lipcowe brzuszki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A powiedz, jak u Ciebie z prolaktyną?Ofelaine wrote:Odebrałam wyniki i czekam już tylko na okres. PRG - 4,77 i jakos nie dziwi mnie, ze jest taki niski. Jestem bardziej wściekła na lekarza bo nie kazał mi nic robić, ze niby wszystko ok, boooo w poprzednim cyklu PRG - 7 dni po ovu wynosił 9,80 - dla dr ok ale dla mnie był za niski więc sobie myślę jak nie chcesz dać skierowania to się wypchaj sama sobie zrobię no i wyszło na moje...
Z takim podejściem to my daleko nie zajdziemy a w ciąże to na pewno.
Możecie mnie wykreślić z listy
Powodzenia dla pozostałychgrudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Też tak może być, czytałam że potrafi się wynik wahnąć o dobre 50% nawet
A jak coś, to może samo "pomaganie" luteiną albo duphastonem by pomogło?
Ja tak teraz mam, bo przy poronieniu progesteron mi zjechał ostatecznie do niecałego 1
A PRL w środku normy czy bliżej góry? Bo ponoć im wyższa prolaktyna tym niższy może być progesteron.Ofelaine wrote:PRL mam w normie - tzn. w poprzednim cyklu miałam a teraz nie robiłam. Zastanawiam się czy jutro nie powtórzyć progesteronu, bo jest on wyrzucany pulsacyjnie i jeden wynik nie jest miarodajny.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualnyZajsonek wrote:Chodzi o to ze ordynator który jest najlepszy w szpitalu idzie na urlop
A on chce mnie operować dlatego 30 lipca
Ale ja się cieszę że to on super facet
Starań nie przerywamy
Kochana jak sie ciesze z tej nowiny :-*
to super wiadomosc :-* -
nick nieaktualny
-
vincaminor wrote:Też tak może być, czytałam że potrafi się wynik wahnąć o dobre 50% nawet
A jak coś, to może samo "pomaganie" luteiną albo duphastonem by pomogło?
Ja tak teraz mam, bo przy poronieniu progesteron mi zjechał ostatecznie do niecałego 1
A PRL w środku normy czy bliżej góry? Bo ponoć im wyższa prolaktyna tym niższy może być progesteron.
Na poprzedniej wizycie starałam się delikatnie podsunąć lekarzowi myśl, ze jednak ten prg jest za niski i ze chyba powinnam coś brać ale uznał, ze nie. PRL była ostatnio bliżej górnej granicy. Ale nie wiedziałam, ze jedno ma wpływ na drugie. Dzięki z info. Jutro jednak zrobię obydwa hormony.
-
Maluszku jest to przeszkodą ale starać się można, może coś się uda :*
Oczywiście ja jestem do tego negatywnie nastawiona ale starać się będziemy może będzie jakiś cud :*
Lekarz tez uświadomił mi ze będą problemy z zajściem w ciążę bo jest to prawdopodobnie torbiel endometrialna
Ale jestem pozytywnie nastawiona ze po laparoskopii wszystko będzie w porządku i zajdę w upragnioną ciążęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 15:20
Maluszek 22, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZajsonek wrote:Maluszku jest to przeszkodą ale starać się można, może coś się uda :*
Oczywiście ja jestem do tego negatywnie nastawiona ale starać się będziemy może będzie jakiś cud :*
Lekarz tez uświadomił mi ze będą problemy z zajściem w ciążę bo jest to prawdopodobnie torbiel endometrialna
Ale jestem pozytywnie nastawiona ze po laparoskopii wszystko będzie w porządku i zajdę w upragnioną ciążę
Zycze Ci tej upragnionej ciazy :-*
nie ma co sie nastawiac ani tak ani tak myslec pozytywnie kochana tylko to nas ratuje zawsze masz w nas wsparcieZajsonek lubi tę wiadomość
-
Dobry pomysł. Chociaż nie jestem pewna czy prolaktyny nie powinno się badać na początku cyklu. Chociaż chyba nie zmienia się wynik za mocno w ciągu cyklu.
A fazę lutealną cyklu jakiej długości zwykle masz? Miewasz brązowe plamienia?
Jak Cię lekarz olewa, masz jakieś zastrzeżenia to lepiej szukać innego. Ja zła jestem na siebie bo właściwie od 18 roku życia szarpałam się z lekarzami którzy mnie wciąż zbywali tekstami "wszystko jest w porządku", "taka pani uroda", "przejdzie po pierwszej ciąży" - w końcu we wrześniu zeszłego roku trafiłam do prawdziwego fachowca, zdiagnozował u mnie to czego się spodziewałam (niech żyje google - a mówią żeby się nie leczyć przez internet...) i w pierwszym cyklu z leczeniem zaszłam w ciążę. Na krótko, ale jednak.Ofelaine wrote:Na poprzedniej wizycie starałam się delikatnie podsunąć lekarzowi myśl, ze jednak ten prg jest za niski i ze chyba powinnam coś brać ale uznał, ze nie. PRL była ostatnio bliżej górnej granicy. Ale nie wiedziałam, ze jedno ma wpływ na drugie. Dzięki z info. Jutro jednak zrobię obydwa hormony.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
co do badania prg. to powinno się go badać w 7dpo bo wtedy jest jego największy "wyrzut" a później to już wiadomo może spadać, tak samo powinno się go badać przez kilka cykli by sprawdzić jakie są wahania, ja jak trafiłam do mojego obecnego lekarza w ubiegłym roku w marcu przy badaniu prg. miałam zaledwie 2 w f.lutealnej a po cyklu z dup-kiem podskoczyło do zaledwie 4 teraz po ponad roku czasu bez żadnych wspomagaczy mój prg. wynosił ok 16 czyli był już w górnej granicy widełek chociaż lekarz mówił, że w razie pozytywnego testu od razu i tak dostanę wsparcie w formie dup-ka...
Nie wiem jeśli się mylę co do tego badania prg. to sorrki może ktoś bardziej kompetentny mnie poprawi -
nick nieaktualny
-
Lipcowe Brzuszki
01.07 - Gosiacu(@), hwesta(@), lady_89(-), Listior, justinna , Lolusia
02.07 - dziubasekk , Niunia86
03.07 - Emily83
04.07 - zima
05.07 - Katarzyna79, ewelina25, natusiaaaka, vincaminor, anka30, pinka425, munirka
06.07 - momo1009, Natu93
07.07 - slodka100, angela2005
08.07 - Anulka26, cymcia, Maluszek 22, czekolada:)
09.07 - ewelina27, Ofelaine
10.07 - Iwka, dżona, sonia18a, motyl1993
11.07 - olencja, magdalenka_ka, Lulu
12.07 - potforzasta
13.07 - Anuśka, Brawurka84, Kierzynka
14.07 -
15.07 -anastazjaaa, Kitty
16.07 - madzianka
17.07 - Zajsonek, JusWik
18.07 - takasobieja,
19.07 - inezka
20.07 - BATTINKA, Tynka1990
21.07 -
22.07 - Neli, Edka
23.07 -
24.07 - Ewelcia
25.07 - Katarzyna87
26.07 - Ola89, karen85
27.07 - julita, nadia199191, Biedroneczka83, Kocikowa
28.07 - Another, Gosiacu
29.07 -
30.07 - beti 97, Daisy . kapturnica
31.07 - agus3004
odwiedził: 5 Lipcówek
motyl1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
co do prolaktyny, to najlepiej zbadac ją tak jak progesteron, w 7 dpo, wtedy ma najwyższe stężenie
u mnie chyba własnie ona, dwukrotnie przekroczona, obniżała progesteron
ja dziewczyny miałam rozregulowane cykle po dupku i luteinie, dlatego teraz testuje krem z progesteronem (no i biorę dostinex na obniżenie prl)]
doniosę o efektachkapturnica lubi tę wiadomość