Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mama8latka wrote:Kate28 i jak po wizycie? Zadowolona ze zmiany??
Kurczę dziewczyny wyszła mi bolaca opryszczka koło ust, już taaak dawno nic nie mialam A tu nagle zonk pojawila się nagle.... jakieś oslabienie organizmu czy jak...znajac zycie jutro będzie totalny spadek tempkiClausix, Majaaaa lubią tę wiadomość
💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
Kate28 wrote:Ogólnie to jestem zadowolona... 😊 Ginekolog wszystko mi wyjaśnił, przedyskutował ze mną wszystkie badania. Dzisiaj 13dc i pęcherzyk ma 18mm. Tak więc owulacja tuż tuż... Tak duży progesteron spowodowany może być tym, że brałam duphaston i Clo. Teraz mam brać tylko kwas foliowy. Trzy miesiące bez leków. Jeżeli dalej nic z tego nie wyjdzie to będzie badana drożność jajowodów i oczywiście na pierwszym miejscu nasienie męża.
To jest racjonalne podejście:
Jak ma się udać to się uda i bez obstawy miliona leków!
Powiem Wam ze mi dziś tak mocno dokucza podbrzusze ze musiałam wziąć nospe 😪
A @ ma być dopiero w piątek.
Może przyjdzie szybciej to szybciej zaczniemy nowy cykl 💪 -
Kate28 wrote:Ogólnie to jestem zadowolona... 😊 Ginekolog wszystko mi wyjaśnił, przedyskutował ze mną wszystkie badania. Dzisiaj 13dc i pęcherzyk ma 18mm. Tak więc owulacja tuż tuż... Tak duży progesteron spowodowany może być tym, że brałam duphaston i Clo. Teraz mam brać tylko kwas foliowy. Trzy miesiące bez leków. Jeżeli dalej nic z tego nie wyjdzie to będzie badana drożność jajowodów i oczywiście na pierwszym miejscu nasienie męża.
Dobrze że jesteś zadowolona 🙂 ja też myślę o pojsciu do innego gin....
Dziewczynki u mnie spadek tak jak się spodziewalam tylko gdzie ta 🐵 ?? 🤬 niech już przylazi A nie rozwleka mi cykl....
Czekam na Ciebie Niezapominajka 🍀💪✊✊Majaaaa lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
nick nieaktualnyMajaaaa wrote:Dziewczyny, koleżanka z pracy namówiła mnie rano.
Chyba zwariowałam
https://zapodaj.net/4b574aed66e29.jpg.html
A co z czekaniem do terminu @? I z cyklem bez owulacji? chyba owulka jednak była, bo widać cień superMajaaaa lubi tę wiadomość
-
Glendolinaa wrote:A co z czekaniem do terminu @? I z cyklem bez owulacji? chyba owulka jednak była, bo widać cień super
A tak naprawdę po biochemicznej w zeszłym cyklu to nic nie zmienia bo @ i tak może przyjść....
kurczę i to jest to uczucie którego chciałam uniknąć...
„Ewentualne przyszłe rozczarowanie”
Ale mam nadzieje ze niezapominajka wysika piękna drugą kreskę! -
nick nieaktualnyMajaaaa wrote:Jestem strasznie na siebie zła. Szczerze mówiąc dałam się namówić lasce z pracy bo byłam świecie przekonana ze wysikam biel, tymbardziej ze wczoraj wieczorem brzuch mnie tak okresowo bolał ze promianiowal aż na plecy.
A tak naprawdę po biochemicznej w zeszłym cyklu to nic nie zmienia bo @ i tak może przyjść....
kurczę i to jest to uczucie którego chciałam uniknąć...
„Ewentualne przyszłe rozczarowanie”
Ale mam nadzieje ze niezapominajka wysika piękna drugą kreskę!
Najrozsądniej byłoby teraz poczekać do terminu @ i sprawdzić jeszcze raz. Nie chce Cię nakręcać, ale teraz nie wyglada to tak kiepsko, jak w zeszłym miesiącu. Ile jesteś po owu? 9-10 dni?
To normalne, ze jest tylko cień. Ale wiadomo, w obie strony to może pójść.Majaaaa lubi tę wiadomość
-
Glendolinaa wrote:Najrozsądniej byłoby teraz poczekać do terminu @ i sprawdzić jeszcze raz. Nie chce Cię nakręcać, ale teraz nie wyglada to tak kiepsko, jak w zeszłym miesiącu. Ile jesteś po owu? 9-10 dni?
To normalne, ze jest tylko cień. Ale wiadomo, w obie strony to może pójść.
To co zmieniło się w tym cyklu to to ze cycki zaczęły bolec znacznie szybciej niż w zeszłym.
No i ten ból brzucha jak na okres.
A ostatnio cień był ale w 12dpo.
Ni zobaczymy dziś ostatni dzień dupka nie będę go przedłużać bo ostatnio lekarka powiedziała ze jak @ nie będzie 4 dni po dupku i test pozytyw to wtedy zaczynamy brać na nowo. Wiec do niedzieli wszystko się okaże..... -
nick nieaktualnyMajaaaa wrote:Dziś jestem 10dpo
To co zmieniło się w tym cyklu to to ze cycki zaczęły bolec znacznie szybciej niż w zeszłym.
No i ten ból brzucha jak na okres.
A ostatnio cień był ale w 12dpo.
Ni zobaczymy dziś ostatni dzień dupka nie będę go przedłużać bo ostatnio lekarka powiedziała ze jak @ nie będzie 4 dni po dupku i test pozytyw to wtedy zaczynamy brać na nowo. Wiec do niedzieli wszystko się okaże.....
Bardzo rozsądne podejście. Ja myśle, ze jak fasolka silna, to i bez dupka da rade:) A jak słabiutka, to tylko się przedłuża cykl.. trzymam kciuki
A powiem Ci, ze Ty swojej owulki nie czułaś, a ja wiedziałam;DMajaaaa, Stokrotka027 lubią tę wiadomość
-
Glendolinaa wrote:Bardzo rozsądne podejście. Ja myśle, ze jak fasolka silna, to i bez dupka da rade:) A jak słabiutka, to tylko się przedłuża cykl.. trzymam kciuki
A powiem Ci, ze Ty swojej owulki nie czułaś, a ja wiedziałam;D
A to dlatego ze zawsze mam bardzo bolesne owulacje do tego stopnia ze na początku przytulanek to bym starego pochłonęła a w trakcie mam wrażenie jakby mi kilof wtykali w jajniki. No nic trzeba teraz czekać.
I cały czas czekamy na testowania niezapominajki! -
Dzień dobry 😉
Majaaaa co to za przyspieszanie 😜 czekamy na ładną kreskę za killa dni!
A ja sierotka wzięłam rano Euthyrox... A miałam iść na krew, brawo ja. Na szczęście jak zrobię jutro rano to przed wizytą będą wyniki... Ehh...
Za to tempka dziś lekko do góry 🤔Majaaaa lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Dzień dobry 😉
Majaaaa co to za przyspieszanie 😜 czekamy na ładną kreskę za killa dni!
A ja sierotka wzięłam rano Euthyrox... A miałam iść na krew, brawo ja. Na szczęście jak zrobię jutro rano to przed wizytą będą wyniki... Ehh...
Za to tempka dziś lekko do góry 🤔 -
Dziewczyny, dziękuję za wsparcie, ale niestety przeczucie mnie nie myliło. Dzisiaj spadek i już się obudziłam z okresem 😔 Więc nawet nie było okazji zatestować, bo małpa była pierwsza. Dzwonię dzisiaj do szpitala umówić się na drożność, zaczynam brać Miovelia i to ostatni cykl z ziołami o. Sroki.
Śniło mi się dzisiaj, że wysikalam ⏸️ kreski, takie piękne. Chociaż w śnie się udało 🙂
Super było tu z Wami być, wzajemnie sobie kibicować. Jeszcze nigdy tak dużo kciuków nikt za mnie nie trzymał 😊 Do zobaczenia w sierpniu! 🍀Majaaaa, Paulinaaa lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Dziewczyny, dziękuję za wsparcie, ale niestety przeczucie mnie nie myliło. Dzisiaj spadek i już się obudziłam z okresem 😔 Więc nawet nie było okazji zatestować, bo małpa była pierwsza. Dzwonię dzisiaj do szpitala umówić się na drożność, zaczynam brać Miovelia i to ostatni cykl z ziołami o. Sroki.
Śniło mi się dzisiaj, że wysikalam ⏸️ kreski, takie piękne. Chociaż w śnie się udało 🙂
Super było tu z Wami być, wzajemnie sobie kibicować. Jeszcze nigdy tak dużo kciuków nikt za mnie nie trzymał 😊 Do zobaczenia w sierpniu! 🍀
Gdzie jest guzik "nie lubię"? ☹️32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Niezapominajka 🍀 wrote:Dziewczyny, dziękuję za wsparcie, ale niestety przeczucie mnie nie myliło. Dzisiaj spadek i już się obudziłam z okresem 😔 Więc nawet nie było okazji zatestować, bo małpa była pierwsza. Dzwonię dzisiaj do szpitala umówić się na drożność, zaczynam brać Miovelia i to ostatni cykl z ziołami o. Sroki.
Super było tu z Wami być, wzajemnie sobie kibicować. Jeszcze nigdy tak dużo kciuków nikt za mnie nie trzymał 😊 Do zobaczenia w sierpniu! 🍀
Znam to rozczarowanie.....
Ale zostaw test w szufladce bo może przyda się w sierpniu 💪
Ja jestem drugi cykl z miovelia i zobaczymy co Z tego wyjdzie.
I od tego cyklu dałam staremu fertilman.
Tą @ niech szlak trafi..... -
Majaaaa wrote:Znam to rozczarowanie.....
Ale zostaw test w szufladce bo może przyda się w sierpniu 💪
Ja jestem drugi cykl z miovelia i zobaczymy co Z tego wyjdzie.
I od tego cyklu dałam staremu fertilman.
Tą @ niech szlak trafi.....
A za Ciebie Maja kciuki ✊🏻 i wysyłam dobre myśli, może za mnie dostaniesz ⏸️ kreseczki 😊Majaaaa lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Znam to uczucie doskonale. A mam też tak, że przeczucia mi towarzyszą, a od początku Wam tu marudziłam o ten lipiec, bo go nie czułam 😔 Chociaż badanie zrobię, ale wolałabym nie musieć. Co za życie 😪😣 Kiedyś się musi udać.
A za Ciebie Maja kciuki ✊🏻 i wysyłam dobre myśli, może za mnie dostaniesz ⏸️ kreseczki 😊
Ostatnio przecież była tu Renia która zobaczyła ok 8 latach 🤯
Ehh.... tak naprawdę do póki człowiek nie zacznie się starać to nie wie ile dziewczyn ma problem a ile nie potrafi cieszyć się z dwóch kresek w obawie ze za chwile znikną.....