Lek Lametta ✌️💊🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Dziewczyny ! Tydzień temu lekarz mi zapisał lek Lametta na owulację , brałam 5 tabletek (dziwne kucie w brzuchu , i tak jak by przy macicy ) ale nie wiem jak to opisać nie chce robić sobie nadzieji , jak u was było ? Pozdrawiam wszystkie mamy ! Ps. Cierpię na PCOS , i mam 29 lat mam nadzieję że to nie późny wiek na dzidziusia 😵
I jestem tu nowa oczywiście.✌️
Mam nadzieję że ktoś mi pomoże ✌️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 20:08
Starania od 2022 👣
📌PCOS
📌Żylaki na miednicy
Walcząc o szczęście 🍀✌️ -
Hej biorę lamette 3 cykl , też miałam kucia jajnika w trakcie trwania cyklu
Justyna 38 lat Bartosz 35 lat Nadia 3,5 roku- starania ponad dwa lata
AMH -072
II kreseczki - 11.01.2024 - prawie 2 lata starań (stymulacja lametta)
Beta 11.01.2024 - 54 Progesteron 49,60
Beta 13.01 -155 Progesteron 56
Beta 15.01 377 Progesterin 58,6
Odstawienie Duphaston Progesteron 17.01-37,6
18.01.2024 - wizyta wg kalendarzyka 4w5 wg usg 5w0 widoczny tylko pecherzyk ciązowy 4 mm
22.01.2024- pęcherzyk ciążowy 7,5mm, pęchezryk żółtkowy 1,7mm i gdzies chyba błąkał się przy nim zarodek ale lekarz nie mógł go nawet uchwycic . Napisał pojedyńczy pęcherzyk ciążowy z echem pęchezryka żółtkowego i zarodka -
Biorę lamette drugi cykl, ale prawdziwy ból jajników daje mi dopiero OvitrelleDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Darcia1994 wrote:Rozumiem i jak po lamettcie są pełne pękające jajeczka czy ?
Mój lekarz chcę mieć sto procent pewności że pekną i dorzuca mi jeszcze OvitrelleDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Mi po lameccie jajeczka dojrzewają bardziej ładnie. W tamtym cyklu miałam dwa dojrzałe 11 DC.
Mój lekarz chcę mieć sto procent pewności że pekną i dorzuca mi jeszcze Ovitrelle
I w jakim cyklu poszłaś na monitoring ?
I bez skutku ciąża czy ?Starania od 2022 👣
📌PCOS
📌Żylaki na miednicy
Darcia1994 wrote:I jak ?
Jest poprawa ?
Justyna 38 lat Bartosz 35 lat Nadia 3,5 roku- starania ponad dwa lata
AMH -072
II kreseczki - 11.01.2024 - prawie 2 lata starań (stymulacja lametta)
Beta 11.01.2024 - 54 Progesteron 49,60
Beta 13.01 -155 Progesteron 56
Beta 15.01 377 Progesterin 58,6
Odstawienie Duphaston Progesteron 17.01-37,6
18.01.2024 - wizyta wg kalendarzyka 4w5 wg usg 5w0 widoczny tylko pecherzyk ciązowy 4 mm
22.01.2024- pęcherzyk ciążowy 7,5mm, pęchezryk żółtkowy 1,7mm i gdzies chyba błąkał się przy nim zarodek ale lekarz nie mógł go nawet uchwycic . Napisał pojedyńczy pęcherzyk ciążowy z echem pęchezryka żółtkowego i zarodka -
Darcia1994 wrote:I dostałaś jakis zastrzyk ? Czy ?
I w jakim cyklu poszłaś na monitoring ?
I bez skutku ciąża czy ?Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Hej, ja zaczynam aromek (to ten sam skład co lametta) od jutra. (5dni po jednej tabletce). Pierwszy cykl stymulowany. Nie wiem jeszcze, czy będę miała Ovitrelle - Ginekolog mówi, że lepiej dać, ale że możemy też jeden cykl spróbować bez.Ona: 33 lata
AMH 1.8
przeciwciała, hormony ok
jajowody drożne
krzywa cukrowa, insulinowa ok
naturalne owulacje
On: 39 lat
wyniki nasienia ok poza morfologią (0%->4%->3%)
fragmentacja 14%
Starania od sierpnia 2022 r.
02.05.2024 IUI ❌
18.06.2024 IUI ❌
13.07.2024 IUI ❌
Październik 2024 - startujemy z IV
17.10.2024 punkcja
❄️❄️❄️ -
Miminikna wrote:Hej, ja zaczynam aromek (to ten sam skład co lametta) od jutra. (5dni po jednej tabletce). Pierwszy cykl stymulowany. Nie wiem jeszcze, czy będę miała Ovitrelle - Ginekolog mówi, że lepiej dać, ale że możemy też jeden cykl spróbować bez.
🍀Leki na żylaki
🍀Miovelle
🍀 No i na PCOS tabletki
Starania od 2022 👣
📌PCOS
📌Żylaki na miednicy
a idziesz na monitroing?
ja mam umówiony w 9 dniu cyklu i potem kolejny w 16. ale w zależności od tego co zobaczymy w 9 pójdę może jeszcze pomiędzy.
I chyba ten jeden spróbujemy bez zastrzyku, jak się uda to kolejne dwa tak samo. Potem inseminacja.
Drożność już miałam sprawdzałam, u mnie jajowody drożne. Tylko ciąży nie ma.
Ona: 33 lata
AMH 1.8
przeciwciała, hormony ok
jajowody drożne
naturalne owulacje
fragmentacja 14%
02.05.2024 IUI ❌
18.06.2024 IUI ❌
13.07.2024 IUI ❌
17.10.2024 punkcja
❄️❄️❄️ -
Miminikna wrote:a idziesz na monitroing?
ja mam umówiony w 9 dniu cyklu i potem kolejny w 16. ale w zależności od tego co zobaczymy w 9 pójdę może jeszcze pomiędzy.
I chyba ten jeden spróbujemy bez zastrzyku, jak się uda to kolejne dwa tak samo. Potem inseminacja.
Drożność już miałam sprawdzałam, u mnie jajowody drożne. Tylko ciąży nie ma.
A droznosc jajników bolała ??😅🧘
Bardzo się tego boje ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 19:10
Starania od 2022 👣
📌PCOS
📌Żylaki na miednicy
ja miałam robione HSG bez znieczulenia na NFZ.
Bolało mocno, ale BARDZO krótko, ta bolesna część trwała może z trzy minuty. Więc można zacisnąć zęby i jakoś to wytrzymać. W dniu badania i dzień po miałam L4 bo brzuch cały czas mnie bolał - ale to już oczywiście nie był taki ból jak przy badaniu.
Podobno można wziąć jakiś Ketonal przed - ja tego nie zrobiłam - byłam na NFZ w szpitalu, nie wiedziałam, o której dokładnie będzie badanie, wiec nie wiedziałam, czy się wstrzelę. Ostatecznie przyszłam na 8.00, a badanie miałam o 13.30.Ona: 33 lata
AMH 1.8
przeciwciała, hormony ok
jajowody drożne
naturalne owulacje
fragmentacja 14%
02.05.2024 IUI ❌
18.06.2024 IUI ❌
13.07.2024 IUI ❌
17.10.2024 punkcja
❄️❄️❄️ -
Ja mam pierwszy cykl stymulowany, też odczuwam jakieś dziwne pobolewania. Generalnie nie było wiekszych problemów z owulacjami- pęcherzyki pękały. Moja lekarka jednak ma taki schematz, że daje Aromek na 3 miesiące. Ciekawi mnie tylko, czy w przypadku gdy pęcherzyki pękały same w cyklach niestymulowanych, to będzie potrzebny jeszcze zastrzyk...❤️18.11- pozytywny test!
🖤11.12- poronienie 7tc+0
💊styczeń 2024- pierwsza stymulacja: Aromek + Ovitrelle+ Duphaston- starania naturalne☘️
31 lat; AMH 2,32; IO -
Mój gin chcę maksymalizować szanse dlatego jadę na zestawie lametta, Ovitrelle, prog. Drugi cykl mam stymulacji. Jeśli w tym i następnym cyklu się nie powiedzie za dwa moesiace muszę podejść do histeroskopiiDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Wika_saa wrote:Ja mam pierwszy cykl stymulowany, też odczuwam jakieś dziwne pobolewania. Generalnie nie było wiekszych problemów z owulacjami- pęcherzyki pękały. Moja lekarka jednak ma taki schematz, że daje Aromek na 3 miesiące. Ciekawi mnie tylko, czy w przypadku gdy pęcherzyki pękały same w cyklach niestymulowanych, to będzie potrzebny jeszcze zastrzyk...Starania od 2022 👣
📌PCOS
📌Żylaki na miednicy
Edit postu
Kurde już cały tydzień mam temperaturę 37.1
Czytałam że wczesna ciąża ale to nie możliwe jest że wczesna ciąża jak to ?
Tak za pierwszym razem bez monitoring albo ja mam jakies złudzenia albo ja już nie wiem może mam ciążę urojana .,...Starania od 2022 👣
📌PCOS
📌Żylaki na miednicy
Jednorożec89 wrote:Mój gin chcę maksymalizować szanse dlatego jadę na zestawie lametta, Ovitrelle, prog. Drugi cykl mam stymulacji. Jeśli w tym i następnym cyklu się nie powiedzie za dwa moesiace muszę podejść do histeroskopii
Kurde już cały tydzień mam temperaturę 37.1
Czytałam że wczesna ciąża ale to nie możliwe jest że wczesna ciąża jak to ?
Tak za pierwszym razem bez monitoring albo ja mam jakies złudzenia albo ja już nie wiem może mam ciążę urojana .,...Starania od 2022 👣
📌PCOS
📌Żylaki na miednicy
Walcząc o szczęście 🍀✌️