Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lipca 2019, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Chyba za mało tego żelu daje, ja tak łyżeczkę. Dzis dam więcej. My zaczęliśmy w 8dc czyli w ten czeao. Dziś 10dc, powtórka.

    Rano już siemie, ocet jabłkowy, roibos, suple. Rety. Idę sprzątać żeby nie myśleć wciąż o dziecku hehe


    Nona niby pisze, że pół tubki na jeden raz ale ja sobie nie żałowałam 😂

    Nona lubi tę wiadomość

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 6 lipca 2019, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonalyscie mnie, w nastepnym cyklu jade z zelem w strzykawce :d
    A tak w ogole to jednak zmieniam zdanie. Czuje, ze sie nie udalo, sama nie wiem dlaczego, ale tak czuje i juz. Chyba hormony zaczynaja psuc nastroj.

    Nona, lithium lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lipca 2019, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:24

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 6 lipca 2019, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaDyl wrote:
    https://zapodaj.net/dc6ebcfa93825.jpg.html


    Dziewczyny nie wiem czy coś widzicie ale jest bledziuch!
    Ok 8-9dnipo , 5 przed terminem @ ♥️
    No jakiś cień widać! Gratuluję! :)

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 6 lipca 2019, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaDyl wrote:
    https://zapodaj.net/dc6ebcfa93825.jpg.html


    Dziewczyny nie wiem czy coś widzicie ale jest bledziuch!
    Ok 8-9dnipo , 5 przed terminem @ ♥️


    To jest ten test clearblue?

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3964 1686

    Wysłany: 6 lipca 2019, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo LaBellePerle 😊 co tam kochana u Ciebie 😊? Jak się czujesz 😊😘?

    Nona lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 6 lipca 2019, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle myślałam wczoraj o Tobie :) co słychać? Poukladalo się wszystko?

    Nona lubi tę wiadomość

  • Neytiri Autorytet
    Postów: 391 194

    Wysłany: 6 lipca 2019, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, gratulacje! Ja tez widze leciutka kreseczke :) jakiej czulosci byl test?

    Ja przy kazdych starankach uzywam zelu Concieve Plus, ale standardowo jako lubrykant na poczatku stosunku. Nie lubie go aplikowac do srodka, potem mi sie wylewa i jest nieprzyjemnie :p zreszta nie mam problemu ze sluzem, wiec daje tylko odrobinke dla lepszego poslizgu :) w tym cyklu tez stosowalismy... to tak naprawde pierwszy cykl, w ktorym mamy realne szanse zajsc w ciaze. Licze, ze sie udalo ;)

    💁🏻‍♀️ 32 lata
    Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,6.
    01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    07/2020 II IVF - 10 oocytów 🔬 7 zarodków - wszystkie padły przed 5tą dobą 😔
    Przerwa: dieta + suplementy
    09/2020 III IVF IMSI
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lipca 2019, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    To jest ten test clearblue?

    Tak to Clear Blue Frühtest do 6dni przed okresem.


  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lipca 2019, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    Karola, gratulacje! Ja tez widze leciutka kreseczke :) jakiej czulosci byl test?

    Ja przy kazdych starankach uzywam zelu Concieve Plus, ale standardowo jako lubrykant na poczatku stosunku. Nie lubie go aplikowac do srodka, potem mi sie wylewa i jest nieprzyjemnie :p zreszta nie mam problemu ze sluzem, wiec daje tylko odrobinke dla lepszego poslizgu :) w tym cyklu tez stosowalismy... to tak naprawde pierwszy cykl, w ktorym mamy realne szanse zajsc w ciaze. Licze, ze sie udalo ;)



    Test czułości 10 , Clear Blue.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lipca 2019, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z zakupow. Kupilam tym razem owarin zamiast symfolika i czerwone winko na endo😊.Od jutra zaczynamy starania.

    Nona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lipca 2019, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy to w ogóle ma jakiś wpływ ale ja np przez wszystkie dni płodne wypijałam po 2 butelki Karamalz/Karmi 😁

    Nona, Wik89 lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3964 1686

    Wysłany: 6 lipca 2019, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaDyl wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy to w ogóle ma jakiś wpływ ale ja np przez wszystkie dni płodne wypijałam po 2 butelki Karamalz/Karmi 😁
    Oooo a ja lubię karmi.. 😊

    KarolaDyl lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 6 lipca 2019, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Przekonalyscie mnie, w nastepnym cyklu jade z zelem w strzykawce :d
    A tak w ogole to jednak zmieniam zdanie. Czuje, ze sie nie udalo, sama nie wiem dlaczego, ale tak czuje i juz. Chyba hormony zaczynaja psuc nastroj.
    Hahah, to mamy to samo. Ja już się nie nastawiam

    Nikodemka lubi tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • MałaMi_87 Koleżanka
    Postów: 33 9

    Wysłany: 6 lipca 2019, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Widać, widać 😍 z dnia na dzień będzie coraz ciemniejsza 😍

    Ja jestem 12dpo i tak mnie korci, tak bardzo żeby siknac na test ale z drugiej strony nie chce znów zobaczyć bieli i chyba wole jeszcze poczekać... i weź tu zrozum kobietę przed okresem 😁

    KarolaDyl gratulacje!! 🤗

    Agafiga ja dzisiaj również 12dpo i też mnie korci, a z drugiej strony tak bardzo boję się rozczarowania.. planowo powinnam testować we wt. Ehhh i co robić czekać? W sumie tak niewiele zostało.. 🙈

    Starania od 12/2018r.

    6cs ciąża biochemiczna (5t4d)

    Przerwa od 12.2019 do 03.2020
    Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody

    Marzec 2020-Laparoskopia
    · uwolnienie zwrotów
    · jajowody poskręcane (naprawione)
    · udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)

    Nasze wyniki: dobre
    Walczymy dalej 💪😍
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 641 445

    Wysłany: 6 lipca 2019, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Ja tak jak wspomniałam nie miałam problemu z mężem jeśli chodzi o badania za to był inny problem, mąż ma słabe nasienie i łyka suplementy. Oprócz tego podawalam mu orzechy, pestki dyni itp i na wszystko słyszałam odpowiedz nie, to zle itp. W marcu po pierwszej nie udanej iui przeliczyłam mu tabletki, doskonale wiedziałam że powinny się już kończyć a było jeszcze pół opakowania. Tak się wkurzyłam. Mało tego weszłam na nasze konto bankowe bo on zawsze płaci karta i przeszukalam historie, okazało się że przez prawie 2 lata nie kupował tabletek systematycznie co miesiąc tylko co 1.5 lub 2. Wykrzyczałam mu wtedy że chyba ja tylko tego dziecka chcę, że jeśli on ma takie podejście to niech powie że mu na tym dziecku nie zależy a nie robi ze mnie odiotke, że ja ciągle na badania jezdze, w pracy muszę kombinować jak się tu zamienić żeby do gina dojechac, bez przerwy jakieś pobierania krwi. Powiedziałam mu też że chyba będziemy musieli się rozstać bo ja nie mam dużo czasu na zajście w ciqze, mam niska rezerwę jajnikowa. On za 5 lat może się ocknąć i wyniki próbować poprawić a dla mnie już może być za późno. On może mieć dziecko z kimś innym a ja zostanę sama. Dotarło do niego, od tego czasu puki co systematycznie łyka leki i co mu tam podam. Wybaczcie za ten długi wywód ale może czasem trzeba wylać taki kubeł wody dla opamiętania. Ja też nie chciałam się rozstawać ale trzeba też pomyśleć o sobie

    Moim zdaniem masz AMH w normie. Często widzę na tym forum błędne przekonanie, że niskie AMH to ostateczny wyrok, a tego badania nie powinno brać się pod uwagę w oderwaniu od reszty badań.

    Angela, ja przed pierwszą ciążą miałam AMH 0,53 i zaszłam naturalnie. Ginekolog wspominał o pacjentce, która zaszła naturalnie przy wyniku 0,1.
    I to nie są żadne cuda.

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 641 445

    Wysłany: 6 lipca 2019, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie że w tym cyklu przegapiłam owulację bo była wyjątkowo wcześnie. 😒
    Jakoś 7dc kiedy jeszcze trochę plamilam po okresie, miałam bardzo rozciągliwy śluz i bolały mnie jajniki, a teraz w 12dc nic nie czuję.
    A jeszcze parę dni temu popstrykalam się z mężem i o seksie nie było mowy.
    Ale plusem krótkich cykli jest to że szybko zaczyna się kolejny 😁

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3964 1686

    Wysłany: 6 lipca 2019, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    A ja mam wrażenie że w tym cyklu przegapiłam owulację bo była wyjątkowo wcześnie. 😒
    Jakoś 7dc kiedy jeszcze trochę plamilam po okresie, miałam bardzo rozciągliwy śluz i bolały mnie jajniki, a teraz w 12dc nic nie czuję.
    A jeszcze parę dni temu popstrykalam się z mężem i o seksie nie było mowy.
    Ale plusem krótkich cykli jest to że szybko zaczyna się kolejny 😁
    O to wcześnie byś miała owulke jak w 7 dc.. Ja mam około 16-17 dopiero... Więc u mnie jest bardzo późno a w tym cyklu pije Inofem który jak się okazało wielu dziewczynom opoznil owulke i wydluzyl cykl 😐

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2462 3405

    Wysłany: 6 lipca 2019, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaDyl super! Kciuki za bete😁

    KarolaDyl lubi tę wiadomość

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn

    yTQop1.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 6 lipca 2019, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:43

    11.2018 - 8tc [*] zasniad groniasty czesciowy
    02.2019 - cb

    30l.
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego