Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2620 2847

    Wysłany: 9 lipca 2019, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A robiłaś test? Ja w tamtym cyklu też miałam że jeden dzień krwawienia a reszta plamien..
    Robiłam. Negatywny..


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1199 1000

    Wysłany: 9 lipca 2019, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jutro z mężem jedziemy na badanie kariotypu, tzn mąż, ja już mam za sobą. No i jeszcze wizyta w poradni andrologicznej i diagnostyki niepłodności. Będziemy tam mieli wstępną wizytę, zobaczymy co nam tam powiedzą. Muszę dzisiaj naszykować wszystkie informacje o lekach jakie dotychczasowo brałam.

    BB__Anna, Nona, Ignissa, Malwcia89 lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - (czas starań ogółem - około 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(33l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 9 lipca 2019, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam się mojej lekarki o inseminację to mówiła że dopiero w kolejnym cyklu ale w tym możemy się starać naturalnie, więc nie wiem czemu tak. Chyba w sumie dlatego że naturalnie i tak mamy szansę zerowe. Ale może zdarzy się cud ? 😃

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lipca 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My odwołaliśmy nasz wyjazd na Cypr :(
    Znaleźliśmu wymarzoną działkę pod dom no i dosięgnęły nas oszczędności .
    Tydzień do testowania i już mnie nosi
    Ladinola kciuki za pomyślne wieści po wizycie w tej klinice

    Ladinola, BB__Anna lubią tę wiadomość

  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 9 lipca 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Hej dziewczyny. Jutro z mężem jedziemy na badanie kariotypu, tzn mąż, ja już mam za sobą. No i jeszcze wizyta w poradni andrologicznej i diagnostyki niepłodności. Będziemy tam mieli wstępną wizytę, zobaczymy co nam tam powiedzą. Muszę dzisiaj naszykować wszystkie informacje o lekach jakie dotychczasowo brałam.
    No to trzymam mocno kciuki za wizytę 🙂

    Ladinola lubi tę wiadomość

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2789 4016

    Wysłany: 9 lipca 2019, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela powodzenia jutro!!

    A u mnie wlasnie zaczal sie bol okresowy :/

    Angela lubi tę wiadomość

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 9 lipca 2019, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    My odwołaliśmy nasz wyjazd na Cypr :(
    Znaleźliśmu wymarzoną działkę pod dom no i dosięgnęły nas oszczędności .
    Tydzień do testowania i już mnie nosi
    Ladinola kciuki za pomyślne wieści po wizycie w tej klinice
    Szkoda wakacji ale domek ważniejszy 🙂 jak ja bym też chciała coś swojego, niestety nie mamy oszczędności nawet na działkę

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 9 lipca 2019, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Angela powodzenia jutro!!

    A u mnie wlasnie zaczal sie bol okresowy :/
    Ale temperatura bardzo ladna, ból okresowy jeszcze nic nie znaczy 🙂

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • guerretenshi Autorytet
    Postów: 1284 1654

    Wysłany: 9 lipca 2019, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że gdzie tam wewnętrznie póki @ nie przyjdzie mam jeszcze nadzieję. Bo co jeśli jednak owu była tydzień temu jak mnie nawiedzil ten mocno plodny śluz, a nie dwa jak pokazywały testy owu... Wariatkowo w głowie

    13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 9 lipca 2019, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik - witaj w klubie. Ja tez witam sie z typowymi, przedokresowymi uderzeniami goraca -_- no, ale nic, poki plamien nie ma, to czekam.
    Angela - moze lekarka chce wprowadzic Clo przed inseminacja? :)

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • #Mag Ekspertka
    Postów: 203 311

    Wysłany: 9 lipca 2019, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Wczoraj byłam na monicie: pęcherzyk dominujący 16mm. Dostałam Menopur 75j. na przyspieszenie jego wzrostu i dzisiaj rano Gonapeptyl 2amp. na pęknięcie. Siedzę teraz w pracy i mam takie wrażenie, jakbym miała napęczniały dół brzucha. Nic mnie nie boli, ale czuję się trochę jakby spuchnięta... Owu teoretycznie ok. 36h po Gonapeptylu, czyli jutro wieczorem, ale wcześniej tak nie miałam nigdy i się zastanawiam czy to normalne?

    Nona lubi tę wiadomość

    Ona: 29 lat, PCO, lekko podwyższone TSH (Dostinex, Euthyrox); jajowody obustronnie drożne;

    On: 03.2019 morfologia 2%; 11.2019 znacznie obniżone parametry nasienia: HBA: 72% (norma >80%); Fragmentacja DNA 18% (norma <25%); MSOME: I: 0%, II: 0%, III: 7%, IV: 93%

    Starania od 08.2018; 9 cykli stymulowanych;

    05.2020 1 IVF IMSI (12 dojrzałych oocytów; 6 zamrożonych; 4 blastki na zimowisku)

    06.2020 1FET :(
    07.2020 FET 😍
    10dpt - 289
    12dpt - 658
    14dpt - 1830
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 9 lipca 2019, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.. Ile wpisów przez te kilka godzin jak mnie nie było 🤓. Wieczorem nadrobię czytanie was 😊 jestem dopiero 10 dc a sluzu jakiś dużo mi się pojawiło... A jaka ochotę na, seks miałam przez chwilę.... Mało brakowało byłby seks w dzień... Ale się opamietalam bo wieczorem mogę po sobie polezec, żeby nie wpłynęło... Wydaje mi się że na owulacje za wcześnie, testu nie robiłam bo piłam dużo wody dziś ale teraz się wstrzymam i zrobię chyba za 2 godziny 😀 ale za wcześnie bo nigdy tak wcześnie nie było owulki... Może to Inofem i Wiesiolek tak na mnie zadziałaly 😀 ale wieczorem chyba winko otworzymy 😀....

    lithium, BB__Anna lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 9 lipca 2019, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Wik - witaj w klubie. Ja tez witam sie z typowymi, przedokresowymi uderzeniami goraca -_- no, ale nic, poki plamien nie ma, to czekam.
    Angela - moze lekarka chce wprowadzic Clo przed inseminacja? :)
    Raczej nie, nic o tym nie mówiła a ja nie mam problemu z owulacją

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 9 lipca 2019, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi_87 wrote:
    Miałam dzisiaj testować ale poczekam do jutra. Ovu wyznaczyło mi @ na wczoraj (prawdopodobieństwo 93%) i cisza ale inna apka na dzisiaj, także czekam i zobaczę, jak @ nie przyjdzie to na pewno jutro sikne. Tak bardzo chciałabym już wiedzieć, a jednocześnie boję się jak cholera.. 😦😕
    Prawie od tygodnia czuję podbrzusze, wrażliwe piersi, zawroty głowy, lekkie mdłości i ból w dole pleców.. czego to stres nie zrobi z człowiekiem..
    W 8dpo spadek temp. Czekam do jutra 🙏

    Trzymam kciuki za wszystkie Testerki!! 😊
    O dpo spadek tempki a potem??? Odbiła w góre??? Ile dpo teraz jesteś?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1199 1000

    Wysłany: 9 lipca 2019, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Hej dziewczyny.. Ile wpisów przez te kilka godzin jak mnie nie było 🤓. Wieczorem nadrobię czytanie was 😊 jestem dopiero 10 dc a sluzu jakiś dużo mi się pojawiło... A jaka ochotę na, seks miałam przez chwilę.... Mało brakowało byłby seks w dzień... Ale się opamietalam bo wieczorem mogę po sobie polezec, żeby nie wpłynęło... Wydaje mi się że na owulacje za wcześnie, testu nie robiłam bo piłam dużo wody dziś ale teraz się wstrzymam i zrobię chyba za 2 godziny 😀 ale za wcześnie bo nigdy tak wcześnie nie było owulki... Może to Inofem i Wiesiolek tak na mnie zadziałaly 😀 ale wieczorem chyba winko otworzymy 😀....
    Kochana nie popadaj w paranoje! :) Seks w dzień całkiem spoczko, rozluźni Was a i wleci co ma wleciec. :)

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - (czas starań ogółem - około 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(33l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Agnes Przyjaciółka
    Postów: 95 72

    Wysłany: 9 lipca 2019, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zimno telepie. Kupiłam ten ovarin. Ile tego brać? Krótsze cykle mniej czekania i stresu.

    Nona lubi tę wiadomość

  • MałaMi_87 Koleżanka
    Postów: 33 9

    Wysłany: 9 lipca 2019, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już nie wierzę w żadne objawy.. serioo 😕 przyszła @.. ehhh 😢
    Teraz sobie wmawiam, może coś się zapowiadało, że tak się czułam, te mdłości i zawroty głowy nie wzięły się z niczego. Nigdy nie miałam tak przed @ . A może moje przeziębienie też miało negatywny wpływ? Aa noo i jakby nie było to był ten sam cykl w którym wystąpiła cb 😢 i tak teraz układam sobie wszystko w głowie, że to taka mega kumulacja wszystkiego i nie pykło. Może w kolejnym cyklu owulka będzie z lewego jajnika (bo nie jest regułą, że raz z prawego a w kolejnym cyklu z lewego) mój prawy jajnik po wyleczonej torbieli jest ale jednak coś się z nim zadziało, a przy udanym cyklu co prawda zakończonym cb ale jednak się udało, owulka była z lewego jajnika.

    Moje postanowienie w tym cyklu ➡ wrzucić na luuzz 😊 oczywiście ❤ co 2-3 dni ale bez sprawdzania dni płodnych, temp. co ma być to będzie..🍀😊

    Starania od 12/2018r.

    6cs ciąża biochemiczna (5t4d)

    Przerwa od 12.2019 do 03.2020
    Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody

    Marzec 2020-Laparoskopia
    · uwolnienie zwrotów
    · jajowody poskręcane (naprawione)
    · udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)

    Nasze wyniki: dobre
    Walczymy dalej 💪😍
  • Kinga13 Autorytet
    Postów: 1888 1709

    Wysłany: 9 lipca 2019, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj taką sinusoidę, że szok.

    Od rana wstałam podjarana. Zero @ czy nawet plamienia. Teraz czekam tylko na męża i lecimy do miasta i w końcu kupię test. I naszły mnie wątpliwości...

    Z jednej strony oczywiście chciałabym w tej ciąży być. A z drugiej... Już się martwię, że wysikam może te dwie kreski i co dalej? Co jak znów poronię? Co jak wytrzymam I trymestr a konflikt się powtórzy? Co jak będę miała powikłania po badaniach (z dużym prawdopodobieństwem będę musiała mieć wkłucia do pępowiny)? I może to głupie, ale martwię się o finanse. Mamy w planach wyprowadzkę i drugie dziecko pewnie to uniemożliwi. Staramy się pomimo tego, bo w naszym przypadku trzeba po prostu chwytać okazję i nie ma co wybrzydzać czy to dobry moment, ale wiecie jak jest... Przed każdym okresem mam takie rozterki, a jak już przyjdzie to zostaje żal, że jednak się nie udało, że może by było dobrze z dzieckiem, że byśmy sobie jakoś poradzili przecież.

    08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

    konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 9 lipca 2019, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi - przykro mi... ale Twoj plan na kolejny cykl jest idealny :) Wyluzujesz i sie uda. A co do objawow, to swieta racja... Co miesiac przed okresem czytam na forach o „pierwszych objawach ciazy” i doszukuje sie wsrod nich swoich, mimo ze wiem, ze to absolutna glupota.

    Kinga13 - zobaczysz, ze jak juz pojawi sie drugi dzidzius i zostanie na zawsze, to wszytko dookola samo sie pouklada i nic nie bedzie sie liczylo :) Nie mysl o tym :*

    Wik89 lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 9 lipca 2019, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na bank dziś owulacja. Ledwo żyję, ledwo chodzę. Tak mnie przy owu jeszcze nigdy nie bolało. Aż musialam przeciwbólowy wciągnąć, bo bum ni wytrzymała. Nie wiem czemu aż tak, zwykle mam bolesne owulacje ale tak to nigdy nie było...

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego