Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2559 2785

    Wysłany: 10 lipca 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Wszystko jeż mozliwe albo to ciaza, plamienia w ciąży się zdazają. Ja bym na Twoim miejscu zrobiła test dla spokoju
    Powtórzę test na dniach


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    24 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Kinga13 Autorytet
    Postów: 1888 1709

    Wysłany: 10 lipca 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży miałam plamienie w terminie okresu, ale lekkie. Za kilka dni znowu. Myślałam, że okres się rozkręci, ale zrobiłam test i ciąża. Niestety poroniona, ale nie sugeruj się tym. W zdrowych ciążach lekkie plamienia w okolicy okresu się zdarzają, tak samo jak bóle okresowe itd.

    08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

    konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lipca 2019, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Tak, ale to bardziej przez chore zachowanie mojego szefa. No i moja wcześniejszą historie.

    A czuję się okropnie 😂 mdli mnie 24h. W tamtej ciąży nie czułam się tak źle. A Ty jak tam?

    A ja całkiem w porządku, miałam kilka epizodów wymiotnych, ale ogólnie nie narzekam.
    Jedynie co to jestem strasznie zmęczona, teraz już leże w łóżku gotowa do spania.

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2559 2785

    Wysłany: 10 lipca 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży miałam plamienie w terminie okresu, ale lekkie. Za kilka dni znowu. Myślałam, że okres się rozkręci, ale zrobiłam test i ciąża. Niestety poroniona, ale nie sugeruj się tym. W zdrowych ciążach lekkie plamienia w okolicy okresu się zdarzają, tak samo jak bóle okresowe itd.
    No mnie mój "okres" zdziwił. Może też trochę miał na to wpływ stres. Którego miałam dużo.. Ale te bóle piersi.. Nigdy nie miałam przed owulacja.. Pff gfzie przed owulacja jak mam niby 6 dc a moje cykl trwają 32-33 dni


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    24 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • ami_ami Autorytet
    Postów: 611 236

    Wysłany: 10 lipca 2019, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że te najbliższe dni do okresu są stresujące... dziś niby 9-10 dni po owulacji (Nie mierze tempki, ale testy owu i moje odczucia ma nią wskazywaly) test był negatywny.... Ale musiałam się odstresowac i piwko wypiłam...
    Jak @ nie przyjdzie to w pt bądź sb robię znowu test, mam ten czuły.

    Julka, lithium lubią tę wiadomość

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-so4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 10 lipca 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami_ami - witaj w klubie 9-10 dpo :) Dostalam dzis nalewke z aronii i tak mnie kusi, zeby sprobowac, ale juz mam ciazowa obsesje, ze zaszkodzi :D
    Mimo, ze nadchodzaca @ czuje jak malo kiedy.
    Zauwazylam, ze w cyklach bez duphastonu o wiele bardziej bola mnie piersi przed okresem... a chyba powinno byc odwrotnie.

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2535 3633

    Wysłany: 10 lipca 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko ja jestem drugi cykl na duphastonie i wlasnie duzo mniej bola mnie piersi (w tym cyklu wlasciwie wcale) niz w cyklach bez dupka :/

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn

    yTQop1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lipca 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:27

    Wik89 lubi tę wiadomość

  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2535 3633

    Wysłany: 10 lipca 2019, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu od 15 przez 10 dni, w zeszlym od 16 wlasnie

    Nona lubi tę wiadomość

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn

    yTQop1.png
  • ami_ami Autorytet
    Postów: 611 236

    Wysłany: 10 lipca 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka powiedziała by przyjść jakby pół roku nic nie zaskoczyło samo.
    Wiecie co ja już wyluzowałam, to że sobie wypije winka czy piwo... ile osób co dowiaduje się długo później o ciąży i jest spoko A ja się stresuje gdy test nie widzi potencjalnej ciąży. Ileż można żyć w stresie...

    Agnes lubi tę wiadomość

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-so4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 698 542

    Wysłany: 10 lipca 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Ami_ami - witaj w klubie 9-10 dpo :) Dostalam dzis nalewke z aronii i tak mnie kusi, zeby sprobowac, ale juz mam ciazowa obsesje, ze zaszkodzi :D
    Mimo, ze nadchodzaca @ czuje jak malo kiedy.
    Zauwazylam, ze w cyklach bez duphastonu o wiele bardziej bola mnie piersi przed okresem... a chyba powinno byc odwrotnie.

    Pij na zdrowie. Tak to natura stworzyła, że chyba musiałabyś wypić denaturat, żeby dziecku zaszkodzić na tym etapie ciąży 😉

    Magduullina lubi tę wiadomość

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 10 lipca 2019, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:31

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lipca 2019, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    A ja durna zrobiłam test. W sumie po to żeby już się nie łudzić i nastawić się na @ i co? jakis ślad widzę. Dosłownie ślad wiec nawet na zdjęciu nie wyjdzie.
    Durna ja .
    Teraz jutro musze powtórzyć z rana.
    Pewnie to złudzenie bo juz mnie kiedyś testy oszukaly.
    A ile jestes dpo

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 10 lipca 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB_Anna - pokombinuj troche i pokaz nam go tu! A najlepiej poranny z piekna krecha :)

    Wik, Nona - no wlasnie. To totalnie niewytlumaczalne, bo przeciez przy wspomaganiu progesteronu cycki powinny eksplodowac, a w tamtym cyklu z dupkiem bolaly, ale bez szalu. A teraz naprawde bola przeokropnie. Ostatni raz mialam taki bol w styczniu, wlasnie w cyklu bez wspomagania. Ja nie mam stalej owulacji, wiec biore 3dpo przez 10 dni.

    Testy nie przychodza, czym ja zatestuje w piatek 😭😭😭

    BB__Anna, Nona, Wik89, Magduullina, lithium lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 10 lipca 2019, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście kiedyś tak, że w drugiej fazie cyklu swędziały Was piersi...? o.O
    Zdarzyło mi się to już kiedyś, przy pierwszym cyklu z clo, ale tak sobie myślę, że to mimo wszystko dość dziwne :P

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Agnes Przyjaciółka
    Postów: 95 72

    Wysłany: 10 lipca 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zalamalam... Poszłam kontrolnie na usg, by mieć pewność, że owulka była i co? Albo trafiłam na patalacha albo mam pecha.. Mówi torbiele skorzaste w jajnikach! Skierował do szpitala i onkologa! A ja 20 maja miałam laparoskopie i usuwana torbiel skorzasta i niby po 1,5mscznowu?? 23 dzień cyklu endometrium 11mm.

  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 10 lipca 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes wrote:
    A ja się zalamalam... Poszłam kontrolnie na usg, by mieć pewność, że owulka była i co? Albo trafiłam na patalacha albo mam pecha.. Mówi torbiele skorzaste w jajnikach! Skierował do szpitala i onkologa! A ja 20 maja miałam laparoskopie i usuwana torbiel skorzasta i niby po 1,5mscznowu?? 23 dzień cyklu endometrium 11mm.
    Agnes pójdziesz jeszcze do innego lekarza? Chyba lepiej to jeszcze skonsultować ?

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Agnes Przyjaciółka
    Postów: 95 72

    Wysłany: 10 lipca 2019, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak idę jutro, bo to coś nie tak... Torbiele skorzaste chyba tak nie dorastają... 8 straszyć onkologiem

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 10 lipca 2019, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Justyna, ja za Ciebie bardzo trzymam kciuki. Wchodzę co jakiś czas na forum zobaczyć Twoje posty, co u Ciebie i mam nadzieję, że bardzo niedługo zobaczę serduszko przy Twoim nicku 😊 cieszyłabym się z tego prawie równie mocno co z własnej ciąży
    O jak miło Cie widzieć 😊😊😘😘 jak tam u Ciebie 😊 jak się czujesz 😊 jak z Twoim 😊? Dogadaliscie się jakos?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 10 lipca 2019, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Dziewczyny Ja nie mam ostatnio czasu na pisanie. Ale podczytuje :)
    Co u mnie?
    Dziwna sytuacja.. Niby był okres a dziś cycki bolą że szok... Niby 6dc. Nie czaje... Okres tak jak pisałam wcześniej 2 dni brązowe plamienie i jeden delikatnego krwawienia.. I cisza... Cholerka... Czuję się jakbym miała dostać okres.. Test robiłam w dniu kiedy miałam dostać okres czyli 5lipca.. Tak też dostałam... Brązowego plamienia... Co myślicie o tym.
    No ja bym zatestowała drugi raz 😊 trzymam kciuki, bo moze to wcale nie była @😊✊✊✊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego