Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 493 421

    Wysłany: 5 lipca 2019, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Lena, no wlasnie... mam dokladnie ten sam problem. I na dodatek moj lekarz nie lubi kiedy sama sobie probuje postawic diagnoze. Chyba sprobuje zbadac ten estradiol jakos na wlasna reke.

    Ja się spotkałam z info, że jeszcze najlepiej estradiol razem z progiem 7dpo zbadać

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 5 lipca 2019, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda... Zauwazylam, ze wiekszosc facetow ma takie podejscie do staran. Nie wiem dlaczego tak ciezko im zrozumiec, ze dziecka nie da sie „zrobic” na zawolanie i wymaga to poswiecen z obydwu stron. Tym bardziej, ze my musimy przejsc o wiele wiecej bolu, wizyt, porazek podczas @...
    Facet mojej kolezanki odwlekal badanie nasienia, nie chcial o nim slyszec. Przez rok sie nie udawalo, prawie sie rozstali i w koncu laskawie poszedl na to badanie... i co? Okazalo sie, ze nie moga miec dzieci przez jego slabe nasienie.

    Nona, LaBellePerle lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 493 421

    Wysłany: 5 lipca 2019, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Ja to wszystko rozumiem, ale to co mam się rozwiesc i byc juz sama? Szukać kogos nowego po tylu latach? Dlatego ze nie zależy mu az tak żeby sie badac. Chodzi o to ze dla niego to upakarzajace
    Ladinola, wszystko co wymieniasz mu mówiłam
    Wychodzi na to ze musze czekać az sam dorosnie ze chce miec dziecko, tylko ze ja do tego czasu wyladuje w psychiatryku

    Ja bym rzuciła papiery rozwodowe - na otrzeźwienie. To jeszcze nie oznacza rozwodu. A rozkładanie nóg przed obcymi (obojętnie czy ginami facetami, czy kobietami) albo przed całym sztabem medycznym (np w szpitalu) to nie jest upokarzające?

    "to co mam się rozwiesc i byc juz sama? Szukać kogos nowego po tylu latach?" więcej pewności siebie i szacunku dla siebie :) A może byś trafiła na kogoś szybciej niż myślisz i była w ciąży szybciej niż myślisz.

    Nie namawiam do rozwodu, bo może tak to zabrzmieć, tylko do większej wiary w siebie i oczekiwania większego szacunku od męża/partnera :)

    KarolaDyl lubi tę wiadomość

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 5 lipca 2019, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem para powinna się dopełniać, uszczęśliwiać na wzajem, razem iść przez życie, pokonywać przeszkody życiowe. Więc jak coś idzie nie tak, to albo spróbować rozwiązać problem, może wizyta u psychologa jeśli rozmowy nie pomagają. A jeśli nic nie pomaga to znaczy, że para nie jest dla siebie stworzona. A bycie ze sobą na siłę to nie jest wyjście.

    SylwiaLu, KatWomanDo lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 5 lipca 2019, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu - przypomnialas mi, ze 7dpo tez badalam i byl troche za wysoki, musze o tym pogadac z lekarzem :)
    Absolutnie nie nawiazuje do sytuacji Leny, powiem to po prostu, bo siedzi w temacie.
    Moja kuzynka wyszla za maz zaraz po liceum. Starali sie o dziecko przez 8 lat. Facet wykanczal ja psychicznie, w koncu odwazyla sie i odeszla od niego, jest w trakcie rozwodu. Kilka miesiecy po wyprowadzce od niego znalazla na badoo milosc swojego zycia. Facet przeprowadzil sie dla niej z Sopotu do mazowieckiej wsi, totalnej dziury. Zaszla w ciaze po 2 miesiacach :)
    Z reszta ja sama wiem co to znaczy byc w toksycznym zwiazku i bardzo sie ciesze, ze odwazylam sie postawic odwazny krok i, ze z tamtym facetem nie mam dziecka... Brr. Uratowalam sobie zycie.

    SylwiaLu, Olala29 lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 lipca 2019, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja tak na szybko dzisiaj. Później przeczytam rozmowę. Beta dziś 9 dpo 37,8 😂🙈 przesyłam 💚💚💚

    Nona, Justyna1719, boo123, Nikodemka, lithium, SylwiaLu, Ladinola, Agafiga, Agnes, KatWomanDo, Angela, Wik89, Natikka123, Tara, guerretenshi, BB__Anna, Pumka, Lolkaa, Malwcia89 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 lipca 2019, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:22

    Olala29, lithium lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 lipca 2019, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odstawiam. Standardowo olej z wiesiołka, wieczorami 1/2 Norprolac bo miałam wysoką prolaktyne, Acard, Letrox 150 + testy owulacyjne. Aaa i urlop. Mąż 8dni piwkował i się chyba rozluźnił a ja absolutnie wszystko łykałam i ukrywałam przed nim. Wydaje mi się że to z porannego przytulania

    Nona, Malwcia89 lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3962 1685

    Wysłany: 5 lipca 2019, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala29 wrote:
    Hej dziewczynki ja tak na szybko dzisiaj. Później przeczytam rozmowę. Beta dziś 9 dpo 37,8 😂🙈 przesyłam 💚💚💚
    Gratulacje!!!! 😀😘❤️😘❤️👶👶👶👶😀

    Olala29 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 5 lipca 2019, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala - cudownie! Gratuluje ❤️❤️❤️

    Olala29 lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • boo123 Autorytet
    Postów: 1227 1324

    Wysłany: 5 lipca 2019, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ola ☺️ my też wyjątkowo ❤️ wczoraj rano, moze to jest jakaś metoda 😁 obym poszła w Twoje ślady.

    Olala29 lubi tę wiadomość

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 5 lipca 2019, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala29 wrote:
    Hej dziewczynki ja tak na szybko dzisiaj. Później przeczytam rozmowę. Beta dziś 9 dpo 37,8 😂🙈 przesyłam 💚💚💚
    Gratuluję!!! <3 <3 <3

    Olala29 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 5 lipca 2019, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrazam sobie aktualnie dzielić domu, dorobku, calego rozwodu bo mąż nie pragnie dziecka tak samo jak ja. Chce mieć ale nie za wszelka cene, niekoniecznie teraz, to ze ja chce to nie jest kompromis więc go nie zmusze. Dla niego za 5 lat tez spoko. Zreszta on uważa ze jak juz byl 1 biochem to umie dziecko zrobić :(

    Ola, gratuluje i zazdroszcze konca koszmaru rozczarowan

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 15:41

    Olala29 lubi tę wiadomość

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 5 lipca 2019, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Nie wyobrazam sobie aktualnie dzielić domu, dorobku, calego rozwodu bo mąż nie pragnie dziecka tak samo jak ja. Chce mieć ale nie za wszelka cene, niekoniecznie teraz, to ze ja chce to nie jest kompromis więc go nie zmusze. Dla niego za 5 lat tez spoko. Zreszta on uważa ze jak juz byl 1 biochem to umie dziecko zrobić :(

    Ola, gratuluje i zazdroszcze konca koszmaru rozczarowan
    Biochemiczna może wynikać ze złej budowy plemników, z mutacji genetycznych plemnika. Najczęściej to jest powód ciąż biochemicznych, ogólnie wczesnych poronień. To nam powiedział lekarz w klinice niepłodności.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 15:44

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • KatWomanDo Autorytet
    Postów: 400 328

    Wysłany: 5 lipca 2019, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala29 wrote:
    Hej dziewczynki ja tak na szybko dzisiaj. Później przeczytam rozmowę. Beta dziś 9 dpo 37,8 😂🙈 przesyłam 💚💚💚
    Wspaniałe wieści, gratulacje i powodzenia🙂

    Olala29 lubi tę wiadomość

    eiktcsqv1n4ngzb4.png
    Starania o pierwsze dziecko od 10.2016 r., W lipcu 2019 r. skończyłam 36 lat.
    17.10.2019 test pozytywny🙂
    7.11.2019 jest❤️ (35 cykli starań)
    Leki: Euthyrox, Neoparin, Acard, Luteina, Prenatal duo.
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3962 1685

    Wysłany: 5 lipca 2019, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które brały Inofem 😀
    Czy przyspiesza on owulacje???

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 5 lipca 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 - nie mam 100% pewnosci, ale ja mam wrazenie, ze mi Inofem opoznil owulacje przez co mialam mega dlugie cykle...

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 5 lipca 2019, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Nie wyobrazam sobie aktualnie dzielić domu, dorobku, calego rozwodu bo mąż nie pragnie dziecka tak samo jak ja. Chce mieć ale nie za wszelka cene, niekoniecznie teraz, to ze ja chce to nie jest kompromis więc go nie zmusze. Dla niego za 5 lat tez spoko. Zreszta on uważa ze jak juz byl 1 biochem to umie dziecko zrobić :(

    Ola, gratuluje i zazdroszcze konca koszmaru rozczarowan
    Ja tak jak wspomniałam nie miałam problemu z mężem jeśli chodzi o badania za to był inny problem, mąż ma słabe nasienie i łyka suplementy. Oprócz tego podawalam mu orzechy, pestki dyni itp i na wszystko słyszałam odpowiedz nie, to zle itp. W marcu po pierwszej nie udanej iui przeliczyłam mu tabletki, doskonale wiedziałam że powinny się już kończyć a było jeszcze pół opakowania. Tak się wkurzyłam. Mało tego weszłam na nasze konto bankowe bo on zawsze płaci karta i przeszukalam historie, okazało się że przez prawie 2 lata nie kupował tabletek systematycznie co miesiąc tylko co 1.5 lub 2. Wykrzyczałam mu wtedy że chyba ja tylko tego dziecka chcę, że jeśli on ma takie podejście to niech powie że mu na tym dziecku nie zależy a nie robi ze mnie odiotke, że ja ciągle na badania jezdze, w pracy muszę kombinować jak się tu zamienić żeby do gina dojechac, bez przerwy jakieś pobierania krwi. Powiedziałam mu też że chyba będziemy musieli się rozstać bo ja nie mam dużo czasu na zajście w ciqze, mam niska rezerwę jajnikowa. On za 5 lat może się ocknąć i wyniki próbować poprawić a dla mnie już może być za późno. On może mieć dziecko z kimś innym a ja zostanę sama. Dotarło do niego, od tego czasu puki co systematycznie łyka leki i co mu tam podam. Wybaczcie za ten długi wywód ale może czasem trzeba wylać taki kubeł wody dla opamiętania. Ja też nie chciałam się rozstawać ale trzeba też pomyśleć o sobie

    Wik89, Nona, Nikodemka, SylwiaLu lubią tę wiadomość

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3962 1685

    Wysłany: 5 lipca 2019, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Justyna1719 - nie mam 100% pewnosci, ale ja mam wrazenie, ze mi Inofem opoznil owulacje przez co mialam mega dlugie cykle...
    O kurna... To się wkopalam... A jeden cykl go bralas??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 lipca 2019, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:23

    Angela lubi tę wiadomość

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego