Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 5 lipca 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Nie zdążę niestety wszystkiego nadrobić, ale moze komuś przyda sie ta informacja. Po usunięciu polipa plamienia pojawiają się jak były, w takiej samej formie. Nie wiem czy dlatego, ze jest jakas ich inna przyczyna, czy poprostu histeroskopia nic mi nie pomogła:(
    Dostałaś wiadomość z linkiem do książki? :)

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • #Mag Ekspertka
    Postów: 200 309

    Wysłany: 5 lipca 2019, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola, czy ja też mogę? :) Chętnie przeczytam

    Ona: 29 lat, PCO, lekko podwyższone TSH (Dostinex, Euthyrox); jajowody obustronnie drożne;

    On: 03.2019 morfologia 2%; 11.2019 znacznie obniżone parametry nasienia: HBA: 72% (norma >80%); Fragmentacja DNA 18% (norma <25%); MSOME: I: 0%, II: 0%, III: 7%, IV: 93%

    Starania od 08.2018; 9 cykli stymulowanych;

    05.2020 1 IVF IMSI (12 dojrzałych oocytów; 6 zamrożonych; 4 blastki na zimowisku)

    06.2020 1FET :(
    07.2020 FET 😍
    10dpt - 289
    12dpt - 658
    14dpt - 1830
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 5 lipca 2019, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    o nieeee, kurcze a jednak inna przyczyna. Mialas kolposkopie? Moze nadzereczka jest?

    Hsiteroskopie, myślę ze bylaby nadzerka wtedy wykryta, tylko polip usuniety, no chyba ze to jeszcze ranka po nim bo to 1 cykl

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 5 lipca 2019, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, nadzerka na pewno zostalaby wykryta. Moze w cyklu z usunieciem polipa wszystko sie jeszcze tam goi i dlatego plamienia nadal sie pojawiaja... Mam nadzieje, ze u nas obydwu znikna :/
    Wiesz gdzie mialas umiejscowionego polipa i jakiej byl wielkosci?

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 5 lipca 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Mag wrote:
    Ladinola, czy ja też mogę? :) Chętnie przeczytam
    Pewnie, ale muszę Cię dodać do przyjaciółek bo tylko wtedy możemy wysyłać wiadomości :)

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Neytiri Autorytet
    Postów: 389 193

    Wysłany: 5 lipca 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Lena986 - o nie... a ja tak liczylam, ze znikna. Ciekawe jak bedzie u mnie, za kilka dni sie okaze. Obstawiam, ze jesli nie zniknely, to pewnie ich przyczyna jest inna :/

    Lithium - idziemy leb w leb, u mnie dzis 4-5 dpo. Strasznie mnie stresuje ten czas po owulacji. Wiem, ze jak lada dzien pojawi sie bol cyckow i plamienia, to bedzie po temacie. Niestety wiem tez, ze bedzie jeden wielki placz, jesli znowu sie nie uda. Mam wyjatkowo duza nadzieje w tym cyklu...
    U mnie dzisiaj tez 5 dpo, na razie nie czuje nic ;) czekamy :) moze po weekendzie juz sie zaczna jakies objawy... u mnie objawy na @ przychodza dokladnie tydzien przed terminem..

    Nikodemka, lithium lubią tę wiadomość

    💁🏻‍♀️ 32 lata
    Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,6.
    01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    07/2020 II IVF - 10 oocytów 🔬 7 zarodków - wszystkie padły przed 5tą dobą 😔
    Przerwa: dieta + suplementy
    09/2020 III IVF IMSI
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 5 lipca 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Dostałaś wiadomość z linkiem do książki? :)
    Tak, dziekuje, w weekend zaczynam czytac ;)

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 5 lipca 2019, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri - o, to jestesmy w 3 :) U mnie tez objawy pojawiaja sie mniej wiecej 6-7 dpo. Zazywczaj bol piersi i lekki bol podbrzusza. I niby wiem, ze objawy na okres moga byc takie same jak ciazowe, ale do mnie to jakos nie dociera.

    Neytiri, lithium lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 5 lipca 2019, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Lena, nadzerka na pewno zostalaby wykryta. Moze w cyklu z usunieciem polipa wszystko sie jeszcze tam goi i dlatego plamienia nadal sie pojawiaja... Mam nadzieje, ze u nas obydwu znikna :/
    Wiesz gdzie mialas umiejscowionego polipa i jakiej byl wielkosci?

    Po prawej stronie, mozliwe ze blokowal ujscie z jajowodu ale już nie dopytalam po zabiegu ze stresu. Co dziwne, z tego jajowodu zaszlam raz w ciaze wiec nie watpie zeby serio utrudniał. No powiem Wam, ze sie zalamalam bo liczylam na happy end.
    Aaa, polip mial ponad 1 cm

  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 628 431

    Wysłany: 5 lipca 2019, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys92 wrote:
    Ja dziś 2dc przylazła małpa więc w tym miesiącu już lipa. Wam życzę samych❤
    To chyba 1 DC a nie drugi?

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Przygotowania do IVF

    Starania o drugiego maluszka
  • #Mag Ekspertka
    Postów: 200 309

    Wysłany: 5 lipca 2019, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Pewnie, ale muszę Cię dodać do przyjaciółek bo tylko wtedy możemy wysyłać wiadomości :)

    Ladinola, przyjęte. Bardzo dziękuję! :)

    Ona: 29 lat, PCO, lekko podwyższone TSH (Dostinex, Euthyrox); jajowody obustronnie drożne;

    On: 03.2019 morfologia 2%; 11.2019 znacznie obniżone parametry nasienia: HBA: 72% (norma >80%); Fragmentacja DNA 18% (norma <25%); MSOME: I: 0%, II: 0%, III: 7%, IV: 93%

    Starania od 08.2018; 9 cykli stymulowanych;

    05.2020 1 IVF IMSI (12 dojrzałych oocytów; 6 zamrożonych; 4 blastki na zimowisku)

    06.2020 1FET :(
    07.2020 FET 😍
    10dpt - 289
    12dpt - 658
    14dpt - 1830
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 5 lipca 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Mag wrote:
    Ladinola, przyjęte. Bardzo dziękuję! :)
    Już wysłałam. :)

    #Mag lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 5 lipca 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, mam nadzieje, ze jednak jeszcze nic straconego i za miesiac tych plamien nie bedzie... Ile masz dni to terminu @?

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • #Mag Ekspertka
    Postów: 200 309

    Wysłany: 5 lipca 2019, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Już wysłałam. :)

    Uratowałaś mnie przed zanudzeniem się na śmierć w pracy <3 DZIĘKUJĘ!

    Nona lubi tę wiadomość

    Ona: 29 lat, PCO, lekko podwyższone TSH (Dostinex, Euthyrox); jajowody obustronnie drożne;

    On: 03.2019 morfologia 2%; 11.2019 znacznie obniżone parametry nasienia: HBA: 72% (norma >80%); Fragmentacja DNA 18% (norma <25%); MSOME: I: 0%, II: 0%, III: 7%, IV: 93%

    Starania od 08.2018; 9 cykli stymulowanych;

    05.2020 1 IVF IMSI (12 dojrzałych oocytów; 6 zamrożonych; 4 blastki na zimowisku)

    06.2020 1FET :(
    07.2020 FET 😍
    10dpt - 289
    12dpt - 658
    14dpt - 1830
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 5 lipca 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Mag wrote:
    Uratowałaś mnie przed zanudzeniem się na śmierć w pracy <3 DZIĘKUJĘ!
    Heh skąd to znam, głównie książkę czytam w pracy. :D

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 lipca 2019, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:22

  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 5 lipca 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Lena, mam nadzieje, ze jednak jeszcze nic straconego i za miesiac tych plamien nie bedzie... Ile masz dni to terminu @?

    Dokladnie 6 dni przed terminem @ beżowy sluz, następny dzień brazowy, pozniej sluz z krwią przy wizycie w toalecie i coraz bardziej az wreszcze po kilku dniach przyjdzie @

  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 5 lipca 2019, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Po prawej stronie, mozliwe ze blokowal ujscie z jajowodu ale już nie dopytalam po zabiegu ze stresu. Co dziwne, z tego jajowodu zaszlam raz w ciaze wiec nie watpie zeby serio utrudniał. No powiem Wam, ze sie zalamalam bo liczylam na happy end.
    Aaa, polip mial ponad 1 cm
    Może dopiero macica się czyści i później już będzie wszystko ok.
    Ja też mam polipa ale u mnie on nie powoduje żadnych plamień

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3951 1685

    Wysłany: 5 lipca 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana__33 wrote:
    Ja tez dziś 2 dzień @, ale tak bolesnej i obfitej dawno nie mialam... przy tym cylku z clo przez tydzien mialam plamienia, i to krew, dodatkowo bardzo bolesną owulacja. Od dzis mam zacząć drugi cykl z clo, ale chyba zrobię przerwe, myślicie, ze tak mozna? Boje sie trochę, bo raczej niezbyt dobrze wplywa na moj organizm, a od niecalych dwoch miesięcy biore metformine i bromergon i tak sobie pomyślałam, ze moze sprawdzę, czy te leki mi odblokowaly owulacje...
    I pewnie jeszcze raz zatestuje w lipcu, choc staram sie podchodzić do tego juz bardziej na luzie...
    Ja brałam Clo przez 3 cykle, w pierwszym no fakt miałam obfita @...2 cykl tylko jeden dzień krwawienia a reszta @ plamienia tylko, w tym ostatnim cyklu @ zaczęła się od 3 dni plamien a potem się rozkręciła. Mi clo nie pomogło, ale u Ciebie może być inaczej? Może porozmawiaj z lekarzem o tym??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3951 1685

    Wysłany: 5 lipca 2019, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola cóż to za książka 😊? Bo chyba mi coś umknęło na forum 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego