Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 25 lipca 2019, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Ja tez mialam taki plan ale tak jsk piszesx u mnie tez po owulacji bylo to niemozliwe bo bylo sucho jsk na pustyni😕
    Ja mam ten żel pre fert ale nie chciałam go używać poza owu bo jest dość drogi

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Och nie spodziewałam się ze ktoś tutaj na forum może być z moich okolic 😊
    A skąd jesteś ?

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1531 1255

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ovarinu - ogólnie nie pomógł by uregulować cykl ale śluzu miałam po nim oooogrom. :)

    Julka lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - (czas starań ogółem - około 6 lat)
    08.2014 ciąża biochemiczna
    02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    05.2019 ciąża biochemiczna
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(33l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 15:19

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 15:19

    Julka, Nona lubią tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Mieszkam 15 km od Bielska w str Jaworza.
    Aaa, a ja bardziej w stronę Skoczowa 🙂

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam Ovarin, ale zmieniłam na Miovarian, bo ma więcej inozytolu i kwas foliowy jest w postaci folianów :)

    Julka, Beti82 lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Ja mam ten żel pre fert ale nie chciałam go używać poza owu bo jest dość drogi
    Ja pije len od niedawna i mam nadzieje ze pomoze

    Agafiga lubi tę wiadomość

  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Ja pije len od niedawna i mam nadzieje ze pomoze
    Ja też kiedyś piłam i było lepiej ale potem zrobiłam przerwę i już nie wróciłam.

    Julka lubi tę wiadomość

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję inofem ale tylko jedna saszetke i nie wiem czy w kolejnym cyklu nie zwiększyć

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Ja piję inofem ale tylko jedna saszetke i nie wiem czy w kolejnym cyklu nie zwiększyć
    Ja piłam teraz w tym cyklu po 2 saszetki dziennie, brałam wiesiołka ale według mnie nic mi to nie pomogło... A nawet nie wiem dlaczego nawet troszkę nie było śluzu płodnego... Nic a nic.... Nie wiem czy zbieg okoliczności czy za dużo już tych specyfików...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 15:19

    Angela lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 15:20

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Czyli ma ten kwas co powinno się zazywac przy mutacji MTFHR?

    Tak, dokładnie ten :) Sama jestem posiadaczką tej mutacji i z tego powodu się przerzuciłam :)
    I zamierzam brać dwie saszetki zamiast jednej- ale to także z powodu insulinooporności :/

    Agafiga lubi tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    I tak Cię już uważam za " sasiadke" 😁
    No tak bo biorąc pod uwage, że są tu dziewczyny z całej Polski i nie tylko to mamy do siebie bliziutko😄

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja piłam teraz w tym cyklu po 2 saszetki dziennie, brałam wiesiołka ale według mnie nic mi to nie pomogło... A nawet nie wiem dlaczego nawet troszkę nie było śluzu płodnego... Nic a nic.... Nie wiem czy zbieg okoliczności czy za dużo już tych specyfików...
    A może za bardzo się stresowalas że go nie ma i dlatego. Poza tym nie zawsze śluz jest widoczny na zewnątrz 🙂

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja piłam teraz w tym cyklu po 2 saszetki dziennie, brałam wiesiołka ale według mnie nic mi to nie pomogło... A nawet nie wiem dlaczego nawet troszkę nie było śluzu płodnego... Nic a nic.... Nie wiem czy zbieg okoliczności czy za dużo już tych specyfików...
    Mi po wiesiolku ciekla woda od 8-9 dc i chyba większość wyciekala przez pierwsze 3/4 dni, bo przy owulacji było tego znęcanie mniej. Teraz odstawiam, zastosuje żel a od następnego cyklu polecę z inofemem. Zapytałam M co mu lekarz powiedział nt. Tego seksu. Podobno to znacznie obniża ruchliwość.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny byłam w toalecie i zauważyłam plamienie. To dopiero mój 23 dc. Okropnie szybko

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 15:21

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 25 lipca 2019, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 15:21

    Angela lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego