Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • KatWomanDo Autorytet
    Postów: 400 328

    Wysłany: 6 lipca 2019, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaDyl, wspaniałe wieści, życzę powodzenia☺️

    KarolaDyl lubi tę wiadomość

    eiktcsqv1n4ngzb4.png
    Starania o pierwsze dziecko od 10.2016 r., W lipcu 2019 r. skończyłam 36 lat.
    17.10.2019 test pozytywny🙂
    7.11.2019 jest❤️ (35 cykli starań)
    Leki: Euthyrox, Neoparin, Acard, Luteina, Prenatal duo.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lipca 2019, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatWomanDo wrote:
    KarolaDyl, wspaniałe wieści, życzę powodzenia☺️



    Dziękuję bardzo ♥️♥️
    Każdej z Was życzę doczekania się Dzieciaczków!!

    Agafiga, Nona, KatWomanDo lubią tę wiadomość

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1451 1649

    Wysłany: 6 lipca 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ooo LaBellePerle 😊 co tam kochana u Ciebie 😊? Jak się czujesz 😊😘?


    Dziewczyny, sama nie wiem... Szczerze to byłam gotowa się rozstać. Jechał oddać mi prezenty, które ode mnie dostał, bo ubzdural sobie, że mu wypominam, choć chodziło mi o to, że mógłby czasem postarać się na moje urodziny... No i w drodze jak jechał, zaczęłam plamic i pojechałam na pogotowie. On dojechał do mnie... Jakoś się dogadaliśmy, choć niesmak mi mocny pozostał i brak zaufania. Po prostu w tamtym momencie oboje się nawzajem potrzebowaliśmy i dlatego chyba tak wyszło...

    A czuję się fatalnie. Jestem wykończona. Mdli mnie straszliwie 😥 ale dziękuję Bogu za te ciążę! I trzymam kciuki, żebyście się niedługo wszystkie doczekały! :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 21:10

    lithium, KatWomanDo, Murzynek lubią tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 6 lipca 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, sama nie wiem... Szczerze to byłam gotowa się rozstać. Jechał oddać mi prezenty, które ode mnie dostał, bo ubzdural sobie, że mu wypominam, choć chodziło mi o to, że mógłby czasem postarać się na moje urodziny... No i w drodze jak jechał, zaczęłam plamic i pojechałam na pogotowie. On dojechał do mnie... Jakoś się dogadaliśmy, choć niesmak mi mocny pozostał i brak zaufania. Po prostu w tamtym momencie oboje się nawzajem potrzebowaliśmy i dlatego chyba tak wyszło...
    Ale z dzieckiem wszystko w porządku? Co Ci powiedzieli? Pewnie to przez te stresy.... 😐 Teraz musisz myśleć tylko o sobie. A on powinien Cie wspierać a nie takie rzeczy odwalać. Będzie ojcem Twojego dziecka a zachowuje się sam jak dzieciak..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • talku Autorytet
    Postów: 1679 1678

    Wysłany: 6 lipca 2019, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

    Nie zapisywałam się do wątku bo trochę ostatnio staracilam nadzieję. Postanowiłam że odpuszczam, że jak się uda to będzie super a jeśli nie to działamy dalej bez spiny bo od 1 czerwca dostałam awans.
    I tak się kochaliśmy w tym czerwcu od przypadku do przypadku na totalnym luzie.
    @ spóźniona 5 dni.
    Zrobiłam rano test, słaba blada kreska i to po 3 minutach.
    Pojechałam od razu na betę. Wyszła 82.

    Czyli chyba jestem w ciąży? Tylko jakoś bardzo wczesnej?
    W ogóle to do mnie nie dociera.


    Ale jeśli tak będzie to forum ma moc! Zalogowałam się tutaj w marcu/kwietniu i w sumie w trzeci cyklu z Wami zaskoczyło. Szok.

    Nie wiem co mam teraz robić dalej...

    Nona, guerretenshi, Tara, Nikodemka, BB__Anna, Neytiri, Olala29, lithium, Malwcia89, SylwiaLu lubią tę wiadomość

    relgi09kukfprg92.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 6 lipca 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle a może go ta sytuacja zmieni?? Może przestraszył się że może stracić i Ciebie i dziecko o które się długo staraliscie.. No nie wiem. Mówiłaś że przyjeżdża na weekendy tak? I co przyjechał teraz? Poczekaj na rozwój sytuacji ale nie daj się tak traktować nigdy więcej.. Może powiedz mu zebpla Cie takie sytuacje jak się do Ciebie odzywa w ten sposób, że tak nie może być... Będzie dobrze 😊😘a mdlosci, normalna oznaką ciąży 😊 reż bym takie chciała 😀😀😀😀😀

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1451 1649

    Wysłany: 6 lipca 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dzieckiem wszystko dobrze na szczęście...

    Ja już sama nie wiem Kochana. Po prostu nie spodziewałam się po nim chyba najbardziej tego, że będzie potrafił mnie wyrzucić ze swojego życia na cały tydzień ot tak jak gdyby nigdy nic...

    Murzynek lubi tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lipca 2019, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Z dzieckiem wszystko dobrze na szczęście...

    Ja już sama nie wiem Kochana. Po prostu nie spodziewałam się po nim chyba najbardziej tego, że będzie potrafił mnie wyrzucić ze swojego życia na cały tydzień ot tak jak gdyby nigdy nic...


    Nie chcę Ci sprawiać przykrości i negatywnie nastawiać ale wydaje mi się, że jeśli on tak się zachowuje to nie będzie to pierwszy i ostatni raz 😐

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 6 lipca 2019, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Z dzieckiem wszystko dobrze na szczęście...

    Ja już sama nie wiem Kochana. Po prostu nie spodziewałam się po nim chyba najbardziej tego, że będzie potrafił mnie wyrzucić ze swojego życia na cały tydzień ot tak jak gdyby nigdy nic...
    Ale pogadaliscie szczerze o tej sytuacji???

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lipca 2019, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:24

  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 6 lipca 2019, 23:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Moim zdaniem masz AMH w normie. Często widzę na tym forum błędne przekonanie, że niskie AMH to ostateczny wyrok, a tego badania nie powinno brać się pod uwagę w oderwaniu od reszty badań.

    Angela, ja przed pierwszą ciążą miałam AMH 0,53 i zaszłam naturalnie. Ginekolog wspominał o pacjentce, która zaszła naturalnie przy wyniku 0,1.
    I to nie są żadne cuda.

    Chciałabym żeby tak było. Tylko że na USG każdy lekarz zawsze mówił że jest mało pęcherzyków antralnych co świadczy o małej rezerwie jajnikowej.

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 6 lipca 2019, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowych ciąż, oby było ich jak najwięcej w tym miesiącu 😃

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • MałaMi_87 Koleżanka
    Postów: 33 9

    Wysłany: 6 lipca 2019, 23:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku gratulacje!! 🤗 kolejny przykład jak psycha odpuszcza i od razu efekty! 😍
    Teraz tylko powtórz bete czy przyrost jest w normie 😊 trzymam kciuki!!

    Starania od 12/2018r.

    6cs ciąża biochemiczna (5t4d)

    Przerwa od 12.2019 do 03.2020
    Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody

    Marzec 2020-Laparoskopia
    · uwolnienie zwrotów
    · jajowody poskręcane (naprawione)
    · udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)

    Nasze wyniki: dobre
    Walczymy dalej 💪😍
  • Pumka Debiutantka
    Postów: 6 10

    Wysłany: 7 lipca 2019, 00:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    "Ona ma siłę" Emily Nagoski
    Przełomowy poradnik o seksualności kobiet - o tym, czym jest pożądanie, o tym czego (i dlaczego) się wstydzimy, o współistnieniu typowych dla kobiet mechanizmów pobudzenia i hamowania seksualnego, o fantazjach erotycznych, o kontekście, czyli emocjach, które towarzyszą kobietom w chwilach intymnych, o roli stresu w łóżku i o wielu innych sprawach.

    Autorka poradnika, Emily Nagoski, obala liczne mity, pomaga kobietom oswoić własną seksualność i przede wszystkim pokochać własne ciało, czyniąc z różnorodności i niedoskonałości piękno i prawdziwą siłę.

    W książce znajdują się liczne arkusze do samooceny oraz interaktywne ćwiczenia.

    "Ona ma siłę" jest poradnikiem, który poprawił życie seksualne i samoocenę kobiet w wielu krajach.


    Osobiście uważam, że każda kobieta powinna przeczytać tą książkę. :)

    Czy ja też mogłabym poprosić o wysłanie książki? 🙂

    uwo9yx8d4herdtqm.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 7 lipca 2019, 00:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, gratulacje! :)
    Nie wiem jak Wy to robicie, ja totalnie nie umiem odpuscic 😭

    Nona, Justyna1719 lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lipca 2019, 07:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:24

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 7 lipca 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Talku, gratulacje! :)
    Nie wiem jak Wy to robicie, ja totalnie nie umiem odpuscic 😭
    Też nie potrafię tak zupełnie nie myśleć o tym ☹️

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Tara Przyjaciółka
    Postów: 79 31

    Wysłany: 7 lipca 2019, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam plamic więc można wpisać mi @ :(

    IO, PCO
    Starania od 11.2016
  • Agus92 Ekspertka
    Postów: 146 124

    Wysłany: 7 lipca 2019, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych ciąż ! :)
    Ja dziś (12dpo) melduje biel vizira na teście :( Temperatura też spada.. Ale jeszcze nie przekreślam :)

    Olala29 lubi tę wiadomość

    27 cykl starań


    Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz )
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lipca 2019, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:24

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego