Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lipca 2019, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:26

    Agafiga lubi tę wiadomość

  • MałaMi_87 Koleżanka
    Postów: 33 9

    Wysłany: 9 lipca 2019, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj testować ale poczekam do jutra. Ovu wyznaczyło mi @ na wczoraj (prawdopodobieństwo 93%) i cisza ale inna apka na dzisiaj, także czekam i zobaczę, jak @ nie przyjdzie to na pewno jutro sikne. Tak bardzo chciałabym już wiedzieć, a jednocześnie boję się jak cholera.. 😦😕
    Prawie od tygodnia czuję podbrzusze, wrażliwe piersi, zawroty głowy, lekkie mdłości i ból w dole pleców.. czego to stres nie zrobi z człowiekiem..
    W 8dpo spadek temp. Czekam do jutra 🙏

    Trzymam kciuki za wszystkie Testerki!! 😊

    KarolaDyl lubi tę wiadomość

    Starania od 12/2018r.

    6cs ciąża biochemiczna (5t4d)

    Przerwa od 12.2019 do 03.2020
    Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody

    Marzec 2020-Laparoskopia
    · uwolnienie zwrotów
    · jajowody poskręcane (naprawione)
    · udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)

    Nasze wyniki: dobre
    Walczymy dalej 💪😍
  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1702 1103

    Wysłany: 9 lipca 2019, 07:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 😁
    Mi też moja gin zalecila Ovarin a przy pierwszych staraniach miałam kwas na receptę.

    Evelle28
    Ja tak miałam w poprzednim cyklu że 2 dni @ i koniec.

    Agafiga
    Ja przy pierwszej ciąży miałam już dość starań odpuściłam zaszalalam wyjechaliśmy sobie na weekend spontanicznie nad morze trochę popilismy nie myśleliśmy o tym. Potem przyszła @ i zaraz następny cykl był szczęśliwy 😍❤️

    Agafiga, Nona lubią tę wiadomość

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1702 1103

    Wysłany: 9 lipca 2019, 07:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jutro termin @ więc zatestuje jutro rano choć mam przeczucie że jednak przyjdzie @

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 698 542

    Wysłany: 9 lipca 2019, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi_87 wrote:
    Miałam dzisiaj testować ale poczekam do jutra. Ovu wyznaczyło mi @ na wczoraj (prawdopodobieństwo 93%) i cisza ale inna apka na dzisiaj, także czekam i zobaczę, jak @ nie przyjdzie to na pewno jutro sikne. Tak bardzo chciałabym już wiedzieć, a jednocześnie boję się jak cholera.. 😦😕
    Prawie od tygodnia czuję podbrzusze, wrażliwe piersi, zawroty głowy, lekkie mdłości i ból w dole pleców.. czego to stres nie zrobi z człowiekiem..
    W 8dpo spadek temp. Czekam do jutra 🙏

    Trzymam kciuki za wszystkie Testerki!! 😊
    Przy nieregularnych cyklach zawsze jest pewna dozą niepewności czy @ przyjdzie.
    Ja mam cykle jak w zegarku, co 25 dni więc sprawa zawsze jasna 😏

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 9 lipca 2019, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Lithium, lacze sie z Toba w bolu. Czuje to samo co Ty. Obawiam sie, ze z dnia na dzien bede sie budzic z coraz wiekszym dolem, az do okresu :/
    Masakra...
    Mnie ta pogoda tak dobija.

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 9 lipca 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:49

    Nona lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 9 lipca 2019, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:50

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • ami_ami Autorytet
    Postów: 624 241

    Wysłany: 9 lipca 2019, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) ja tutaj nowa, raczkująca w tym temacie.
    Pod koniec marca odstawiłam tabletki anty, miałam już 3 pełne cykle po odstawieniu, aktualnie jest 28 dzień cyklu 4. No i moje cykle trwały 25, 32 i 26.
    Iii na razie nie mierzyłam temp. Aby w tym cyklu sikałam sobie na owulaki i 29 czerwca (18 dc) wyszedł mi pozytywny, 1 lipca strasznie miałam tkliwy lewy sutek, nie mogłam się dotknąć wręcz.

    Zastanawiam się kiedy testować? Ile po niby owulce mogę już próbować? Ze dwa dni temu coś w podbrzuszu czułam, ale aktualnie nic, cycki jakieś galaretki, nic nie boli jak przed @.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 08:26

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-so4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 9 lipca 2019, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie dziewczyny od 9 dpo potrafią juz wykryć ciążę, wiadomo, lepiej uzbroic sie w cierpliwosc. Mi zdarzało sie nawet sikac 7dpo z niecierpliwosci.
    Z objawami to tak, ze nawet jakbym pewnie wpisala ból nogi jako objaw ciazy to google znajdzie ze ktos tak miał więc w objawy nie wierze zadne

    Ignissa, Natikka123 lubią tę wiadomość

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 9 lipca 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Przy nieregularnych cyklach zawsze jest pewna dozą niepewności czy @ przyjdzie.
    Ja mam cykle jak w zegarku, co 25 dni więc sprawa zawsze jasna 😏
    Ja niby mam srednio regularne za to fl zawsze trwa 14 dni w 15 jest plamienie a następnego dnia okres, więc jak mierze tempke, to też nie mam dozy niepewności

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Su Debiutantka
    Postów: 9 0

    Wysłany: 9 lipca 2019, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Mało wygodne jest to forum pod względem 'społecznościowym', strasznie oporne nawet powiedziałaby. ;) Dlatego nie widziałam czy wysłałam wiadomość z ksiażką, czy mam Cię w przyjaciółkach, czemu nie mogę wysłać zaproszenia - a nie mogłam bo ty mi wysłałaś. :D
    Pod tym względem o wiele bardziej lubię pisać na BabyBoom. :P

    Link do książki mogłam wysłać niektórym ponownie tak dla pewności. :)

    Czy mogłabym również prosić o wysłanie linka do książki?
    Wysłałam Ci zaproszenie :)

    f2wl3e5e9vg3c6g3.png

    1usa4z17hhe7eeho.png
  • guerretenshi Autorytet
    Postów: 1269 1617

    Wysłany: 9 lipca 2019, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym sobie zrobić badania skoro pół roku niż nie wyszło. Jakie polecacie? I w którym momencie cyklu je zrobić czy to bez znaczenia? Plus co można sobie posuplementowac?

    4cs po przerwie.
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1702 1103

    Wysłany: 9 lipca 2019, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Chciałabym sobie zrobić badania skoro pół roku niż nie wyszło. Jakie polecacie? I w którym momencie cyklu je zrobić czy to bez znaczenia? Plus co można sobie posuplementowac?

    Warto zbadać podstawy czyli np morfologie tarczyce cukier (ale z obciążeniem) progesteron (3dzien cyklu) mocz przeciwciała prolaktyne lh

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • ami_ami Autorytet
    Postów: 624 241

    Wysłany: 9 lipca 2019, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Teoretycznie dziewczyny od 9 dpo potrafią juz wykryć ciążę, wiadomo, lepiej uzbroic sie w cierpliwosc. Mi zdarzało sie nawet sikac 7dpo z niecierpliwosci.
    Z objawami to tak, ze nawet jakbym pewnie wpisala ból nogi jako objaw ciazy to google znajdzie ze ktos tak miał więc w objawy nie wierze zadne
    To może sobie siknę jutro, a jak dalej nie będzie okresu to w pt.

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-so4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • pingwinkowa Autorytet
    Postów: 586 259

    Wysłany: 9 lipca 2019, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Warto zbadać podstawy czyli np morfologie tarczyce cukier (ale z obciążeniem) progesteron (3dzien cyklu) mocz przeciwciała prolaktyne lh

    przy okazji cukru warto też zbadać insulinę, żeby sprawdzić czy nie ma insulinooporności. U mnie i kilku znajomych wychodziła i przy diecie + metforminie szybko się udawało.

    0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 9 lipca 2019, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:30

    lithium lubi tę wiadomość

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1702 1103

    Wysłany: 9 lipca 2019, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie badając krzywa mam przypisywany metformax na insulinooporość bo cukier sam mam ok a po 1 i 2 godzinach mi rośnie.

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • pingwinkowa Autorytet
    Postów: 586 259

    Wysłany: 9 lipca 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Ja właśnie badając krzywa mam przypisywany metformax na insulinooporość bo cukier sam mam ok a po 1 i 2 godzinach mi rośnie.

    mi przed pierwszą ciążą krzywa cukrowa wyszła ok, ale już wskaźnik HOMA, który oblicza się na podstawie glukozy i insuliny na czczo wyszedł powyżej normy i dostałam formetic.

    0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 9 lipca 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie w koncu wybrac na zbadanie insuliny i glukozy... Zrobie to po okresie.
    8dpo, potworny bol cyckow i zero bolu podbrzusza, temperatura w gore... nie bede ukrywac, ze odzyskalam nadzieje.
    Zastanawiam sie czy jest sens testowac 10 dpo czy wytrzymac do terminu @ :)

    Wik89 lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego