Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyna1719 wrote:O kurna... To się wkopalam... A jeden cykl go bralas??
Rola mio-inozytolu w leczeniu niepłodności
Niepłodność wg Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) to rok bezskutecznych starań o ciążę, przy zachowaniu regularności współżycia bez zabezpieczenia. Dopiero po tym czasie lekarze diagnozują problem i wskazują możliwą do podjęcia terapię. Przyczyny niepłodności pary mogą leżeć zarówno po stronie kobiety jak i mężczyzny. Czasem, gdy nie da się określić kto z pary jest niepłodny, mówi się o niepłodności idiopatycznej. U kobiet niepłodność może być związana z nieprawidłowym funkcjonowaniem narządów rodnych, zaburzeniami owulacji, nieprawidłową pracą jajników, zaburzeniami hormonalnymi w tym PCOS. Przywrócenie prawidłowej owulacji po zastosowaniu mio-inozytolu poprawia płodność wielu kobiet.2 Usprawnienie gospodarki hormonalnej oraz lepsza jakość komórek jajowych sprawia, że częściej dochodzi do zapłodnienia. Po włączeniu mio-inozytolu do kontrolowanej hiperstymulacji przed in vitro odnotowano poprawę wszelkich parametrów przy procedurach związanych ze wspomaganym rozrodem.
Także on na pewno nie zaszkodzi ale tylko pomoże. U mnie po mio inozytolu nie było żadnych skutków ubocznych, teraz jak nie biorę to mam wahania hormonalne. -
nick nieaktualnyU mnie chyba z mężem jest troszkę odwrotnie niż u was. Mam wrażenie że to on ma większe parcie na dzieci niż ja. Nie żebym nie chciała ale z drugim maluszkiem gdyby to była tylko moja decyzja czekalabym jeszcze do nastepnego roku bo synek teraz kończy roczek ale po długiej rozmowie postanowiliśmy teraz i to mąż mnie namawiał on uważa że ma mało czasu na dzieci bo 40 już i chce możliwie szybko . W sumie trochę mu się nie dziwię
-
Nona wrote:Wcinam migdały. Prawie cała paczka tych z Rossmanna. Dupa rośnie hihi.
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Ladinola wrote:Nie demonizujmy, wydłużenie oczekiwania na owulacje ni emusi być spowodowane myo inozytorem.
Rola mio-inozytolu w leczeniu niepłodności
Niepłodność wg Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) to rok bezskutecznych starań o ciążę, przy zachowaniu regularności współżycia bez zabezpieczenia. Dopiero po tym czasie lekarze diagnozują problem i wskazują możliwą do podjęcia terapię. Przyczyny niepłodności pary mogą leżeć zarówno po stronie kobiety jak i mężczyzny. Czasem, gdy nie da się określić kto z pary jest niepłodny, mówi się o niepłodności idiopatycznej. U kobiet niepłodność może być związana z nieprawidłowym funkcjonowaniem narządów rodnych, zaburzeniami owulacji, nieprawidłową pracą jajników, zaburzeniami hormonalnymi w tym PCOS. Przywrócenie prawidłowej owulacji po zastosowaniu mio-inozytolu poprawia płodność wielu kobiet.2 Usprawnienie gospodarki hormonalnej oraz lepsza jakość komórek jajowych sprawia, że częściej dochodzi do zapłodnienia. Po włączeniu mio-inozytolu do kontrolowanej hiperstymulacji przed in vitro odnotowano poprawę wszelkich parametrów przy procedurach związanych ze wspomaganym rozrodem.
Także on na pewno nie zaszkodzi ale tylko pomoże. U mnie po mio inozytolu nie było żadnych skutków ubocznych, teraz jak nie biorę to mam wahania hormonalne.
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
🧫 04.11 IN VITRO
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
👶3dpt - prog 41
👶9dpt 120,7
*AMH 2,35
*FSH 6,36
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
nick nieaktualny
-
To, ze na mnie tak zadzialal, to nie znaczy, ze nie jest skuteczny Na innych moze dzialac prawidlowo.
Bralam go przez dwa miesiace i w drugim i w kolejnym cyklu zazywania go, mialam owulacje tydzien pozniej. Po odstawieniu wszystko wrocilo do normy, stad ten wniosek. Moja ówczesna lekarka twierdzila, ze moze tak byc, ale rownie dobrze moglo to spowodowac cos innego, nie mam pewnosci. Odstawilam Inofem tez ze wzgledu na kwas foliowy, ktory mam zdecydowanie za wysoki. Przerzucilam sie na metylowany i mam w planach zbadanie mutacji. Jak bede miala pewnosc, to moze skusze sie na Miovarian.Julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikodemka wrote:To, ze na mnie tak zadzialal, to nie znaczy, ze nie jest skuteczny Na innych moze dzialac prawidlowo.
Bralam go przez dwa miesiace i w drugim i w kolejnym cyklu zazywania go, mialam owulacje tydzien pozniej. Po odstawieniu wszystko wrocilo do normy, stad ten wniosek. Moja ówczesna lekarka twierdzila, ze moze tak byc, ale rownie dobrze moglo to spowodowac cos innego, nie mam pewnosci. Odstawilam Inofem tez ze wzgledu na kwas foliowy, ktory mam zdecydowanie za wysoki. Przerzucilam sie na metylowany i mam w planach zbadanie mutacji. Jak bede miala pewnosc, to moze skusze sie na Miovarian. -
Ladinola wrote:Ja właśnie szukam mio inozytolu bez kwasu foliowego ale czy znajdę...
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
08.2019 ciąża biochemiczna
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
Ja piłam ten Miovarian 2x dziennie i jeśli to nie Wiesiółek mi namieszałam w cyklu (a mówicie, że raczej nie powinien), to myślę, że Miovarian mi go właśnie skrócił 😏
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ladinola wrote:A jednak w nowym składzie jest mio inozytolu ile trzeba. Nie jest to tanie ale całkiem fajna opcja. Chyba kupie cały zestaw.
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
nick nieaktualnyMarika92 wrote:No full wypas w tym zestawie. Jak się na to natknęłam, to miałam od kilku dni ten Miovarian i tylko dlatego się na to nie skusiłam 😏 Ale w razie gdybyś się zdecydowała, to daj znać jak to działa u Ciebie, ciekawa jestem 🙄
-
Dziewczyny nigdy nie słyszałam o tym ovarinie, poczytalam opinie w necie i są zachęcające. Na razie mam femibion 0, ale jak skończę zakupie ovarin. Coś do tego jeszcze bierzecie?2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Kurcze, ja teraz nie biore zadnych supli... Tylko niepokalanek i kwas foliowy, nic wiecej.
Przez te „wyluzowanie” troche zaniedbalam sprawe, musze sie ogarnac. -
Ja stwierdziłam że ostatni cykl cokolwiek biorę... Bez konsultacji z lekarzem.. Bo to bez sensu według mnie ze faszeruje się nie wiadomo czym.... A tak na prawdę nie znam przyczyny tego że nie zachodze...
szona lubi tę wiadomość
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
🧫 04.11 IN VITRO
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
👶3dpt - prog 41
👶9dpt 120,7
*AMH 2,35
*FSH 6,36
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10