Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
z dobrych rzeczy, to bawimy się z mężem w sobotę na weselu u znajomych ze studiów
justyna1719, BB__Anna, Nona lubią tę wiadomość
22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
lithium wrote:Chyba rzeczywiście ta pogoda tak dobija.
Ja też już się nie nastawiam, i czekam na sierpień. Brak jakichkolwiek objawów, śluz taki jak przed @,jedynie mnie czasem ćmi brzuch i czuję klucie w prawym jajniku.
Do dupy to!
Muszę dzisiaj pochłonąć całą tabliczkę czekolady milki, od wczoraj za mną chodzi. Na pocieszenie.
smacznego :-* też często tak mam przed terminem @ że na słodkie mam pociąg straszny.... a pogoda?? no fakt dobijająca strasznie... a moja kuzynka za tydzień roczek wyprawia swojego synka....... i znowu szwagier zada to pytanie... A WY KIEDY?............................. a ja standardowo mu odpowiem, że na razie chcemy się sobą cieszyć, że przyjdzie czas na dziecko.... a on zacznie swoje wywodu jak to wspaniale jest być ojcem................................lithium lubi tę wiadomość
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
ja wam powiem tak... jeśli w tym cyklu nie wyjdzie.... a ginekolog nic nie zaradzi, nic nie znajdzie.... sierpień chyba odpuszczę........ nawet mąż mówi żebyśmy chociaż raz spróbowali po jego taktyce bo ja zawsze wymyślam... seks co dwa lub trzy dni.... kontrola dni płodnych... korzystna pozycja.. itd itd......
a jego taktyka jest taka : zero mierzenia temperatury, myślenia o staraniach , i seks zawsze jak tylko będzie ochota, nie ważne czy wczoraj był czy nie, nie ważna pora.... jak się zachce to nawet w dzień...
no i się zgodziłam...... że następny cykl jak coś to zrobimy tak jak on chce... bez żadnej kontroli czy coś.. seks na spontana... może mi głowa wtedy odpocznie trochęBB__Anna, Julka, Ignissa, lithium, szona lubią tę wiadomość
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
nick nieaktualnyJustyna1719 wrote:smacznego :-* też często tak mam przed terminem @ że na słodkie mam pociąg straszny.... a pogoda?? no fakt dobijająca strasznie... a moja kuzynka za tydzień roczek wyprawia swojego synka....... i znowu szwagier zada to pytanie... A WY KIEDY?............................. a ja standardowo mu odpowiem, że na razie chcemy się sobą cieszyć, że przyjdzie czas na dziecko.... a on zacznie swoje wywodu jak to wspaniale jest być ojcem................................
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBB__Anna wrote:Mnie już o dzieci nie pytają bo chyba myślą że już menopauza za rogiem, hahaha, ale dla tych aszbombardowanych niezręcznymi pytaniami mam artykuł:
https://kobieta.onet.pl/dziecko/male-dziecko/ciagle-pytanie-ze-strony-rodziny-kiedy-dziecko/gbz5pr -
Ja w tym roku 30 a mąż 33 ale zwazając na to, że zaczeliśmy się starać jak miałam 28 a on 31, to pewnie jeszcze nam się zejdzie i też dobiję wiekiem do was z jednym dzieckiem.
Mam dziś totalnego doła. Kolejna znajoma w ciąży. To już czwarta w ostatnim czasie. Bardzo się cieszę, że jej się udało. Z drugiej storny jest mi bardzo przykro, że wszystkim w koło wychodzi a mi nie. Jestem zdołowana sfrustrowana i mam dość. Przepraszam, że tak narzekam ale musiałam sięgdzieś wyżalić...Julka, lithium, LaBellePerle lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
To ja tez dorzuce cos z dobrych rzeczy.
Okazuje sie, ze to moj 3 cykl po hsg, a nie 4 tak, jak liczylam, pomylilam sie.
A jesli cykl z hsg sie nie wlicza, to nawet 2.
Podobno w 3 pierwszych po badaniu sa najwieksze szanse.
Nic to nie zmienia, ale moze dobrze zadziala na moja psychike :dWik89, Ignissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIgnissa wrote:Ja w tym roku 30 a mąż 33 ale zwazając na to, że zaczeliśmy się starać jak miałam 28 a on 31, to pewnie jeszcze nam się zejdzie i też dobiję wiekiem do was z jednym dzieckiem.
Mam dziś totalnego doła. Kolejna znajoma w ciąży. To już czwarta w ostatnim czasie. Bardzo się cieszę, że jej się udało. Z drugiej storny jest mi bardzo przykro, że wszystkim w koło wychodzi a mi nie. Jestem zdołowana sfrustrowana i mam dość. Przepraszam, że tak narzekam ale musiałam sięgdzieś wyżalić...
-
nick nieaktualnyIgnissa wrote:Bardzo bym chciała ale Øtracę nadzieję, że to jeszcze nastąpi
Ignissa lubi tę wiadomość
-
Ignissa wrote:Ja w tym roku 30 a mąż 33 ale zwazając na to, że zaczeliśmy się starać jak miałam 28 a on 31, to pewnie jeszcze nam się zejdzie i też dobiję wiekiem do was z jednym dzieckiem.
Mam dziś totalnego doła. Kolejna znajoma w ciąży. To już czwarta w ostatnim czasie. Bardzo się cieszę, że jej się udało. Z drugiej storny jest mi bardzo przykro, że wszystkim w koło wychodzi a mi nie. Jestem zdołowana sfrustrowana i mam dość. Przepraszam, że tak narzekam ale musiałam sięgdzieś wyżalić...
Wiem co czujesz, w obecnej pracy jestem od 3 lat. Jedna koleżanka - ciąża, roczny macierzyński, już wróciła do pracy. Druga, ciąża, roczny macierzyński, wzięła wychowawczy, a niedawno zgłosiła, że druga ciąża... A ja sobie tak siedzę w tej pracy... Jedyny macierzyński na jakim byłam to 8 tygodniowy po poronieniu, eh22.06.2020 Luiza :*
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
Justyna1719 wrote:smacznego :-* też często tak mam przed terminem @ że na słodkie mam pociąg straszny.... a pogoda?? no fakt dobijająca strasznie... a moja kuzynka za tydzień roczek wyprawia swojego synka....... i znowu szwagier zada to pytanie... A WY KIEDY?............................. a ja standardowo mu odpowiem, że na razie chcemy się sobą cieszyć, że przyjdzie czas na dziecko.... a on zacznie swoje wywodu jak to wspaniale jest być ojcem................................
Jak byś mu rzuciła coś w stylu "nigdy, jestem bezpłodna" to myślę, że by zamilkł na wieki
A potem jak byś była w ciąży to dodatkowo by mu kopara opadłaJulka, Magduullina, LaBellePerle lubią tę wiadomość
22.06.2020 Luiza :*
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
Cześć. Widze, że tu jakoś smutno na forum☹️
To może ja z trochę dobrych wiadomosci, które może nie wiele zmienia ale dają mi malutka nadzieje. Miałam dziś histeroskopie, usunęli polipa, jest wada macicy ale nie ma żadnej przegrody ani nic co trzeba by operować. Lekarka mówi że ona bardziej widzi macicę lukowatą niż dwurozną ale dokładnie będzie jeszcze sprawdzać na USG 3d za dwa tygodnieSylwiaLu, Wik89, BB__Anna, Nona, Neytiri lubią tę wiadomość
27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
Hej. Ja nie czytam dokładnie i nie wiem co tu za smuty, ale mam pytanie.
Mam brązowe plamienia po miesiączce. Jakiś czas temu bylam u gina, zlecił badania. Estradiol miałam nie w normie. Nie pamietam czy powyżej czy poniżej. Gin mówił, że to może być od karmienia piersią. Teraz już praktycznie nie karmię a plamienie jest.
Pytanie. Czy któraś miała plamienia po okresie i co to może być no i przede wszystkim jak się tego pozbyć.
Badanie tego hormonu oczywiscie powtórzę i do gina pójdę, ale za kilka cykli jak juz nie będę karmiła kilka miesięcy.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17