Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:25

    Pani Ciasio, Agnes lubią tę wiadomość

    11.2018 - 8tc [*] zasniad groniasty czesciowy
    02.2019 - cb

    30l.
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1361 1183

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Cześć, przeskakuje do Was z czerwcowego. Dopisz cie mnie proszę na 11 lipca wtedy ma być @, mam nadzieję że wytrzymam i nie będę wcześniej testować 😀

    W tym cyklu miałam odpuścić, znowu, ale że w Rossmanie były owulacyjne na promocji to znów podejmuje walkę 😊


    słupkowe ciążówki są też po 6 zeta, polecam haha :D

    Pani Ciasio, Murzynek lubią tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1096 726

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika, Agnes testujemy tego samego dnia :)
    Który macie dc?

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:25

    11.2018 - 8tc [*] zasniad groniasty czesciowy
    02.2019 - cb

    30l.
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 453 331

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Marika, Agnes testujemy tego samego dnia :)
    Który macie dc?
    U mnie dziś 23 dc. W sobotę, najpóźniej w niedzielę przyjdzie do mnie @. Już ją mocno czuje 😏 a Ty który dzień?

    w57v3e3krxyqvkia.png
    12.11.2019 II 💕 🤰👶
    13.11.2019 beta 38,86
    15.11.2019 beta 126,41
    18.11.2019 beta 470,58
    23.11.2019 beta 6995,52
    ~ Clexane 0,6 - 2x1, Zaax, Letrox, wit D, Optimal Prenatal Seeking Health, Luteina, Duphaston

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2376 2525

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mnie wpisać na 5 lipca :) napewno tego dnia wykonam test aby wiedzieć na czym stoję. Bo 6 lipca mój brat się chajta. :)


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    Tsh : 1,32 ✔️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 0,97⬇️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️

    18 cs - cykl urodzinowy 💕🎉

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1361 1183

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Proszę mnie wpisać na 5 lipca :) napewno tego dnia wykonam test aby wiedzieć na czym stoję. Bo 6 lipca mój brat się chajta. :)



    oooo a gdzieś u nas w okolicy? :D sama szukam miejscówki na ślub!

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Agnes Przyjaciółka
    Postów: 95 72

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Marika, Agnes testujemy tego samego dnia :)
    Który macie dc?
    Ja zaczęłam 1dc..w tym miesiącu stawiam na monitoring ,bo mnie temperatura i testy trochę zawiodły.

  • Marika92 Autorytet
    Postów: 453 331

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes wrote:
    Ja zaczęłam 1dc..w tym miesiącu stawiam na monitoring ,bo mnie temperatura i testy trochę zawiodły.
    Ja w tej pierwszej ciąży nie robiłam kompletnie nic. Nie mierzyłam tempki, nie robiłam testów owulacyjnych, nie brałam wspomagaczy, jakoś specjalnie się nie obserwowałam i udało się w 6 cyklu... Teraz mierze, robię testy, pije jakieś syropy i różne cuda wianki na poprawę śluzu i co.. i nic.. Teraz będzie mój 5 cykl. Także ja już nie wiem jaki jest sens.. Agnes, a Ty już długo się starasz?

    w57v3e3krxyqvkia.png
    12.11.2019 II 💕 🤰👶
    13.11.2019 beta 38,86
    15.11.2019 beta 126,41
    18.11.2019 beta 470,58
    23.11.2019 beta 6995,52
    ~ Clexane 0,6 - 2x1, Zaax, Letrox, wit D, Optimal Prenatal Seeking Health, Luteina, Duphaston

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1545 441

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    U mnie dziś 23 dc. W sobotę, najpóźniej w niedzielę przyjdzie do mnie @. Już ją mocno czuje 😏 a Ty który dzień?


    Moja @ też ma być w niedzielę :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3

    Badanie na sierpień: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 453 331

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Moja @ też ma być w niedzielę :)
    No to piąteczka 😀

    w57v3e3krxyqvkia.png
    12.11.2019 II 💕 🤰👶
    13.11.2019 beta 38,86
    15.11.2019 beta 126,41
    18.11.2019 beta 470,58
    23.11.2019 beta 6995,52
    ~ Clexane 0,6 - 2x1, Zaax, Letrox, wit D, Optimal Prenatal Seeking Health, Luteina, Duphaston

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1096 726

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    U mnie dziś 23 dc. W sobotę, najpóźniej w niedzielę przyjdzie do mnie @. Już ją mocno czuje 😏 a Ty który dzień?


    Ja dzisiaj 16 dpo, @ powinna być jutro :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:26

    11.2018 - 8tc [*] zasniad groniasty czesciowy
    02.2019 - cb

    30l.
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 453 331

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Ja dzisiaj 16 dpo, @ powinna być jutro :)
    A dałaś radę sama z zastrzykami, czy miałaś pomocnika? 😉 Ja jak widzę igłę, to mi słabo i w razie co, to będę musiała prosić męża o pomoc 😏

    w57v3e3krxyqvkia.png
    12.11.2019 II 💕 🤰👶
    13.11.2019 beta 38,86
    15.11.2019 beta 126,41
    18.11.2019 beta 470,58
    23.11.2019 beta 6995,52
    ~ Clexane 0,6 - 2x1, Zaax, Letrox, wit D, Optimal Prenatal Seeking Health, Luteina, Duphaston

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Agnes Przyjaciółka
    Postów: 95 72

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Ja w tej pierwszej ciąży nie robiłam kompletnie nic. Nie mierzyłam tempki, nie robiłam testów owulacyjnych, nie brałam wspomagaczy, jakoś specjalnie się nie obserwowałam i udało się w 6 cyklu... Teraz mierze, robię testy, pije jakieś syropy i różne cuda wianki na poprawę śluzu i co.. i nic.. Teraz będzie mój 5 cykl. Także ja już nie wiem jaki jest sens.. Agnes, a Ty już długo się starasz?
    Od czerwca ubiegłego roku. Pomiędzy wariactwa tarczycy, potworniak w jajniku, laparoskopia.. Czyli z przerwami. Mierze temperatury i robię testy od 3cykli. Albo ja tego nie ogarniam, ale wcelowac nie mogę..

  • Marika92 Autorytet
    Postów: 453 331

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes wrote:
    Od czerwca ubiegłego roku. Pomiędzy wariactwa tarczycy, potworniak w jajniku, laparoskopia.. Czyli z przerwami. Mierze temperatury i robię testy od 3cykli. Albo ja tego nie ogarniam, ale wcelowac nie mogę..
    To podobnie jak u mnie ☹️

    w57v3e3krxyqvkia.png
    12.11.2019 II 💕 🤰👶
    13.11.2019 beta 38,86
    15.11.2019 beta 126,41
    18.11.2019 beta 470,58
    23.11.2019 beta 6995,52
    ~ Clexane 0,6 - 2x1, Zaax, Letrox, wit D, Optimal Prenatal Seeking Health, Luteina, Duphaston

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2376 2525

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    oooo a gdzieś u nas w okolicy? :D sama szukam miejscówki na ślub!
    Święta Woda ślub ma świeżym powietrzu☺️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 14:17

    LaBellePerle lubi tę wiadomość


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    Tsh : 1,32 ✔️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 0,97⬇️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️

    18 cs - cykl urodzinowy 💕🎉

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1096 726

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    A dałaś radę sama z zastrzykami, czy miałaś pomocnika? 😉 Ja jak widzę igłę, to mi słabo i w razie co, to będę musiała prosić męża o pomoc 😏


    Nie, mama mi robi zastrzyki i planuję jeszcze przeszkolić męża ;) Ja też nie jestem w stanie sama wbić sobie igły, przynajmniej na razie ;) Poza tym niestety, ale robią mi się kilkucentymetrowe sińce (dwa z nich to wręcz krwiaki) i wciąż nie wiem, jak ich uniknąć. Masz może jakiś sposób?

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 453 331

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Nie, mama mi robi zastrzyki i planuję jeszcze przeszkolić męża ;) Ja też nie jestem w stanie sama wbić sobie igły, przynajmniej na razie ;) Poza tym niestety, ale robią mi się kilkucentymetrowe sińce (dwa z nich to wręcz krwiaki) i wciąż nie wiem, jak ich uniknąć. Masz może jakiś sposób?
    Gdzieś czytałam żeby zastrzyk robić na wydechu, na spokojnie. A jak boli, to wyciągnąć i próbować się wbić w innym miejscu. Ale ile w tym prawdy, to nie wiem.. I pisałam Ci wcześniej, że ta moja znajoma robiła sobie i ona mówiła, że to też zależy jaki ten zastrzyk. W ciąży miała clexane i niby w nich są igły lepsze, a jak karmiła, to przeszła na jakieś inne. W tych drugich igła była jakaś dziwna i też ją po nich bardziej bolało, niż po tych wcześniejszych 😏 Ja póki co mam wykupioną receptę i mam zacząć się kłuć od pozytywnego testu. A gdzie je przechowujesz w takie upały? Bo mi lekarz mówił, że można w lodówce trzymać 🤔

    w57v3e3krxyqvkia.png
    12.11.2019 II 💕 🤰👶
    13.11.2019 beta 38,86
    15.11.2019 beta 126,41
    18.11.2019 beta 470,58
    23.11.2019 beta 6995,52
    ~ Clexane 0,6 - 2x1, Zaax, Letrox, wit D, Optimal Prenatal Seeking Health, Luteina, Duphaston

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwoniłam się w końcu do poradni andrologicznej i diagnostyki niepłodności - wizytę mamy wstępną 10 lipca. Tego samego dnia mąż ma badanie kariotypu. Ciekawe jak będzie wyglądała wizyta w tej poradni. :)

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.