Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
-
WIADOMOŚĆ
-
2 dni po terminie @. Żadnych odczuć na okres albo ciążę. Jutro idę na bete bo szkoda mi emocji na sikance. A od kiedy się staramy to za każdym razem dzien po becie przychodził okres 😂
Olala29, Nikodemka, Julka, Wik89, justyna1719, Neytiri lubią tę wiadomość
-
Ja dziś 6-7dpo, i czuję takie jakby bóle miesiączkowego ale nie wiem czy to to. Nie chcę się nastawiać. Z pierwszym miałam takie same bóle
Julka, Wik89, justyna1719, Neytiri, Malwcia89 lubią tę wiadomość
-
Lithium, w takim razie to dobry znak
Ja jestem uparta jak osiol i twierdze, ze jesli czuje objawy jak przed okresem, to juz nie ma szans, chociaz wiem, ze symptomy ciazy i miesiaczki sa identyczne. Nikt mnie nie przegada i koniec. Dlatego teraz jestem na 90% pewna, ze nic z tego.
Zeby sie nie meczyc postanowilam, ze zatestuje 10dpo, czyli w czwartek.lithium lubi tę wiadomość
-
Nikodemka, ja mam tak, że jednego dnia jestem pełna nadziei, że się udało, drugiego w ogóle nie przyjmuje nawet do wiadomości, że mogło się udać.
Dodatkowo, nie wiem co jest grane ale sprawdzałam przed chwilą szyjkę i śluz i jest rozciągliwy. Test owu negatywny. Nie wiem jak to interpretować -
nick nieaktualnylithium wrote:Nikodemka, ja mam tak, że jednego dnia jestem pełna nadziei, że się udało, drugiego w ogóle nie przyjmuje nawet do wiadomości, że mogło się udać.
Dodatkowo, nie wiem co jest grane ale sprawdzałam przed chwilą szyjkę i śluz i jest rozciągliwy. Test owu negatywny. Nie wiem jak to interpretować -
nick nieaktualnyJezeli testowa bylaby ciemniejsza od kontrolnej to z pewniscia byla by to ciaza ale moze byc ze bedzie ciemniec z dnia na dzien.Mi testy dwa razy wykryly ciaze juz tydzien po owu ale warunek ze kreska wychodzi ciemniejsza.
-
nick nieaktualny
-
Julka wrote:Jezeli testowa bylaby ciemniejsza od kontrolnej to z pewniscia byla by to ciaza ale moze byc ze bedzie ciemniec z dnia na dzien.Mi testy dwa razy wykryly ciaze juz tydzien po owu ale warunek ze kreska wychodzi ciemniejsza.
Julka lubi tę wiadomość
-
Lithium - podwojna owu jest jak najbardziej mozliwa. Mi sie zdarza, potwierdzona monitoringiem
Co do testow owulacyjnych to u mnie sie to niestety nie potwierdzilo. Zdarzylo mi sie miec prawdziwy pozytyw tuz przed okresem, a ciazy nie bylo ;/ -
Dziewczyny, czy miałyście może do czynienia z czymś takim jak clearblue monitor płodności? Może coś słyszałyscie o takim komputerku? Co o nim myślicie?25.11.2019 pozytywny test:)
26.11.2019 - Bhcg 87,88;)
28.11.2019 - Bhcg 295,92;)
03.12.2019 - Bhcg 2924,65;D
12.12.2019 - 💓
27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
24.10.2022 pozytywny test, Bhcg 66,78;)
28.10.2022 Bhcg 739,46;)
23.01.2023 17cm i 190g pięknego chłopaczka🥰
24.02.2022 27cm i 500g 🥰
-
Nikodemka wrote:Lithium - podwojna owu jest jak najbardziej mozliwa. Mi sie zdarza, potwierdzona monitoringiem
Co do testow owulacyjnych to u mnie sie to niestety nie potwierdzilo. Zdarzylo mi sie miec prawdziwy pozytyw tuz przed okresem, a ciazy nie bylo ;/
A często się coś takiego zdarza? -
szona wrote:Już pisałam do Was w zakresie kwasu foliowego, a teraz chyba będę też częściej wpadać.
Tytułem wstępu:
W ubiegłym cyklu ciąża biochemiczna w 7 cs. Aktualnie 8 cs, z samozwańczych badań wyszła obecność ureaplasmy. Dostałam receptę na sumamed, ale że jestem 5 dni przed terminem @, a nie mogę wykluczyć ciąży - miałam się wstrzymać z przyjmowaniem do krwawienia (bo choć to antybiotyk bezpieczny w ciazy, to nie ma pewnosci jak wpływałby na implantację).
Biorę luteinę i „wygląd” szyjki mówi mi, że to zwyczajny, nieciązowy cykl. Usg wczoraj potwierdziło ładne ciałko żółte w lewym jajniku i coś wielkości 15 mm w prawym - z uwagi na dzień cyklu - mało prawdopodobne, że to pęcherzyk, wiec najpewniej torbiel.
Także - czekam na okres, który ma przyjść 12.07. Biorę go na klatę. A od przyszłego miesiąca koniec ze wszelkimi wspomagaczami. Zostanę przy wit D, kwasie foliowym i już. Jeśli dane mi być mamą, to będę - jeśli nie, będę musiała to sobie ulozyc w głowie.
Pozdrawiam wszystkie dzielne staraczki!
Pamiętam Cię z innych wątków. Przykro mi z powodu c. biochem...
Bedziesz mama, głowa do góry.
Na starania zawiesiłam na lipiec i sierpień.
Zauważyłam że dzieki nie mierzeniu temperatury i nie robieniu 2 razy dziennie testow owulacyjnych jestem weselsza. Do wszystkiego podchodzę na luzie i zajmuje się planowaniem ślubu. Nie ukrywam że ślub głównie ze względów na ewentualną adopcje i dla rodziców. Kocham swojego bardzo ale jest nam dobrze od 8 lat i bez ślubu. Jednak zbliża się nieubłaganie do 30 tki a on do 40 tki i jeżeli nie wyjdzie to chcemy adoptować.szona lubi tę wiadomość
♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
nick nieaktualny
-
https://zapodaj.net/8af2b73dae6ef.jpg.html wczoraj żadnej kreseczki dziś dwie i to ciemne 🙄
Działamy 😂Mutacja genu m1ap u męża
Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
14.10.22 punkcja
7 komórek 7 plemników ♥️
15.10 3 komórki zapłodnione
19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
04.2024 inseminacja nasieniem dawcy -
Julka wrote:Ja mam te zwykle tanie testy pakowane po 25 szt takze mi to nie robi roznicy.
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
guerretenshi wrote:2 dni po terminie @. Żadnych odczuć na okres albo ciążę. Jutro idę na bete bo szkoda mi emocji na sikance. A od kiedy się staramy to za każdym razem dzien po becie przychodził okres 😂
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Camarilla wrote:Pamiętam Cię z innych wątków. Przykro mi z powodu c. biochem...
Bedziesz mama, głowa do góry.
Na starania zawiesiłam na lipiec i sierpień.
Zauważyłam że dzieki nie mierzeniu temperatury i nie robieniu 2 razy dziennie testow owulacyjnych jestem weselsza. Do wszystkiego podchodzę na luzie i zajmuje się planowaniem ślubu. Nie ukrywam że ślub głównie ze względów na ewentualną adopcje i dla rodziców. Kocham swojego bardzo ale jest nam dobrze od 8 lat i bez ślubu. Jednak zbliża się nieubłaganie do 30 tki a on do 40 tki i jeżeli nie wyjdzie to chcemy adoptować.
Widzę, że u Ciebie 8 cs. Trzymam kciuki, że ten szczęśliwy jest już za rogiem ✊
-
Justyna1719 wrote:A no chyba że.. Ja w tym cyklu po raz pierwszy będę używać facelle z rosmana.. Podobno najlepsze.. Ale powiem tak szczerze... Niby pije ten Inofem... Łykam wiesiołka... Mierze temperaturę.. Dopiero 8 dc.. Ale ja już jakąś jestem zrezygnowana bo i rąk się nie uda. Ja już nawet to wiem.. I tak myślę że żadne te suplementy które biorę mi nie pomogły... Ba nawet brałam Clo przez 3 cykle.... To nagle teraz ma się zdarzyć cud??? Nie sądzę ☹️ jutro lecę do ginekologa......... Zobaczymy co będzie...........
Negatywne nastawienie to stres i nerwy a te nie sprzyjają ani owulacji ani poczęciu ani okresowi.
Jestem z Tobą, będzie dobrze kochana.Julka, szona, Nona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna1719 wrote:A no chyba że.. Ja w tym cyklu po raz pierwszy będę używać facelle z rosmana.. Podobno najlepsze.. Ale powiem tak szczerze... Niby pije ten Inofem... Łykam wiesiołka... Mierze temperaturę.. Dopiero 8 dc.. Ale ja już jakąś jestem zrezygnowana bo i rąk się nie uda. Ja już nawet to wiem.. I tak myślę że żadne te suplementy które biorę mi nie pomogły... Ba nawet brałam Clo przez 3 cykle.... To nagle teraz ma się zdarzyć cud??? Nie sądzę ☹️ jutro lecę do ginekologa......... Zobaczymy co będzie...........
lithium lubi tę wiadomość