Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 23 lipca 2019, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Dubra. Można wpisać @ już od 21.30 plamie, jutro przyjdzie. Kupiłam tampony. Sierpień mój.
    ✊🏻✊🏻Za sierpień !

    Julka, Nona lubią tę wiadomość

  • Miśka 91 Autorytet
    Postów: 350 169

    Wysłany: 23 lipca 2019, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czuję brzuch więc małpa przyjdzie jutro 😏😒

    Syn 8lat
    Ja lat 29
    Termin planowanej @ 30.10
    Cykl 27-29
    Cykl starań- już tego nie liczę 🙄
    prolaktyna 29
    Progesteron za niski
    Morfologia plemników 2%
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 23 lipca 2019, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Emzetka to cichutkie gratulacje <3

    Justyna daj rano znać ;)
    Dam na pewno.... 😊😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 23 lipca 2019, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Dubra. Można wpisać @ już od 21.30 plamie, jutro przyjdzie. Kupiłam tampony. Sierpień mój.
    Buuu ☹️☹️☹️☹️ trzymam kciuki za nowy cykl 😘

    Nona lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lipca 2019, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona :( może to zagnieżdżenie?...

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • Emi36 Przyjaciółka
    Postów: 134 22

    Wysłany: 23 lipca 2019, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Tak Facelle. Za 6.99 ;) Pierwszy cykl. Ból piersi, inny niż na miesiączkę. I to tyle z objawów. Śluzu nie mam żadnego. Ale mam już za sobą poronienie, wiec nawet się boje dziękować za gratulacje.
    Gratulacje ☺️ objawy jak u mnie cycki ciężkie bolące śluz tez nijaki niby lepki nie kremowy ale twój test wyraźniejszy ☺️ mój z dziś ledwo widać ale jest kreska też 10 dpo ☺️

    Julka lubi tę wiadomość

    Iwona 39 lat
    Endometrioza I st.
    11.04.2016 Aniołek 7t 3d ciąża pozamaciczna :(
    3 miesiace pózniej ciąża Amelka <3 mały cud <3
    198e9be07204aef8989853855003ef9f.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lipca 2019, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniach i wizycie u gin. Badania wyszły bez rewelacji. W kwietniu TSH miałam poniżej normy bo mi zwiększył Endo dawkę a dzisiaj mi wyszło ponad 3 prawie 4 nawet. Prolaktyna w górnej granicy normy. Glukoza 94. Testosteron w połowie przedziału.
    Same wyniki już mnie lekko przygnebily no ale pojechałam do gin. No i zaczęłam gadkę ze jak wie staramy się ponad rok i chcemy już konkretnie zacząć działać no i że mąż idzie jutro na badanie nasienia bo się nie wyrobiliśmy wcześniej. Kobitka stwierdziła że ona ze swojej strony za wiele zrobić nie może bo jest tylko raz w tyg w gabinecie, ale zleciła mi badania z krwi które mam zrobić między 3-5 DC i też grupę krwi. No i jak zrobię te badania to bez umawiania się mam przyjść z moimi wynikami i meza i wtedy zobaczymy co i jak. Zaproponowała mi jeszcze ze swojej strony laparoskopię ale to jest rozmowa po obejrzeniu wyników. I jeśli gdyby to nie pomogło to wyśle nas do innego lekarza lub kliniki. Jak wracałam do domu to łzy mi w oczach stawały, w sumie to nie wiem dlaczego. Mam wrażenie że ruszamy powoli do przodu i wierzę że się uda. Teraz tylko czekam na @ żeby zrobić badania i jak najszybciej wracam do niej.

    NieidealnaMama, Julka, Ignissa, Agafiga lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lipca 2019, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Julka głowa do góry 😘 teraz się przepisz, jutro będzie nowy, lepszy dzień 😘😘😘
    A jeśli chodzi o testowanie to już sama nie wiem... Mam typowy PMS..... Cycki mam tak wrażliwe i ciężkie że aż stanik musiałam zdjac....


    Justyna moim pierwszym objawem były właśnie wrażliwe piersi. Trzymam kciuki ✌

    Julka lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 24 lipca 2019, 05:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i biel....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Emi36 Przyjaciółka
    Postów: 134 22

    Wysłany: 24 lipca 2019, 05:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No i biel....
    szkoda :( u mnie temperatura spadła jeszcze troche to juz napewno @@@ bo nie wiem czy to zagniedzenie ??? 11dpo a jak patrze na ten test to kurcze widac ta druga kreske :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 05:30

    Iwona 39 lat
    Endometrioza I st.
    11.04.2016 Aniołek 7t 3d ciąża pozamaciczna :(
    3 miesiace pózniej ciąża Amelka <3 mały cud <3
    198e9be07204aef8989853855003ef9f.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 24 lipca 2019, 05:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi36 wrote:
    szkoda :( u mnie temperatura spadła jeszcze troche to juz napewno @@@ bo nie wiem czy to zagniedzenie ??? 11dpo a jak patrze na ten test to kurcze widac ta druga kreske :(
    No test to po zagnieżdżeniu dopiero może wyjść pozytywny. A powtórz test innej firmy 😘 bo jak mówisz że tempka spadla...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Emi36 Przyjaciółka
    Postów: 134 22

    Wysłany: 24 lipca 2019, 05:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No test to po zagnieżdżeniu dopiero może wyjść pozytywny. A powtórz test innej firmy 😘 bo jak mówisz że tempka spadla...
    Jutro powtarzam test 🤔🙂 został mi tylko o czułość 25

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Iwona 39 lat
    Endometrioza I st.
    11.04.2016 Aniołek 7t 3d ciąża pozamaciczna :(
    3 miesiace pózniej ciąża Amelka <3 mały cud <3
    198e9be07204aef8989853855003ef9f.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 24 lipca 2019, 06:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wrote:
    Podasz mi proszę datę? Sprawdzę z ciekawości
    W maja 2015 w nocy. Ale to tak w przybliżeniu, bo nie jestem pewna kiedy mialam owulację, tak dla zabawy sprawdziłam ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 24 lipca 2019, 06:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No i biel....
    Przykro mi :(

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 07:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:50

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna przykro mi :(

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 24 lipca 2019, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi36 wrote:
    Jutro powtarzam test 🤔🙂 został mi tylko o czułość 25
    Trzymam kciuki 😘😘😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 24 lipca 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa, Nona, Malwcia89 ja bylam pewna ze tak będzie ☹️... Chociaż nadzieja zawsze była.... No ake coz... Tak to jest... No to 14 cykl zaczniemy niedługo.... 13 jednak nie okazał się szczęśliwym.... Powodzenia dka reszty, które jeszcze będą testować w lipcu 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 24 lipca 2019, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda Justyna 😟

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 24 lipca 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona sierpień będzie Twój 🙂

    Nona lubi tę wiadomość

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego