Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladinola wrote:Ale trzeba wziąć pod uwagę, że implantacje odbywają się nawet 12dpo więc testy lepiej robić koło 13-14dpo.
Dlatego następny test 25 lipca i ani minuty szybciej.
Podkusiło mnie, bo byłam wczoraj u rodziców. Kiedyś u nich w domu się paliło papierosy tak 3-4 lata temu. Siedziałam na fotelu podniosłam rękę do góry i dłoń mi tak śmierdziała papierosami jakbym ja przed chwilą paliła. Musiałam iść myć ręce bo tak irytujący smród to był... nigdy tam nie wyczułam nic takiego i pomyślałam, ze coś może jest na rzeczy... -
nick nieaktualnyMysza13 wrote:Dlatego następny test 25 lipca i ani minuty szybciej.
Podkusiło mnie, bo byłam wczoraj u rodziców. Kiedyś u nich w domu się paliło papierosy tak 3-4 lata temu. Siedziałam na fotelu podniosłam rękę do góry i dłoń mi tak śmierdziała papierosami jakbym ja przed chwilą paliła. Musiałam iść myć ręce bo tak irytujący smród to był... nigdy tam nie wyczułam nic takiego i pomyślałam, ze coś może jest na rzeczy... -
Ladinola wrote:My robiliśmy ogólne w kwietniu i jedynie ruch postępowy dosyć niski. Za jakiś czas będziemy powtarzać do tego posiew nasienia i jak się uda te szczegółowe badania, na razie mąż nie może zrobić badań nasienia bo brał antybiotyki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 11:40
Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Nona wrote:Namówiłam męża na bad nasienia. Dam znać jak wynik. Robiła któraś? Jakie macie wyniki?27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
nick nieaktualnyIgnissa wrote:O a moj brał antybiotyk w zeszlym miesiącu a i tak go wysłałam. Nie wiedziałam, że nie można i nawet mimo to badania wyszły ok...
-
Ladinola wrote:Antybiotyki nie tyle co pogarszają wynik co go fałszują. 2 tygodnie trzeba poczekać co najmniej po zakończonej antybiotykoterapii. Tak nam powiedziała nasza pani ginekolog. A jak się idzie na badanie fragmentacji DNA plemników to po zakończonej antybiotykoterapii trzeba zaczekać 6 tygodni żeby zrobić to badanie.Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
nick nieaktualnyIgnissa wrote:To moj mial zwykle a antybiotyk bral na początku czerwca, więc powinno być juz ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 12:50
-
Ladinola wrote:No i jeszcze warto po 3 miesiącach powtórzyć badanie bo jedno może być nie do końca miarodajne. Ale super, że u Was pod tym kątem już wszystko jest ok. My czekamy tak do września jakoś raczej, może posiew szybciej zrobimy i ogólne a fragmentacje itd właśnie we wrześniu. A to wyniki mojego męża:
Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
nick nieaktualny
-
Ależ my baby mamy wyobraźnię Siedzę i nasluchuje i jakby nie płaski brzuch to zdiagnozowalabym u siebie ciąże Nawet ruchy czuję 😂😂😂 A na poważnie to mam 25dc i +/- 6 dni do okresu Temp mi spadła i to sporo Brzuch mnie boli więc siedzę i myślę Mysza ja też pospieszylam się z testem i teraz walczę sama ze sobą żeby nie zrobić kolejnego
-
U mojego jakoś te badania inaczej wyglądają. Tutaj oprocz tej ruchliwosci, wydaje mi się, że jest super. Nawet nie wiem czy ta mala ruchliwość tak bardzo przeszkadza przy takiej ilosciStarania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Ladinola wrote:No i jeszcze warto po 3 miesiącach powtórzyć badanie bo jedno może być nie do końca miarodajne. Ale super, że u Was pod tym kątem już wszystko jest ok. My czekamy tak do września jakoś raczej, może posiew szybciej zrobimy i ogólne a fragmentacje itd właśnie we wrześniu. A to wyniki mojego męża:
Ladinola, ale super ilość! Co prawda ruch mógłby być lepszy, ale nad tym można troszkę popracować U mojego męża skończył się bardzo stresujący okres w życiu, a oprócz tego brał suplementy i naprawdę ładnie mu podrosło )Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Ma_ho wrote:Ależ my baby mamy wyobraźnię Siedzę i nasluchuje i jakby nie płaski brzuch to zdiagnozowalabym u siebie ciąże Nawet ruchy czuję 😂😂😂 A na poważnie to mam 25dc i +/- 6 dni do okresu Temp mi spadła i to sporo Brzuch mnie boli więc siedzę i myślę Mysza ja też pospieszylam się z testem i teraz walczę sama ze sobą żeby nie zrobić kolejnego
Najlepiej to by było się czymś zająć produktywnym. Nie myśleć za dużo. Bo są mdłości, zawroty głowy i ciągną jajniki a na białych testach trzecie oko widzi wyimaginowane kreski...Ma_ho lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIgnissa wrote:U mojego jakoś te badania inaczej wyglądają. Tutaj oprocz tej ruchliwosci, wydaje mi się, że jest super. Nawet nie wiem czy ta mala ruchliwość tak bardzo przeszkadza przy takiej ilosci
-
nick nieaktualnyPani Ciasio wrote:Ladinola, ale super ilość! Co prawda ruch mógłby być lepszy, ale nad tym można troszkę popracować U mojego męża skończył się bardzo stresujący okres w życiu, a oprócz tego brał suplementy i naprawdę ładnie mu podrosło )
-
nick nieaktualny
-
Ladinola wrote:U nas też dużo stresu, do tego ciężką pracę mój ma i też stresującą. Byłoby pewnie gorzej jakbyśmy nie dbali o zdrowe odżywianie i inne tego typu rzeczy. Zobaczymy jak kolejne wyjdą. No i ciekawe jak będzie wyglądał wynik kariotypu męża a wynik ten dopiero na początku sierpnia będzie.
U nas w ciągu jakichś dwóch lat ruchliwość poprawiła się z ok. 30% na ponad 70%. Myślę, że zaważył bardziej higieniczny tryb życia: troszkę zdrowiej jemy, mąż zaczął biegać, były witaminy i suplementy. No i oczywiście już się pozbieraliśmy psychicznie po wielkim stresie, jaki mieliśmy jeszcze przed wykonaniem pierwszych badań. Natomiast wciąż są codzienne stresy- praca i finanse to chyba złoty standard na liście zmartwień każdego mężczyzny, a czasem się przecież zdarzają jakieś sprzeczki itd. Staramy się też kilka razy w roku pojechać w jakieś góry czy pagórki, tak nawet na jeden dzień, żeby się zregenerować, zdrowo zmęczyć i pooddychać świeżym powietrzem
Co do badania kariotypu to trzymam kciuki, zaraz będzie sierpień i będzie już wiadomo, na czym stoicie. Na szczęście teraz są możliwości, żeby sobie poradzić z ewentualnymi problemami- chociaż mam nadzieję, że po prostu kariotyp męża będzie idealny i odetchniecie spokojniejLeki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Na ruchliwość polecam mace, u nas się poprawila27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI