Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 5582 13089

    Wysłany: 7 lipca 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Ja tez tak mam czesto ze z gory zakladam ze sie nie uda ale pozniej mysle sobie ze takie myslenie mi w niczym nie pomoze.Musi sie udac i koniec.

    W cyklu, w którym mi się udało, miałam dosłownie depresję. Płakałam jak głupia, powiedziałam mezowi, że nigdy nie będziemy rodzicami i że czuje, ze to kolejny cykl do dupy ;)

    Także wiecie ;)

    Julka, Justyna1719, lithium, Nona, Agafiga lubią tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lipca 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    W cyklu, w którym mi się udało, miałam dosłownie depresję. Płakałam jak głupia, powiedziałam mezowi, że nigdy nie będziemy rodzicami i że czuje, ze to kolejny cykl do dupy ;)

    Także wiecie ;)
    Ja w kazdym cyklu mam depresje i placze czuje sie czasami bezsilna.

  • becia1982 Autorytet
    Postów: 288 170

    Wysłany: 7 lipca 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna 1719 olej to zresetuj się na miesiąc,dwa ,psycha ci odpocznie wiem co piszę,ja olałam teraz i @przyszła 28dc ,normalnie książkowo jak nigdy ,bez dupka i clo (w końcu też normalnie się oczyściłam,w sensie nie było jakiś plamien przez 3 dni góra i koniec ,tylko normalne krwawienie 4dni ) w tym miesiącu też daje na luz 😎,naprawdę lepiej się z tym czuje ,w ogóle wakacje na luzie

    Julka, Justyna1719, lithium, Beti82, szona, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3979 1691

    Wysłany: 7 lipca 2019, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Z takim podejściem nigdy Ci się nie uda. :( musisz myśleć pozytywnie, pozytywne nastawienie sprzyja pozytywnym wydarzeniom... Myśl, że się uda a jak nie, to trudno, w kolejnym cyklu, kiedyś musi bo na pewno jesteście stworzonymi do tego rodzicami. :)
    Negatywne nastawienie to stres i nerwy a te nie sprzyjają ani owulacji ani poczęciu ani okresowi.
    Jestem z Tobą, będzie dobrze kochana. <3
    Chyba dziś jakieś takie załamanie mnue dopadło ☹️ aż mi się płakać chce 😭 no kurde ludzie w 1 cyklach od razu zachodzą a tu rok przeszło już i nic a nic

    lithium lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3979 1691

    Wysłany: 7 lipca 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    becia1982 wrote:
    Justyna 1719 olej to zresetuj się na miesiąc,dwa ,psycha ci odpocznie wiem co piszę,ja olałam teraz i @przyszła 28dc ,normalnie książkowo jak nigdy ,bez dupka i clo (w końcu też normalnie się oczyściłam,w sensie nie było jakiś plamien przez 3 dni góra i koniec ,tylko normalne krwawienie 4dni ) w tym miesiącu też daje na luz 😎,naprawdę lepiej się z tym czuje ,w ogóle wakacje na luzie
    O jak ja bym chciała tak odpuścić zupełnie... Ale dziś to mega ale to mega jakiś dół mnie złapal. Mężowi już nue gadam o tym bo on zaraz na mnie krzyczy że z takim podejściem to nic nie będzie.. I że on już ma dosyć tych wszystkich starań tak samo jak ja, że chcialby seksu ot tak po prostu a nie ze dziś to nie bo muszą plemniki się zregenerować albo dziś musimy bo przecież 3 dni nic nie było a tu dni płodne... No powiem wamze serio mam już dosc 😭😭😭😭 jeszcze jutro do tego gina.....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3979 1691

    Wysłany: 7 lipca 2019, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego wszędzie ciążę... Wchodzisz na fejsa a tam albo ciężarna swój brzuch pokazuje całemu światu, albo pełno zdjęć dzieci

    Julka lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 7 lipca 2019, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:44

    Julka lubi tę wiadomość

    11.2018 - 8tc [*] zasniad groniasty czesciowy
    02.2019 - cb

    30l.
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 7 lipca 2019, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    becia1982 wrote:
    Justyna 1719 olej to zresetuj się na miesiąc,dwa ,psycha ci odpocznie wiem co piszę,ja olałam teraz i @przyszła 28dc ,normalnie książkowo jak nigdy ,bez dupka i clo (w końcu też normalnie się oczyściłam,w sensie nie było jakiś plamien przez 3 dni góra i koniec ,tylko normalne krwawienie 4dni ) w tym miesiącu też daje na luz 😎,naprawdę lepiej się z tym czuje ,w ogóle wakacje na luzie
    Hej becia ;)
    Tez tak uwazam .Ja wyluzowalam w kwietniu po hsg bo i tak nie moglam sie starac w tym cyklu.Tak mi sie to luzowanie spodobalo ,ze odpuscilam sobie jeszcze maj.Pozniej w czerwcu stary wyjechal w czasie owu wiec tez staran nie bylo.Efekt -owulacje w 14 dc a nie tak jak wczesniej w 30 albo 35 :)
    Czuje sie super.Wracam do staran z podwojna sila

    Powodzenia kochana

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 20:51

    Julka, szona, Nona, becia1982, becia1982, Agafiga, Wik89, Olala29, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 7 lipca 2019, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Chyba dziś jakieś takie załamanie mnue dopadło ☹️ aż mi się płakać chce 😭 no kurde ludzie w 1 cyklach od razu zachodzą a tu rok przeszło już i nic a nic
    Też mam takie góry i doliny z tym humorem ale nawet jak mam doła to staram się zmienić to na "jak nie teraz to w kolejnym cyklu".
    Chociaż wierzę, że możesz dzisiaj się źle czuć, jeszcze ta pogoda dobija, szaro, buro i ponuro...

    Julka lubi tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3979 1691

    Wysłany: 7 lipca 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może i pogoda też mnie tak nastraja, ale dzięki dziewczyny za wsparcie 😘😘😘😘 właśnie macie rację!!! Nie ten cykl to następny, będzie wiadomo co jest ze nie wychodzi to wtedy się uda 😘😘😘

    lithium lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3979 1691

    Wysłany: 7 lipca 2019, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pościele sobie zaraz wyrko i przespie tego doła 😘😘😘 😊 nie będę tyle myśleć dziś o tym 😘 jej jak fajnie tak wyrzucić z siebie to wszystko... Nawet w formie pisania.. Taka ulga wewnętrzna 😊 sorki za te smuty moje dzisiejsze.....

    Julka, lithium, Agafiga lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lipca 2019, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:24

    Julka, Beti82 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lipca 2019, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:25

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lipca 2019, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    dziewcyzny, mam 164cm, waga 58kg, jak schudnąc te 3kg?
    Czuje że biodra , pupa mogly by byc szczuplejsze.

    Ograniczyc mieso, alko? Slodycze jem tylko w weekend np galka loda dzis, wczoraj ciasto, w tygodniu nie jem.
    Fitness bieznia 2 x w tygodniu. Co moge zrobic jeszcze?
    Ja wazylam 53kg przy 164 wzrostu.Rok temu jak bylam w ciazy rzucilam palenie i po poronieniu wyszly rozne swinstwa typu hashimoto i przytylam z 10 kg i nie moge sie ich pozbyc.Trudno mi z tym bo nigdy nie mialam tego problemu zawsze figury mogla mi pozazdroscic nie jedna a teraz masakra.

    Nona lubi tę wiadomość

  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 7 lipca 2019, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:45

    Nona lubi tę wiadomość

    11.2018 - 8tc [*] zasniad groniasty czesciowy
    02.2019 - cb

    30l.
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 7 lipca 2019, 23:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka, nie zgodze sie co do tej podwojnej owulacji :)
    Mam udokumentowana monitoringiem podwojna owulacje, gdzie jedna wystapila w 14dc a kolejna w 20dc. Jest to jak najbardziej mozliwe. Co prawda najczesciej zdarza sie pl odstawieniu antykoncepcji kiedy hormony wracaja do normy albo na poczatku menopauzy, ale „normalnie” tez sie zdarza.
    Nie wiem czy slyszalyscie historie o blizniakach, ktore mialy dwoch roznych ojcow. Tak wlasnie powstaja :)
    Widze, ze nie tylko ja mam dzis psychiczny zjazd. Dzis kompletnie stracilam nadzieje, czekam na okres. W ciaglu cyklu nauczylam sie mniej myslec o staraniach i jest lepiej niz na poczatku, ale kiedy zaczyna sie pms totalnie sie rozsypuje...

    Nona, lithium lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lipca 2019, 01:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś mi wyjaśni jak krowie na rowie, jak banglają te testy owu i jak się z nimi obchodzić? Albo jakiś wiarygodny link podeśle?

  • szona Autorytet
    Postów: 5582 13089

    Wysłany: 8 lipca 2019, 01:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś mi wyjaśni jak krowie na rowie, jak banglają te testy owu i jak się z nimi obchodzić? Albo jakiś wiarygodny link podeśle?

    W zależności od tego iludniowe masz cykle - pierwszy test robisz zgodnie z tabelką w ulotce, którą znajdziesz w opakowaniu. I przez kolejne dni, o tej samej porze (po południu - ja np. zawsze 16-17) robisz test. Kreska testowa musi wyjść tak samo ciemna jak kontrolna, a nawet ciemniejsza - to będzie oznaczało, że w ciągu 48 h nastąpi (najprawdopodobniej) owulacja, bo testy wylapaly pik hormonu LH, który właśnie rośnie gwałtownie przed owulacją. Od pozytywnego testu trzeba działać ze szczególną mocą ;) Choć od razu powiem - u mnie często wychodziły pozytywne już po owu. Wiem tez, że część dziewczyn robi kilka testow w ciągu dnia, ja zawsze robiłam jeden. Po odnotowaniu pozytywnego testu, nie robi się kolejnych. Mnie zdarzało się robić - bo nie byłam pewna, czy ten konkretny test jest już pozytywny. Pozytyw utrzymujący się kilka dni świadczy o tym, że pik był porzadny. Zdarza się też czasem, że pik jest (test LH pozytywny) a owulacji nie ma - dlatego testy dobrze połączyć z obserwacją śluzu i mierzeniem temperatury.

    Malwcia89 lubi tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lipca 2019, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:25

    Wik89, Beti82 lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3979 1691

    Wysłany: 8 lipca 2019, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś wstałam z innym nastawieniem niż wczoraj 😊 boję się tej wizyty u ginekologa ale jakoś tak pomyślalam że jak nie teraz to jak znajdzie się przyczyna i się ją pokona :) ostatni raz biorę jakieś suplementy, potem tylko kwas foliowy zostawie 😊 no chyba że lekarz mi coś zaleci...... Wybieram się na nfz do takiej kobitki, która pomogła już wielu dziewczynom. Czytalam oniej opinie to wiadomo zdarzyły się wyjątki że jej nie polecają ale wiadomo co człowiek to opinia 😊 w większości miała dobre komentarze 😊 trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizytę, oby mi pomogła 😊😘😘😘

    lithium, Kinga13 lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego