Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanko 💜
Odpowiedz

Lipcowe testowanko 💜

Oceń ten wątek:
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Kurcze nie pamiętam...bo w pracy jestem ale antybiotyk do rozpuszczenia bo mam duże migdały i węzły chłonne powiększone to żebym nie miała problemu z połykaniem.A termin uwaga:KWIECIEŃ 2023...i to jest najszybszy termin.Najprawdopodobniej laparaskopowo.Pierwszy dzień przyjęcie a 4 dni będę jeszcze leżeć...Kurde gdzie tam kwiecień....😞

Oby antybiotyk szybko pomógł się uporać z tym przeziębieniem. Nie wiedziałam, że można antybiotyk mieć w formie rozpuszczonej, ja nienawidzę połykać tabletek. Za każdym razem mam wrażenie, że stracę życie poprzez zadławienie. Jest to dla mnie jakieś wyjście! Faktycznie do kwietnia sporo czasu ale ja też leżałam w tym szpitalu na medyków i miałam podobnie z terminem, zadzwoniłam w marcu i okazało się, że jest wolne miejsce więc polecam Ci zadzwonić profilaktycznie bo to się może zmienić i uda Ci się szybciej dostać, a nawet jeśli byś musiała czekać to zobaczysz,że to bardzo szybko zleci!

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    29.07.2024r - Punkcja 👩‍⚕️⏳️
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
    10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
    13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
    15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
    17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
    25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Och dałaś mi nadzieję że macicę mi zostawią..🙂 bez jednego jajowodu jeszcze ujdzie chociaż wiadomo strata jest ...Czasami co do leków te najgorsze w smaku mają najlepsze działanie 😆.
    Co do wizyt to niestety też tak mam że serduszko zakłuje i staram się odwracać wzrok niestety tak mam.Czasem też się zaczynam z tym godzić bo co pozostaje innego,zaczynam szukać wtedy też jakiś plusów 🙄

Masz rację, plusy są jakie są ale zawsze warto ich szukać bo to pomaga doceniać co już mamy!

Kimbra lubi tę wiadomość

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Kurcze co do HSG nie mam pojęcia czy są jakieś wytyczne bo nigdy nie miał robionego.Fajnie że lekarz Ci przepisał na te badania widać że chce wszystko ewentualnie wykluczyć.Ja dzwoniłam do Katowic na Medyków mam tam sprawdzone i dużo osób chwali ten szpital.

A drożność jajowodów miałaś kiedyś robioną? Jakoś mi się ubzdurało, że tak ale nie pamiętam oświeć mnie?
    Zapytam podczas rejestracji jak to ma być, ewentualnie wyślę wiadomość do mojego lekarza. No też się cieszę ogólnie powiedział, że zrobimy te badania na bakterie i później HSG, ewentualnie histeroskopię jeśli będzie coś źle i na tym jego pomoc będzie się musiała skończyć i pośle Nas do kliniki, więc fajnie bo pomoże tyle może i nie będzie przeciągał żeby tylko zarobić.

Kimbra lubi tę wiadomość

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Aleksandra wrote:
    Oby antybiotyk szybko pomógł się uporać z tym przeziębieniem. Nie wiedziałam, że można antybiotyk mieć w formie rozpuszczonej, ja nienawidzę połykać tabletek. Za każdym razem mam wrażenie, że stracę życie poprzez zadławienie. Jest to dla mnie jakieś wyjście! Faktycznie do kwietnia sporo czasu ale ja też leżałam w tym szpitalu na medyków i miałam podobnie z terminem, zadzwoniłam w marcu i okazało się, że jest wolne miejsce więc polecam Ci zadzwonić profilaktycznie bo to się może zmienić i uda Ci się szybciej dostać, a nawet jeśli byś musiała czekać to zobaczysz,że to bardzo szybko zleci!
    https://ibb.co/kVZf0m1
    Tak są jako zawiesina do sporządzania ja jak jest mozliwośc to zawsze proszę że względu na ogólnie moje duże migdałki

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Aleksandra wrote:
    Kochana mam to samo!!!!Że jak byłam tabletki boję się zadławienia a zdazyło mi się parę razy że mi stanęła w gardle 😱😱 nie pytaj jaka panika.Jak łykam tabletki to trwa to dosyć długo bo staram się ustawić tak tabletkę żeby mi się broń Boże nie obruciła i zapinam dwoma nawet dwie i pół szklanki wody 😆.Co do szpitala własnie mam zamiar dzwonić co jakiś czas może się coś zwolnić.

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Aleksandra wrote:
    A drożność jajowodów miałaś kiedyś robioną? Jakoś mi się ubzdurało, że tak ale nie pamiętam oświeć mnie?
    Zapytam podczas rejestracji jak to ma być, ewentualnie wyślę wiadomość do mojego lekarza. No też się cieszę ogólnie powiedział, że zrobimy te badania na bakterie i później HSG, ewentualnie histeroskopię jeśli będzie coś źle i na tym jego pomoc będzie się musiała skończyć i pośle Nas do kliniki, więc fajnie bo pomoże tyle może i nie będzie przeciągał żeby tylko zarobić.
    Super podejście lekarza.Tak laparoskopię miałam trzy lata temu i było wszystko okej oba drożne.Ależ Ty masz dobrą pamięć 😄😄😄🤭 ja to z pamięcią czasem ciężko

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    https://ibb.co/kVZf0m1
    Tak są jako zawiesina do sporządzania ja jak jest mozliwośc to zawsze proszę że względu na ogólnie moje duże migdałki

Człowiek się uczy całe życie, że ja też wcześniej nie wiedziałam o tym 🙈 Odmieniłaś mi życie teraz.

Kimbra lubi tę wiadomość

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Kochana mam to samo!!!!Że jak byłam tabletki boję się zadławienia a zdazyło mi się parę razy że mi stanęła w gardle 😱😱 nie pytaj jaka panika.Jak łykam tabletki to trwa to dosyć długo bo staram się ustawić tak tabletkę żeby mi się broń Boże nie obruciła i zapinam dwoma nawet dwie i pół szklanki wody 😆.Co do szpitala własnie mam zamiar dzwonić co jakiś czas może się coś zwolnić.

Ja tako samo robię jak połykam jakieś tabletki, jeszcze co chwilę pytam się czy jestem już gotowa je połknąć bez zadławienia się albo odruchu wymiotnego 🙈 Kiedyś tak nie mialam, człowiek na starość to się robi jakiś dziwny 🤣 No i super mam nadzieję, że uda się szybciej złapać termin 🍀

Kimbra lubi tę wiadomość

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Aleksandra wrote:
    Człowiek się uczy całe życie, że ja też wcześniej nie wiedziałam o tym 🙈 Odmieniłaś mi życie teraz.
    Cieszę się bardzo 🥰🥰

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikawa czekamy na dzisiejszy Twój raport z wizyty 😄😄🍀🤞

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam własnie załatwic dodatkowe ubezpieczenie na życie dla siebie bo byłam w Warcie ale warunki się pogorszyły i przechodzę do Hestii mają naprawdę dobre warunki.
    Niestety chcąc nie chcąc poczułam objaw jak wracałam stamtąd mocno mnie zakóło podbrzusze po prawej stronie albo to jajnik no nie wiem dokładnie takie to dziwne było i poszłam do Lidla w Lidlu poczułam jak mi mokro....przyszłam do domu i zalało mnie białym śluzem mam tak ślisko i mam wrażenie że mam pochwę napęczniałą (choćbym była na maksa podniecona 🙄🤭).Odganiam myśli które mnie nachodzą....dobra zaczynam schodzić na ziemię i biorę się za obiad.
    Dzisiaj serwuję filet z kurczaczka w sosie curry z ryżem...mmmm uwielbiam ☺️☺️🤤🤤

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tabletkami to znam idealnie temat, bo niezależnie od wielkości, każda staje mi w gardle, a z racji że trochę tych suplementów teraz biorę, to staram się je brać z jedzeniem i wtedy idzie gładko, bo inaczej, to przy połykaniu muszę odginać głowę, żeby poszła dalej i zawsze mąż ma ze mnie ubaw jak to widzi.

Kimbra, kurcze kwiecień, to bardzo odległy termin, mam nadzieję, że jednak jak będziesz ich molestować telefonami i ktoś akurat zwolni miejsce, to szybciej to pójdzie, bo jednak im szybciej się zadziała tym lepiej.
    A może warto umówić się na wizytę, do lekarza, który pracuje w tym szpitalu, może szybciej Cię gdzieś wciśnie?
    A jak przeziębienie? Antybiotyk trochę już zaczyna działać?

Aleksandra trzymam kciuki, żeby testy ładnie ciemniały i żebyś mogła choć chwilę odstapnąć, choć chyba najbliższa przerwa to ta świąteczna będzie dla Ciebie zbawieniem? Ja nie za bardzo jeszcze rozróżniam te wszystkie histeroskopie, HSG, więc nic nie pomogę, ale chyba na drożność dziewczyny to umawiały się w pierwszej połowie cyklu, żeby nie zaszkodzić później jakby coś tam się miało wykluwać.

Ja jestem bardzo zadowolona z wizyty, pomimo NFZ i tego, że to młoda lekarka, ale dokładnie mnie zbadała, wszystko pomierzyła, chyba z 10 zdjęć wydrukowała, potwierdziła, że jestem po owulacji, był płyn, ciało żółte, także tyle dobrze. Z tych mniej optymistycznych, to słabe endo, bo tylko 7,3mm i prawy jajnik na granicy wielkości. Ale wypisała skierowania na hormony, zrobiła cytologię, także będę coś mogła zacząć działać :) Spokojniejsza wyszłam po tej wizycie, bo u tego faceta, co byłam ostatnio, to mnie tylko nastraszył i bałam się jakiekolwiek pytanie zadać i on mi dał skierowanie na oddział endo, to też zapisali mnie dopiero na kwiecień, no ale z tym mi się nie spieszy. Ja wolę wizyty popołudniowe, ale ta lekarka akurat tylko do południa przyjmuje, więc wzięłam sobie dzisiaj wolne, ale i dobrze, bo przynajmniej miałam czas, żeby trochę rzeczy ogarnąć :)
    Miłego dnia dziewczyny i smacznych obiadów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 14:28

Kimbra lubi tę wiadomość

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikawa wrote:
    Z tabletkami to znam idealnie temat, bo niezależnie od wielkości, każda staje mi w gardle, a z racji że trochę tych suplementów teraz biorę, to staram się je brać z jedzeniem i wtedy idzie gładko, bo inaczej, to przy połykaniu muszę odginać głowę, żeby poszła dalej i zawsze mąż ma ze mnie ubaw jak to widzi.

Kimbra, kurcze kwiecień, to bardzo odległy termin, mam nadzieję, że jednak jak będziesz ich molestować telefonami i ktoś akurat zwolni miejsce, to szybciej to pójdzie, bo jednak im szybciej się zadziała tym lepiej.
    A może warto umówić się na wizytę, do lekarza, który pracuje w tym szpitalu, może szybciej Cię gdzieś wciśnie?

Aleksandra trzymam kciuki, żeby testy ładnie ciemniały i żebyś mogła choć chwilę odstapnąć, choć chyba najbliższa przerwa to ta świąteczna będzie dla Ciebie zbawieniem? Ja nie za bardzo jeszcze rozróżniam te wszystkie histeroskopie, HSG, więc nic nie pomogę, ale chyba na drożność dziewczyny to umawiały się w pierwszej połowie cyklu, żeby nie zaszkodzić później jakby coś tam się miało wykluwać.

Ja jestem bardzo zadowolona z wizyty, pomimo NFZ i tego, że to młoda lekarka, ale dokładnie mnie zbadała, wszystko pomierzyła, chyba z 10 zdjęć wydrukowała, potwierdziła, że jestem po owulacji, był płyn, ciało żółte, także tyle dobrze. Z tych mniej optymistycznych, to słabe endo, bo tylko 7,3mm i prawy jajnik na granicy wielkości. Ale wypisała skierowania na hormony, zrobiła cytologię, także będę coś mogła zacząć działać :) Spokojniejsza wyszłam po tej wizycie, bo u tego faceta, co byłam ostatnio, to mnie tylko nastraszył i bałam się jakiekolwiek pytanie zadać i on mi dał skierowanie na oddział endo, to też zapisali mnie dopiero na kwiecień, no ale z tym mi się nie spieszy. Ja wolę wizyty popołudniowe, ale ta lekarka akurat tylko do południa przyjmuje, więc wzięłam sobie dzisiaj wolne, ale i dobrze, bo przynajmniej miałam czas, żeby trochę rzeczy ogarnąć :)

Haha, to u Nas tak samo :D Powiem Wam,że tabletki z fertilmanplus które bierze mój mąż są ogromne i szczerze go podziwiam jak on tak bez stresu je połyka :D
    Zaczęłam testy ale wiadomo jeszcze negatywne :D No czy ja wiem, zbawienie to dla mnie czas wakacji, wtedy mogę odsapnąć psychicznie tak na 100%. Teraz wiadomo przygotowania do uroczystości jasełek w pracy, a po powrocie będą przygotowania do dnia babci i dziadka, i tak w kółko aż do zakończenia roku szkolnego - zawsze coś :P Tak, już się dowiedziałam, że pierwsza połowa cyklu.

Dzwoniłam dzisiaj do szpitala na oddział ale oczywiście dodzwonić się to cud, w końcu się dodzwoniłam to kazali mi dzwonić między godziną 11-13 więc ok. Dzwonię ponownie to Pani mówi ,że mam dzwonić w poniedziałek dopiero, bo teraz nie ma oddziałowej a jutro nie będzie miała czasu mnie zapisać. Spytałam mniej więcej o termin to powiedziała, że końcówka lutego/początek marca. To sobie myślę,że w poniedziałek jak zadzwonię to pewnie będzie też kwiecień. Także plan mam taki,że czekam na wyniki wymazów jak będą okej to załatwiłam sobie wcześniej termin w moim mieście na końcówkę grudnia lub końcówkę stycznia. Fakt faktem, będzie inny lekarz ale przynajmniej szybciej. A gdyby wymazy wyszły źle to wtedy najpierw leczenie i poczekam do tego marca na termin.

Powiem Ci szczerze, że ja też mam młodego lekarza i zauważyłam,że im w większości się jeszcze chce drążyć temat, myśleć, proponować coś. Śledzą najnowsze publikacje i tak dalej. Super wiadomość, że jesteś po owulacji <3 Kto wie, może z tej owulacji będzie cud! A co do skierowania na badania hormonalne to sumie też fajnie bo zrobisz je i jeśli wyjdzie coś nie tak to już będziecie mogli zareagować i później sprawdzić jeszcze raz podczas pobytu na oddziale w szpitalu. Także dobrze,że coś sie dzieje wtedy nie siedzimy bezczynnie. No z jednej strony taki plus wolnego dnia, a powiedz mi jak tam z planami zmiany pracy? Nadal aktualne? :)

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Ja byłam własnie załatwic dodatkowe ubezpieczenie na życie dla siebie bo byłam w Warcie ale warunki się pogorszyły i przechodzę do Hestii mają naprawdę dobre warunki.
    Niestety chcąc nie chcąc poczułam objaw jak wracałam stamtąd mocno mnie zakóło podbrzusze po prawej stronie albo to jajnik no nie wiem dokładnie takie to dziwne było i poszłam do Lidla w Lidlu poczułam jak mi mokro....przyszłam do domu i zalało mnie białym śluzem mam tak ślisko i mam wrażenie że mam pochwę napęczniałą (choćbym była na maksa podniecona 🙄🤭).Odganiam myśli które mnie nachodzą....dobra zaczynam schodzić na ziemię i biorę się za obiad.
    Dzisiaj serwuję filet z kurczaczka w sosie curry z ryżem...mmmm uwielbiam ☺️☺️🤤🤤

Ty to masz objawy, specyficzne :P Kto wie co się z tego święci :P My też dzisiaj mieliśmy fileta ale z frytkami, taki tam obiad prawie jak nad morzem podczas wakacji, standardowy haha :D

Kimbra lubi tę wiadomość

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Aleksandra wrote:
    Haha, to u Nas tak samo :D Powiem Wam,że tabletki z fertilmanplus które bierze mój mąż są ogromne i szczerze go podziwiam jak on tak bez stresu je połyka :D
    Zaczęłam testy ale wiadomo jeszcze negatywne :D No czy ja wiem, zbawienie to dla mnie czas wakacji, wtedy mogę odsapnąć psychicznie tak na 100%. Teraz wiadomo przygotowania do uroczystości jasełek w pracy, a po powrocie będą przygotowania do dnia babci i dziadka, i tak w kółko aż do zakończenia roku szkolnego - zawsze coś :P Tak, już się dowiedziałam, że pierwsza połowa cyklu.

Dzwoniłam dzisiaj do szpitala na oddział ale oczywiście dodzwonić się to cud, w końcu się dodzwoniłam to kazali mi dzwonić między godziną 11-13 więc ok. Dzwonię ponownie to Pani mówi ,że mam dzwonić w poniedziałek dopiero, bo teraz nie ma oddziałowej a jutro nie będzie miała czasu mnie zapisać. Spytałam mniej więcej o termin to powiedziała, że końcówka lutego/początek marca. To sobie myślę,że w poniedziałek jak zadzwonię to pewnie będzie też kwiecień. Także plan mam taki,że czekam na wyniki wymazów jak będą okej to załatwiłam sobie wcześniej termin w moim mieście na końcówkę grudnia lub końcówkę stycznia. Fakt faktem, będzie inny lekarz ale przynajmniej szybciej. A gdyby wymazy wyszły źle to wtedy najpierw leczenie i poczekam do tego marca na termin.

Powiem Ci szczerze, że ja też mam młodego lekarza i zauważyłam,że im w większości się jeszcze chce drążyć temat, myśleć, proponować coś. Śledzą najnowsze publikacje i tak dalej. Super wiadomość, że jesteś po owulacji <3 Kto wie, może z tej owulacji będzie cud! A co do skierowania na badania hormonalne to sumie też fajnie bo zrobisz je i jeśli wyjdzie coś nie tak to już będziecie mogli zareagować i później sprawdzić jeszcze raz podczas pobytu na oddziale w szpitalu. Także dobrze,że coś sie dzieje wtedy nie siedzimy bezczynnie. No z jednej strony taki plus wolnego dnia, a powiedz mi jak tam z planami zmiany pracy? Nadal aktualne? :)
    Dobre podejście, często w mniejszych szpitalach właśnie łatwiej o termin, może Kimbra też spróbuj jeszcze gdzieś podzwonić. Do wakacji daleko, ale może chociaż dwa tygodni ferii będzie małą odskocznią, przynajmniej mam taką nadzieję :)
    Tak zmiana pracy aktualna, wypowiedzenie złożone, zostało mi tylko 7 dni roboczych i w sumie nie wiem jeszcze co dalej, ale pociesza mnie fakt, że nie jesteśmy szczególnie związani z żadnym miejscem, a mąż ma pracę zdalną, więc gdzieś na pewno znajdę jakąś pracę. Ale z powodu w sumie tej nieuporządkowanej sytuacji nawet nie mam szczególnych nadziei co do ujrzenia dwóch kresek, ale pomimo wszystko radość byłaby ogromna :)
    cieszę się, że ten tydzień się już kończy, bo pomimo wolnego dnia był bardzo męczący i dzisiaj wleciały aż trzy kawy, bo jestem nieprzytomna. Liczę, że pomimo wyjazdu do teściów trochę odpoczniemy i w nowy tydzień wejdę z nową energią! A początek będzie ciekawy, bo u Ciebie Aleksandra pewnie przydrepta owulacja, a Kimbra miała testować we wtorek jeśli dobrze pamiętam?
    także życzę miłego odpoczynku i grzejcie się tam ładnie pod kocykami! 😁

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Aleksandra wrote:
    Ja tako samo robię jak połykam jakieś tabletki, jeszcze co chwilę pytam się czy jestem już gotowa je połknąć bez zadławienia się albo odruchu wymiotnego 🙈 Kiedyś tak nie mialam, człowiek na starość to się robi jakiś dziwny 🤣 No i super mam nadzieję, że uda się szybciej złapać termin 🍀
    To Ci przyznam rację że z biegiem wieku wszystko się jakoś zmienia 😄😄

#Aleksandra lubi tę wiadomość

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikawa wrote:

No to znowu jesteśmy prawie łep w łep kciuki za cykl 🤞 oby szczęśliwy.Super że wizyta udana i że tak dobrze Cię zbadała.
    Cytologia super 👍 napewno wyjdzie wszystko w porządku.A co oznacza że prawy jajnik na granicy wielkości?Trzeba być optymistycznym 🙂 mówiła co dalej z nim?Może on się ,,zmiejszyć"?.Co do Endo kurcze nie wiem ale też usluszałam parę razy że miałam cienkie ale mówiła nie przejmować się.

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj z kolei rozmawiałam z klientką która jest ginekologiem i bardzo miło mnie zaskoczyła bo już wcześniej jej trochę o sobie powiedziałam i:dała mi namiary na dwóch lekarzy (jej znajomi ginekolodzy) i powiedziała że postara się mnie może gdzieś wcisnąć żebym miała szybsze przyjęcie do szpitala 😄😄😄.
    Co do moich dziwnych właśnie objawów coś chyba skumałam....
    Dziewczyny powiedzcie mi bo ja piję ACC Optima na kaszel...wiem że co poniektóre dziewczyny też to piją no coś tam..tylko nie wiem na co..🤭 zauważyłam że jak ja to wypiję to po krótkim czasie robi mi się ,,mokro,, i mam wzrost libido plus piersi mi mrowią chyba to jest skutek uboczny tego ACC ja myślicie?..

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze dodam że antybiotyk mega pomógł czuję się już zdrowa ale będę go brała przez 7 dni według zaleceń.
    Aleksandra jak tam Twoje testy ciemnieją już coś??🙂

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikawa wrote:
    Dobre podejście, często w mniejszych szpitalach właśnie łatwiej o termin, może Kimbra też spróbuj jeszcze gdzieś podzwonić. Do wakacji daleko, ale może chociaż dwa tygodni ferii będzie małą odskocznią, przynajmniej mam taką nadzieję :)
    Tak zmiana pracy aktualna, wypowiedzenie złożone, zostało mi tylko 7 dni roboczych i w sumie nie wiem jeszcze co dalej, ale pociesza mnie fakt, że nie jesteśmy szczególnie związani z żadnym miejscem, a mąż ma pracę zdalną, więc gdzieś na pewno znajdę jakąś pracę. Ale z powodu w sumie tej nieuporządkowanej sytuacji nawet nie mam szczególnych nadziei co do ujrzenia dwóch kresek, ale pomimo wszystko radość byłaby ogromna :)
    cieszę się, że ten tydzień się już kończy, bo pomimo wolnego dnia był bardzo męczący i dzisiaj wleciały aż trzy kawy, bo jestem nieprzytomna. Liczę, że pomimo wyjazdu do teściów trochę odpoczniemy i w nowy tydzień wejdę z nową energią! A początek będzie ciekawy, bo u Ciebie Aleksandra pewnie przydrepta owulacja, a Kimbra miała testować we wtorek jeśli dobrze pamiętam?
    także życzę miłego odpoczynku i grzejcie się tam ładnie pod kocykami! 😁

No są tego jakieś minusy ale czasem trzeba wybrać mniejsze zło, wolę mieć to szybciej zrobione i z głowy, a do marca bym się stresowała. Co do wolnego to szkoły mają wolne w ferie, przedszkola nigdy nie mają, więc mnie to nie dotyczy.

Ojej, to już tylko zostało kilka dni i poczujesz się wolna jak ptak! Wszystko dzieje się po coś. Myślę, że znajdziesz pracę bardzo szybko i masz duże pole manerwu jeśli mówisz, że nie jesteście konretnie związani z miejscem, więc to na plus. Życie czasem potrafi zaskoczyć także nigdy nie mów nigdy. Ja trzymam mocno kciuki za ten cykl🤞

Ja przy końcówce tygodnia też już jestem pół przytomna i marzyłam o kawie dzisiaj. No mam nadzieje, że uda mi się wyłapać PIK. Trzymamy kciuki za mikołajkowe testowanie Kimbry 🎅
    Kiedy Ty testujesz? W którym dniu cyklu jesteś? Wiesz kiedy miałaś owulacje? Tak się zastanawiam nad Twoim endometrium, to czy słabe to chyba zależy od tego, w którym momencie byłaś na USG. Jeśli trafiłaś na przykład na wizytę od razu po owulacji to endometrium do czasu miesiączki jeszcze rośnie także miałoby czas.

Ja się dzisiaj wygrzewam i przeglądam swój seriale i programy tyle co mi się uda, póki nie zasnę. Miłego wyjazdu do teściów 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2022, 21:34

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ