Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet
    Postów: 1244 1601

    Wysłany: 7 lipca 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dni po terminie @. Żadnych odczuć na okres albo ciążę. Jutro idę na bete bo szkoda mi emocji na sikance. A od kiedy się staramy to za każdym razem dzien po becie przychodził okres 😂

    Olala29, Nikodemka, Julka, Wik89, Justyna1719, Neytiri lubią tę wiadomość

    4cs po przerwie.
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 7 lipca 2019, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 6-7dpo, i czuję takie jakby bóle miesiączkowego ale nie wiem czy to to. Nie chcę się nastawiać. Z pierwszym miałam takie same bóle

    Julka, Wik89, Justyna1719, Neytiri, Malwcia89 lubią tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 7 lipca 2019, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithium, w takim razie to dobry znak :)
    Ja jestem uparta jak osiol i twierdze, ze jesli czuje objawy jak przed okresem, to juz nie ma szans, chociaz wiem, ze symptomy ciazy i miesiaczki sa identyczne. Nikt mnie nie przegada i koniec. Dlatego teraz jestem na 90% pewna, ze nic z tego.
    Zeby sie nie meczyc postanowilam, ze zatestuje 10dpo, czyli w czwartek.

    lithium lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 7 lipca 2019, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka, ja mam tak, że jednego dnia jestem pełna nadziei, że się udało, drugiego w ogóle nie przyjmuje nawet do wiadomości, że mogło się udać.
    Dodatkowo, nie wiem co jest grane ale sprawdzałam przed chwilą szyjkę i śluz i jest rozciągliwy. Test owu negatywny. Nie wiem jak to interpretować

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lipca 2019, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Nikodemka, ja mam tak, że jednego dnia jestem pełna nadziei, że się udało, drugiego w ogóle nie przyjmuje nawet do wiadomości, że mogło się udać.
    Dodatkowo, nie wiem co jest grane ale sprawdzałam przed chwilą szyjkę i śluz i jest rozciągliwy. Test owu negatywny. Nie wiem jak to interpretować
    Ja tez mialam ostatnio po owulacji rozciagliwy sluz jakby plodny i nie wiem czy to prawidlowe.

  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 7 lipca 2019, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Ja tez mialam ostatnio po owulacji rozciagliwy sluz jakby plodny i nie wiem czy to prawidlowe.
    Julka, no właśnie. Zgłupiałam już totalnie.
    To mój test owu.
    acd6e91f9f37.jpg
    Albo wariują mi hormony albo coś jest nie tak. Bo podwójna owulacja chyba nie wchodzi w grę?

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lipca 2019, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Julka, no właśnie. Zgłupiałam już totalnie.
    To mój test owu.
    acd6e91f9f37.jpg
    Albo wariują mi hormony albo coś jest nie tak. Bo podwójna owulacja chyba nie wchodzi w grę?
    Jezeli testowa bylaby ciemniejsza od kontrolnej to z pewniscia byla by to ciaza ale moze byc ze bedzie ciemniec z dnia na dzien.Mi testy dwa razy wykryly ciaze juz tydzien po owu ale warunek ze kreska wychodzi ciemniejsza.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lipca 2019, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam siodmy dzien a ja nadal plamie po okresie i brzuch boli mnie jak w pierwszy dzien okresu.Masakra nie wiem albo za duzo juz tych wszystkich witamin.

  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 7 lipca 2019, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Jezeli testowa bylaby ciemniejsza od kontrolnej to z pewniscia byla by to ciaza ale moze byc ze bedzie ciemniec z dnia na dzien.Mi testy dwa razy wykryly ciaze juz tydzien po owu ale warunek ze kreska wychodzi ciemniejsza.
    O kurcze, mogłaś mi tego nie pisać. Teraz będę fisiować haha. Ale nie będę robiła testów owu tylko spokojnie poczekam do dnia @. Już raz mnie zrobiły w karola te testy więc teraz nie dam się nabrać.

    Julka lubi tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 7 lipca 2019, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithium - podwojna owu jest jak najbardziej mozliwa. Mi sie zdarza, potwierdzona monitoringiem :)
    Co do testow owulacyjnych to u mnie sie to niestety nie potwierdzilo. Zdarzylo mi sie miec prawdziwy pozytyw tuz przed okresem, a ciazy nie bylo ;/

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1675 1167

    Wysłany: 7 lipca 2019, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy miałyście może do czynienia z czymś takim jak clearblue monitor płodności? Może coś słyszałyscie o takim komputerku? Co o nim myślicie?

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 7 lipca 2019, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Lithium - podwojna owu jest jak najbardziej mozliwa. Mi sie zdarza, potwierdzona monitoringiem :)
    Co do testow owulacyjnych to u mnie sie to niestety nie potwierdzilo. Zdarzylo mi sie miec prawdziwy pozytyw tuz przed okresem, a ciazy nie bylo ;/
    Czyli może dzisiaj też warto zaserduszkować, tak po prostu ☺
    A często się coś takiego zdarza?

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 341 189

    Wysłany: 7 lipca 2019, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Już pisałam do Was w zakresie kwasu foliowego, a teraz chyba będę też częściej wpadać.
    Tytułem wstępu:
    W ubiegłym cyklu ciąża biochemiczna w 7 cs. Aktualnie 8 cs, z samozwańczych badań wyszła obecność ureaplasmy. Dostałam receptę na sumamed, ale że jestem 5 dni przed terminem @, a nie mogę wykluczyć ciąży - miałam się wstrzymać z przyjmowaniem do krwawienia (bo choć to antybiotyk bezpieczny w ciazy, to nie ma pewnosci jak wpływałby na implantację).

    Biorę luteinę i „wygląd” szyjki mówi mi, że to zwyczajny, nieciązowy cykl. Usg wczoraj potwierdziło ładne ciałko żółte w lewym jajniku i coś wielkości 15 mm w prawym - z uwagi na dzień cyklu - mało prawdopodobne, że to pęcherzyk, wiec najpewniej torbiel.

    Także - czekam na okres, który ma przyjść 12.07. Biorę go na klatę. A od przyszłego miesiąca koniec ze wszelkimi wspomagaczami. Zostanę przy wit D, kwasie foliowym i już. Jeśli dane mi być mamą, to będę - jeśli nie, będę musiała to sobie ulozyc w głowie.

    Pozdrawiam wszystkie dzielne staraczki!

    Pamiętam Cię z innych wątków. Przykro mi z powodu c. biochem...
    Bedziesz mama, głowa do góry.
    Na starania zawiesiłam na lipiec i sierpień.
    Zauważyłam że dzieki nie mierzeniu temperatury i nie robieniu 2 razy dziennie testow owulacyjnych jestem weselsza. Do wszystkiego podchodzę na luzie i zajmuje się planowaniem ślubu. Nie ukrywam że ślub głównie ze względów na ewentualną adopcje i dla rodziców. Kocham swojego bardzo ale jest nam dobrze od 8 lat i bez ślubu. Jednak zbliża się nieubłaganie do 30 tki a on do 40 tki i jeżeli nie wyjdzie to chcemy adoptować.

    szona lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2018
    Ona 29: długie cykle, pcos
    On 39: całkowity brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lipca 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Czyli może dzisiaj też warto zaserduszkować, tak po prostu ☺
    A często się coś takiego zdarza?
    Podwojna owulacja jest mozliwa ale jezeli wystepuje w tym samym czasie a nie po paru dniach.

    lithium lubi tę wiadomość

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 654 394

    Wysłany: 7 lipca 2019, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/8af2b73dae6ef.jpg.html wczoraj żadnej kreseczki dziś dwie i to ciemne 🙄
    Działamy 😂

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3979 1691

    Wysłany: 7 lipca 2019, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Ja mam te zwykle tanie testy pakowane po 25 szt takze mi to nie robi roznicy.
    A no chyba że.. Ja w tym cyklu po raz pierwszy będę używać facelle z rosmana.. Podobno najlepsze.. Ale powiem tak szczerze... Niby pije ten Inofem... Łykam wiesiołka... Mierze temperaturę.. Dopiero 8 dc.. Ale ja już jakąś jestem zrezygnowana bo i rąk się nie uda. Ja już nawet to wiem.. I tak myślę że żadne te suplementy które biorę mi nie pomogły... Ba nawet brałam Clo przez 3 cykle.... To nagle teraz ma się zdarzyć cud??? Nie sądzę ☹️ jutro lecę do ginekologa......... Zobaczymy co będzie...........

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3979 1691

    Wysłany: 7 lipca 2019, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    2 dni po terminie @. Żadnych odczuć na okres albo ciążę. Jutro idę na bete bo szkoda mi emocji na sikance. A od kiedy się staramy to za każdym razem dzien po becie przychodził okres 😂
    Powodzenia i trzymam kciuki 😘 a długo już się tak staracie?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • szona Autorytet
    Postów: 5582 13089

    Wysłany: 7 lipca 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Pamiętam Cię z innych wątków. Przykro mi z powodu c. biochem...
    Bedziesz mama, głowa do góry.
    Na starania zawiesiłam na lipiec i sierpień.
    Zauważyłam że dzieki nie mierzeniu temperatury i nie robieniu 2 razy dziennie testow owulacyjnych jestem weselsza. Do wszystkiego podchodzę na luzie i zajmuje się planowaniem ślubu. Nie ukrywam że ślub głównie ze względów na ewentualną adopcje i dla rodziców. Kocham swojego bardzo ale jest nam dobrze od 8 lat i bez ślubu. Jednak zbliża się nieubłaganie do 30 tki a on do 40 tki i jeżeli nie wyjdzie to chcemy adoptować.

    Widzę, że u Ciebie 8 cs. Trzymam kciuki, że ten szczęśliwy jest już za rogiem ✊

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 7 lipca 2019, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A no chyba że.. Ja w tym cyklu po raz pierwszy będę używać facelle z rosmana.. Podobno najlepsze.. Ale powiem tak szczerze... Niby pije ten Inofem... Łykam wiesiołka... Mierze temperaturę.. Dopiero 8 dc.. Ale ja już jakąś jestem zrezygnowana bo i rąk się nie uda. Ja już nawet to wiem.. I tak myślę że żadne te suplementy które biorę mi nie pomogły... Ba nawet brałam Clo przez 3 cykle.... To nagle teraz ma się zdarzyć cud??? Nie sądzę ☹️ jutro lecę do ginekologa......... Zobaczymy co będzie...........
    Z takim podejściem nigdy Ci się nie uda. :( musisz myśleć pozytywnie, pozytywne nastawienie sprzyja pozytywnym wydarzeniom... Myśl, że się uda a jak nie, to trudno, w kolejnym cyklu, kiedyś musi bo na pewno jesteście stworzonymi do tego rodzicami. :)
    Negatywne nastawienie to stres i nerwy a te nie sprzyjają ani owulacji ani poczęciu ani okresowi.
    Jestem z Tobą, będzie dobrze kochana. <3

    Julka, szona, Nona lubią tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lipca 2019, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A no chyba że.. Ja w tym cyklu po raz pierwszy będę używać facelle z rosmana.. Podobno najlepsze.. Ale powiem tak szczerze... Niby pije ten Inofem... Łykam wiesiołka... Mierze temperaturę.. Dopiero 8 dc.. Ale ja już jakąś jestem zrezygnowana bo i rąk się nie uda. Ja już nawet to wiem.. I tak myślę że żadne te suplementy które biorę mi nie pomogły... Ba nawet brałam Clo przez 3 cykle.... To nagle teraz ma się zdarzyć cud??? Nie sądzę ☹️ jutro lecę do ginekologa......... Zobaczymy co będzie...........
    Ja tez tak mam czesto ze z gory zakladam ze sie nie uda ale pozniej mysle sobie ze takie myslenie mi w niczym nie pomoze.Musi sie udac i koniec.

    lithium lubi tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego