Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
ater wrote:Ja mam na ten cykl jakiejś takie nastawienie, że wyjebanko 🥱 poprzedni był idealny i nic, więc jak ma być bobas to będzie i w takim. Przyjmuje, że to czy będę w ciąży nie zależy ode mnie, bo ja naprawdę robię wszystko. Teraz niech dzidzia jeszcze będzie gotowa ☺️
Mąż teraz bierze jakieś antybiotyki już 2 tydzień, więc nie nastawiam się zbytnio. Pod koniec czerwca też składam wypowiedzenie, bo jak jedyną chęcią pracy ma być uop na czas nieokreślony to mam to gdzieś, będę sobie szukać czegoś innego.
Takie podejście jest według mnie bardzo dobre 🫶🏼 Może właśnie akurat teraz się udaI z pracą tak samo, trzymam kciuki za poszukiwania 🤞🏻
ater, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🗓️👶
10.06 - ⏸️🥹🤞🏻
· · · · · · · ·
🗓️👶
23.04 – ⏸️
08.05 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
🌸 ZDROWIE 🌸
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenia lękowe
▫️migreny
▫️niedobory – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Kiki, gratulacje! 🍓
kikix0o lubi tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
kikix0o wrote:Jestem ciekawa co u @ Sylwia_G-K wiem że jest teraz w ślubnym nastroju i mam nadzieję, że super spędza ten czas ❤️ Byłyśmy w cb w prawie identycznym czasie i jestem ciekawa jak tam sytuacja 🥺
W ogóle dziewczyny, daję wam MOC NADZIEI że będą truskawki przy waszych nickach. z całej siły afirmuję dla was dwie kreski! Jeśli u mnie w takim totalnie powalonym cyklu się udało, to i wam się uda ❤️
Jak by się to u mnie nie potoczyło po dzisiejszym dniu, to na razie pozwalam sobie na cieszenie się z tego momentu 🥹
U mnie cisza… według aplikacji 🩸 jutro, czekam cierpliwie co się zadzieje bez testowania. 🙈
Kiki, niesamowicie się cieszę ❤️❤️❤️ Ty też się tym ciesz, na pewno wszystko będzie dobrze 😍Powder, kikix0o, ater, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🙎♀️29 & 🤵🏻♂️34
💒 06.06.2025 r. 😱
Początki starań 03.2025 r. ❤️
Cykle 23 dni
Biochem 05.2025 💔 -
ater wrote:Ja mam na ten cykl jakiejś takie nastawienie, że wyjebanko 🥱 poprzedni był idealny i nic, więc jak ma być bobas to będzie i w takim. Przyjmuje, że to czy będę w ciąży nie zależy ode mnie, bo ja naprawdę robię wszystko. Teraz niech dzidzia jeszcze będzie gotowa ☺️
Mąż teraz bierze jakieś antybiotyki już 2 tydzień, więc nie nastawiam się zbytnio. Pod koniec czerwca też składam wypowiedzenie, bo jak jedyną chęcią pracy ma być uop na czas nieokreślony to mam to gdzieś, będę sobie szukać czegoś innego.
Co do pracy, myślę że to bardzo dobra decyzja, nie ma sensu kurczowo się trzymać tylko ze względu na formę zatrudnienia. Za dużo czasu się w tej pracy spędza, żeby jedynie irytowała i stresowała.White1, Zosia667 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne, ✅ MUCHa czysto
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Martyna dziękuje ❤️
Sylwia, dziękuje i mocno trzymam kciuki! ❤️ Mam nadzieję, że dasz nam znać co się wydarzy 🫶🏼
Pisałyście wcześniej o chacie GPT, rzeczywiście jest jakaś awaria i ja chyba też się do tego przyczyniam 😅Non stop z nim piszę na przeróżne tematy, a o ciąży to już w ogóle, dziwię się że nie ma mnie dość xD
W każdym razie mega polecam wam GPT jako pomoc w śledzeniu cyklu, owulacji, ciąży i w ogóle wszystkich takich tematów. Jest bardzo pomocny, macie wszystko zapisane w rozmowie i jak nauczycie algorytm waszego stylu pisania i ogólnie różnych preferencji, to super się z nim pisze 😅Sylwia_G-K, Marty.Na, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🗓️👶
10.06 - ⏸️🥹🤞🏻
· · · · · · · ·
🗓️👶
23.04 – ⏸️
08.05 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
🌸 ZDROWIE 🌸
▫️zaburzenia lękowe
▫️migreny
_____
Sagi wrote:Nie pamiętam która z Was to pisała w poprzednim wątku, ale tak dokuczają mi dziąsła podczas przeziębienia… Jezu… Ani to swędzenie, ani rozpieranie…
Chcę już wyzdrowieć
Ja to pisałam! 😖 Okropne to uczucie, próbowałam masować, płukać różnymi ziołami, przykładać zimne.. Szczerze to nic mi nie pomogło i musiałam przeczekać toSagi lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🗓️👶
10.06 - ⏸️🥹🤞🏻
· · · · · · · ·
🗓️👶
23.04 – ⏸️
08.05 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
🌸 ZDROWIE 🌸
▫️zaburzenia lękowe
▫️migreny
_____
Marta.R. wrote:Podobno można, też rozjaśniłam przy pierwszym i wszystko okey
@Truskawkowykompot to prawda, kiedys z pieluch wyjdziemy 🤣 czas leci i myślę sobie, że pomimo tego zmęczenia to jednak jest to nasz najlepszy czas pełen całusów i przytulasow
@Sagi korzystałaś z jakiejś rehabilitacji?
Aurora98 i Paula współczuję tego straconego cyklu 🥲 oby następne były już Wasze
Tak, byłam u fizjoterapeutów, miałam rezonans.
Ci fizjoterapeuci od wbijania noży w plecy i „odklejania powięzi” to dla mnie nieporozumienie.
Jedyna rozsądna babeczka zaleciła mi po prostu regularne ćwiczenia.
Doraźnie chodzę na mocne masaże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 18:02
-
Powder wrote:Mam bardzo podobny vibe w tym cyklu. W sumie ze swojej strony zrobiliśmy już wszystko. Pobakłażanowane w oknie pogodowym, teraz wszystko w rękach jajeczka i plemnika. Niech tam ogarniają temat, a ja czekam na efekty 😂🤞🏻
Co do pracy, myślę że to bardzo dobra decyzja, nie ma sensu kurczowo się trzymać tylko ze względu na formę zatrudnienia. Za dużo czasu się w tej pracy spędza, żeby jedynie irytowała i stresowała.
Może to to słynne odpuszczenie i wyluzowanie xD 🤭Powder, Gnom, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Zosia667 wrote:Dokładnie to samo mi dziś lekarz powiedziała, że testy ok ale one mówią tylko o tym że organizm przygotowuje się do owulacji.
U mnie dziś test owu pozytywny a na USG brak pęcherzyka, brak owulacji a w dodatku drobna torbiel 7mm, więc faktycznie tylko USG daje pełny obraz sytuacji.
No właśnie i wtedy można szybciej dowiedzieć się co jest nie tak i zacząć dzialac.
Ja teraz męczę Perplexity zamiast chata Chata GTP. Według niego wszelkiego rodzaju bóle podbrzusza czy jajników nie są normalne. Ja zawsze miałam po owulację pobolewania podbrzusza. Według sztucznej inteligencji to objaw jakieś patologii. Ciekawe czy przejdzie po antybiotykach na zapalenie endomendrium✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Zosia667 wrote:To chyba ja 🤯
Hahaha to ja!!!! Dostałam wyniki badań i się wkurzam od 2 h 🤣🤣🤣🤣 i to w kluczowym momencie, z estradiolem 13 w 3 dc, a tu kufa loading i loading i nicZosia667, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9 prolaktyna 20.20 testosteron 1.22 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
MroziaMM wrote:assialbnn a Ty jak się czujesz ? 😃 Czy juz dokuczają Ci jakies dziwne zachcianki itp ? 😃
kikix0o, karczoch321, MroziaMM, Powder, cysterka95 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
27.05- progesteron 31 ng/ml
29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
progesteron 21 ng/ml
03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
progesteron 18,9 ng/ml
07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
16.06- I wizyta 💕🤞🤞⏳️ -
Mrozia a jak u Ciebie ? Kiedy pierwsza wizyta ? 😊❤️👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
27.05- progesteron 31 ng/ml
29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
progesteron 21 ng/ml
03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
progesteron 18,9 ng/ml
07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
16.06- I wizyta 💕🤞🤞⏳️ -
Kiki gratulacje 🙂
Korzystałyście może z fizjoterapii uroginekologicznej? Podobno wzmacnia mięśnie dna miednicy i ukrwienie co może ułatwić zajście w ciążękikix0o, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle -
Dżozu wrote:Hahaha to ja!!!! Dostałam wyniki badań i się wkurzam od 2 h 🤣🤣🤣🤣 i to w kluczowym momencie, z estradiolem 13 w 3 dc, a tu kufa loading i loading i nic
Ja z takim zaczynam każdy cykl 🤣Dżozu lubi tę wiadomość
🩷 30l.
AMH 0.64
Niski estradiol na początku cyklów
Potwierdzone owulacje, endometrium OK, prog OK.
Cykle 29 dni.
🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'
Ilość 96 mln
Ilość w ejakulacie 200 mln
Żywotność 80%
Ruch a 34%
Ruch b 26.1%
Ruch a + b 60 %
Morfologia 1% ❌
Wizyta u androloga 13.06
6 cykl starań. -
hope♥ wrote:- DŁUGI POST ALERT -
𓅰 𓅬 𓅭 𓅮 𓅯
Cześć dziewczyny! 🩷
Wracam do Was powoli po tych kilku dniach i... kilogramach wchłoniętych truskawek.
Mniej więcej Was nadrobiłam.
Za wszystkie biele i 🐒 mocno tulę i wierzę, że do każdej z nas zapuka szczęście! 🫂 Zajmijcie się sobą, pozwólcie zaopiekować się sobą, otoczyć się miłością pomimo żalu i smutku. Jeszcze słoneczko do nas zawita. 🌞
Zaś tym, którym się udało, nieśmiało gratuluję. Oby truskaweczki rosły zdrowo. 🍓
Widziałam też tematy ślubne - Sylwia, serdecznie gratuluję zamążpójścia! 🩷
My jeszcze ślubu nie mamy, pomimo że zaręczyny były 4 lata temu. Dla nas priorytetem była ciąża, a później na spokojnie ślub. Ponadto, jakkolwiek to zabrzmi, to tylko kawałek papierku. Wokół wszyscy się pytają kiedy ślub, kiedy wesele, ale raczej wesela nie będziemy robić. Po pierwsze za nimi nie przepadam, po drugie moja rodzina jest dość mała i wiem, że i tak nie przyjdą na wesele - oni nawet na wesele mojej siostry 20 lat temu nie poszli. 😢 Myślę, że bardziej pójdę w ślady mojego brata, który zrobił przepiękny ślub cywilny w Pałacu Ślubów na starówce w Warszawie, a później najbliższych zabrał na uroczysty obiad do restauracji w pobliżu. I coś podobnego, małego i kameralnego mi się marzy, bez wydawania fortuny. 💖
Przez ten czas kiedy mnie nie było musiałam ochłonąć, wypłakać co swoje... 😢 Po prostu zbliża się już rok czasu od kiedy się staramy i dość mocno to przeżywam.
Same wiecie jak to jest - na początku gdzieś koło 3-4 miesiąca mocno się przeżywa, że się nie udaje, "a miało być tak łatwo".. 😞 Następnie schemat się powtarza tak co kilka miesięcy - ponownie przeżywamy taki mocniejszy cios, że to dalej tyle trwa.
Mimo to próbujemy znowu, bo pragnienie posiadania tego małego cudu jest silniejsze niż cokolwiek innego. 👶🏻💖 I choć nie idzie to tak gładko jak było w planach - to trzeba dalej próbować!
Pozwolę sobie wspomnieć o ostatnich miesiączkach, które nie dają mi spokoju..
Głównie przez histeroskopię, którą miałam w kwietniu (chyba 16, jeśli dobrze pamiętam). Generalnie od zawsze mam dość obfite i bolesne miesiączki, ale miałam nadzieję, że trochę się to zmieni po wycięciu zrostów. 😣
Ale wracając! Tuż po zabiegu pojawiło się oczywiście krwawienie.
Pierwszą „normalną” miesiączkę po histeroskopii dostałam 7 maja. To właśnie wtedy krwawienie było wyjątkowo obfite – niemal wodospad krwi. 😵💫 Po rozmowach z Wami w poprzednich wątkach uspokajałyście mnie, że to typowe po takim zabiegu i z czasem wszystko powinno się unormować.
Niestety, gdy dostałam teraz miesiączkę – 2 czerwca – znów była bardzo intensywna. Może nie aż tak jak poprzednia, ale wciąż było jej sporo. Miałam nadzieję, że tym razem będzie już lżej, więc trochę mnie to przybiło.. 😔
Mimo wszystko w tym czasie nie próżnowałam 💪
Z rzeczy typowo staraczkowych to zapisałam się na badania krwi 6 czerwca w swojej Klinice niepłodności, w których skład miało wchodzić AMH, Lipidogram i kortyzol. O zgrozo, jak się bałam wyniku AMH! 😰
· AMH - 1.88 (Klinika podaje, że dla mojego przedziału wiekowego norma to 0,71 - 7,59)
· Kortyzol - 6,8 (badany o 8:00)
· Lipidogram:
» Cholesterol całkowity - 154
» Triglicerydy - 36 (nie byłam na czczo)
» Cholesterol HDL w surowicy - 63 mg
» Cholesterol LDL bezpośredni zmierzony - 81
I za nic w świecie, nawet z chatem GPT, nie umiem zinterpretować wyników lipidogramu i nic z tego nie rozumiem. Chyba jestem za głupia na to 🙈. Jeśli jakaś dobra duszyczka tutaj coś rozumie i umie mi wyjaśnić co jest ok, a co nie, to będę wdzięczna.
Generalnie muszę przyznać, że chodzenie na krew do Kliniki to czysty luksus w porównaniu z Medicoverem, gdzie ludzie się przepychają żeby wejść do punktu pobrań jak najszybciej. W Klinice cisza, spokój, tylko ja i jakiś Pan. 😅 Jedyny minus to koszta i wieczny problem u mnie z pobraniem krwi.. 🫣
Ponadto zapisałam się na kolejną wizytę w Klinice niepłodności z moim partnerem na 18 czerwca.
Ciężko było znaleźć dogodny termin, bo każdy z nas ma inny grafik w pracy, a moje wolne głównie opiera się na niedzielach, w których to Klinika jest zamknięta. 🤷🏻♀️ Myśleliśmy jeszcze o 11 czerwca, ale biorąc pod uwagę ewentualne USG i owulacje, to bardziej mi pasował termin 18 czerwca z nadzieją, że dowiem się czy owulacja, która powinna być w okolicach 16 czerwca, u mnie w ogóle wystąpiła, bo do tej pory nie miałam monitoringów cyklu. 🙈
Mamy też wielką nadzieję, że ta wizyta wskaże nam konkretny kierunek działania, bo na poprzedniej wizycie, która była w styczniu mieliśmy ogrom zaleceń żywieniowych, suplementów i badań do wykonania, które wreszcie udało się skompletować! 🤞🏻
Mój partner również działa 💙
Dzisiaj miał badanie nasienia, aby iść do Kliniki z najświeższymi badaniami i przy okazji sprawdzić czy wprowadzone zmiany coś dały, tym bardziej, że ostatnie badania nasienia są ze stycznia, jak widać po mojej stopce.
Niestety wyszły gorzej niż sądziłam, ale to może dlatego, że poszedł na nie lekko podziębiony. Tak, wiem, nie powinien, ale to jedyny termin jaki mu pasował na szybko przed wspólną wizytą w Klinice. Nie linczujcie nas za to.
Dla przypomnienia / tych co nie wiedzą - poniżej wyniki ze stycznia (miniaturki, trzeba kliknąć aby otworzyły się większe):
A tutaj z dzisiaj:
Morfologia totalnie mnie zabiła i przygniotła dziś w podłogę.. Próbuje tłumaczyć sobie to wszystko jego lekkim przeziębieniem, ale mimo to strasznie to boli. Z drugiej strony jak na przeziębienie wyszło mu więcej plemników i lekko wzrósł ich ruch, więc już widać jakiś postęp. Z pewnością powtórzymy badania, możliwe że jeszcze w tym miesiącu, bo i ja i mój partner jesteśmy tym podłamani i nie chce nam się wierzyć, że po tylu miesiącach wprowadzonych zmian zrobiło się gorzej. 💔
4 czerwca miałam wyczekaną od miesiąca wizytę u endokrynologa 🩺, po tym jak dostałam badania krwi mówiące o niedoczynności tarczycy oraz badaniu USG tarczycy gdzie wyszedł mi guz. Wreszcie też przestałam płacić 300 zł za wizytę u endo, bo zwiększyłam pakiet Medicovera.
Ale wracając.. Nie są to łatwe wizyty, ponieważ gabinet umiejscowili obok położnej i ginekologa, więc za każdym razem otacza mnie spora ilość kobiet w ciąży.
Pomijając ten fakt to z jednej strony byłam podekscytowana wizytą u doktora (bardzo uprzejmy człowiek i poświęca dużo czasu dla pacjenta, wysłuchuje go i świetnie wszystko tłumaczy 👏🏻), chociaż z drugiej strony byłam wściekła na niego, że przez cały miesiąc nie odpisywał mi w sekcji przeznaczonej na pytania do niego. Ponadto bałam się bardzo co usłyszę na temat guzka.
Ostatecznie wizyta trwała około 40 minut, gdzie ustaliliśmy, że guzek jest do obserwacji, póki co biopsji nie robimy. Za 6 miesięcy powtórka USG.
No i oczywiście wyszła wspomniana niedoczynność i Hashimoto! Lekarz przepisał większą dawkę Euthyroxu (z 25 na 50), zalecił też branie większej dawki witaminy D3 (z 4000 na 6000). Spytałam się go o suplementowanie jodu, nad którym kiedyś się zastanawiałam, ale przepisał mi Jodid. Mówił, że w suplementach ciężko o dobry jod z odpowiedniego źródła, a Jodid jest to lek na receptę i będzie o stokroć lepszy. 💊
Za dwa miesiące powtórka badań tarczycowych oraz witaminy D3. Z wynikami oczywiście idę wtedy ponownie do doktora.
Jak już jesteśmy przy lekach/suplementach to zakupiłam też olej z wiesiołka w tabletkach. Uznałam, że chyba zdecydowanie za sucho mam na dole i trzeba coś z tym podziałać. Jestem ciekawa czy efekty będę widzieć już po pierwszym cyklu z nim. 🤞🏻
No i pozwoliłam sobie zakupić książkę o Hashimoto, aby bardziej zgłębić ten temat. ✨
A z takich wieści poza staraczkowych, bardziej przyjemnych 🌟 - udało mi się zaklepać wejście do kopuły niemieckiego Reichstagu (parlamentu), bo za miesiąc jedziemy na kilka dni do Berlina. Bardzo się cieszę na ten wyjazd! 🧳✨
Także pomimo wielu przykrych rzeczy nabrałam nowego wiatru w żagle! ⛵
I tym akcentem poproszę o ponowne zapisanie na testowanie, tym razem na 29 czerwca! 🤞🏻
I chociaż wiem, że raczej szanse na zajście w ciążę z moimi obecnymi wynikami tarczycy są znikome, to chociaż już wiem w którym kierunku idę!
Na koniec – ogromne DZIĘKUJĘ 🥹
Dla każdej z Was, która napisała do mnie słowo otuchy, kiedy 2 czerwca oznajmiłam, że dostałam 🐒.
Bardzo tego potrzebowałam – tym bardziej, że byłam wtedy w pracy, a łzy same napływały mi do oczu… 💔 Nie chciałam się tam otwierać z takimi tematami współpracownikom – to zbyt osobiste.
Wasze wsparcie jest nieocenione. Czasem jedno ciepłe słowo potrafi podnieść na duchu bardziej niż cokolwiek innego – i właśnie tego doświadczyłam dzięki Wam.
Z całego serca – dziękuję.
Za obecność, za empatię, za to, że po prostu jesteście.
Kto dotrwał do końca serdecznie dziękuję i pozdrawiam z nad nowej lektury i ziół Ojca Sroki. ✨
hope♥ lubi tę wiadomość
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
#rodzę w 2026 r. -
Nadrobiłam, ale nie wiem czy wszystko... chciałam poodpowiadać na kilka wiadomości, ale pies skuczy o spacer. Nie pogadam dzis z Wami dziewczyny 🤣
Coś do Cukrzyka i Ssylvii mialam sie odezwać ale musi poczekać
Kiki gratulacje!!!
Ssilvia, kikix0o, Morgo, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9 prolaktyna 20.20 testosteron 1.22 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła