Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 2 lipca 2019, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:33

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Neytiri Autorytet
    Postów: 428 216

    Wysłany: 2 lipca 2019, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja juz jestem po owulacji, ktora byla w niedziele. Teraz odliczam do testowania, a chcialabym zrobic test ok 11 dpo. Jest to moj drugi cykl po laparoskopii, dzieki ktorej udalo sie odblokowac jeden jajowod i bardzo licze, ze sie udalo :) poprzedni cykl nieudany, bo owulacja byla z niedroznej strony, ale teraz czuje, ze byla z prawego jajnika. Dzialalismy z mezem codziennie ;)

    Agafiga lubi tę wiadomość

    💁🏻‍♀️ 32 lata
    Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,6.
    01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły 😔
    10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał tylko jeden
    - 11/10 transfer 3-dniówki - Beta <1
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 2 lipca 2019, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:33

    Neytiri lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 2 lipca 2019, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 3 dzień @... Ale jak mnie brzuch boli w tym miesiącu.... Masakra jakaś... Jak nie było to nie było a jak @ się rozkręciła to na Maxa.... Pije Inofem i lykam kwas foliowy i wiesiołka.. Ale czy to coś da.... Zobaczymy...

    Miska _a lubi tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 2 lipca 2019, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:28

    Neytiri lubi tę wiadomość

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Moja owu była w sobotę i według moich obserwacji było serducho w samą owu. Mam tylko nadzieję że sie nie spóźniliśmy. Czekamy razem.

    guerretenshi - ja tak samo. Ostatnio mówiłam sobie że jak to nie ciąża to ja już w żadne objawy nie uwierzę. Mdłości, zmęczenie, osłabienie, kłucia, plamienie 8 dpo pierwsze w życiu! No i d... blada.
    Ja tez co miesiac sobie obiecuje ze nie uwierze juz w zaden objaw a pozniej znowu to samo.Tak naprawde to na objawy zaraz po owulacji nie ma co liczyc bo to za wczesnie .Pierwsze objawy to dopiero po terminie miesiaczki a wczesniej to tylko nasza wyobraznia i wielkie pragnienie by sie udalo.

    BB__Anna lubi tę wiadomość

  • KalaW Autorytet
    Postów: 902 1049

    Wysłany: 2 lipca 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Przy tym niskim bylas w trakcie brania duphastonu?

    Chyba zrobię żeby wiedzieć w ogóle na jakim jest poziomie ☺

    Tak. Wtedy bralam 2 tabl duphastonu dziennie. Juz wiedzialam ze ciaza się nie przyjęła (beta skakała) ale stwierdziłam że przy okazji zrobię progesteron - bo mi jak byłam mała lekarze mówili że mój organizm nie produkuje tego hormonu. Więc sprawdziłam, żeby się przekonać. miałam wynik chyba 2 albo 3 i spanikowalam że nawet duphaston słabo działa. A okazało się że badanie dupka nie wykrywa a mój organizm jednak wyprodukowal coś sam :)

    Mąż diagnosta labo wziął wtedy pudełko przeczytał i sie mnie pyta "jak chcesz mieć to w wynikach progesteronu jak to nie progesteron tylko jakiś syntetyk" :p

    ganndqk3zv9ub0c0.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    TSH 4,5 😱

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 2 lipca 2019, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:34

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję Symfolic, biorę olej z wiesiołka i witaminę D.
    A partnerzy Wasi biorą jakieś witaminy? Pytam o takie zwykłe suplementy, co nie zaszkodzą, nie leki po konsultacjach z lekarzem.

  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 2 lipca 2019, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:35

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Tara Przyjaciółka
    Postów: 79 31

    Wysłany: 2 lipca 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    No właśnie za kazdym razem jak uzywam owu testów to się zastanawiam na ile one sa wiarygodne?
    Tym razem jestem w 8dc i czuję dziwny ból jajników, własnie jak na owulację. Zrobiłam test, ale wyszła bardzo slaba kreska.
    Teoretycznie przy 24-25 dniowych cyklach jakie ja mam, jest to mozliwem i nawet zalecają testowanie od 8-9dc, ale testy zawsze pokazują mi pozytyw jakoś około 12 dc.
    Nie mam czasu żeby latać do gina na monitoring więc nie wiem czy mam owulację czy nie.
    Ale testy nie powiedzą czy masz owulacje czy nie :( pik jest uwalniany a czy jajeczko wyjedzie to potwierdzi tylko monitoring. Testy są na sumie by zobaczyć kiedy przypuszczalnie może być owu. U mnie okazało się że moja fl trwa 11dni na 30dni cyklu :)

    IO, PCO
    Starania od 11.2016
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 2 lipca 2019, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Musisz być dobrej myśli... ☺ nie możesz powiedzieć ze nic nie robisz... sama się zastanawiam czy nie włączyć w przyszłym cyklu wiesiołka żeby mi trochę ten mój biedny śluz poprawił...
    No u mnie tego luzu to praktycznie nie było.....

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 2 lipca 2019, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:35

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi.1987 wrote:
    Hej,
    U nie przyszła @. Szkoda.

    Od tego miesiąca zaczynam pić ziółka Sroki 3. Może to coś da :)
    Lipiec to już 12 cykl naszych starań. Mam nadzieję, że będzie szczęśliwy.
    Kolejne testowanie 2 sierpnia.
    U mnie również pierwszy cykl z ziołami :) a wiesz może czy pije się je do owu czy do nowego cyklu?

  • KalaW Autorytet
    Postów: 902 1049

    Wysłany: 2 lipca 2019, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Przekonałas mnie 😀 czyli ze w badaniu wyjdzie mi mój który ja produkuje? No a pytałam lekarza a ten do mnie ze nie warto bo będzie to zaburzone... jutro będę już 9dpo...
    Powiem tak. Sto procent nie wiem, lekarz powinien wiedzieć lepiej. U mnie było tak. Z drugiej strony, jak cie stać to przecież nie zaszkodzi.

    Oczywiście nie tyczy to się luteiny - to na pewno wpływa.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 16:52

    ganndqk3zv9ub0c0.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    TSH 4,5 😱

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2875 4184

    Wysłany: 2 lipca 2019, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy mialyscie tak ze przy braniu duphastonu nie bolaly Was piersi w II fazie cyklu a przynajmniej w pierwszych dniach? Ja juz drugi miesiac biore duphaston i wlasnie zauwazam brak bolu piersi, zastanawiam sie dlaczego skoro duphaston to synt progesteron. Na logike powinny bolec bardziej :P

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • Neytiri Autorytet
    Postów: 428 216

    Wysłany: 2 lipca 2019, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Moja owu była w sobotę i według moich obserwacji było serducho w samą owu. Mam tylko nadzieję że sie nie spóźniliśmy. Czekamy razem.
    Kiedy testujesz?

    Agafiga, kiedy robisz test? :)

    💁🏻‍♀️ 32 lata
    Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,6.
    01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły 😔
    10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał tylko jeden
    - 11/10 transfer 3-dniówki - Beta <1
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 2 lipca 2019, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:36

    Wik89 lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 2 lipca 2019, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:36

    Neytiri lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Bara112 Ekspertka
    Postów: 172 106

    Wysłany: 2 lipca 2019, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

    Chetnie dolacze do Was :) od lipca zaczynamy starania i okres ma mi wypasc 1.08 ale pewnie zatestuje ostatniego lipca :D

    Pozdrawiam

    Nona lubi tę wiadomość

    Mój aniołek [*] ❤️ 1.07.2014
    n59y20mmfn8x8tla.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego