X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olla ja mam to samo i pojde po poludniu.
    Nie ma sie co dziwic po tylu latach ciezko uwierzyć że sie uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 21:45

• Kate28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Kate28 i jak po wizycie? Zadowolona ze zmiany??

Kurczę dziewczyny wyszła mi bolaca opryszczka koło ust, już taaak dawno nic nie mialam A tu nagle zonk pojawila się nagle.... jakieś oslabienie organizmu czy jak...znajac zycie jutro będzie totalny spadek tempki
    Ogólnie to jestem zadowolona... 😊 Ginekolog wszystko mi wyjaśnił, przedyskutował ze mną wszystkie badania. Dzisiaj 13dc i pęcherzyk ma 18mm. Tak więc owulacja tuż tuż... Tak duży progesteron spowodowany może być tym, że brałam duphaston i Clo. Teraz mam brać tylko kwas foliowy. Trzy miesiące bez leków. Jeżeli dalej nic z tego nie wyjdzie to będzie badana drożność jajowodów i oczywiście na pierwszym miejscu nasienie męża.

Clausix, Majaaaa lubią tę wiadomość

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate28 wrote:
    Ogólnie to jestem zadowolona... 😊 Ginekolog wszystko mi wyjaśnił, przedyskutował ze mną wszystkie badania. Dzisiaj 13dc i pęcherzyk ma 18mm. Tak więc owulacja tuż tuż... Tak duży progesteron spowodowany może być tym, że brałam duphaston i Clo. Teraz mam brać tylko kwas foliowy. Trzy miesiące bez leków. Jeżeli dalej nic z tego nie wyjdzie to będzie badana drożność jajowodów i oczywiście na pierwszym miejscu nasienie męża.

To jest racjonalne podejście:
    Jak ma się udać to się uda i bez obstawy miliona leków!
    Powiem Wam ze mi dziś tak mocno dokucza podbrzusze ze musiałam wziąć nospe 😪
    A @ ma być dopiero w piątek.
    Może przyjdzie szybciej to szybciej zaczniemy nowy cykl 💪

20s640t.png
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate28 wrote:
    Też bym tak chciała bez leków ale u mnie to raczej niemożliwe w ogóle 😔
    Dobrze że jesteś zadowolona 🙂 ja też myślę o pojsciu do innego gin....

Dziewczynki u mnie spadek tak jak się spodziewalam tylko gdzie ta 🐵 ?? 🤬 niech już przylazi A nie rozwleka mi cykl....

Czekam na Ciebie Niezapominajka 🍀💪✊✊

Majaaaa lubi tę wiadomość

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, koleżanka z pracy namówiła mnie rano.
    Chyba zwariowałam

https://zapodaj.net/4b574aed66e29.jpg.html

zOsIa88, Glendolinaa, Achna, misskity, joka789, Gela093, Papillon, kamisia lubią tę wiadomość

20s640t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Chyba zwariowałam

A co z czekaniem do terminu @? I z cyklem bez owulacji?:) chyba owulka jednak była, bo widać cień:) super <3

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    A co z czekaniem do terminu @? I z cyklem bez owulacji?:) chyba owulka jednak była, bo widać cień:) super <3
    Jestem strasznie na siebie zła. Szczerze mówiąc dałam się namówić lasce z pracy bo byłam świecie przekonana ze wysikam biel, tymbardziej ze wczoraj wieczorem brzuch mnie tak okresowo bolał ze promianiowal aż na plecy.
    A tak naprawdę po biochemicznej w zeszłym cyklu to nic nie zmienia bo @ i tak może przyjść....
    kurczę i to jest to uczucie którego chciałam uniknąć...
    „Ewentualne przyszłe rozczarowanie”
    Ale mam nadzieje ze niezapominajka wysika piękna drugą kreskę!

20s640t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Jestem strasznie na siebie zła. Szczerze mówiąc dałam się namówić lasce z pracy bo byłam świecie przekonana ze wysikam biel, tymbardziej ze wczoraj wieczorem brzuch mnie tak okresowo bolał ze promianiowal aż na plecy.
    A tak naprawdę po biochemicznej w zeszłym cyklu to nic nie zmienia bo @ i tak może przyjść....
    kurczę i to jest to uczucie którego chciałam uniknąć...
    „Ewentualne przyszłe rozczarowanie”
    Ale mam nadzieje ze niezapominajka wysika piękna drugą kreskę!

Najrozsądniej byłoby teraz poczekać do terminu @ i sprawdzić jeszcze raz. Nie chce Cię nakręcać, ale teraz nie wyglada to tak kiepsko, jak w zeszłym miesiącu. Ile jesteś po owu? 9-10 dni?
    To normalne, ze jest tylko cień. Ale wiadomo, w obie strony to może pójść.

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Najrozsądniej byłoby teraz poczekać do terminu @ i sprawdzić jeszcze raz. Nie chce Cię nakręcać, ale teraz nie wyglada to tak kiepsko, jak w zeszłym miesiącu. Ile jesteś po owu? 9-10 dni?
    To normalne, ze jest tylko cień. Ale wiadomo, w obie strony to może pójść.
    Dziś jestem 10dpo
    To co zmieniło się w tym cyklu to to ze cycki zaczęły bolec znacznie szybciej niż w zeszłym.
    No i ten ból brzucha jak na okres.
    A ostatnio cień był ale w 12dpo.
    Ni zobaczymy dziś ostatni dzień dupka nie będę go przedłużać bo ostatnio lekarka powiedziała ze jak @ nie będzie 4 dni po dupku i test pozytyw to wtedy zaczynamy brać na nowo. Wiec do niedzieli wszystko się okaże.....

20s640t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Dziś jestem 10dpo
    To co zmieniło się w tym cyklu to to ze cycki zaczęły bolec znacznie szybciej niż w zeszłym.
    No i ten ból brzucha jak na okres.
    A ostatnio cień był ale w 12dpo.
    Ni zobaczymy dziś ostatni dzień dupka nie będę go przedłużać bo ostatnio lekarka powiedziała ze jak @ nie będzie 4 dni po dupku i test pozytyw to wtedy zaczynamy brać na nowo. Wiec do niedzieli wszystko się okaże.....

Bardzo rozsądne podejście. Ja myśle, ze jak fasolka silna, to i bez dupka da rade:) A jak słabiutka, to tylko się przedłuża cykl.. trzymam kciuki ;)
    A powiem Ci, ze Ty swojej owulki nie czułaś, a ja wiedziałam;D

Majaaaa, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Bardzo rozsądne podejście. Ja myśle, ze jak fasolka silna, to i bez dupka da rade:) A jak słabiutka, to tylko się przedłuża cykl.. trzymam kciuki ;)
    A powiem Ci, ze Ty swojej owulki nie czułaś, a ja wiedziałam;D
    No właśnie sama w siebie nie wierzyłam !
    A to dlatego ze zawsze mam bardzo bolesne owulacje do tego stopnia ze na początku przytulanek to bym starego pochłonęła a w trakcie mam wrażenie jakby mi kilof wtykali w jajniki. No nic trzeba teraz czekać.
    I cały czas czekamy na testowania niezapominajki!

20s640t.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😉
    Majaaaa co to za przyspieszanie 😜 czekamy na ładną kreskę za killa dni!
    A ja sierotka wzięłam rano Euthyrox... A miałam iść na krew, brawo ja. Na szczęście jak zrobię jutro rano to przed wizytą będą wyniki... Ehh...
    Za to tempka dziś lekko do góry 🤔

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • luśka18 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Chyba zwariowałam

Trzymam kciuki ❤❤❤ powtórz w dniu 🐵 i wtedy będzie wiadomo.

02.04 Nasza Królewna 🍼👸
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Dzień dobry 😉
    Majaaaa co to za przyspieszanie 😜 czekamy na ładną kreskę za killa dni!
    A ja sierotka wzięłam rano Euthyrox... A miałam iść na krew, brawo ja. Na szczęście jak zrobię jutro rano to przed wizytą będą wyniki... Ehh...
    Za to tempka dziś lekko do góry 🤔
    Jak tempka do góry to tylko się cieszyć !

20s640t.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za wsparcie, ale niestety przeczucie mnie nie myliło. Dzisiaj spadek i już się obudziłam z okresem 😔 Więc nawet nie było okazji zatestować, bo małpa była pierwsza. Dzwonię dzisiaj do szpitala umówić się na drożność, zaczynam brać Miovelia i to ostatni cykl z ziołami o. Sroki.
    Śniło mi się dzisiaj, że wysikalam ⏸️ kreski, takie piękne. Chociaż w śnie się udało 🙂
    Super było tu z Wami być, wzajemnie sobie kibicować. Jeszcze nigdy tak dużo kciuków nikt za mnie nie trzymał 😊 Do zobaczenia w sierpniu! 🍀

Majaaaa, Paulinaaa lubią tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za wsparcie, ale niestety przeczucie mnie nie myliło. Dzisiaj spadek i już się obudziłam z okresem 😔 Więc nawet nie było okazji zatestować, bo małpa była pierwsza. Dzwonię dzisiaj do szpitala umówić się na drożność, zaczynam brać Miovelia i to ostatni cykl z ziołami o. Sroki.
    Śniło mi się dzisiaj, że wysikalam ⏸️ kreski, takie piękne. Chociaż w śnie się udało 🙂
    Super było tu z Wami być, wzajemnie sobie kibicować. Jeszcze nigdy tak dużo kciuków nikt za mnie nie trzymał 😊 Do zobaczenia w sierpniu! 🍀

Gdzie jest guzik "nie lubię"? ☹️

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luśka18 wrote:
    Trzymam kciuki ❤❤❤ powtórz w dniu 🐵 i wtedy będzie wiadomo.
    Kciuki napewno się przydadzą ! ✊✊
    W piątek powinna przyjść @ wiec powtórzę test i będę grzecznie czekać do niedzieli !

Glendolinaa lubi tę wiadomość

20s640t.png
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:

Znam to rozczarowanie.....
    Ale zostaw test w szufladce bo może przyda się w sierpniu 💪
    Ja jestem drugi cykl z miovelia i zobaczymy co Z tego wyjdzie.
    I od tego cyklu dałam staremu fertilman.
    Tą @ niech szlak trafi.....

20s640t.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Znam to rozczarowanie.....
    Ale zostaw test w szufladce bo może przyda się w sierpniu 💪
    Ja jestem drugi cykl z miovelia i zobaczymy co Z tego wyjdzie.
    I od tego cyklu dałam staremu fertilman.
    Tą @ niech szlak trafi.....
    Znam to uczucie doskonale. A mam też tak, że przeczucia mi towarzyszą, a od początku Wam tu marudziłam o ten lipiec, bo go nie czułam 😔 Chociaż badanie zrobię, ale wolałabym nie musieć. Co za życie 😪😣 Kiedyś się musi udać.
    A za Ciebie Maja kciuki ✊🏻 i wysyłam dobre myśli, może za mnie dostaniesz ⏸️ kreseczki 😊

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Znam to uczucie doskonale. A mam też tak, że przeczucia mi towarzyszą, a od początku Wam tu marudziłam o ten lipiec, bo go nie czułam 😔 Chociaż badanie zrobię, ale wolałabym nie musieć. Co za życie 😪😣 Kiedyś się musi udać.
    A za Ciebie Maja kciuki ✊🏻 i wysyłam dobre myśli, może za mnie dostaniesz ⏸️ kreseczki 😊
    Pewnie ze zobaczysz !
    Ostatnio przecież była tu Renia która zobaczyła ok 8 latach 🤯
    Ehh.... tak naprawdę do póki człowiek nie zacznie się starać to nie wie ile dziewczyn ma problem a ile nie potrafi cieszyć się z dwóch kresek w obawie ze za chwile znikną.....

20s640t.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ