Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, przychodzę do was z czerwcówek
Możecie mnie wpisać na testowanie 16/07/19?
Ja w tym cyklu nie będę aż tak patrzyła na śluz, temperaturę itp tylko po @, będziemy działać co drugi dzień.
Z pierwszym dzieckiem był złoty strzał i to tydzień po owulacji i się udało. Teraz już ponad pół roku i problem. Najwidoczniej organizm lubi płatać figle.
Od razu uprzedzam pytania:
Tydzień po owulacji... Potem się okazało, że owulacja się przesunela o tydzień od globulek dopochwowych, które brałam. Naprawdę wszystko jest możliwe.
Pani Ciasio lubi tę wiadomość
-
Pani Ciasio wrote:Acard biorę na wieczór, a heparynę rano O Acardzie czytałam, że niby lepiej na wieczór (ale nigdzie nie znalazłam takiej "oficjalnej" informacji, wszystko z forum), natomiast co do heparyny, to lekarka mi powiedziała, że pora nie ma znaczenia. No ale ja wolę z rana, mieć szybko z głowy
Karolailila, jak dla mnie to jest typowe plamienie okołoowulacyjne Nie raz miałam, nie jest to nic nadzwyczajnego, wbrew pozorom zdarza się dość często Chociaż oczywiście jeśli jesteś zaniepokojona, to najlepiej porozmawiać z lekarzem
A u mnie dzisiaj dzień @- tyle, że @ brak, plamienie ustąpiło, a temperatura wciąż koło 37. Gdyby nie sobotnia beta, to zaczęłabym robić sobie nadzieję
Nie, nie jestem zaniepokojona. Po prostu pierwszy raz tak boleśnie odczulam owulacje. W kwietniu zdecydowaliśmy się na starania o dziecko, w maju odstawiłam córkę od piersi i chyba mi się wszystko rozjechalo. Nie potrafiłam stwierdzić kiedy była owulacje, czy w ogóle była, cykle były w cały świat... A właśnie teraz chyba wszystko wraca do normy tak mi się wydaje, zobaczymyMój mały cud :* Liliana listopad 2017 -
Karolailila wrote:Dzięki:)
Nie, nie jestem zaniepokojona. Po prostu pierwszy raz tak boleśnie odczulam owulacje. W kwietniu zdecydowaliśmy się na starania o dziecko, w maju odstawiłam córkę od piersi i chyba mi się wszystko rozjechalo. Nie potrafiłam stwierdzić kiedy była owulacje, czy w ogóle była, cykle były w cały świat... A właśnie teraz chyba wszystko wraca do normy tak mi się wydaje, zobaczymy
Może tak byc, bo przy karmieniu piersią jest podwyższona prolaktyna, ktora hamuje owulację (oczywiście teoretycznie, bo w praktyce wiadomo jak jest, niejedna karmiąca mama się zdziwiła ), więc nic dziwnego, że się trochę hormony rozhuśtały Natomiast plamienie okoloowulacyjne to na szczęście nie powód do niepokoju, tylko objaw taki sam jak np ból jajników Zresztą ja osobiście cieszyłam się kiedy je miałam, bo nie używałam wtedy ani testów, ani nie mierzyłam temperatury, więc mogłam dokładniej określić owulacjęLeki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
A wiecie co ja u siebie zaobserwowałam?
Że co 2 miesiąc czuję porządnie jajniki w czasie płodnym. Właśnie tak teraz siedzę i czuję ból z prawej strony. Możliwe że to objaw owu? Znaczy się glupie pytanie 😂 podejrzewam że to objaw owu. Ale jeżeli dobrze rozkminiam to wychodziło by na to że co 2 miesiąc ja mam... Hmm.. 🤔🤔Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Evelle28 wrote:A wiecie co ja u siebie zaobserwowałam?
Że co 2 miesiąc czuję porządnie jajniki w czasie płodnym. Właśnie tak teraz siedzę i czuję ból z prawej strony. Możliwe że to objaw owu? Znaczy się glupie pytanie 😂 podejrzewam że to objaw owu. Ale jeżeli dobrze rozkminiam to wychodziło by na to że co 2 miesiąc ja mam... Hmm.. 🤔🤔LaBellePerle lubi tę wiadomość
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
08.2019 ciąża biochemiczna
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
Agnes wrote:Ja zaczęłam pomiary innym termometrem, bo wcześniej to był jakiś szit. Teraz dwa miejsca po przecinku pokazuje...zobaczymy...W rossmanie też sięzaopatrzyłam i chyba cały zapas im wykupiłam
a powiesz jaki to konkretnie temometr?
ja używałam tego microlife i szczerze to mam wobec niego mieszne odczucia -
nick nieaktualnyLaBellePerle wrote:a powiesz jaki to konkretnie temometr?
ja używałam tego microlife i szczerze to mam wobec niego mieszne odczucia -
LaBellePerle wrote:a powiesz jaki to konkretnie temometr?
ja używałam tego microlife i szczerze to mam wobec niego mieszne odczucia
o ten, bo wcześniej miałam z hebe taki z jednym miejscem po przecinku i co odkryłam dziś? że różnica w pomiarach to 0,3 stopnia!
-
Evelle28 wrote:A wiecie co ja u siebie zaobserwowałam?
Że co 2 miesiąc czuję porządnie jajniki w czasie płodnym. Właśnie tak teraz siedzę i czuję ból z prawej strony. Możliwe że to objaw owu? Znaczy się glupie pytanie 😂 podejrzewam że to objaw owu. Ale jeżeli dobrze rozkminiam to wychodziło by na to że co 2 miesiąc ja mam... Hmm.. 🤔🤔
Może Cię boleć bardziej co drugi miesiąc, bo jajniki pracują naprzemiennie- raz owulacja z jednego, raz z drugiego. Ja np. bardziej czuję owulację z prawego, a jak skończyłam stymulację, to też prawy jajnik zaskoczył mnie dwoma pęcherzykami Ale najbardziej polecam zrobienie monitoringu przez pełne dwa cykle, żeby zobaczyć, czy obydwa dobrze pracująLeki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
Cudzie trwaj!
Czekamy na Ciebie ;* -
Wam lekarze tak bez problemu robią te monitoringi? Ja się chciałam w zeszłym miesiącu umówić, ale wcześniej byłam w 8dc na usg (sprawdzał czy nie mam PCO) niby nie mam. Powiedział tylko że owulacja prawdopodobnie będzie z prawego jajnika. I mówi, że mam próbować bez monitu, bo wszystko jest dobrze 🤨 trochę mnie to wkurzyło, bo jednak wolałabym wydać kasę na monit niż na testy owulacyjne, przynajmniej miałabym pewność co do owulacji.
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
Dziewczyny wpiszcie mnie na 16.07 plis.
Będę testować 21.06 ale już czuję że @ idzie. Brzuch boli, spadek nastroju. Zaraz się porycze 😭
A już miałam nadzieję że się uda tym razem2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Agnes wrote:https://www.aptekagemini.pl/termometr-owulacyjny-1szt.html
o ten, bo wcześniej miałam z hebe taki z jednym miejscem po przecinku i co odkryłam dziś? że różnica w pomiarach to 0,3 stopnia!
słyszałam o nim i miał lepsze opinie odnośnie tego microlife! Choć mam nadzieję, że długo nie będzie mi już żaden potrzebny -
boo123 wrote:Dziewczyny wpiszcie mnie na 16.07 plis.
Będę testować 21.06 ale już czuję że @ idzie. Brzuch boli, spadek nastroju. Zaraz się porycze 😭
A już miałam nadzieję że się uda tym razem
to akurat żadna oznaka, że się nie udało... ja w tym szczęśliwym cyklu miałam takie pms, że sama się sobie dziwiłam :ojagodowamery lubi tę wiadomość
-
Marika92 wrote:Wam lekarze tak bez problemu robią te monitoringi? Ja się chciałam w zeszłym miesiącu umówić, ale wcześniej byłam w 8dc na usg (sprawdzał czy nie mam PCO) niby nie mam. Powiedział tylko że owulacja prawdopodobnie będzie z prawego jajnika. I mówi, że mam próbować bez monitu, bo wszystko jest dobrze 🤨 trochę mnie to wkurzyło, bo jednak wolałabym wydać kasę na monit niż na testy owulacyjne, przynajmniej miałabym pewność co do owulacji.
U mnie bez problemu, ale ja trafiłam na fajną lekarkę. Mam też "swojego" lekarza w Invimedzie. Niestety, ale sporo jest lekarzy, którzy do kwestii niepłodności podchodzą zbyt lekko. Myślę, że gdybym od razu trafiła na moją lekarkę, to bociany już dawno ustawiałyby się w ogonku przed moimi drzwiami
Jeśli mogę Ci doradzić- poszukałabym innego lekarza. Nie mówię, że z tego masz całkiem rezygnować, bo może być świetny np. w przypadku "zwykłych" problemów albo w prowadzeniu ciąży. Ale do leczenia niepłodności trzeba specjalisty, który się zaangażuje. Lekarz, który już w 8dc stwierdza, że wszystko jest dobrze, chyba minął się z powołaniem- powinien zostać jasnowidzem albo wróżką, a nie lekarzem medycyny. Tym bardziej, skoro powiedział, że owulacja "prawdopodobnie będzie". Tak naprawdę nie wiadomo, co to znaczy- czy w tym jajniku jest już dojrzały pęcherzyk, czy dopiero coś zaczyna się krystalizować na obrazie USG? Drażni mnie takie podejście, bo uważam, że tytuł lekarza zobowiązuje.
To, że w 8dc jest ok, nie znaczy, że też będzie. Ten lekarz nie wie:
- czy pęcherzyk pękł
- czy nie wytworzyła się jakaś torbiel
- czy nie masz niewydolności ciałka żółtego
- czy obydwa jajniki pracują prawidłowo
bo na te pytania odpowiada właśnie monitoring. Aż strach czekać, co będzie dalej- czy sam zaproponuje Ci np. badanie drożnośći, histeroskopie, laparoskopie itd, czy też sama będziesz musiała czytać internety, a potem przekonywać go, że możesz mieć rację
Proszę nie odbierz tego źle, piszę o tym tylko dlatego, że sama sparzyłam się na wielu lekarzach i straciłam masę czasu Nie chciałabym po prostu, żeby Ciebie też to spotkało, tym bardziej, że po stopce widzę, że już rok się staracie i część diagnostyki masz już za sobą.LaBellePerle, KatWomanDo lubią tę wiadomość
Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
Cudzie trwaj!
Czekamy na Ciebie ;* -
Dostałam okres. I niestety nie wiadomo, czy będę miała zabieg w tym cyklu, bo lekarka idzie na urlop. Także moja niepewność przedłuży się do poniedziałku
Poza tym położna właśnie mnie uświadomiła, że po zabiegu będę krwawiła przez kilka dni, przez co nie ma szansy na implantacjęLeki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
Cudzie trwaj!
Czekamy na Ciebie ;* -
Pani Ciasio wrote:U mnie bez problemu, ale ja trafiłam na fajną lekarkę. Mam też "swojego" lekarza w Invimedzie. Niestety, ale sporo jest lekarzy, którzy do kwestii niepłodności podchodzą zbyt lekko. Myślę, że gdybym od razu trafiła na moją lekarkę, to bociany już dawno ustawiałyby się w ogonku przed moimi drzwiami
Jeśli mogę Ci doradzić- poszukałabym innego lekarza. Nie mówię, że z tego masz całkiem rezygnować, bo może być świetny np. w przypadku "zwykłych" problemów albo w prowadzeniu ciąży. Ale do leczenia niepłodności trzeba specjalisty, który się zaangażuje. Lekarz, który już w 8dc stwierdza, że wszystko jest dobrze, chyba minął się z powołaniem- powinien zostać jasnowidzem albo wróżką, a nie lekarzem medycyny. Tym bardziej, skoro powiedział, że owulacja "prawdopodobnie będzie". Tak naprawdę nie wiadomo, co to znaczy- czy w tym jajniku jest już dojrzały pęcherzyk, czy dopiero coś zaczyna się krystalizować na obrazie USG? Drażni mnie takie podejście, bo uważam, że tytuł lekarza zobowiązuje.
To, że w 8dc jest ok, nie znaczy, że też będzie. Ten lekarz nie wie:
- czy pęcherzyk pękł
- czy nie wytworzyła się jakaś torbiel
- czy nie masz niewydolności ciałka żółtego
- czy obydwa jajniki pracują prawidłowo
bo na te pytania odpowiada właśnie monitoring. Aż strach czekać, co będzie dalej- czy sam zaproponuje Ci np. badanie drożnośći, histeroskopie, laparoskopie itd, czy też sama będziesz musiała czytać internety, a potem przekonywać go, że możesz mieć rację
Proszę nie odbierz tego źle, piszę o tym tylko dlatego, że sama sparzyłam się na wielu lekarzach i straciłam masę czasu Nie chciałabym po prostu, żeby Ciebie też to spotkało, tym bardziej, że po stopce widzę, że już rok się staracie i część diagnostyki masz już za sobą.
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
Pani Ciasio wrote:Dostałam okres. I niestety nie wiadomo, czy będę miała zabieg w tym cyklu, bo lekarka idzie na urlop. Także moja niepewność przedłuży się do poniedziałku
Poza tym położna właśnie mnie uświadomiła, że po zabiegu będę krwawiła przez kilka dni, przez co nie ma szansy na implantację
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo