Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Pewnie ze zobaczysz !
    Ostatnio przecież była tu Renia która zobaczyła ok 8 latach 🤯
    Ehh.... tak naprawdę do póki człowiek nie zacznie się starać to nie wie ile dziewczyn ma problem a ile nie potrafi cieszyć się z dwóch kresek w obawie ze za chwile znikną.....
    Mnie te starania poza pokorą i cierpliwością nauczyły również, że nikt nie rozumie tego problemu poza osobami, których też on dotyczy. Ile ja usłyszałam nietrafionych słów pocieszenia od osób, które nigdy nie poznały problemu niepłodności... Dopiero tutaj czuję się w pełni zrozumiana 🙂

Clausix, Majaaaa, Papillon lubią tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez te starania z miesiąca na miesiąc mam coraz większą niechęć. Z młodym było super. Powiedziałam sobie że chcę dziecko i praktycznie od razu bylam w ciąży. Miałam wizję dużej rodziny z przynajmniej trzema maluszkami a tu zonk :(

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też marzę o 3 maluszkach. Zawsze czułam, że nie przyjdzie to z łatwością, ale to już 15 cykl starań i kto wie ile przede mną... Jakbym wiedziała, że tyle to zajmie to zaczelabym jeszcze młodziej starania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 08:07

Emiliaa lubi tę wiadomość

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zawsze chciałam 3, ale wizja jeszcze 2 ciąż mnie przeraża. W sumie teraz to bardziej przerażają mnie starania. Ale jeszcze jedno bym chciała. Nie mam rodzeństwa i nie chce, żeby moje dziecko tez nikogo nie miało jak ja.
    Czułam, ze będzie szybko - jak pstryknięcie palcami. A teraz myśle, ze się nie uda nigdy. Chyba jestem tu najbardziej pesymistycznie nastawiona i najwiecej marudzę. Ale ciężko inaczej. Rzadko mam zrywy, ze wierze, ze się uda.
    A bardzo negatywnie wpływa to na moje życie niestety. No i zniechęcona jestem do tego wszystkiego..
    Ale nie umiem odpuścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 08:20

• Clausix Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakładałam, że się uda w 6 miesięcy.. Jak w 5 cyklu zobaczyłam kreski to powinnam się ucieszyć, a ja od razu wiedziałam, że będzie źle. No i się sprawdziło. Teraz mam takie wahania - euforia - depresja...

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina nie możesz tak myśleć! To nie pomaga. Wszystkie tutaj jedziemy na tym samym wózku, zobacz jaki masz piękny Skarb, na dole się odlicza jej każdy szczęśliwy dzień 🙂 Zobaczysz, że w końcu się uda. Nie jest łatwo, każda z nas ma chwile słabości i załamania. Ja odkąd minął rok starań czuję rezygnację, nie wiem ile jeszcze ten wózek muszę ciągnąć, ale będę to robiła do końca z Waszą pomocą. Nie damy Ci upaść i się poddać 💪🏻😊

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix my kobiety czujemy często takie rzeczy podświadomie. Ja wierzę mocno w intuicję i zawsze staram się działać tak żeby się z tym dobrze czuć i nie robić nic wbrew samej sobie. Do Ciebie też się los uśmiechnie, może nawet w tym cyklu 😊🍀 Wynagrodzi Ci stratę i znowu poczujesz ogromne szczęście 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 08:27

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, dziękuje. Właśnie dzięki Wam na forum mam te chwile, kiedy wierze, ze się musi udać!
    Starczy tych żali!
    Lipiec znowu pokazał magię:) trza się cieszyć:)

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

• Kate28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Też bym tak chciała bez leków ale u mnie to raczej niemożliwe w ogóle 😔
    Dobrze że jesteś zadowolona 🙂 ja też myślę o pojsciu do innego gin....

Dziewczynki u mnie spadek tak jak się spodziewalam tylko gdzie ta 🐵 ?? 🤬 niech już przylazi A nie rozwleka mi cykl....

Czekam na Ciebie Niezapominajka 🍀💪✊✊

Wyniki są dobre dlatego teraz walczymy bez leków, wiem że czasem sie tak nie da 😔. Myślę, ze zmiana gin może wyjść Ci na dobre. Popatrzy innym okiem na to wszystko,może będzie miał jakiś inny ,,pomysł".

Zakładam 3m-ce staranie bez kalendarzyka i mierzenia temperatury. Chce zrobić taki 3-miesieczny chillout. Mam nadzieje, że mi się uda. Pewnie i tak będę liczyć dni i w 12 do 16 dc polować na męża 🙈... To już chyba taki odruch 😂.

Mama8latka lubi tę wiadomość

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Clausix my kobiety czujemy często takie rzeczy podświadomie. Ja wierzę mocno w intuicję i zawsze staram się działać tak żeby się z tym dobrze czuć i nie robić nic wbrew samej sobie. Do Ciebie też się los uśmiechnie, może nawet w tym cyklu 😊🍀 Wynagrodzi Ci stratę i znowu poczujesz ogromne szczęście 🍀

Na początku lipca bardzo mocno czułam ten cykl, że to będzie TEN. Zobaczymy 😉
    Na razie mamy piękny wysyp ⏸️ 😁

Niezapominajka 🍀, Papillon lubią tę wiadomość

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Na początku lipca bardzo mocno czułam ten cykl, że to będzie TEN. Zobaczymy 😉
    Na razie mamy piękny wysyp ⏸️ 😁
    I tego się trzymaj 😊 Ja liczę na sierpień. Generalnie to marzę o tym żeby udało się w tym roku.

Clausix, Papillon lubią tę wiadomość

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy II ciąży obiecałam sobie, że nie będę korzystała już z forum, ale jednak się nie da, trochę takie uzależnienie :D :D
    Ja w pon ide do gina, to bedzie 12 dc, z wynikami prolaktyny i progresteronu, zobaczymy ;) teraz będzie 4 cs.

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja przez te starania z miesiąca na miesiąc mam coraz większą niechęć. Z młodym było super. Powiedziałam sobie że chcę dziecko i praktycznie od razu bylam w ciąży. Miałam wizję dużej rodziny z przynajmniej trzema maluszkami a tu zonk :(

ja kojarzę Ciebie z pierwszej ciazy, tylko wlasnie szybciej ucieklas z wątkow ;p

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Karenira Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaa trzymam kciuki.
    Niezapominajka nie trać nadziei. Marzenia się spełniają :)

W moim aktualnie bezowulacyjnym cyklu (lekarz w 10dc nie widział pęcherzyków) dzisiaj poszła temperatura do góry o te 0,2 stopnia :P To mi daje nadzieję, że może jednak coś się tam działo. Jeśli nie to najwyżej będę czekać nie na początek, a na koniec sierpnia.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Kate28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Ja też marzę o 3 maluszkach. Zawsze czułam, że nie przyjdzie to z łatwością, ale to już 15 cykl starań i kto wie ile przede mną... Jakbym wiedziała, że tyle to zajmie to zaczelabym jeszcze młodziej starania.
    Zawsze marzyłam o dużej rodzinie. Chciałam mieć 4 dzieci 🙈... Ale teraz kiedy nawet jednego nie mam a staramy się od 2 lat to jakoś tego nie widzę. Jak sobie pomyślę przez co człowiek musi przejsc i nie chodzi mi tutaj tylko o badania, kalendarzyki, wizyty u ginekologa, leki, zachowywaniu się po ovu jakby się było w ciąży i uważanie na siebie ,,bo może fasolka rośnie", ciągle wachania nastroju ale głównie o brak empatii że strony otoczenia, brak zrozumienia i niestosowne pytania🤦to powątpiewam w te moje plany związane z dużą rodzina. 😜

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj miałam klientkę w pracy, 45 lat i 4 dzieci ;) zaszła w ciaze w wieku 40,37,33,31 lat :) i ma dużą rodzinę <3

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Papillon Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa trzymam mocno kciuki, żeby kreska ciemniała, a małpie mówimy stanowcze nie!
    Niezapominajka przykro mi 😑 ale pamiętaj, że dobre przeczucia mówią Ci o sierpniu!!! I trzeba pozytywnie myśleć 😀
    Ja też myślałam kiedyś, że zajdę w ciążę raz dwa, ale życie miało inne plany. Chociaż żyję nadzieją, że w ciągu 3 miesiący się uda❤️❤️❤️ jakieś mam takie przeczucie. Mam też dobre przeczucia co do Was. Wakacje będą dla nas łaskawe czuję to ☺️
    Clausix u Ciebie muszą być te || kreseczki ✊

Clausix, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noezapominajka przykro mi 😔😔😔 tak liczylam na te dwie kreseczki twoje 😟 trudno zobaczymy się na watku sierpniowym bo u mnie znów spadek tylko jeszcze nie chce przylezc.....
    Majaa no proszę proszę trzymam kciuki by ciemniala kreseczka ✊✊✊✊

Ja już nie marzę o 3 dzieci, chciałabym jeszcze TYLKO to 1.... i już naprawdę nic wiecej od życia nie będę chcieć.. ale jak widać chyba nie jest mi dane... 😔

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    ja kojarzę Ciebie z pierwszej ciazy, tylko wlasnie szybciej ucieklas z wątkow ;p

Też właśnie coś mi się twój nick wydawał znajomy :)
    W połowie ciąży wyladowałam w szpitalu z krwawieniem no i potem potrzebowałam troszkę dystansu dlatego odpuściłam forum

• belldandy Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Tez zawsze chciałam 3, ale wizja jeszcze 2 ciąż mnie przeraża. W sumie teraz to bardziej przerażają mnie starania. Ale jeszcze jedno bym chciała. Nie mam rodzeństwa i nie chce, żeby moje dziecko tez nikogo nie miało jak ja.
    Czułam, ze będzie szybko - jak pstryknięcie palcami. A teraz myśle, ze się nie uda nigdy. Chyba jestem tu najbardziej pesymistycznie nastawiona i najwiecej marudzę. Ale ciężko inaczej. Rzadko mam zrywy, ze wierze, ze się uda.
    A bardzo negatywnie wpływa to na moje życie niestety. No i zniechęcona jestem do tego wszystkiego..
    Ale nie umiem odpuścić.

Nie prawda ! To ja tutaj najwiecej się żale ;(

Ja od zawsze chciałam trójkę i zawsze uważałam, ze jestem płodna, w końcu 3 ciąże 1 cykl, a jedna 3 cykl po poronieniu...

Teraz nie wiem jaka jestem bo na 4 cykle raz testowałam z bzykiem 3 Dni przed owulacja i w tym cyklu będę testować... mam wrażenie, ze muszę mieć bzyk centralnie w ovu abym zaszła ;((

Ja uważam ze wszystkie macie szanse bo oboje chcecie i się staracie, a mój chce w teorii co cykl, w dni niepłodne... a potem włącza mu się panika ze nie da rady teraz psychicznie tego udźwignąć, ze musi być pod opieka terapeuty , a teraz wróciła właśnie terapia po wirusie...
    chce przerwy do września max października, ale dla mnie to gra na czas bo rok sue przygotowywaliśmy do tej ciąży i taki czas on wymyślił i co? Ech

Boje się, ze nigdy nie będę już w ciąży, a zawsze jak coś było kupowane np na wyprawke dla drugiego i myślałam czy nie żal kasy to było „ przecież to nie ostatnia ciaza, przyda się ” i zawsze kiedy ktoś mnie spytal to otwarcie mówiłam ze planujemy trójkę, to nie jest nagły mój zryw, tylko razem o tym mówiliśmy...

Ja się mogę starać nawet rok na spokojnie, cxy ile tam trzeba, ale zebym miała taka szanse ze oboje w tym jesteśmy ;(( sama dziecka sobie nie zrobię ;((

Wiec cieszcie się ze Wasi chcą, biorą chętnie suple i Was wspierają

Czuje się bardzo złe... poświęciłam wszystko.. ciężkie treningi na czas staran aby to pomogło, przytyłam 4 kg, Co cykl liczyłam ze to ten i ze sue nie wycofa, brałam tyle tego, monitor, drogie testy... i skończyłam z niczym..

Ja mu mówiłam ze zrozumiem wszystko tzn bo jak mówi Ze chce, ze klinika jak nam nie będzie wychodzić, ze będziemy próbować do końca, ze się uda pewnie do jesieni... wystarczy mi żeby chciał, a jak w trakcie pojawi się blokada fizyczna ze nie ma końca i orgazmu to ok, ale chodzi mi o jego rozmowe i wycofywanie to tego nie jesyem wstanie zaakceptować... to Nir zabawa s dom misiami, dam Ci i zabiorę tylko robienie mi huśtawki emocjonalnej bo wie jak przeżyłam 2 straty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 09:35

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ