Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • Ana__33 Przyjaciółka
    Postów: 73 22

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez sensu. Od wczoraj mam plamienia, dzis 10 dpo, @ zbliza sie wielkimi krokami 😔 dziwi mnie to, po owulacji lykam duphaston i bylam przekonana, ze chociaz tych plamien unikne, zawsze się z nimi męczę przed okresem....

    Starania od 2014
    Nieudane ivf - 3 transfery
    12.2017- cb
    Luty 2019-aniołek 12 tc ❤
    Metformax, bromergon, euthyrox
    MTFHR A1298c hetero
    1 cs z clo
  • Ana__33 Przyjaciółka
    Postów: 73 22

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinno byc tak, ze dopiero po odstawieniu duphastonu zaczyna się coś dziac okresowo? Jak jest u Was?

    Starania od 2014
    Nieudane ivf - 3 transfery
    12.2017- cb
    Luty 2019-aniołek 12 tc ❤
    Metformax, bromergon, euthyrox
    MTFHR A1298c hetero
    1 cs z clo
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana__33 wrote:
    Nie powinno byc tak, ze dopiero po odstawieniu duphastonu zaczyna się coś dziac okresowo? Jak jest u Was?
    Przy duphastonie nigdy żadnych plamień w trakcie przyjmowania tego leku ani w sumie po odstawieniu. Raczej przychodził od razu okres. Za to jak brałam progesterone besins to w trakcie przyjmowania miałam plamienia i szybko pojawiał się okres, gdzieś już w 22-23dc.

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Ana__33 Przyjaciółka
    Postów: 73 22

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Przy duphastonie nigdy żadnych plamień w trakcie przyjmowania tego leku ani w sumie po odstawieniu. Raczej przychodził od razu okres. Za to jak brałam progesterone besins to w trakcie przyjmowania miałam plamienia i szybko pojawiał się okres, gdzieś już w 22-23dc.
    Przy in vitro tez pamietam, ze dopoki nie odstawiłam duphastonu to bylo czysto, a teraz takie kwiatki... wszystko mi sie popieprzylo 😔

    Starania od 2014
    Nieudane ivf - 3 transfery
    12.2017- cb
    Luty 2019-aniołek 12 tc ❤
    Metformax, bromergon, euthyrox
    MTFHR A1298c hetero
    1 cs z clo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:17

  • Ana__33 Przyjaciółka
    Postów: 73 22

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Mam plamienia mimo duphastonu...
    Trochę pogrzebalam w necie i faktycznie jest to dość częste, moze po prostu za mała dawka? Juz sama nie wiem...

    Starania od 2014
    Nieudane ivf - 3 transfery
    12.2017- cb
    Luty 2019-aniołek 12 tc ❤
    Metformax, bromergon, euthyrox
    MTFHR A1298c hetero
    1 cs z clo
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny melduję, że testowania 1 lipca nie będzie u mnie, właśnie zaczęłam plamic, jutro przyjdzie okres :)
    Trzymam kciuki za testujace tego dnia, jest nas sporo :) liczę że u wszystkich zobaczę tylko <3

    lithium, Emi36 lubią tę wiadomość

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:17

  • Ana__33 Przyjaciółka
    Postów: 73 22

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Może oo prostu plamienia są od czegos innego. Taki nasz urok. Nadzerka. Polip.


    Ja progesteron mam dobry...
    Ja progesteronu teraz nie sprawdzalam, a wcześniej nie mialam owulacji, wiec byl marny. Mam nadzerke, ale zaden lekarz nie kaze nic z tym robic, i w sumie nawet nie pomyślałam, ze plamienia moga byc od tego...

    Karolailila kciuki w takim razie za nastepny cykl ✊

    Karolailila lubi tę wiadomość

    Starania od 2014
    Nieudane ivf - 3 transfery
    12.2017- cb
    Luty 2019-aniołek 12 tc ❤
    Metformax, bromergon, euthyrox
    MTFHR A1298c hetero
    1 cs z clo
  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1694 1174

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dosyć dziwne pytanie😅. Czy któraś z Was po owulacji miała problem z dłuższym posiedzeniem w toalecie? Owulacje prawdopodobnie miałam 24. Od 4 dni nie mogę się zalatwic- zassalo mnie na amen😲 Siku robię często, a pomimo picia minimum 2l wody dziennie nie mogę nic więcej. Jem tak jak zawsze, niczego w diecie nie zmieniałam. Myślałam, że to przez upały, ale od 2 dni wcale nie jest aż tak gorąco, a u mnie nic nie rusza. Brzuch mam wybulony jak po solidnej porcji grochówy 😫 Miała tak któraś po owulacji?

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
  • Ana__33 Przyjaciółka
    Postów: 73 22

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwaOrzeszkowa wyrazy współczucia, u mnie odkąd biorę leki pernamentnie utrzymuje się taki stan 😂 normalnie dwojka to święto😂
    A tak poważnie, to wysoki poziom progesteronu powoduje zaparcia, dlatego czesto jest z tym problem w ciąży, moze po prostu Ci się bardzo podniósł po owulacji.

    OwaOrzeszkowa lubi tę wiadomość

    Starania od 2014
    Nieudane ivf - 3 transfery
    12.2017- cb
    Luty 2019-aniołek 12 tc ❤
    Metformax, bromergon, euthyrox
    MTFHR A1298c hetero
    1 cs z clo
  • Emi36 Przyjaciółka
    Postów: 134 22

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Ja dziewczyny melduję, że testowania 1 lipca nie będzie u mnie, właśnie zaczęłam plamic, jutro przyjdzie okres :)
    Trzymam kciuki za testujace tego dnia, jest nas sporo :) liczę że u wszystkich zobaczę tylko <3
    Dziękuję ☺ ale u mnie też będzie biel vizira 😂 tak myślę 🤔🤔 chociaż ten jest inny no ale zobaczymy tego 1 lipca 😁

    KatWomanDo lubi tę wiadomość

    Iwona 39 lat
    Endometrioza I st.
    11.04.2016 Aniołek 7t 3d ciąża pozamaciczna :(
    3 miesiace pózniej ciąża Amelka <3 mały cud <3
    198e9be07204aef8989853855003ef9f.png
  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1694 1174

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana__33 wrote:
    OwaOrzeszkowa wyrazy współczucia, u mnie odkąd biorę leki pernamentnie utrzymuje się taki stan 😂 normalnie dwojka to święto😂
    A tak poważnie, to wysoki poziom progesteronu powoduje zaparcia, dlatego czesto jest z tym problem w ciąży, moze po prostu Ci się bardzo podniósł po owulacji.
    To jest jakaś makabra! Jeszcze w te upały- żyć się odechciewa😂😂 dzięki za odpowiedz😉😂

    Nisiaa lubi tę wiadomość

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
  • Ana__33 Przyjaciółka
    Postów: 73 22

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwaOrzeszkowa wrote:
    To jest jakaś makabra! Jeszcze w te upały- żyć się odechciewa😂😂 dzięki za odpowiedz😉😂
    Spoczko, znam ten ból😉

    Starania od 2014
    Nieudane ivf - 3 transfery
    12.2017- cb
    Luty 2019-aniołek 12 tc ❤
    Metformax, bromergon, euthyrox
    MTFHR A1298c hetero
    1 cs z clo
  • Martys92 Przyjaciółka
    Postów: 75 24

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tydzień po owulacji normalnie się kochacie czy robicie post do okresu ?

    c55fyx8djqdgl5at.png
  • Lolkaa Znajoma
    Postów: 25 17

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys92 wrote:
    Dziewczyny czy tydzień po owulacji normalnie się kochacie czy robicie post do okresu ?
    Mój małżonek aktualnie pracuje za granicą ,ale jeśli akurat jest w kraju to raczej nie postujemy :) jak ciąża się prawidłowo rozwija to nie ma przeciwwskazań ,a przed terminem okresu to o ciąży jeszcze nie ma nawet mowy. Chyba ,że stosunek jakoś wpływa na implantacje ale nigdy o tym nie słyszałam

    11 ciąż biochemicznych
    2 ciążę obumarłe
    Allo-mlr 0%
    Brak kirow implatacyjnych
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jeszcze nie przeszłam na lipiec.. Bo @ mi się spóźnia ale plamienia mam już 3 dzień... Brałam Clo przez 3 cykle.. Pierwszy było ok... @ normalna jak w zegarku. Drugi cykl @ się spóźniła o 2 dni.. Z czego dwa dni miałam plamien, potem 1 dzień tylko krwawienie i dalej plamienia. W tym cyklu @ powinnam dostać w czwartek ale zamiast tego dziś mam 3 dzień plamien.. Miała któraś tak po clo?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:17

  • Tara Przyjaciółka
    Postów: 79 31

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trochę mnie tutaj nie było bo miałam sporo zawirowań w rodzinie :( podczytuje regularnie ale nie mam nawet czasu myśleć o sobie i tym czy się udało chociaż obstawiam że nic z tego bo miałam dużo stresu już przed owulacja:(
    Co do zaparć to współczuję ja po lekach mam odwrotny efekt, w ciągu dnia potrafię się załatwić 3-4razy co też jest męczące bo towarzyszy temu bardzo bolesne skurcze brzucha.
    Od jutra przechodzę na wyższą dawkę metforminy i już się obawiam co to dopiero będzie 🙈

    IO, PCO
    Starania od 11.2016
  • Agnes Przyjaciółka
    Postów: 95 72

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie? Czy owulacyjny pozytyw? Jeden z wczoraj wieczór drugi z rana. Kiedy działać? https://zapodaj.net/90e8e830d7b2f.jpg.html

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego