X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 sierpnia wpisz :) dzieki

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Mysza13 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ale trzeba wziąć pod uwagę, że implantacje odbywają się nawet 12dpo więc testy lepiej robić koło 13-14dpo. :)

Dlatego następny test 25 lipca i ani minuty szybciej.
    Podkusiło mnie, bo byłam wczoraj u rodziców. Kiedyś u nich w domu się paliło papierosy tak 3-4 lata temu. Siedziałam na fotelu podniosłam rękę do góry i dłoń mi tak śmierdziała papierosami jakbym ja przed chwilą paliła. Musiałam iść myć ręce bo tak irytujący smród to był... nigdy tam nie wyczułam nic takiego i pomyślałam, ze coś może jest na rzeczy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza13 wrote:
    Dlatego następny test 25 lipca i ani minuty szybciej.
    Podkusiło mnie, bo byłam wczoraj u rodziców. Kiedyś u nich w domu się paliło papierosy tak 3-4 lata temu. Siedziałam na fotelu podniosłam rękę do góry i dłoń mi tak śmierdziała papierosami jakbym ja przed chwilą paliła. Musiałam iść myć ręce bo tak irytujący smród to był... nigdy tam nie wyczułam nic takiego i pomyślałam, ze coś może jest na rzeczy...
    Ojj też nienawidzę zapachu papierosów, mój mąż jak go poznałam to palił, bardzo mnie to wnerwiało. Ale dla mnie rzucił. :) Ale słuchaj może coś jest na rzeczy, trzymam mocno kciuki! <3

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    My robiliśmy ogólne w kwietniu i jedynie ruch postępowy dosyć niski. Za jakiś czas będziemy powtarzać do tego posiew nasienia i jak się uda te szczegółowe badania, na razie mąż nie może zrobić badań nasienia bo brał antybiotyki.
    O a moj brał antybiotyk w zeszlym miesiącu a i tak go wysłałam. Nie wiedziałam, że nie można i nawet mimo to badania wyszły ok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 11:40

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Angela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Namówiłam męża na bad nasienia. Dam znać jak wynik. Robiła któraś? Jakie macie wyniki?
    U mojego mniejsza ilość plemnikow i tylko 1% morfologia

27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    O a moj brał antybiotyk w zeszlym miesiącu a i tak go wysłałam. Nie wiedziałam, że nie można i nawet mimo to badania wyszły ok...
    Antybiotyki nie tyle co pogarszają wynik co go fałszują. 2 tygodnie trzeba poczekać co najmniej po zakończonej antybiotykoterapii. Tak nam powiedziała nasza pani ginekolog. A jak się idzie na badanie fragmentacji DNA plemników to po zakończonej antybiotykoterapii trzeba zaczekać 6 tygodni żeby zrobić to badanie.

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Antybiotyki nie tyle co pogarszają wynik co go fałszują. 2 tygodnie trzeba poczekać co najmniej po zakończonej antybiotykoterapii. Tak nam powiedziała nasza pani ginekolog. A jak się idzie na badanie fragmentacji DNA plemników to po zakończonej antybiotykoterapii trzeba zaczekać 6 tygodni żeby zrobić to badanie.
    To moj mial zwykle a antybiotyk bral na początku czerwca, więc powinno być juz ok.

16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    To moj mial zwykle a antybiotyk bral na początku czerwca, więc powinno być juz ok.
    No i jeszcze warto po 3 miesiącach powtórzyć badanie bo jedno może być nie do końca miarodajne. Ale super, że u Was pod tym kątem już wszystko jest ok. :) My czekamy tak do września jakoś raczej, może posiew szybciej zrobimy i ogólne a fragmentacje itd właśnie we wrześniu. A to wyniki mojego męża:
    2rm6ryo.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 12:50

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    No i jeszcze warto po 3 miesiącach powtórzyć badanie bo jedno może być nie do końca miarodajne. Ale super, że u Was pod tym kątem już wszystko jest ok. :) My czekamy tak do września jakoś raczej, może posiew szybciej zrobimy i ogólne a fragmentacje itd właśnie we wrześniu. A to wyniki mojego męża:
    2rm6ryo.jpg
    Mój idzie do androloga, zobaczmy co nam doradzi :)

16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ♥️
    Mogę dołączyć?

Nona lubi tę wiadomość

• Ma_ho Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ my baby mamy wyobraźnię Siedzę i nasluchuje i jakby nie płaski brzuch to zdiagnozowalabym u siebie ciąże Nawet ruchy czuję 😂😂😂 A na poważnie to mam 25dc i +/- 6 dni do okresu Temp mi spadła i to sporo Brzuch mnie boli więc siedzę i myślę Mysza ja też pospieszylam się z testem i teraz walczę sama ze sobą żeby nie zrobić kolejnego

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego jakoś te badania inaczej wyglądają. Tutaj oprocz tej ruchliwosci, wydaje mi się, że jest super. Nawet nie wiem czy ta mala ruchliwość tak bardzo przeszkadza przy takiej ilosci ;)

16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    2rm6ryo.jpg

Ladinola, ale super ilość! :) Co prawda ruch mógłby być lepszy, ale nad tym można troszkę popracować :) U mojego męża skończył się bardzo stresujący okres w życiu, a oprócz tego brał suplementy i naprawdę ładnie mu podrosło :))

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • Mysza13 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Ależ my baby mamy wyobraźnię Siedzę i nasluchuje i jakby nie płaski brzuch to zdiagnozowalabym u siebie ciąże Nawet ruchy czuję 😂😂😂 A na poważnie to mam 25dc i +/- 6 dni do okresu Temp mi spadła i to sporo Brzuch mnie boli więc siedzę i myślę Mysza ja też pospieszylam się z testem i teraz walczę sama ze sobą żeby nie zrobić kolejnego

Najlepiej to by było się czymś zająć produktywnym. Nie myśleć za dużo. Bo są mdłości, zawroty głowy i ciągną jajniki a na białych testach trzecie oko widzi wyimaginowane kreski...

Ma_ho lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Mój idzie do androloga, zobaczmy co nam doradzi :)
    Nam pani doktor zaleciła, żeby powtórzyć badania i zrobić posiew i szczegółowe i dopiero iść do androloga ze wszystkim żeby nie biegać co rusz z innymi wynikami. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    U mojego jakoś te badania inaczej wyglądają. Tutaj oprocz tej ruchliwosci, wydaje mi się, że jest super. Nawet nie wiem czy ta mala ruchliwość tak bardzo przeszkadza przy takiej ilosci ;)
    No właśnie nam też się tak wydaje, byłam w szoku, że mąż ma taką armię. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Ladinola, ale super ilość! :) Co prawda ruch mógłby być lepszy, ale nad tym można troszkę popracować :) U mojego męża skończył się bardzo stresujący okres w życiu, a oprócz tego brał suplementy i naprawdę ładnie mu podrosło :))
    U nas też dużo stresu, do tego ciężką pracę mój ma i też stresującą. Byłoby pewnie gorzej jakbyśmy nie dbali o zdrowe odżywianie i inne tego typu rzeczy. Zobaczymy jak kolejne wyjdą. No i ciekawe jak będzie wyglądał wynik kariotypu męża a wynik ten dopiero na początku sierpnia będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    Hej ♥️
    Mogę dołączyć?
    Pewnie! :) Jeszcze kilka dni lipca zostało. ;p Kiedy testujesz? :)

• Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    U nas też dużo stresu, do tego ciężką pracę mój ma i też stresującą. Byłoby pewnie gorzej jakbyśmy nie dbali o zdrowe odżywianie i inne tego typu rzeczy. Zobaczymy jak kolejne wyjdą. No i ciekawe jak będzie wyglądał wynik kariotypu męża a wynik ten dopiero na początku sierpnia będzie.

U nas w ciągu jakichś dwóch lat ruchliwość poprawiła się z ok. 30% na ponad 70%. Myślę, że zaważył bardziej higieniczny tryb życia: troszkę zdrowiej jemy, mąż zaczął biegać, były witaminy i suplementy. No i oczywiście już się pozbieraliśmy psychicznie po wielkim stresie, jaki mieliśmy jeszcze przed wykonaniem pierwszych badań. Natomiast wciąż są codzienne stresy- praca i finanse to chyba złoty standard na liście zmartwień każdego mężczyzny, a czasem się przecież zdarzają jakieś sprzeczki itd. Staramy się też kilka razy w roku pojechać w jakieś góry czy pagórki, tak nawet na jeden dzień, żeby się zregenerować, zdrowo zmęczyć i pooddychać świeżym powietrzem :)
    Co do badania kariotypu to trzymam kciuki, zaraz będzie sierpień i będzie już wiadomo, na czym stoicie. Na szczęście teraz są możliwości, żeby sobie poradzić z ewentualnymi problemami- chociaż mam nadzieję, że po prostu kariotyp męża będzie idealny i odetchniecie spokojniej <3

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • Angela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ruchliwość polecam mace, u nas się poprawila

27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ