Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 11 lipca 2019, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Lithium. Super objawy może akurat.
    Ja na 10 monitoring, mam nadzieję że już po oeiy. Bzykacie też po owu?

    koniecznie daj znać :)
    co do seksu po owu, to myślę, że nie zaszkodzi jeden tuż po, w razie, jakby wcześniejsze plemniki się gdzieś zagubiły ;)

    Nona lubi tę wiadomość

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 11 lipca 2019, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Lithium. Super objawy może akurat.
    Ja na 10 monitoring, mam nadzieję że już po oeiy. Bzykacie też po owu?
    Ja też dziś monit, tylko o 12 ;) Dalabym sobie reke obciąć, że pęcherzyk pękl, bo tak mnie dziadostwo bolało. Ale jak kazala przyjść to przyjdę. Przy okazji wypisze mi recepty na Duphaston i Euthyrox :)

    Wik89, Nona lubią tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 11 lipca 2019, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    U mnie odwaga zaczęła przychodzić z każdym nieudanym cyklem. Na początku ten temat od razu wywoływał u mnie poczucie winy, postawę tłumaczenia się, ale koniec z tym. Teraz chodzę z podniesioną głową. Nie mam się czego wstydzić, bo walczę jak mogę. Na ten tekst wyżej się jeszcze nie zdecydowałam, ale kto wie ;) . Czasem po prostu lepiej przemilczeć, bo niektórzy nie są nawet warci odpowiedzi.
    U nas z kolei wszyscy dookoła wiedzą, więc nie ma też ciągłych pytań. Widzę, że jest to dobra taktyka, bo w ogóle nie ma tematu, a nawet strach, żeby w ogóle o coś zapytać.
    Sporadycznie jakieś "dalsze" ciotki czy niewtajemniczeni znajomi rodziców/teściów coś rzucą, ale to kultura zawsze każe jakąś luźniejszą puentę rzucić, ale jakby przegieli pałę, to moja niewyparzona gęba nie pozostanie im dłuzna ;)

    Na pewno to zdrowe. Po co Ty masz się z czegokolwiek tłumaczyć...
    Na pierwsze dziecko czekałam 2 lata i u mnie wszyscy byli spoko. Wypytywała tylko babcia. Kobita ma 96 lat wiec jej się sporo wybacza. Wytłumaczyłam jej, ze się staramy ale coś nie wychodzi i powiedziała ze się w takim razie za mnie pomodli:) Nie wiem co bym wtedy zrobiła jakby mi ktoś takim tekstem odsunął. Niestety najprawdopodobniej siedziałabym cicho i po prostu byłabym smutna...

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:28

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 11 lipca 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, mam glupie pytanie :D Jak liczycie dpo? Wliczacie dzien owulacji jesli zakladacie, ze byla rano?

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2019, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:28

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 11 lipca 2019, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:32

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 11 lipca 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie. Bo ja tym razem obstawiam, ze moja byla z niedzieli na poniedzialek i nie wiedzialam czy liczyc poniedzialek jako dzien owulacji czy 1dpo. Problemy wyzszego swiata 😂

    Dobra, zakladam, ze jestem 10 dpo. Mega czuje nadchodzaca @, wiec licze na Was!

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 11 lipca 2019, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:32

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 11 lipca 2019, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB_Anna - to zrozumiale... Znam to. Wroc do domu, wejdz pod koc, napij sie winka i sie wyplacz :* A od jutra glowa do gory i walczymy w kolejnym cyklu, zeby miec swoje wlasne, piekne zdjecie z usg ciazowego.
    Nie powinnam sie odzywac, bo sama jestem w rozsypce, ale prawda jest taka, ze sie nie poddamy, a jesli sie nie poddamy, to musimy wyciagnac ciezkie dziala i walczyc dopoki sie uda.

    Julka, Nona, BB__Anna, Agafiga, Agnes lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:28

    BB__Anna, Nikodemka, Agafiga, SylwiaLu, Angela lubią tę wiadomość

  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 11 lipca 2019, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:51

    Nona lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2019, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    ja super nastroj po wizycie u gina. 15dc i u mnie wszystko super-juz po owu, byla w 13dc we wtorek prawdopodobnie, endometrium 8,3.U mnie nie ma sie do czego przyczepic. Mam brac eutyrox dalej i pregna plus, duphaston od jutra cyzli 16dc, nic wiecej.
    Problemem mogą byc wyniki meza, jest on 3mies po zabiegu i od wtedy liczymy cykle staran, mąż ma zrobi badanie nasienia.
    We wtorek owu a kiedy mialas pozyty test owu.?

  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 11 lipca 2019, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:51

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2019, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zrobil badanie nasienia odebralam wyniki i wszystyko ok i teraz chodzi i sie przechwala jakie ma mocne zolnierzyki😀

    Nikodemka, Biedronka89, Agafiga, Nona, Justyna1719, Angela lubią tę wiadomość

  • Agus92 Ekspertka
    Postów: 146 124

    Wysłany: 11 lipca 2019, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że wczoraj pojawiła się @ :(

    27 cykl starań


    Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz )
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dostałam prezent od męża bez okazji. W życiu bym na coś takiego nie wpadła. Różowa piżama kombinezon jednororożec

    Nikodemka, Agafiga, Julka, ami_ami, BB__Anna, Nona, SylwiaLu, Angela lubią tę wiadomość

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 11 lipca 2019, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka, slodko! :)
    A propo takich pizam... to moj maz haha
    9020a0b19a22.jpg

    Agafiga, BB__Anna, Angela, Magduullina lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2019, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jedyne co mnie martwi bo wyszlo aglutnacja 1stopien?Co to oznacza?

  • ami_ami Autorytet
    Postów: 624 241

    Wysłany: 11 lipca 2019, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja dzisiaj dostałam prezent od męża bez okazji. W życiu bym na coś takiego nie wpadła. Różowa piżama kombinezon jednororożec
    Ja bym była zadowolona, bo jestem wielki zmarźluch :D

    Biedronka89 lubi tę wiadomość

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-so4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego