że w tym cyklu owulka przyjdzie szybciutko 😀 dziś jeszcze odpuszczamy ale jutro działamy na pełnej.
Zaczęłam robić też pierwsze plany wakacyjne i już umówiłam się z przyjaciółkami na włoski wypad jak co roku. Z mężem planujemy jakiś wylot w sierpniu sam na sam. Mam nadzieję że już z 🫛
W ogóle muszę wam powiedzieć że wczoraj przeżyłam ciężki wieczór z 3 parami: jedna w ciąży, druga z niemowlakiem i trzecia z toddlerem ale o dziwo nie odczułam tego jakoś bardzo źle. Chyba coś się u mnie zmieniło w podejściu. 💪🏼karczoch321, Marzycielka94, kikix0o, ater, Carrie12, cukrzyk1991, Sylwia_G-K, Morgo lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
HSG dwa jajowody drożne ✅
🔜 czerwiec badanie nasienia
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero -
Melduję że czekam na 🐒 wyniki na to wskazują oby kolejny cykl był tym wymarzonym👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
05.25 Lametta+ovitrelle ❌
•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG
💊Letrox 50 suplementy
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊suplementy -
Carrie12 wrote:Tak, tak – zrobiłam go tylko dla formalności i wyszedł negatywny.
"Brajan" wczoraj na dobre uciekł z mojego mózgu i pojawił się smutek. Że to kolejny cykl i się nie udało. Że tyle mnie omija, że jestem co raz starsza... Te z nas, które długo się starają doskonale znają "te" myśli. Dziś jest ciut lepiej – staram się zająć życiem.
+ kolejny cykl to będzie nasza pierwsza inseminacja. Czekam więc na @ żeby móc już sobie to rozplanować.
Powodzenia z inseminacją!Carrie12 lubi tę wiadomość
👩34 / starania na luza od 2/24; nieregularne cykle, bezowulacyjne; pasożyty - brak; infekcje - brak (mięczak zakaźny potraktowany laserem); hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, liver caps NOW (wątroba wołowa sproszkowana), pyłek pszczeli, chlorofil Aura Herbals, laktoferyna immuneral, acerola /
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🐕4 / niedobór masła -
Remedios wrote:Ale mi smaka zrobiłaś, zjadłabym 😋 mi faza lutealna też odpala tryb pt wilczy głód✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 % -
Lianaa wrote:
W dniu testowania pewnie z ekscytacji będę chodzić po ścianach 🤭 jestem narwańcem, więc we wszystko wchodzę bardzo zaangażowana.Remedios, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024 (8cs)
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, kolagen, euthyrox
✨jajowody superdrożne
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Kociara i Pacynka przykro mi
Kurczę byłam pewna, że z tych cieni @Idawoll i @Kociara coś się wykluje... trzymałam kciuki.Morgo lubi tę wiadomość
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🐕4 / niedobór masła -
Marzycielka94 wrote:Remedios, witamy Cię serdecznie, czy chciałabyś się zapisać na któryś dzień na wspólne testowanie ? ☺️
Chyba pierwszy sensowny dzień na testowanie w tym cyklu wypadnie już w lipcu, więc w tym wątku poproszę jako wolny strzelec 😄Marzycielka94 lubi tę wiadomość
29 lat
Hashimoto, dłuższe cykle
3 cs o pierwszą 🤰 -
Witajcie, można dołączyć?
Też dzisiaj mam jakiś zjazd, od rana płacz potem drzemka i cały dzień na kanapie. Do tego świadomość, że kolejny cykl stracony. Zostaje czekać na 🐵Sagi, Marzycielka94, cukrzyk1991, Kins, Carrie12 lubią tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle -
Aurora98 wrote:Łączę się z Tobą w objawach. Jestem już po 2 drzemkach, lecę już z chyba 4 odcinkiem serialu dziś, no i wyjadłam już prawie wszystko z lodówki. Poważnie zastanawiam się nad wyjściem do żabki po kolejną dostawe jedzonka 🫣😂
Heh, piątka dziewczyny!
Ja mam totalny zjazd energetyczny. Chyba mnie emocjonalnie ten tydzień przeczołgał, te angażujące rozmowy o pracę, wizyta w szpitalu, termin na hsg już na następny dzień. Dużo się działo. Miałam w weekend uczyć się i robić jakieś lekkie domowe rzeczy, a najchętniej cały bym przespała. Zero życia we mnie.
O treningach nawet nie wspominam, od 1.5 tygodnia nie zrobiłam nic. Klasycznie „od jutra” mam nadzieję, że wrócę na dobre tory 🫣 dziś trochę zmusiłam się do nauki przed kompem, a tak to lecę po raz setny How I met your mother na Disneya.
Belia, a masz jakieś bóle po drożności? Ja czuję bardziej jajniki i takie pojedyncze kłucia w podbrzuszu. Ale może to bardziej związanie ze zbliżającą się owulka? Troszkę brązowego plamienia też zaobserwowałam na wkładce, ale też już chyba zmienia się w ten sluz płodny i jest go więcej 🤭
Wczoraj coś tam już podziałaliśmy nawet. Chociaż Premom z wtorku przesunęło mi owulację na piątek.
Dzisiaj rano kreska była na poziomie 0,25 wg apki. W poprzednich cyklach przy tej wartości owulacja wypadała na mniej więcej za 2, max 3 dni, więc nie wiem czemu teraz zmienił jej termin na tak odległy.
Ale mi się wydaje, że mimo wszystko będzie szybciej.
Zrobię koło 20 kolejny test, bo kupiłam sobie litrowy kubek (taki ala te kubki Stanley) i piję jak głupia teraz wodę w szalonych ilościach i moje siku jest na maksa rozwodnione 🤣
Kiki, ślub wzięliśmy w Gruzji 🤭 okazało się, że to minimum formalności i szybko udało nam się całą akcję ogarnąć przy okazji naszego wypadu haha
I tak, uprzedzając pytania, to legalne i w Polsce honorowane 🤣🤣 (pytanie numer 1 każdego kto się dowiedział gdzie się pobraliśmy)Belia, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2 -
My już też wróciliśmy z wywczasu, uznałam, że skoro i tak nie sikałam przez 3 godziny, to dlaczego by nie siknąć na owulaka 😂😂 jeszcze nie pik, ale już ciemnieje (0,64 / 11dc) także powoli wskakujemy w okienko pogodowe 🍓
Pytanie do dziewczyn po hsg. Czy też zauważyłyście podkręcone orgazmy po zabiegu? 🤪🧨karczoch321, ater, Belia, Carrie12, Marzycielka94, assialbnn lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024 (8cs)
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, kolagen, euthyrox
✨jajowody superdrożne
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨