Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLadinola wrote:Ojj też nienawidzę zapachu papierosów, mój mąż jak go poznałam to palił, bardzo mnie to wnerwiało. Ale dla mnie rzucił. Ale słuchaj może coś jest na rzeczy, trzymam mocno kciuki!
Ja rzuciłam 4 lata temu palenie i mnie do tej pory dym irytuje.
Mój mąż niestety kilka razy podchodził do rzucania ale mu nie wyszło. Teraz pali iqos czy jak to się nazywa i mi dalej śmierdzi, a on twierdzi, że ładnie pachnie. Czasem mam ochotę go udusić. -
nick nieaktualnyPani Ciasio wrote:U nas w ciągu jakichś dwóch lat ruchliwość poprawiła się z ok. 30% na ponad 70%. Myślę, że zaważył bardziej higieniczny tryb życia: troszkę zdrowiej jemy, mąż zaczął biegać, były witaminy i suplementy. No i oczywiście już się pozbieraliśmy psychicznie po wielkim stresie, jaki mieliśmy jeszcze przed wykonaniem pierwszych badań. Natomiast wciąż są codzienne stresy- praca i finanse to chyba złoty standard na liście zmartwień każdego mężczyzny, a czasem się przecież zdarzają jakieś sprzeczki itd. Staramy się też kilka razy w roku pojechać w jakieś góry czy pagórki, tak nawet na jeden dzień, żeby się zregenerować, zdrowo zmęczyć i pooddychać świeżym powietrzem
Co do badania kariotypu to trzymam kciuki, zaraz będzie sierpień i będzie już wiadomo, na czym stoicie. Na szczęście teraz są możliwości, żeby sobie poradzić z ewentualnymi problemami- chociaż mam nadzieję, że po prostu kariotyp męża będzie idealny i odetchniecie spokojniej -
nick nieaktualnyUlaFalka wrote:Ja rzuciłam 4 lata temu palenie i mnie do tej pory dym irytuje.
Mój mąż niestety kilka razy podchodził do rzucania ale mu nie wyszło. Teraz pali iqos czy jak to się nazywa i mi dalej śmierdzi, a on twierdzi, że ładnie pachnie. Czasem mam ochotę go udusić.
Mój mąż nawet jak palił to raczej na dworze lub przy otwartym oknie, nie lubił siedzieć w zadymionym pomieszczeniu. -
U mnoe drugi dzień z rzędu sporo rozciagliwego sluzu. Jest bialy i gęstszy niż płodny, dość dziwny. Jutro testowanie, prawdopodobnie ostatnie w tym cyklu 13 dpo, to sie dowiem co i jak
Nona, Agaalexa90, Pani Ciasio, Malwcia89 lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Mysza13 wrote:Po jakim czasie były efekty? I jak często pił?27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
Angela wrote:Po trzech miesiącach. Dawał 1 łyżeczkę do soku lub jogurtu ale dość nieregularnie a mimo to się poprawiła.
Kupiłam i przed owulacja robiłam takie smoothie z ta maca. Nie dobre to na maksa... stwierdziłam, ze pewnie i tak nie działa... kurcze chyba jednak trzeba będzie wrócić... -
Mysza13 wrote:Kupiłam i przed owulacja robiłam takie smoothie z ta maca. Nie dobre to na maksa... stwierdziłam, ze pewnie i tak nie działa... kurcze chyba jednak trzeba będzie wrócić...27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Ignissa wrote:U mnoe drugi dzień z rzędu sporo rozciagliwego sluzu. Jest bialy i gęstszy niż płodny, dość dziwny. Jutro testowanie, prawdopodobnie ostatnie w tym cyklu 13 dpo, to sie dowiem co i jak
Ignissa lubi tę wiadomość
27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Angela I co proponują na to?
Nona lubi tę wiadomość
27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
nick nieaktualnyNona wrote:Ja Cię rozumiem. Mojemu wczoraj robiłam jazdy. Mi zależy jemu na drugim dziecku nie więc wiesz.... Przeżywam to wszystko sama i z Wami. Ech. Faceci...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 21:26
Nona lubi tę wiadomość
-
Julka wrote:Nona my nawet nie mamy wspolnego dziecka bo wiecznie zwlekal.A druga sprawa to mam silna potrzebe zeby miec dziecko i winie jego za to ze nie doszlo do tego wczesniej i zawsze w klotni wypominam mu to bo czuje ogromna presje czasu .Tylko tu moge sie wyzalic .Zawsze bylismy zgranym malzenstwem ale teraz czuje ze zostalam sama.
Może się boi odpowiedzialności za dziecko? -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny 😊 ja już wróciłam 😊 na roczku było spoko ale oczywiście padło te niezreczne pytanie z ust pewnej znajomej która juz jest mama... "a wy kiedy? " no ale co zrobić... Dowiedziałam się że moja dawna przyjaciółka jest w zaawansowanej ciąży i będzie niedługo rodzic... Pewna znajoma też zaciazyla... Ale tak poza tym to było super 😊 jeju ile wpisow przez weekend.... Są jakieś nowe ❤️??? Bo dużo mam do nadrabiania.... Od piątku... 😊 Dziś pewnie wpisów nie nadrobię, ale jutro się postaram 😘😘😘
Jestem właśnie w 9 dc, jutro 10... I troche piersi już czuję jak dotykam 😐 więc u mnie raczej tak jak pisałam wcześniej pewnie nic z tego....Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 22:13
Julka, Nona lubią tę wiadomość
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
nick nieaktualnyMysza13 wrote:Może się boi odpowiedzialności za dziecko?
Nona lubi tę wiadomość