Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLadinola wrote:W zamian jako kanapki czy jak? Bo jeśli tak to nie jem po prostu nic w stylu kanapek, do potraw chleb nie jest mi potrzebny. "nauczyłam" się żyć bez pieczywa. To jest nasz polaków głupi upierdziel, że musi być chleb a on nic dobrego nie przynosi.
Jesli chodzi żeby zamienić śniadanie zamiast chleba to coś innego to jem na przykład jajecznicę, lub musli na jogurcie naturalny, sałatki warzywne, bez jakiś ciężkich sosów.
PS. też lubię smak bułeczki na przykład ale teraz jak po detoxie od pieczywa zjem pieczywo co mi smakuje to czuję skutki uboczne tej pysznej bułeczki. -
nick nieaktualnyJulka wrote:Sniadania nie jem tylko na kolacje kanapki ale postaram sie je zamienic na cos innego dzieki☺
Nona lubi tę wiadomość
-
Generalnie cudów nie ma..liczy się blians kaloryczny i jeśli chcemy schudnąć musi być ujemny. Nieistotne czy jemy słodycze czy zdrowe jedzenie tylko bilans. Często niedoszacowujemy tego co jemy w ciągu dnia. Najlepiej skrupulatnie zapisywać przez kilka dni i podliczyć ile faktycznie spożywamy. A brak śniadań nie jest zły. To mit. Rano mamy wysoki poziom kortyzolu, wiec czasem się zaleca sniadania białkowo-tłuszczowe. Polecam ściągnąć aplikację fat secret np. i tak z ręką na sercu wpisać ile czego spożywamy.
Nona lubi tę wiadomość
-
Mi właśnie ten brak bólu piersi robi mała nadzieję. Od kiedy odstawilam anty to Fl była za każdym razem tragiczna. Ból piersi i podbrzusza, czasem jaki że musiałam brać przeciwbolowe, rozdrażnienie. A tu nic. Zero. O 15 wynik bety, ale podchodzę z mega dystansem.
Neytiri lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLadinola wrote:Na kolacje to już w ogóle masakra jeść chleb bo on nam się odkłada mocno podczas spania, nie ma jak tego spalić. Dosłownie wczoraj na kolacje mąż zrobił bułki, zjadłam, żeby też nie robić mu przykrości i kurcze dzisiaj okropnie się czuję. Mam wrażenie, że mi te pieczywo pęcznieje w brzuchu, nie potrafię tego opisać słowami ale bardzo nieprzyjemne uczucie. Co prawda na początku mojej diety nie wiedziałam co mam jeść, przez tydzień jadłam wafle ryżowe. Potem zaczęłam szukać fajnych przepisów pod siebie i jadłam smacznie, zdrowo i nie drogo. Bo te wszystkie diety typowe mają składniki dosyć drogie i często w ogóle niedostępne w naszym kraju tak w zwykłym markecie.
-
nick nieaktualnyAgnes wrote:Generalnie cudów nie ma..liczy się blians kaloryczny i jeśli chcemy schudnąć musi być ujemny. Nieistotne czy jemy słodycze czy zdrowe jedzenie tylko bilans. Często niedoszacowujemy tego co jemy w ciągu dnia. Najlepiej skrupulatnie zapisywać przez kilka dni i podliczyć ile faktycznie spożywamy. A brak śniadań nie jest zły. To mit. Rano mamy wysoki poziom kortyzolu, wiec czasem się zaleca sniadania białkowo-tłuszczowe. Polecam ściągnąć aplikację fat secret np. i tak z ręką na sercu wpisać ile czego spożywamy.
Każdą dietę powinniśmy skonsultować z lekarzem a najlepiej dobrym dietetykiem bo inaczej można sobie krzywdę nawet zrobić. Mimo to odrzucając pieczywo z diety na pewno sobie nie zaszkodzimy a wręcz przeciwnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 14:01
-
nick nieaktualnyJulka wrote:Ja tez jadlam kiedys wafle ryzowe albo to cienkie chrupkie pieczywo ale objadlam sie tym ale taki jogurt z musli to cos dla mnie😄
Julka lubi tę wiadomość
-
Agafiga wrote:Wik a jak Ty z tym duphastonem postępujesz? Po 10 dniach odstawiasz i czekasz do terminu czy najpierw robisz test/bete i albo odstawiamy albo lykasz dalej? Jakie masz zalecenia?
U mnie to co i Cb zero bólu piersi, a w pierwszej ciąży to był właśnie pierwszy objaw (tak zawsze bolały z tydzień przed @) teraz jednak nie mogę go brać pod uwagę, bo juz kolejny cykl bez większego PMSu 😁
Agafiga, po 10 dniach 11 dnia rano robie test ciazowy i jest ujemny to odstawiam duphaston i czekam na @. Tak zrobilam w zeszlym miesiacu i okres przyszedl jak w zegarku, bez zadnych wczesniejszych plamien itp:) a jesli test wyszedlby dodatni, to mam kontynuowac przyjmowanie duphastonu 2 razy dziennie i zglosic sie na wizyte do gin
Agafiga, Nona lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:47
Starania od 09.2018
1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.
Badania 04.20r. / 08.20r.
Morfologia: 1% / 3%
Fragmentacja DNA: 35 % /20%
Hba: 78 %
Kariotypy ok
21 cs 💚
18dpo - beta 989 mIU/ml
21dpo - beta 3312 mIU/ml
-
Hmm ciekawie piszecie o tych nawykach zywieniowych wlasnie sciagnelam sobie aplikacje fatsecret, super sprawa! Od dzis zapisuje wszystko. Chcialabym zrzucic ze 2-3 kg
Nona lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualnyWik89 wrote:Hmm ciekawie piszecie o tych nawykach zywieniowych wlasnie sciagnelam sobie aplikacje fatsecret, super sprawa! Od dzis zapisuje wszystko. Chcialabym zrzucic ze 2-3 kg
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLadinola wrote:Nie zapominajmy, że wysoko przetworzone produkty nie są korzystne dla naszego zdrowia a najbardziej dla układu hormonalnego. Mi własnie jedzenie przetworzonego żarcia typu chleb, parówki, 'wędliny', gotowe przyprawy i inne tego typu rzeczy rozpierniczyły tarczycę. Odkąd trzymam się diety wyniki są super, nawet już odstawiłam euthyrox.
-
nick nieaktualny
-
Julka wrote:Sylwia a jakie normy dla progesteronu.
Środkowa faza folikularna: 0,31-1,52
Środkowa faza lutealna: 5,16-18,56
Kobiety po menopauzie (bez terapii hormonalnej): 0,00-0,78
Ciąża:
Pierwszy trymestr: 4,73-50,74
Drugi trymestr: 19,41-45,30
ja jestem wiadomo - środkowa lutealna Progiem się nie martwię, bardziej, że estradiol może świadczyć o małowartościowej komórce jajowej, tym bardziej po letrozolu i ovitrelleJulka lubi tę wiadomość
22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
Dobrze, żeby produkty miały niski indeks glikemiczny, bo te z wysokim np. słodycze powodują wyrzut glukozy i potem efektem jest wzrost apetytu i błędne koło. Ważne dla hormonów jest ,aby dostarczać tłuszcze (ale te dobre z oliwy, awokado, orzechów) u kobiet to powinno być około 30% dziennego zapotrzebowania. Za mała ilość tłuszczu w diecie powoduje właśnie zaburzenia hormonalne.