Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lipca 2019, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:55

  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 25 lipca 2019, 23:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 15:22

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 26 lipca 2019, 06:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Kochana, jesteś pewna, że lekarz kazał Ci brać 5mg kwasu foliowego, a nie 0,5 mg? Przepraszam, że tak dopytuję- to nie tak, że Ci nie wierzę, ale ostatnio czytałam, że kobiety z tą mutacją właśnie powinny stosować wyższe dawki, tylko że mój gin nic na ten temat nie mówił :/

    Szykuję się powoli spać, bo jutro z rana mam histeroskopię. Trzymajcie proszę kciuki, żeby wszystko się udało i żebym dostała od lekarza zielone światło na starania jeszcze w tym cyklu ;))
    Mój mąż już mnie kusi dużą ilością seksów pod nieobecność domowników, więc ja po prostu MUSZĘ móc :D
    Trzymam kciuki!

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 26 lipca 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia ale ja się nie łudzę że to może być ciąża. Raczej @ postanowiła pokrzyżować mi plany bo teraz to już na pewno nici z inseminacji bo owulka będzie szybciej i akurat na monit musiałbym jechać w weekend a u nas klinika wtedy zamknięta. Po drugie wyniki badań musiałyby być do końca przyszłego tygodnia. Te starania to już chyba nie dla mnie. Wysiadam
    Głową do góry 😘 może jakoś da radę to zorganizować 😘✊✊✊

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 26 lipca 2019, 07:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Kochana, jesteś pewna, że lekarz kazał Ci brać 5mg kwasu foliowego, a nie 0,5 mg? Przepraszam, że tak dopytuję- to nie tak, że Ci nie wierzę, ale ostatnio czytałam, że kobiety z tą mutacją właśnie powinny stosować wyższe dawki, tylko że mój gin nic na ten temat nie mówił :/

    Szykuję się powoli spać, bo jutro z rana mam histeroskopię. Trzymajcie proszę kciuki, żeby wszystko się udało i żebym dostała od lekarza zielone światło na starania jeszcze w tym cyklu ;))
    Mój mąż już mnie kusi dużą ilością seksów pod nieobecność domowników, więc ja po prostu MUSZĘ móc :D
    Powodzenia ✊✊✊😘😘😘

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1542 1258

    Wysłany: 26 lipca 2019, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Właśnie dziewczyny skąd jesteście? Ja Śląsk - Rybnik 😉
    Malbork. :)

    Starania o pierwsze dziecko - (czas starań ogółem - około 6 lat)
    08.2014 ciąża biochemiczna
    02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    05.2019 ciąża biochemiczna
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(33l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 lipca 2019, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam Wam życzyć wspaniałego dnia <3 jakoś mnie taki optymizm wziął, pomimi wczorajszej bieli (może za wcześnie?) i chciałam się nim z Wami podzielić :) miejcie dobry dzień!

    Ladinola, pingwinkowa, Agafiga, Justyna1719, boo123, Ignissa, Julka, Nona, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1542 1258

    Wysłany: 26 lipca 2019, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Dziewczyny chciałam Wam życzyć wspaniałego dnia <3 jakoś mnie taki optymizm wziął, pomimi wczorajszej bieli (może za wcześnie?) i chciałam się nim z Wami podzielić :) miejcie dobry dzień!
    U mnie zaczął się co prawda od nerwów bo wszystko na siłę przeszkadzało mi w pójściu do pracy na czas. :D
    Ale ostatni dzień pracy i w końcu wolne! :)
    Tobie również kochana wspaniałego dnia. :) I trzymam kciuki mocno cały czas, za wszystkie! :)

    Agafiga, Malwcia89, Justyna1719, boo123, Nona lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - (czas starań ogółem - około 6 lat)
    08.2014 ciąża biochemiczna
    02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    05.2019 ciąża biochemiczna
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(33l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 26 lipca 2019, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Dziewczyny chciałam Wam życzyć wspaniałego dnia <3 jakoś mnie taki optymizm wziął, pomimi wczorajszej bieli (może za wcześnie?) i chciałam się nim z Wami podzielić :) miejcie dobry dzień!
    No ja na razie też nie dostałam @😊 a dziś rano powinna mnie nawiedzic... Test w czwartek był negatywny niby ale taka myśl też kielkuje jak u Ciebie 😊

    Malwcia89, BB__Anna, Julka, Angela, Ignissa, Nona lubią tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 26 lipca 2019, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:33

    Julka, Justyna1719 lubią tę wiadomość

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 26 lipca 2019, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:33

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 797 625

    Wysłany: 26 lipca 2019, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Wrocławia 😄

    Dziewczyny, już dzisiaj weekend. Ja zapominam na ten czas o staraniach. Jutro jadę do winnicy na degustację, a w niedzielę na rybkę do Doliny Baryczy niedaleko Wrocławia.
    😋

    Julka, Angela, Justyna1719, BB__Anna, Nona, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 26 lipca 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia powtarzalas dzisiaj test? Ten drugi wczorajszy mocz mógł być za bardzo rozwodniony i dlatego wyszła biel😀 testuj rano

    Justyna to może jednak Cię nie nawiedzi😄 kciuki
    Co do inseminacji to wątpię czy da się to jakoś zorganizowac, zobaczę kiedy dostanę pełna @ ale mam takiego dola że nie chce mi się żyć. Ciągle pod górkę i to już tyle lat.

    Nona ja właśnie nigdy nie miałam takich plamien. Zawsze mocny ból brzucha i wiedziałam że jak zajde do toalety to zobaczę krew więc jestem w szoku. Boje się że coś się rozregulowało a od długiego czasu nie miałam chociaż z cyklami problemow.

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 26 lipca 2019, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Ja z Wrocławia 😄

    Dziewczyny, już dzisiaj weekend. Ja zapominam na ten czas o staraniach. Jutro jadę do winnicy na degustację, a w niedzielę na rybkę do Doliny Baryczy niedaleko Wrocławia.
    😋
    Miłego weekendu życzę w takim razie. Baw się dobrze 😀

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 lipca 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela nie powtarzałam. Zrobię to jutro albo w niedzielę :)

  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 26 lipca 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Angela nie powtarzałam. Zrobię to jutro albo w niedzielę :)
    Trzymasz nas w niepewności 😄

    Malwcia89, Justyna1719 lubią tę wiadomość

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 26 lipca 2019, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Gyncentrum w Bielsku Białej

    hahaha, to wiele wyjaśnia. Ja chodziłam do gyncentrum w Katowicach i miałam te same cyrki przed pierwszą IUI. U mnie doszła do skutku, ale nerwów sporo się najadłam. Chaos i dezinformacja. Mam wielki niesmak do tej kliniki, bleee. W tamtym czasie tam mieliśmy najbliżej i żałuję, że połasiłam się na to.

    Kiedyś po stymulacji miałam 5 pęcherzyków po 15-16 mm i jeden z lekarzy śmiał mi powiedzieć, że nie da mi zastrzyku, bo... "nie chcemy pięcioraczków" (jakbym z nim miała je mieć...) żałuję, że zostawiłam to bez echa.
    A i tak się okazało, że dojrzały tylko 2, dostałam normalnie zastrzyk, a ciąży i tak nie było...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 20:42

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 26 lipca 2019, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Rudy Śląskiej :)

    co do kwasu foliowego, mam mutację mthfr hetero i genetyk poleciła mi kwas z solgara dawka 800. Kupuję na allegro 100 tabletek za ok. 80 zł. i wit prenatalne - prenatal uno. Moja gin to zatwierdziła, więc biorę już od 4 miesięcy tak.

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 26 lipca 2019, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    hahaha, to wiele wyjaśnia. Ja chodziłam do gyncentrum w Katowicach i miałam te same cyrki przed pierwszą IUI. U mnie doszła do skutku, ale nerwów sporo się najadłam. Chaos i dezinformacja. Tam jest najważniejsze, żeby wyciągać kasę. Mam wielki niesmak do tej kliniki, bleee. W tamtym czasie tam mieliśmy najbliżej i żałuję, że połasiłam się na to.

    Kiedyś po stymulacji miałam 5 pęcherzyków po 15-16 mm i jeden z lekarzy śmiał mi powiedzieć, że nie da mi zastrzyku, bo... "nie chcemy pięcioraczków" (jakbym z nim miała je mieć...) żałuję, że zostawiłam to bez echa.
    A i tak się okazało, że dojrzały tylko 2, dostałam normalnie zastrzyk, a ciąży i tak nie było...
    Ja też jeżdżę do Bielska bo właśnie mam najbliżej, gdyby nie to to już dawno bym zmieniła bo właśnie takie mam wrażenie że tam tylko o kasę chodzi. Ale niestety inne kliniki mam daleko a już nawet tu mam problem sobie tak ustawić prace żeby na te wszystkie wizyty jeździć.

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • s1985 Autorytet
    Postów: 6110 5585

    Wysłany: 26 lipca 2019, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Malbork. :)
    To kolo mnie, ja Elbląg

    2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego