Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olla ja mam to samo i pojde po poludniu.
    Nie ma sie co dziwic po tylu latach ciezko uwierzyć że sie uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 21:45

• Kate28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Kate28 i jak po wizycie? Zadowolona ze zmiany??

Kurczę dziewczyny wyszła mi bolaca opryszczka koło ust, już taaak dawno nic nie mialam A tu nagle zonk pojawila się nagle.... jakieś oslabienie organizmu czy jak...znajac zycie jutro będzie totalny spadek tempki
    Ogólnie to jestem zadowolona... 😊 Ginekolog wszystko mi wyjaśnił, przedyskutował ze mną wszystkie badania. Dzisiaj 13dc i pęcherzyk ma 18mm. Tak więc owulacja tuż tuż... Tak duży progesteron spowodowany może być tym, że brałam duphaston i Clo. Teraz mam brać tylko kwas foliowy. Trzy miesiące bez leków. Jeżeli dalej nic z tego nie wyjdzie to będzie badana drożność jajowodów i oczywiście na pierwszym miejscu nasienie męża.

Clausix, Majaaaa lubią tę wiadomość

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate28 wrote:
    Ogólnie to jestem zadowolona... 😊 Ginekolog wszystko mi wyjaśnił, przedyskutował ze mną wszystkie badania. Dzisiaj 13dc i pęcherzyk ma 18mm. Tak więc owulacja tuż tuż... Tak duży progesteron spowodowany może być tym, że brałam duphaston i Clo. Teraz mam brać tylko kwas foliowy. Trzy miesiące bez leków. Jeżeli dalej nic z tego nie wyjdzie to będzie badana drożność jajowodów i oczywiście na pierwszym miejscu nasienie męża.

To jest racjonalne podejście:
    Jak ma się udać to się uda i bez obstawy miliona leków!
    Powiem Wam ze mi dziś tak mocno dokucza podbrzusze ze musiałam wziąć nospe 😪
    A @ ma być dopiero w piątek.
    Może przyjdzie szybciej to szybciej zaczniemy nowy cykl 💪

20s640t.png
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate28 wrote:
    Też bym tak chciała bez leków ale u mnie to raczej niemożliwe w ogóle 😔
    Dobrze że jesteś zadowolona 🙂 ja też myślę o pojsciu do innego gin....

Dziewczynki u mnie spadek tak jak się spodziewalam tylko gdzie ta 🐵 ?? 🤬 niech już przylazi A nie rozwleka mi cykl....

Czekam na Ciebie Niezapominajka 🍀💪✊✊

Majaaaa lubi tę wiadomość

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, koleżanka z pracy namówiła mnie rano.
    Chyba zwariowałam

https://zapodaj.net/4b574aed66e29.jpg.html

zOsIa88, Glendolinaa, Achna, misskity, joka789, Gela093, Papillon, kamisia lubią tę wiadomość

20s640t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Chyba zwariowałam

A co z czekaniem do terminu @? I z cyklem bez owulacji?:) chyba owulka jednak była, bo widać cień:) super <3

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    A co z czekaniem do terminu @? I z cyklem bez owulacji?:) chyba owulka jednak była, bo widać cień:) super <3
    Jestem strasznie na siebie zła. Szczerze mówiąc dałam się namówić lasce z pracy bo byłam świecie przekonana ze wysikam biel, tymbardziej ze wczoraj wieczorem brzuch mnie tak okresowo bolał ze promianiowal aż na plecy.
    A tak naprawdę po biochemicznej w zeszłym cyklu to nic nie zmienia bo @ i tak może przyjść....
    kurczę i to jest to uczucie którego chciałam uniknąć...
    „Ewentualne przyszłe rozczarowanie”
    Ale mam nadzieje ze niezapominajka wysika piękna drugą kreskę!

20s640t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Jestem strasznie na siebie zła. Szczerze mówiąc dałam się namówić lasce z pracy bo byłam świecie przekonana ze wysikam biel, tymbardziej ze wczoraj wieczorem brzuch mnie tak okresowo bolał ze promianiowal aż na plecy.
    A tak naprawdę po biochemicznej w zeszłym cyklu to nic nie zmienia bo @ i tak może przyjść....
    kurczę i to jest to uczucie którego chciałam uniknąć...
    „Ewentualne przyszłe rozczarowanie”
    Ale mam nadzieje ze niezapominajka wysika piękna drugą kreskę!

Najrozsądniej byłoby teraz poczekać do terminu @ i sprawdzić jeszcze raz. Nie chce Cię nakręcać, ale teraz nie wyglada to tak kiepsko, jak w zeszłym miesiącu. Ile jesteś po owu? 9-10 dni?
    To normalne, ze jest tylko cień. Ale wiadomo, w obie strony to może pójść.

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Najrozsądniej byłoby teraz poczekać do terminu @ i sprawdzić jeszcze raz. Nie chce Cię nakręcać, ale teraz nie wyglada to tak kiepsko, jak w zeszłym miesiącu. Ile jesteś po owu? 9-10 dni?
    To normalne, ze jest tylko cień. Ale wiadomo, w obie strony to może pójść.
    Dziś jestem 10dpo
    To co zmieniło się w tym cyklu to to ze cycki zaczęły bolec znacznie szybciej niż w zeszłym.
    No i ten ból brzucha jak na okres.
    A ostatnio cień był ale w 12dpo.
    Ni zobaczymy dziś ostatni dzień dupka nie będę go przedłużać bo ostatnio lekarka powiedziała ze jak @ nie będzie 4 dni po dupku i test pozytyw to wtedy zaczynamy brać na nowo. Wiec do niedzieli wszystko się okaże.....

20s640t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Dziś jestem 10dpo
    To co zmieniło się w tym cyklu to to ze cycki zaczęły bolec znacznie szybciej niż w zeszłym.
    No i ten ból brzucha jak na okres.
    A ostatnio cień był ale w 12dpo.
    Ni zobaczymy dziś ostatni dzień dupka nie będę go przedłużać bo ostatnio lekarka powiedziała ze jak @ nie będzie 4 dni po dupku i test pozytyw to wtedy zaczynamy brać na nowo. Wiec do niedzieli wszystko się okaże.....

Bardzo rozsądne podejście. Ja myśle, ze jak fasolka silna, to i bez dupka da rade:) A jak słabiutka, to tylko się przedłuża cykl.. trzymam kciuki ;)
    A powiem Ci, ze Ty swojej owulki nie czułaś, a ja wiedziałam;D

Majaaaa, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Bardzo rozsądne podejście. Ja myśle, ze jak fasolka silna, to i bez dupka da rade:) A jak słabiutka, to tylko się przedłuża cykl.. trzymam kciuki ;)
    A powiem Ci, ze Ty swojej owulki nie czułaś, a ja wiedziałam;D
    No właśnie sama w siebie nie wierzyłam !
    A to dlatego ze zawsze mam bardzo bolesne owulacje do tego stopnia ze na początku przytulanek to bym starego pochłonęła a w trakcie mam wrażenie jakby mi kilof wtykali w jajniki. No nic trzeba teraz czekać.
    I cały czas czekamy na testowania niezapominajki!

20s640t.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😉
    Majaaaa co to za przyspieszanie 😜 czekamy na ładną kreskę za killa dni!
    A ja sierotka wzięłam rano Euthyrox... A miałam iść na krew, brawo ja. Na szczęście jak zrobię jutro rano to przed wizytą będą wyniki... Ehh...
    Za to tempka dziś lekko do góry 🤔

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • luśka18 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Chyba zwariowałam

Trzymam kciuki ❤❤❤ powtórz w dniu 🐵 i wtedy będzie wiadomo.

02.04 Nasza Królewna 🍼👸
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Dzień dobry 😉
    Majaaaa co to za przyspieszanie 😜 czekamy na ładną kreskę za killa dni!
    A ja sierotka wzięłam rano Euthyrox... A miałam iść na krew, brawo ja. Na szczęście jak zrobię jutro rano to przed wizytą będą wyniki... Ehh...
    Za to tempka dziś lekko do góry 🤔
    Jak tempka do góry to tylko się cieszyć !

20s640t.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za wsparcie, ale niestety przeczucie mnie nie myliło. Dzisiaj spadek i już się obudziłam z okresem 😔 Więc nawet nie było okazji zatestować, bo małpa była pierwsza. Dzwonię dzisiaj do szpitala umówić się na drożność, zaczynam brać Miovelia i to ostatni cykl z ziołami o. Sroki.
    Śniło mi się dzisiaj, że wysikalam ⏸️ kreski, takie piękne. Chociaż w śnie się udało 🙂
    Super było tu z Wami być, wzajemnie sobie kibicować. Jeszcze nigdy tak dużo kciuków nikt za mnie nie trzymał 😊 Do zobaczenia w sierpniu! 🍀

Majaaaa, Paulinaaa lubią tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za wsparcie, ale niestety przeczucie mnie nie myliło. Dzisiaj spadek i już się obudziłam z okresem 😔 Więc nawet nie było okazji zatestować, bo małpa była pierwsza. Dzwonię dzisiaj do szpitala umówić się na drożność, zaczynam brać Miovelia i to ostatni cykl z ziołami o. Sroki.
    Śniło mi się dzisiaj, że wysikalam ⏸️ kreski, takie piękne. Chociaż w śnie się udało 🙂
    Super było tu z Wami być, wzajemnie sobie kibicować. Jeszcze nigdy tak dużo kciuków nikt za mnie nie trzymał 😊 Do zobaczenia w sierpniu! 🍀

Gdzie jest guzik "nie lubię"? ☹️

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luśka18 wrote:
    Trzymam kciuki ❤❤❤ powtórz w dniu 🐵 i wtedy będzie wiadomo.
    Kciuki napewno się przydadzą ! ✊✊
    W piątek powinna przyjść @ wiec powtórzę test i będę grzecznie czekać do niedzieli !

Glendolinaa lubi tę wiadomość

20s640t.png
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:

Znam to rozczarowanie.....
    Ale zostaw test w szufladce bo może przyda się w sierpniu 💪
    Ja jestem drugi cykl z miovelia i zobaczymy co Z tego wyjdzie.
    I od tego cyklu dałam staremu fertilman.
    Tą @ niech szlak trafi.....

20s640t.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Znam to rozczarowanie.....
    Ale zostaw test w szufladce bo może przyda się w sierpniu 💪
    Ja jestem drugi cykl z miovelia i zobaczymy co Z tego wyjdzie.
    I od tego cyklu dałam staremu fertilman.
    Tą @ niech szlak trafi.....
    Znam to uczucie doskonale. A mam też tak, że przeczucia mi towarzyszą, a od początku Wam tu marudziłam o ten lipiec, bo go nie czułam 😔 Chociaż badanie zrobię, ale wolałabym nie musieć. Co za życie 😪😣 Kiedyś się musi udać.
    A za Ciebie Maja kciuki ✊🏻 i wysyłam dobre myśli, może za mnie dostaniesz ⏸️ kreseczki 😊

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Znam to uczucie doskonale. A mam też tak, że przeczucia mi towarzyszą, a od początku Wam tu marudziłam o ten lipiec, bo go nie czułam 😔 Chociaż badanie zrobię, ale wolałabym nie musieć. Co za życie 😪😣 Kiedyś się musi udać.
    A za Ciebie Maja kciuki ✊🏻 i wysyłam dobre myśli, może za mnie dostaniesz ⏸️ kreseczki 😊
    Pewnie ze zobaczysz !
    Ostatnio przecież była tu Renia która zobaczyła ok 8 latach 🤯
    Ehh.... tak naprawdę do póki człowiek nie zacznie się starać to nie wie ile dziewczyn ma problem a ile nie potrafi cieszyć się z dwóch kresek w obawie ze za chwile znikną.....

20s640t.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ