Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Evelle28 wrote:Mam jeszcze taką jedną doktor jedza straszna.. Ale zadzwoni jutro tam.. To prywatna przychodnia... Więc może coś się uda szybciej..
Nawet wczoraj zrobiłam ten test i tak później siedzę i myślę że może sobie wkrecam.. Więc się uspokoiłam i przestałam o tym myslec.. Ale objawy byly i są... Cholerka!
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
#Mag wrote:Justyna, ja pije cały cykl po 2 saszetki dziennie
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
🧫 04.11 IN VITRO
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
👶3dpt - prog 41
👶9dpt 120,7
*AMH 2,35
*FSH 6,36
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Nona wrote:Cały.
Ale teraz mi szkoda owarinu I biorę 4 kapsuły do owu, 2 po owu. Tam też wit b6 na zagnieżdżenie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 20:56
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
🧫 04.11 IN VITRO
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
👶3dpt - prog 41
👶9dpt 120,7
*AMH 2,35
*FSH 6,36
Justyna1719 wrote:B6 na zagnieżdżenie dobra???
Nona, Ignissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To ja mam chyba jakiś zly, bo mam węglan magnezu. Jak go wyjem to kupię mleczan
lithium lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
nick nieaktualny
-
Nona wrote:No nie wierzę Morwa. Kiedy testowałas?
Nona, Malwcia89, Magduullina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLithium, Nikodemka kochane z całego serca Wam gratuluję i życzę szczęśliwych ciąż, zdrowych dzieciątek!
Wybaczcie Mi, że nie aktualizowałam listy ani w ogóle nie odzywałam się ale po odebraniu wyników z kliniki nie miałam nastroju. Do tej pory mi ciężko ale próbuję jakoś żyć.
Moje wyniki kariotypu jednoznacznie mówią, że mam zwiększone ryzyko, że moje dzieci będą miały aberracje chromosomalne, załamało mnie to totalnie. Mąż wyniki ma za 19 dni. Do tego jak widać na wykresie, coś tam dzisiaj tknęło w górę albo wina alkoholu (lampki wina) albo coś jest na rzeczy. Ogólnie dzisiaj podczas stosunku miałam mikro plamienie jak we wrześniowej ciąży. Po za tym incydentem jest czyściutko, patyczek higieniczny również bielutki. Piersi cały czas bolą więc jestem zesrana, że tak powiem. Nie chciałabym teraz ciąży. Ogólnie jeśli przyjdzie @ przerywamy starania do momentu konsultacji z genetykiem a to dopiero we wrześniu. Wiem, że jakby się udało, to koniecznie będzie potrzebna amniopunkcja w związku z tym moim wynikiem kariotypu. Więc do tego czasu nie będę potrafiła cieszyć się z ciąży. Oprócz tego, zanim odebrałam wynik kariotypu, pani doktor skierowała mnie na badania krwi w 2-4dc: Estradiol, FSH, LH, testosteron, TSH, SHBG. W 22-24dc: prolaktyna, progesteron. Obojętnie w jakim dniu AMH. Badanie drożności jajowodów czyli HyCoSy muszę zrobić również. Mąż ma ponowić badanie nasienia ogólne, do zrobienia posiew nasienia i szczegółowe badania nasienia i z tymi wszystkimi wynikami do androloga, a poza tym warto aby zrobił panel wszystkich hormonów. Pewnie genetyk dalej będzie kierował na badania ze względu na mój wynik, tak bynajmniej mi się wydaje.
Jutro testuje dziewczyny, nie trzymajcie kciuków, na prawdę jest mi ciężko myśleć pozytywnie o ciąży po wyniku kariotypu. Chciałabym dostać @. Nie sądziłam, że może coś być nie tak w tych sferach... Muszę przetrawić to wszystko ale pewnie dopiero jakoś z tym sobie będę radziła jak będziemy po konsultacjach z genetykiem.
Jeśli możecie, macie chwile i chęć to zerknijcie na mój wykres i napiszcie co o nim myślicie. Wiadomo, to nie jest wyrocznia, ale coś tam też mówi.
Jeśli którejś mam zaznaczyć @ to piszcie mi cytując ten wpis bo inaczej gdzieś mi umknie, tak samo jak z Szczerze cieszę się z waszych ciąż i z całego serduszka każdej przyszłej mamie gratuluję.
A i jak którąś z Was pominęłam odnośnie dodania tabelki to przepraszam, upominajcie się.Nikodemka, lithium lubią tę wiadomość
-
Ladinola wrote:Lithium, Nikodemka kochane z całego serca Wam gratuluję i życzę szczęśliwych ciąż, zdrowych dzieciątek!
Wybaczcie Mi, że nie aktualizowałam listy ani w ogóle nie odzywałam się ale po odebraniu wyników z kliniki nie miałam nastroju. Do tej pory mi ciężko ale próbuję jakoś żyć.
Moje wyniki kariotypu jednoznacznie mówią, że mam zwiększone ryzyko, że moje dzieci będą miały aberracje chromosomalne, załamało mnie to totalnie. Mąż wyniki ma za 19 dni. Do tego jak widać na wykresie, coś tam dzisiaj tknęło w górę albo wina alkoholu (lampki wina) albo coś jest na rzeczy. Ogólnie dzisiaj podczas stosunku miałam mikro plamienie jak we wrześniowej ciąży. Po za tym incydentem jest czyściutko, patyczek higieniczny również bielutki. Piersi cały czas bolą więc jestem zesrana, że tak powiem. Nie chciałabym teraz ciąży. Ogólnie jeśli przyjdzie @ przerywamy starania do momentu konsultacji z genetykiem a to dopiero we wrześniu. Wiem, że jakby się udało, to koniecznie będzie potrzebna amniopunkcja w związku z tym moim wynikiem kariotypu. Więc do tego czasu nie będę potrafiła cieszyć się z ciąży. Oprócz tego, zanim odebrałam wynik kariotypu, pani doktor skierowała mnie na badania krwi w 2-4dc: Estradiol, FSH, LH, testosteron, TSH, SHBG. W 22-24dc: prolaktyna, progesteron. Obojętnie w jakim dniu AMH. Badanie drożności jajowodów czyli HyCoSy muszę zrobić również. Mąż ma ponowić badanie nasienia ogólne, do zrobienia posiew nasienia i szczegółowe badania nasienia i z tymi wszystkimi wynikami do androloga, a poza tym warto aby zrobił panel wszystkich hormonów. Pewnie genetyk dalej będzie kierował na badania ze względu na mój wynik, tak bynajmniej mi się wydaje.
Jutro testuje dziewczyny, nie trzymajcie kciuków, na prawdę jest mi ciężko myśleć pozytywnie o ciąży po wyniku kariotypu. Chciałabym dostać @. Nie sądziłam, że może coś być nie tak w tych sferach... Muszę przetrawić to wszystko ale pewnie dopiero jakoś z tym sobie będę radziła jak będziemy po konsultacjach z genetykiem.
Jeśli możecie, macie chwile i chęć to zerknijcie na mój wykres i napiszcie co o nim myślicie. Wiadomo, to nie jest wyrocznia, ale coś tam też mówi.
Jeśli którejś mam zaznaczyć @ to piszcie mi cytując ten wpis bo inaczej gdzieś mi umknie, tak samo jak z Szczerze cieszę się z waszych ciąż i z całego serduszka każdej przyszłej mamie gratuluję.
A i jak którąś z Was pominęłam odnośnie dodania tabelki to przepraszam, upominajcie się.Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
nick nieaktualnyIgnissa wrote:Aż mnie trochę zatkało. Bardzo mi przykro z powodu takiego obrotu sprawy. Mam nadzieję, że genetyk wam pomoże. Moco tulę i wysyłam ciepłe mysli.
-
nick nieaktualny