Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • MagdaiTomek Koleżanka
    Postów: 31 11

    Wysłany: 8 lipca 2019, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No to u nas jest tak samo.. Kiedys nawet powiedział że zrobiłam się strasznie oziebla... Ale cóż.. No ja trochę starsza od Ciebie jestem bo mam 30 już.. A z mężem w tym roku będziemy 11 lat ale po ślubie minął dopiero rok niedawno. Starania tak na 100 % zaczęliśmy po ślubie już, chociaż przed też nam się zdarzało bez zabezpieczeń, nie ciągle ale raz na jakiś czas było bez...

    Jak tak naprawdę zaczeliscie po ślubie to spokojnie dajcie sobie czas . Im dłużej się stara człowiek tym bardziej mu odbija i seks to tylko obowiązek w dni płodne głównie bo i kobiecie się już nie chce i facet też nie ma ochoty. Więc więcej przebywania na luzie razem. Wyjazdy , wyjścia do kina, przebywanie ze znajomymi. Nasza Pani doktor nam ciągle mówi żeby się nie spinac nie mierzyć tych temperatur nie szaleć pod koniec cyklu i nie dopatrywać się czy zaraz będzie okres czy może nie ma plamien. Ja i tak wykres prowadzę bo się już uzaleznilam😂 ale fakt jak zbliżają się dni płodne staram się żeby mój mąż się nie kapnął i wtedy idziemy do kina albo na chinszczyzne posmiejemy się odstresujemy a potem i do łóżka się chce isc😊więc zawsze mi się udaje upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Nie fiksuje tak że już musi być seksik że o kurde temperatura skoczyla tylko luz. Obserwuje i spokojnie układam dalszy plan i jakoś nam się udaje narazie w miłości żyć nikt nikogo nie chce utłuc a było blisko😂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 12:13

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    MagdaiTomek
  • MagdaiTomek Koleżanka
    Postów: 31 11

    Wysłany: 8 lipca 2019, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Lithium moim zdaniem Twoj wykres wyglada bardzo ladnie :)
    MagdaiTomek wstaw jeszcze raz link do Twojego wykresu pls :)
    Edit. Juz mi sie udalo spojrzec na Twoj wykres. Wyglada obiecujaco, kciuki!
    Jestesmy na podobnym etapie ale u mnie jakos sie wyplaszczylo niestety... masz jakies objawy?

    U Ciebie też wygląda ładnie. Skok był fajny w pewnym momencie i tych opadow nie ma gwałtownych więc naprawdę trzymam kciuki!
    Ja od 5 dnia mam okropny ból piersi. Jak zdejmuje stanik do kąpieli to lzy mam w oczach taki ból i też od tego czasu mam mdłości. Dzisiaj o 3 nad ranem obudziło mnie myślałam że będę wymiotować. I już dzisiaj trochę boli jak na miesiączke. Może to oznaczać ciążę ale może to też być pms. Takie trochę wróżenie z kart narazie.

    Wik89 lubi tę wiadomość

    MagdaiTomek
  • MagdaiTomek Koleżanka
    Postów: 31 11

    Wysłany: 8 lipca 2019, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Małe bobo ma 5,5 roku a wygląda co najmniej na 7 :D

    Ale jest 😀jak ja bym chciała mieć jedno. Miałby człowiek dla kogo zyc, pracowac, zostawić wszystko po sobie...

    Wik89 lubi tę wiadomość

    MagdaiTomek
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 8 lipca 2019, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu - bardzo ladny progesteron :) zazdro!

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 8 lipca 2019, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:29

    MagdaiTomek lubi tę wiadomość

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lipca 2019, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Jestem od 7 do 9 dpo, wyniki z dzisiaj:

    Estradiol 88,0 pg/mL;
    Progesteron 23,28 ng/mL;

    co myślicie? :)
    Sylwia a jakie normy dla progesteronu.

  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2543 3667

    Wysłany: 8 lipca 2019, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaiTomek, no super masz objawy :) ja poza mlecznym sluzem nic, prawie w ogole mnie nie bola piersi (co paradoksalnie u mnie mogloby byc oznaka, ze sie udalo, poniewaz zwkle co miesiac od owu mam bolesne i powiekszone piersi, ale niestety mysle, ze to po prostu „zasługa” duphastonu). No zobaczymy, w srode rano testuję

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn

    yTQop1.png
  • MagdaiTomek Koleżanka
    Postów: 31 11

    Wysłany: 8 lipca 2019, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    MagdaiTomek, no super masz objawy :) ja poza mlecznym sluzem nic, prawie w ogole mnie nie bola piersi (co paradoksalnie u mnie mogloby byc oznaka, ze sie udalo, poniewaz zwkle co miesiac od owu mam bolesne i powiekszone piersi, ale niestety mysle, ze to po prostu „zasługa” duphastonu). No zobaczymy, w srode rano testuję

    Czekam na wynik testu😀 każdy odchyl od normy jest dobra oznaką!

    MagdaiTomek
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 8 lipca 2019, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze testy 😊😘😘😘

    MagdaiTomek lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 8 lipca 2019, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik - mnie do duphastonie bolaly cycki 2 razy bardziej :) Dlatego jestem tak entuzjastycznie nastawiona do Twojego pozytywnego testu :D
    I odwrotnie... uwazam, ze u mnie sie nie udalo, bo bol piersi przyszedl dokladnie w tym samym dniu cyklu, co zwykle.
    Na dodatek mam strasznego wku***. Wlasnie poklocilam sie z baba w sklepie. Az sama siebie nie poznaje.

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Neytiri Autorytet
    Postów: 426 215

    Wysłany: 8 lipca 2019, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez jeszcze nie bola piersi, az dziwne, bo do @ juz tydzien. I ciagle cos mnie kluje w podbrzuszu, ale od laparoskopii w ogole mam jakies dziwne objawy przed @, wiec juz sie nie dopatruje ;)

    MagdaiTomek lubi tę wiadomość

    💁🏻‍♀️ 32 lata
    Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,6.
    01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły 😔
    10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał tylko jeden
    - 11/10 transfer 3-dniówki - Beta <1
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2543 3667

    Wysłany: 8 lipca 2019, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Nimodemko u mnie faktycznie brak bolu piersi, ale za to mega apetyt od dwoch dni i opuchnieta zmeczona twarz (to moje typowe objawy pms). Moja kolezanka od dwoch tygodni wie o swojej ciazy i mowi ze pierwszy objaw przed terminem @ to wlasnie bolace piersi, takze wiesz ;) ja najbardziej zaluje, ze nie poszlam w tym cyklu na monit po zastrzyku, nie daje mi to spokoju :P

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn

    yTQop1.png
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 8 lipca 2019, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    dziewcyzny, mam 164cm, waga 58kg, jak schudnąc te 3kg?
    Czuje że biodra , pupa mogly by byc szczuplejsze.

    Ograniczyc mieso, alko? Slodycze jem tylko w weekend np galka loda dzis, wczoraj ciasto, w tygodniu nie jem.
    Fitness bieznia 2 x w tygodniu. Co moge zrobic jeszcze?
    Ograniczyc do minimum lub w ogóle nie jeść pieczywa pod jakąkolwiek postacią. Schudłam 10 kg w niecałe 3 miesiące bez ćwiczeń. :) No i oczywiście nie jadłam słodyczy, jedynie słone przekąski bardzo rzadka. :) Pieczywo najbardziej 'tuczy' co wydaje się być dosyć niemożliwe ale serio tak jest. :)

    Nona, SylwiaLu, boo123 lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 8 lipca 2019, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Wik... te nasze rozkminianie to tak naprawde nic pewnego :D moze bolec, moze nie bolec... A przeciez i w ciazy i przed okresem progesteron bierze gore i powoduje te same objawy. Po prostu badzmy w ciazy i juz! :D
    Ja jestem w szoku, ze nie boli mnie brzuch. To jedyny inny „objaw”, ale moze to po usunieciu polipa, cieszy mnie to.

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 8 lipca 2019, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tempka poszła w dół, ciekawe jak to będzie wyglądało jutro i w kolejnych dniach. Ale wątpię by była z tego ciąża, pewnie endometrium i tak "stare".

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lipca 2019, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ograniczyc do minimum lub w ogóle nie jeść pieczywa pod jakąkolwiek postacią. Schudłam 10 kg w niecałe 3 miesiące bez ćwiczeń. :) No i oczywiście nie jadłam słodyczy, jedynie słone przekąski bardzo rzadka. :) Pieczywo najbardziej 'tuczy' co wydaje się być dosyć niemożliwe ale serio tak jest. :)
    A ja lubie pieczywo.A co jesz w zamian?

  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 8 lipca 2019, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabieg histo nic mi nie dal, plamienia przed @ takie jak zawsze. Przez to humor mam taki, że wiem ze ta histo w niczym nie pomoze. Wiem, ze kiedys w tej ciazy bede, ale nie w tym cyklu, nie w następnym, moze jak już wykorzystam limit wszytskich mozliwych badan, każda znana mi kobieta urodzin wyczekiwane lub nie dziecko. I wtedy ja, na samym końcu gdy juz nie będzie na nic nadziei zajde w ciaze. Amen.
    Dziwnie sie az ze po tylu niepowodzenie dalej wierzycie ze ta ciaza będzie teraz, zaraz. U mnie musi minąć kilka lat, taka karma

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 8 lipca 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumka wrote:
    Czy ja też mogłabym poprosić o wysłanie książki? 🙂
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek żeby móc Ci wysłać link do ksiażki.
    Jakby któraś chciała tą książkę to piszcie, może komuś zapomniałam wysłać to się upominajcie. :P

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 8 lipca 2019, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    A ja lubie pieczywo.A co jesz w zamian?
    W zamian jako kanapki czy jak? Bo jeśli tak to nie jem po prostu nic w stylu kanapek, do potraw chleb nie jest mi potrzebny. "nauczyłam" się żyć bez pieczywa. :) To jest nasz polaków głupi upierdziel, że musi być chleb a on nic dobrego nie przynosi. :)

    Jesli chodzi żeby zamienić śniadanie zamiast chleba to coś innego to jem na przykład jajecznicę, lub musli na jogurcie naturalny, sałatki warzywne, bez jakiś ciężkich sosów. :)

    PS. też lubię smak bułeczki na przykład ale teraz jak po detoxie od pieczywa zjem pieczywo co mi smakuje to czuję skutki uboczne tej pysznej bułeczki. :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 13:43

    Julka, Nona lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 8 lipca 2019, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:46

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego