Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 11 lipca 2019, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    Evelle, ktory masz dzis dpo?
    Evelle chyba o testach owulacyjnych pisała ;)

    Neytiri lubi tę wiadomość

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2019, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Evelle chyba o testach owulacyjnych pisała ;)
    Sylwia widze ze tez masz Haszimoto.Masz wysokie przeciwciala anty tg i tpo ?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2019, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:29

    Julka lubi tę wiadomość

  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 11 lipca 2019, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak wszyscy namawiają, że pewnie też zaraz wjade do sklepu i kupię jakiś czuły... 😃

    Julka, Justyna1719, Neytiri, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 11 lipca 2019, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Sylwia widze ze tez masz Haszimoto.Masz wysokie przeciwciala anty tg i tpo ?
    przy diagnozie w 2007 r. 440
    Jakoś ze 2/3 lata temu ok. 400
    w listopadzie 2018 - 159

    anty tg tylko raz badałam też w 2007 to coś koło 300

    a Ty?

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • ElenaM Autorytet
    Postów: 481 246

    Wysłany: 11 lipca 2019, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam kolposkopię. Mnie akurat bolało ale już dopiero wycinanie kawałków bo były potrzebne do histopatologii. Może dlatego że doktor po samym badaniu chciała zapisać mnie drugi raz na to samo tylko że z wycięciem a ja poprosiłam by w takim razie od razu wycięła i mnie nie męczyła. I pewnie dlatego znieczulenie za bardzo nie działało :/. Ale badanie do przeżycia :). Myślę że niejedna gorsza rzecz przeżyłaś :)

    Ignissa lubi tę wiadomość

    8.07 1 IUI- :(
    29.07- 2 IUI ♥️
    21.04.2020- Ur. Alicji 😍

    ex2bdf9h43oxp09j.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 11 lipca 2019, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Co do kolposkopii to tylko obejrzenie szyjki pod mikroskopem. Miałam luzik. Wyszła nadzerka I spoko, mała taka że nic z nią nie robić przed porodem.

    Kciuki kochana, od jutra duphaston I ja testuje 21.07 w niedzielę a Ty?
    Powinnam testować 22.07, żeby wiedzieć czy wziąć Duphaston, czy odstawić ale znając siebie pewnie nie wytrzymam i zatestuję 19.07, czyli 10 dpo. Ja z tych mocno nie cierpliwych. Ale może tym razem dluzej wytrzymam, kto wie ;)

    Nona, lithium lubią tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 11 lipca 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Daj spokój, woda to się przez mosty lała, a kulki gradu niektóre były o średnicy 5-6cm 🙈 najgorsze, że ogóry zaczęły rosnąć i nieźle dostały po dupie przez wczorajszą ulewę.
    Moja fl trwa 14 dni... Nie mam testu w domu to tak mnie nie kusi...
    No to duży padał... Ale żadnych tam innych szkód nie narobił? U nas to taka ulewa tylko była ale bez gradu... No to w sumie jeszcze 3 dni do @ tak???

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 11 lipca 2019, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Po pracy idę do apteki i zrobię.
    Trzymam mocno kciuki ✊✊✊✊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 11 lipca 2019, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Justyna - termin @ mam w poniedzialek. Mam tak silne przeczucie, ze sie nie udalo, ze jesli jakims wielkim cudem zobaczylabym druga kreske, to bym w to nie uwierzyla az do porodu :d

    Tez mialam taka kuleczke przy wejsciu do pochwy z dwa razy w zyciu. To byl taki jakby... kaszak? Pamietam, ze czytalam o tym w necie i zalecano goraca kapiel, robilam tak i schodzilo po kilku dniach :)
    No mi się też coś takiego teraz zrobiło przy wejściu jakieś straszne podrażnienie.. I trochę boli przy seksie.. Ale owulacja blisko to daje rade jakoś. Nawet mężowi nie mówiłam że boli bo by nie chciał serduszkować żeby mnie nie bolało....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 11 lipca 2019, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    A ja mam dzisiaj ochote zatestowac i nawet moze wjade do apteki po jakis czuly test :) jednak chyba nie wytrzymam do terminu @, zwlaszcza, ze w sobote jedziemy na weekend nad jezioro. Jestem 11 dpo.
    Zobacze jeszcze :) ktoras testuje wczesniej??
    ✊✊✊✊ Oby dwie kreseczki w końcu się u nas na tym forum pojawiły... 😊 Bo jak na razie lipiec nie daje żadnej nadziei..

    Neytiri, Ignissa, lithium lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    przy diagnozie w 2007 r. 440
    Jakoś ze 2/3 lata temu ok. 400
    w listopadzie 2018 - 159

    anty tg tylko raz badałam też w 2007 to coś koło 300

    a Ty?
    Wlasnie szukalam ostatnie badanie i nie wiem gdzie jest ale jedno mialam ok 400 a drugie tez powyzej.Pytam bo czytalam na innym forum kiedys ze dziewczyny musialy brac sterydy w ciaxy przez te przeciwciala.W ciaxy ktora poronilam podskoczyly mi do 1400!ale wtedy mislam tez tsh 3,59 a ostatnio mialam tsh 1,9.Bierzesz cos zeby obnizyc je?

  • Neytiri Autorytet
    Postów: 422 213

    Wysłany: 11 lipca 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Mnie tak wszyscy namawiają, że pewnie też zaraz wjade do sklepu i kupię jakiś czuły... 😃
    No to dawaj zatestujemy razem :)

    lithium lubi tę wiadomość

    💁🏻‍♀️ 32 lata
    Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,6.
    01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły 😔
    10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał tylko jeden
    - 11/10 transfer 3-dniówki - Beta <1
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 11 lipca 2019, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    Też miałam kolposkopię. Mnie akurat bolało ale już dopiero wycinanie kawałków bo były potrzebne do histopatologii. Może dlatego że doktor po samym badaniu chciała zapisać mnie drugi raz na to samo tylko że z wycięciem a ja poprosiłam by w takim razie od razu wycięła i mnie nie męczyła. I pewnie dlatego znieczulenie za bardzo nie działało :/. Ale badanie do przeżycia :). Myślę że niejedna gorsza rzecz przeżyłaś :)
    Nie boję się za bardzo, zwłaszcza, że mam jeszcze 4 cykle i jak nie zaskoczę, to czeka mnie hsg a to chyba gorsze. Zresztą jakoś przeżyłam poród, później próby wyciągnięcia łożyska przyrośniętego do macicy, zanim mnie uśpili i było to gorsze niż sam pród, to i takie badanka przeżyję. Bardziej się przejmuję tym, żeby wszystko tam było dobrze ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Mavi Autorytet
    Postów: 465 226

    Wysłany: 11 lipca 2019, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    No to dawaj zatestujemy razem :)

    Kusicie zeby zatestowac, mam dzisiaj 12 dpo, ale wolalabym jeszcze poczekac :p

    lithium lubi tę wiadomość

    w57vvfxmz4mc2rif.png

    02.06.20 - II (11 dpo).
    08.06.20 - Mamy pęcherzyk 2,16 mm 🍀
    22.06.20 - 4,98 mm szczęścia ❤️
    07.07.20 - 1,98 cm szczęścia ❤️
    07.08.20 - Prenatalne - Laura ❤️
    11.08.20 - 7,1 cm szczęścia 😍
    17.09.20 - 290 g miłości 😍
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 11 lipca 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Kusicie zeby zatestowac, mam dzisiaj 12 dpo, ale wolalabym jeszcze poczekac :p
    Testujecie może w końcu nam lipiec nadrobicie 😊

    Ignissa, lithium lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 11 lipca 2019, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Wlasnie szukalam ostatnie badanie i nie wiem gdzie jest ale jedno mialam ok 400 a drugie tez powyzej.Pytam bo czytalam na innym forum kiedys ze dziewczyny musialy brac sterydy w ciaxy przez te przeciwciala.W ciaxy ktora poronilam podskoczyly mi do 1400!ale wtedy mislam tez tsh 3,59 a ostatnio mialam tsh 1,9.Bierzesz cos zeby obnizyc je?

    Właśnie najniższe anty tpo te 159 miałam na początku ciąży. endokrynolog wykluczyła to jako powód poronienia, bo miałam tsh w normie. Teraz mam tsh poniżej 1 i ogólnie, jak tsh w normie, to anty tpo kazała się nie przejmować. Chodzę na NFZ do fajnej babki i przynajmniej 2x w roku badania mam za darmo :) Jak się uda zajść to chyba zapiszę sie jeszcze prywatnie w tej samej klinice, co mam gina, żeby dla pewności skonsultować.
    A na jakim etapie poroniłaś ciążę? i czy to była wina tarczycy?

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 11 lipca 2019, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuje jutro, bede 11dpo. To ktora ze mna? :)

    Nona, Neytiri, lithium lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2019, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Właśnie najniższe anty tpo te 159 miałam na początku ciąży. endokrynolog wykluczyła to jako powód poronienia, bo miałam tsh w normie. Teraz mam tsh poniżej 1 i ogólnie, jak tsh w normie, to anty tpo kazała się nie przejmować. Chodzę na NFZ do fajnej babki i przynajmniej 2x w roku badania mam za darmo :) Jak się uda zajść to chyba zapiszę sie jeszcze prywatnie w tej samej klinice, co mam gina, żeby dla pewności skonsultować.
    A na jakim etapie poroniłaś ciążę? i czy to była wina tarczycy?
    W 7 tyg pusty pecherzyk .Moj gin tez nie uwaza zeby to mialo cos wspolnego z poronieniem.Tez uwaza ze najwazniejsze to tsh i hormony .Chcislam wiedziec co ty o tym myslisz i czy cos robisz z tym😊

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

  • Neytiri Autorytet
    Postów: 422 213

    Wysłany: 11 lipca 2019, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Ja testuje jutro, bede 11dpo. To ktora ze mna? :)
    Ja! Kupilam najczulszy test jaki byl i zrobie jutro z porannego moczu :)

    Nikodemka, lithium, Justyna1719, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    💁🏻‍♀️ 32 lata
    Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,6.
    01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły 😔
    10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał tylko jeden
    - 11/10 transfer 3-dniówki - Beta <1
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego